De maatregelen, die nu in Nederland worden getroffen ter bestrijding van de coronacrisis zijn niet mals. Of het een goede beslissing van de regering is laat ik in het midden, feit is natuurlijk wel, dat weer meer en veel mensen door deze aanpak getroffen worden.

Hier in Thailand zullen vooralsnog zulke drastische maatregelen nog wel uitblijven, maar de ellende van de miljoenen werkloze Thais door het wegblijven van toeristen is er niet minder om.

Thailand heeft nu, na een lange tijd op slot te zijn geweest, de deur voor alle toeristen weer opengezet. Binnenkomen is echter niet gemakkelijk, in ieder geval is het een stuk duurder dan voorheen door alle kostbare procedures en de Thaise politiek van quarantaine.

De Nederlandse premier heeft in zijn redevoering eerder deze week gezegd, dat reizen nu asociaal is en schaamteloos gedrag tot uiting brengt. Ik ben het daar niet mee eens. Zo lang iemand het geld er voor over heeft om de kostbare procedure van een reis naar Thailand te volgen en zo lang de luchthaven blijft functioneren en de vliegtuigmaatschappijen blijven vliegen is van asociaal gedrag geen sprake.

Ik zou bijna zeggen, integendeel! Een bezoek aan Thailand, om wat voor reden dan ook, is goed voor de Thaise economie, die, net als in Europa, zwaar te lijden heeft. Elk extraatje is dan ook van harte welkom.

Op dit moment druppelen steeds meer buitenlanders, inclusief Belgen en Nederlanders, weer binnen. Het leven in Thailand voor bezoekers gaat redelijk normaal zijn gang, hoewel er natuurlijk wel veel zaken gesloten zijn. Het lijkt mij, dat het op dit moment beter vertoeven in Thailand is dan in België of Nederland.

Daarom mijn stelling: Het is niet asociaal om naar Thailand te reizen.

Wat vindt u?

58 reacties op “Stelling v/d week: Het is niet asociaal om naar Thailand te reizen!”

 1. Wat in ieder geval asociaal is, zijn de loze beloftes, het gedraai en het liegen en bedriegen van onze minister-president Rutte. Geen cent naar Griekenland, iedereen krijgt er 1000 euro bij en ga zo maar door. Om over het zwabberende corona beleid maar niet te spreken. Eerst: mondkapjes zijn onzinnig en doen niets, even later worden ze verplicht. En dan vindt de regering het vreemd dat Nederlanders zich niet aan de regels houden.

  Nu weer de berichten in de media dat Nederland nog niet klaar is voor het vaccineren. Het begint een soap te worden.

  Dus ik ben het eens met de stelling dat reizen naar Thailand NIET asociaal is en de persoon die dat zegt moet eerst zelf maar even in de spiegel kijken.

  • G.J. Krol zegt op

   Geachte Peter, Griekenland heeft niets met corona te maken; € 1000 erbij heeft ook niets met corona fte maken. Nederland al dan niet klaar voor vaccineren heeft al evenmin met het reisadvies te maken. Het lijkt dat uw afkeer van Mark Rutte de enige rechtvaardiging is om naar Thailand te reizen,. Ik vind de oproep om niet te gaan reizen een legitieme oproep. Waarom het risico nemen van verdere verspreiding.

   • Een gezond kritische opstelling tegen het gezag/overheid is niets mis mee. Zeker als het om een despoot zoals Rutte gaat. Als mensen klakkeloos alles aannemen wat de grote leider zegt gaat het vaak fout. Helaas leren mensen niet van de geschiedenis.

    • Leo Th. zegt op

     Moderator: Graag reageren op de stelling en niet uitluitend op elkaar.

    • Joseph zegt op

     Je zegt hier nogal iets. Rutte een despoot? Je zou in Thailand linea recta in de gevangenis belanden. Beste Khun Peter deze opmerking slaat werkelijk nergens op. Heb van jou wel verstandiger dingen gelezen. Rutte doet het meer dan fantastisch in deze moeilijke tijden en zijn baantje is niet te benijden.

   • John zegt op

    Hr Krol: DIe verdere verspreiding had al lang een halt toegedaan kunnen zijn wanneer de regering eerder de juiste stappen had genomen en niet zo halfslachtig maar wat doen.

   • Harm reitsma zegt op

    Zie, dit is dan weer een ongelovige, die denkt dat het een hele toer is in Nederland, man check de echte cijfers een keertje, ik adviseer het youtube verhaal van Mourice de Hond. Dan gaan misschien je oogjes open over onze liegende en arrogante Regering!!!

  • Rene Martin zegt op

   De argumenten om wel te reizen zijn in geen verhouding tot de vraag. Wel ben ik van mening dat Thailand een veilige bestemming is en dus prima om te bezoeken.

  • robchiangmai zegt op

   Wat jammer toch dat er mensen zijn die het nodig vinden om een premier
   die stinkend zijn best doet om een weg uit te stippelen voor het zo verdeelde Nederland
   zo op zijn woorden te vangen. Alle lof voor Rutte! Als vele Nederlanders zich in een eerder stadium
   aan de toen zeer gematigde regels zouden hebben gehouden waren de harde maatregel van nu
   waarschijnlijk niet nodig geweest. Gelukkig een premier die het beestje bij de naam – asociaal gedrag –
   durft te noemen. Hij heeft natuurlijk nooit specifiek Thailand genoemd en is het sociaal gedrag als een groot deel van de bevolking onder moeilijke tot zeer moeilijke omstandigheden moet leven een super dure reis – inclusief de kosten voor testen en quarantaine – naar Thailand te maken?

 2. jhvd zegt op

  Beste Peter,

  Ik onderschrijf dit, het is schandalig.
  Als je het gesprek van Hugo de Jonge beluister dan is dat precies het zelfde.
  Enkele maanden gelden gaf de man uitleg over de verzorgingshuizen met al die besmettingen.
  Terwijl hij wist dat er geen beschermende kleding was, schandalig.
  Ik heb mij voor genomen het maar te laten gaan, je wordt er gewoonweg simpel van.
  Ja, in maart dan zal je wel gelijk krijgen met de verkiezingen.

  Met vriendelijke groet,

  JHVD

 3. Nicky zegt op

  Ik denk dat er meer bedoeld werd, in Europa reizen. Hou gewoon de Europese grenzen dicht. Dan zal het veel sneller voorbij zijn. Waarom moet iedereen zo nodig op ski vakantie?

  • PEER zegt op

   Nicky,
   Nét zo nodig als ík op Thai-vakantie wil.
   Zó simpel is dat.

  • Rene Martin zegt op

   Voor bijvoorbeeld Europa ben ik het ook eens dat mensen thuis moeten blijven maar Thailand is m.i. een redelijke veilige bestemming en het is dus prima om naar toe te reizen.

 4. Frans Pattaya zegt op

  Vakantiereizen worden nu als asociaal gezien omdat daarmee de kans aanwezig is dat (extra) Coronagevallen het land in worden geimporteerd.
  Op zich dus wel begrijpelijk om niet noodzakelijke vluchten zoveel mogelijk te beperken.
  Echter, Thailand is Corona vrij. Zelf heeft het quarantaine maatregelen genomen die voorkomen dat Corona het land binnenkomt. Andersom zullen reizigers vanuit Thailand dus ook geen Corona meebrengen.
  Dat Thailand als veilig wordt beschouwd blijkt ook uit het feit dat, in tegenstelling tot vele andere landen, in de EU binnenkomende reizigers uit Thailand geen negatieve Covid testverklaring hoeven te overleggen.
  Wat mij betreft zijn (vakantie) reizen naar en van Thailand dusniet asociaal.

 5. Rob V. zegt op

  Ik denk dat het om vakantie reisjes gaat die het stempel ‘aso’ krijgen. Even een paar dagen of weken rondreizen en mogelijk zo Covid mee naar elders nemen of terug naar hier. Denk aan reizen binnen Europa en dergelijke wat geen moeite is. Een reis naar en van Thailand, in het bijzonder als het geen plezierreisje is, is van een hele andere orde. Met de maatregelen die van kracht zijn is even een paar weken strand pakken in Thailand niet mogelijk als gewone toerist. Dus als je nu van en naar Thailand vliegt, nee dat is niet asociaal in mijn ogen.

  En naar bijvoorbeeld overzees Nederlands gebied vliegen.. ik weet niet of aso het juiste woord is, het is zeker niet slim… hier kun je beter gewoon zoveel mogelijk thuis blijven. Maar naar Thailand vliegen? Prima.

 6. willem zegt op

  Asociaal? Nee integendeel.

  De meesten die nu naar Thailand gaan doen dat voor meerdere maanden. Naar en land dat vrij is van covid.

  De enige rede waarom reizen nu afgeraden worden is de kans op toename van het aantal covid besmettingen en toename van de druk op de zorg. Vakantie naar de wintersport of b.v. Spanje zal zeker een extra risico zijn. Maar naar Thailand zeker niet.

  Door in Thailand te verblijven neemt de druk eerder af dan toe. Ik ben geen risiko meer in Nederland.
  Bij terugkomst over een aantal maanden is de druk in Nederland hopelijk al veel minder en mijn komst uit Thailand uit een covid vrije omgeving is dan ook geen extra risico.

  Het probleem is dat men geen maatwerk wil maar alleen maar makkelijk te hanteren algemeen geldende regels.

 7. keespattaya zegt op

  Ik ben het helemaal met je eens Gringo. Rutte heeft weer eens een te grote mond. Heeft ie dan niet geleerd van Grapperhaus. Die heeft ook mensen voor asocialen uitgemaakt. Hij zal wel denken dat hij er stemmen mee wint in Maart.

 8. Erik zegt op

  Het is niet aso om naar een verre bestemming te reizen; er staat wel Thailand maar er zijn meer veilige plekken als je code oranje veilig noemt.

  Thailand heeft de quarantainemaatregel waarmee je de eerste tien dagen controle houdt en de verplichte test is niet waterdicht maar wel indicatief. Maar voel je niet te veilig; zeker in de grensstreek (en de grens is héél erg lang…) vindt al jaren (illegale) passage plaats door grensbewoners en corona houdt dat niet tegen. Ik geef om die reden geen cent voor de officiële cijfers rond corona in Thailand maar ik denk net zo over de malaria- en denguecijfers…

  De NL regering zal wel het beste voor hebben met ons maar de maatregelen komen over als draaikontbeleid, noem het anders hapsnap, beleid naar de laatste cijfers maar hoe betrouwbaar en actueel zijn die? Aan de andere kant is er in Nederland publiekelijk verzet tegen maatregelen die de individuele vrijheid beperken want dat zit nu eenmaal in de volksaard en dan helpt alleen de knoet, zal Rutte denken.

  De waarheid zal ook hier in het midden liggen en rust komt er pas als de doelgroepen hun prikje hebben ontvangen. En juist dat prikje organiseren blijkt nu heel veel tijd te kosten maar wat verwacht je in een land waarin een nachtje sneeuw het treinverkeer plat legt?

 9. Dirk zegt op

  Sommigen gaan voorbij aan het feit, dat in eerste instantie een onbekend virus in bijna 9 maanden een oversterfte van 10.000 mensen heeft bewerkstelligd in Nederland. Ook wordt onderschat de inspanningen, die politici moeten maken om tot de goede uitvoering van zaken te komen. Veel mensen werken zich te pletter oa: in de gezondheidzorg, wetenschappers, toezichthouders en vele anderen om het virus in te dammen. Terwijl de instructies duidelijk waren, hebben veel landgenoten er in de zomerperiode een potje van gemaakt. Wellicht is dat ook de reden waarom een tweede lockdown vereist is. Als dit achter de rug is, zal er ongetwijfeld een parlementair onderzoek gaan plaats vinden, er zal blijken dat sommige dingen beter en sneller hadden gekund, maar ja achteraf een koe in de kont….
  Iets meer realiteitszin en waardering voor allen die oprecht hardwerkend dit virus te lijf gaan is volgens mij wel op zijn plaats. Nog even naar de vraagstelling, naar Thailand reizen, doe je op dit moment als je daar in het verleden je leven hebt opgebouwd, emotionele belangen hebt en het vertrouwen dat je op een bepaalde leeftijd in Thailand meer gevrijwaard bent van corona dan in Nederland. Ik leef mee met al degenen, die de moeilijkheden overwinnen om terug te keren naar Thailand en vind dit niet a-sociaal.

  • Harm reitsma zegt op

   Dit is dus niet waar, de echte cijfers worden verdoezeld door dit kabinet en ik kijk naar reële cijfers van Mourice de Hond, die zijn gebalanceerd en beter in de lijn. Er is wel oversterfte, maar bij benadering geen 500 meer dan bij griep…

   • Cornelis zegt op

    Ja, die de Hond goochelt wat met statistieken en weet het daardoor véél beter dan alle deskundigen bij elkaar. Maar als je erin wilt geloven: ga je gang!

 10. KhunTak zegt op

  Natuurlijk is het niet a-sociaal om naar Thailand te vliegen voor een kort of langdurig verblijf.
  Wat al lang bekend is dat een doodgewone griep meer impact heeft dan deze covid 19 crisis.
  De angst cultuur die veroorzaakt is en wordt en de gevolgen daarvan zijn veel ernstiger.
  Gezinnen en de economie worden ontwricht.
  Natuurlijk zijn er nu weer mensen die gaan roepen, kom met bewijzen en fake news.
  Daar heb ik maar één boodschap voor: wordt eens wakker en kijk eens verder dan alleen het NOS journaal.
  Als dit allemaal zo doorgaat verliezen we veel meer dan onze eigen identiteit.

  • peter zegt op

   ik ben het hier helemaal mee eens. Kijk inderdaad eens verder. Maar voor wie (nog ) niet verder heeft gekeken kan ik alvast vermelden dat dat steeds moeilijker wordt. Kritische berichten van virologen ( professoren) worden zonder opgaaf van reden verwijderd van sociale media.
   Discussie is nauwelijks mogelijk. We zijn verplicht aan te nemen wat de regering en officiele media ons voorhouden. Er wordt direct gepraat over fake nieuws.
   De maatregelen gaan veel meer levens kosten dan corona zelf.
   En dan durft Rutte mensen die gaan reizen asociaal te noemen , walchelijk !
   Hiermee wordt de bevolking ook nog eens tegen elkaar opgezet.
   Niet meer zelf mogen afwegen en alles volgzaam ondergaan .
   In thailand is het leed groot en ik heb respect voor een ieder die hier naar toe komt en zodoende het leed wat te verzachten.

 11. Erik zegt op

  Ik vind dat de premier eens in de spiegel moet kijken met zijn leugens en volksmisleiding. 10.000 lege plekken met kerst..? Het zijn er jaarlijks 150.000 want zoveel mensen oveelijden er jaarlijks nu eenmaal. Van de 10.000 kun je sowieso afvragen of de kerst zonder corona wel gehaald zouden hebben. Zolang de premier niet eerlijk is zie ik niet in waarom ik gehoor zou moeten geven aan zijn oproepen.

  Ik hoop zo snel mogelijk weer regelmatig naar nijn vriendin in Thailand te kunnen of Rutte dat nou asociaal vindt of niet.

 12. Eric zegt op

  Ik ben 100 procent akkoord met de stelling dat het niet asociaal is van toch naar Thailand te willen reizen. Het is er veel veiliger dan in Europa momenteel met daar bovenop een veel aangenamer klimaat. Hopelijk valt de verplichte quarantaine spoedig weer weg en dat ben ik een van de eersten om weer naar Thailand te komen, want ik mis de Thaise warmte heel erg.

 13. Jos Rieken zegt op

  Wat asociaal is, is dat wanneer maandag het vaccin wordt goedgekeurd en veel landen al eind van komende week beginnen met vaccineren, Nederland de zaak nog steeds niet op orde heeft en naar verwachting pas medio januari kan beginnen.

  • Eric H zegt op

   wat ook aso is van Rutte en consorten is om mensen aan te moedigen om op vakantie te gaan naar Curacao terwijl het er helemaal niet veilig is en daarna beginnen te mopperen als het mensen er massaal heen gaan.

   • Ger-Korat zegt op

    Wat ook ascociaal van Rutte is om op maandag een persconferentie te houden en mee te delen dat vanaf een paar uur later er een lockdown is en dan een dag later gaan klagen dat mensen die ver van tevoren een vakantie of andere reis hebben geboekt en daar soms veel geld voor hebben betaald asociaal noemen als ze de dag na de mededeling op Schiphol zijn. Kom dan gelijk met een vergoeding voor de gemaakte reiskosten en besef dat mensen vakantiedagen hebben opgenomen en hotels hebben betaald en vergoed dat ; maar nee de voorman noemt de inwoners dan asociaal en gunt ze niet eens 1 dag bezinning of geeft ze niet een aantal weken respijt om de reisplannen te veranderen.
    Kan hij zijn energie niet beter besteden om registratie van de vaccinaties in goede banen te leiden zodat we gelijk met andere landen volgende week al kunnen vaccineren in plaats van over 3 weken. Asociaal vind ik dit want het betekent dat vele mensen extra overlijden of in het ziekenhuis belanden door uitgestelde vaccinaties wat hem en zijn clubje direkt aan te rekenen valt.

    • Johhny BG zegt op

     @Ger-Korat,
     De verantwoordelijkheid ligt toch bij Hugo, althans zo is het toch in het politieke landschap geregeld?
     Of het tragere meer doden gaat opleveren is natuurlijk de vraag. Eerst zien dan geloven maar als de IC beschikbaar is kan er alles aan gedaan worden en dan is er ook nog eens een incubatietijd wat ruimte geeft.

 14. Witzier A.A. zegt op

  L.s.
  Laat rutte eerst eens zorgen dat hij de situatie rond het vaccin op orde heeft, hij weet al minstens 6 maanden dat het er aan komt en nu het feitelijk voor de deur staat heeft hij de vaccin toestand (wat geen toestand hoort te zijn) weer niet op orde er deugt nagenoeg niets van het beleid. Nu moet op het allerlaatst weer een ICT probleem worden opgelost, daar heeft hij 6 maanden de tijd voor gehad, zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met al zijn missers, maar wel mensen die ruim 10 maanden hun geliefden niet konden bezoeken Asociaal noemen, laat ik dan hem verrassen Zijn beleid en zijn missers, die zijn pas asociaal.

 15. Jacobus zegt op

  Noodzakelijke reizen mogen wel. Maar wat is noodzakelijk. Momenteel zit ik in isolatie in Bangkok. Ik heb me dus niets aangetrokken van het advies van de Nederlandse regering. Alhoewel dat advies niet duidelijk is. Ik ben naar een land gereisd dat er veel minder slecht voorstaat tov van Covid19 dan Nederland. Bovendien moet ik me aan de maatregelen van de Thaise overheid en van de vliegmaatschappij houden, en die zijn niet mis. Die zijn veel strenger dan de regels die onlangs door Rutte afgekondigd zijn. Ik ben van mening dat ik volkomen veilig gereisd heb. Ik had geen corona toen ik aan de reis begon, tijdens de reis was het nagenoeg onmogelijk om het virus op te lopen en nu ik hier ben zijn er zoveel voorzorgsmaatregelen dat het onwaarschijnlijk is dat ik het virus alsnog krijg. Straks als ik ergens in maart terugvlieg met Qatar airways zal ik weer moeten testen en een negatief resultaat moeten tonen om op het vliegtuig e stappen. En dan kom ik in Nederland aan. Pas dan maak ik me zorgen.
  Even over de noodzakelijkheid. Ik heb 10 maanden mijn vrouw en zoon niet gezien. Daar hebben wij best mee kunnen leven. Dat overleef je wel. Maar, hebben onze regeringsleiders zoals Rutte (o nee, Rutte niet), Hugo en 99% van de bevolking wel eens 10 maanden hun gezin moeten missen? De wereld zou te klein zijn. Dus ik vind deze reis ook nog eens noodzakelijk.

 16. Conimex zegt op

  Ik ga niet naar Thailand voor vakantie, ik ga naar Thailand om weer bij mijn gezin te kunnen zijn, wanneer iemand vind dat dat asociaal is…, al diegenen die naar Thailand reizen, komen niet binnen zonder quarantaine en minimaal 3 testen, wij zijn geen verspreiders van het virus.

 17. Vakman zegt op

  Ons kabinet heeft die lockdown helemaal niet zelf bedacht. Het enige dat asociaal is, is de manier waarop die regels ons door de strot worden geduwd.

  Van het begin af aan, hebben ze de grenzen open gelaten voor Duitsland. Het was België dat het besluit nam om de grenzen te sluiten. Nu was het Duitsland dat de lockdown afkondigde. In Nederland draait alles om de economie. De Nederlanders wordt opgedrongen thuis te blijven, maar de winkelcentra en outlet centers blijven open en worden overlopen door Duitse en Belgische consumenten. En….ik ben totaal niet racistisch, maar op veel foto’s is te zien dat het voornamelijk mensen met een allochtone achtergrond zijn. Ik heb het zelf meegemaakt in de trein; allochtone jongens (toevallig bewoners van het lokale AZC…) die het mondkapje aan een oor dragen, om hun nek of zelfs helemaal NIET! Dat is puur provocatie. Zich niet willen aanpassen aan het Nederlandse beleid. Regels zijn regels. Ik draag een bril en dat mondkapje is echt een ontzettend vervelend ding, maar ik draag het waar het moet.

  En die ‘professor’ Van Dissel moet een ontzettend eenzame man zijn die iedereen in een depressie wil storten, want hij heeft geen flauw benul blijkbaar dat een baard de minimale werking van een mondkapje teniet doet. Kun je het zo mooi rond je neus vormen….langs de zijkanten heerst een sterkere luchtstroming dan door het kapje heen. Dat zo iemand het RIVM vertegenwoordigt, moet echt niet mogelijk zijn. Bij een voormalige kolenvergassingsinstallatie hier in de buurt, kwam iemand met een baard niet eens het terrein op. Vanwege de VEILIGHEID!!!! Want een zuurstofmasker moet aansluiten op het gezicht wil het werken!

  Dus nogmaals…..het enige asociale is het beleid. Er is helemaal geen ‘SAMEN’, zoals ze prediken in ‘Alleen samen krijgen we Corona onder controle’. De wereld veranderde na 9/11, maar nagenoeg 20 jaar later veranderde de wereld nog radicaler door Covid-19.

 18. Maurice zegt op

  Geheel met je eens Gringo. Dergelijke uitspraken van onze premier hebben een (te) algemeen karakter. Het stoort mij echter wel gezien het officiële reisadvies voor Thailand:

  De Rijksoverheid geeft zelf aan dat er geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen is indien een reiziger terugkeert vanuit Thailand.

  Zie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies
  (de pagina is actueel gezien de tekst “Laatst gewijzigd op: 18-11-2020 | Nog steeds geldig op: 17-12-2020”)

  Er staat o.a. “Als u vanuit Thailand terugkomt in Nederland hoeft u NIET in thuisquarantaine te gaan. “.

 19. Ton zegt op

  Ik vind het geen schandalig gedrag dat het beleid regelmatig aangepast werd en dat soms tegenstrijdige boodschappen werden gegeven Het is zeer begrijpelijk dat bij een volkomen nieuw onbekend virus, dat ons komt aangewaaid, ook de overheid en wtenschappelijke instituten door een leercurve gaan. Wie vanaf het eerste moment een pasklaar en eenduidig antwoord verwachtte heeft geen flauw benul van wat er aan de hand was, en is. Ik vind zelfs dat er met een ongelooflijke snelheid zeer veel kennis is verzameld en dat onze wetenschappers alle lof verdienen voor wat er in die (voor wetenschappelijk onderzoek) korte tijd is gepresteerd.
  Ik vind het geen schandaal dat ik naar Thailand terug ga. Ik woon daar en ben vastgeraakt in Europa tijdens een bezoek wat als kort was gepland, maar negen maanden heeft geduurd. Eindelijk naar huis.
  Als nu iemand een reis naar Thailand onderneemt voor de eerste keer vind ik dat zijn goed recht maar wel een beetje riskant, maar dat moet men zelf maar weten, ik zou dat niet hebben gedaan maar gewacht hebben tot het vaccin beschikbaar is. Ik ben blij na 9 maanden mijn partner en kinderen weer te zien. Whatsapp en Line is maar behelpen om relaties te onderhouden.

 20. ruud zegt op

  Als het gevaarlijk en asociaal is, had Rutte Schiphol op slot moeten doen.
  Je kunt niet aan de ene kant vliegen toestaan en aan de andere kant roepen, dat het gevaarlijk is en dat de reizigers asociaal zijn.

 21. G.J. Krol zegt op

  De Thaise economie zal van die paar Nederlanders niet wezenlijk verbeteren. Daar komt bij dat Thailand helemaal niet vrij is van corona, in Chiang Mai zijn nog steeds mensen met het virus besmet. Mensen die vanuit Myanmar naar Thailand komen vormen een risicogroep en daaronder zijn besmettingen vastgesteld. De economie weer op orde brengen is alleen mogelijk door maatregelen door de Thaise regering. En daarvan heb ik de voorbije maanden weinig gezien. Ik zie wel veel, heel veel leegstand. Chiang Mai lijkt op sommige plekken een spookstad en een paar toeristen die het geld ervoor over hebben gaan het verschil niet maken. Daar komt bij dat ik op dit forum niet zo lang geleden berichten las dat de lokale Thaise bevolking de farang met argwaan bekijkt, als zou die verantwoordelijk zijn voor de corona uitbraak.
  De hele wereld heeft inmiddels code oranje en dan ben ik het met Rutte eens. Het is een sprookje te veronderstellen dat Thailand virusvrij is. Prayuth wil wel graag doen geloven dat dat zo is, maar dat is simpelweg niet waar. De maatregelen die de Nederlandse regering neemt, zijn inderdaad niet mals, maar ik zou het leven hier ook onder deze lockdown voor geen goud willen ruilen met Thailand, hoe graag ik er ook naartoe ga.
  Het staat iedereen vrij om zijn geld te besteden op de manier die hem of haar het beste past, meer geld hebben is iets anders dan sociaal zijn. Wie doe je een plezier met een paar luizige Euro’s die je in Thailand besteedt. Zo lang vliegmaatschappijen vliegen is er geen sprake van asociaal gedrag? Wat een rare redenering!

  • Rob zegt op

   Beste Krol, ik ben het geheel met je eens, maar we kunnen wel stellen dat Rutte cs al 9 maanden elke keer net een stap te laat is, die hele lockdown had hij al in maart/april in moeten voeren en dan vooral net als Thailand nu doet iedereen die het land inkomt in verplichte quarantaine.
   Dus de mensen die nu naar Thailand vliegen om bij hun gezin zijn niet asociaal.

   Mensen die daar nu heengaan om te overwinteren zijn ook niet asociaal want zolang er mogelijkheden geboden worden mag je ze gebruiken, misschien zijn het wel een patsers die voor een
   overwintering/vakantie zo diep in de buidel kunnen tasten.

 22. Inge zegt op

  Zo is dat. Rutte is nooit duidelijk, altijd inconsequent , met een heleboel
  mits en maar.

 23. Marianne zegt op

  Rutte versprak zich maandag jl. toen hij zei dat COVID niet zo maar met een onschuldige griep was. Jaarlijks sterven tussen de 7.000 en 12.000 mensen aan die zgn. onschuldige griep (nu iets meer dan 10.000 aan Covid). De enige die zich hier asociaal gedraagt is Rutte zelf die, in opdracht van zijn baas Klaus Schwab, het hele land naar de galemiezen helpt.

 24. Rudolf zegt op

  Naar Thailand vliegen is niet asociaal, Ik zou er alleen niet voor kiezen nu, met alle restricties die er bij komen kijken.

 25. Peter zegt op

  Wij zijn niet op vakantie. Wij zijn op familiebezoek. Wij doen al jaren aan mantelzorg op afstand, ondersteunen de familie financieel en bezoeken 1 keer per jaar hoogbejaarde mensen die hun dochter en kleindochter maar zelden zien. Dat is een welbewuste keuze. Nu ontlasten we de familie met onze aanwezigheid. In Nederland noemen we dit de participatiesamenleving…. Komt ook uit de koker van Mijnheer Rutte…. Toch?

 26. BS knoezel zegt op

  Onze minister president wil het aantal kontakten tot een minimum terugbrengen en zet daarvoor groot in met adviezen, beperkingen en verboden, zoals oa sluiting van winkels met niet essentiële producten en het afraden van (vakantie)reizen.
  Ik begrijp hiervan niet veel: in de plaatselijke AH en Jumbo is het sinds dinsdag jl erg druk en als ik in het buitenland ben, kan ik niemand in Nederland besmetten. Dus laat iedereen die op vakantie wil, aub gaan!
  Moedig dit juist aan.
  In Thailand past de overheid een andere tactiek toe: na aankomst 14 dagen strenge quarantaine, ben je coronavrij dan kun je gaan en staan in het land waar je wil.
  Ik wil in januari as naar Thailand reizen om mijn familie te ontmoeten en merk dat het niet eenvoudig is om alle noodzakelijke paperassen in mijn bezit te krijgen, daarnaast zijn de kosten een stuk hoger dan in 2020.

 27. chris zegt op

  “Asociaal gedrag is een vorm van deviant gedrag waarbij geen rekening wordt gehouden met andere mensen of de omgeving.” (citaat) Reizen naar Thailand is geen deviant gedrag.
  Het lijkt me dat iemand die reist, naar welke bestemming dan ook, Thailand inbegrepen, wetende dat hij/zij besmet is of zou kunnen zijn met een snel overdraagbaar virus, asociaal is. Als je ziek bent, of je ziek voelt blijf je thuis: grieperig, verkouden, hoesten, kortademig, misschien Covid.

 28. Hans van den Bogaert zegt op

  Rutte’s stelling over asociaal gedrag poging niet over vluchten naar Thailand want die zijn er amper maar over de asociale drukte op Schiphol door mensen de tegen elke prijs en met het gevaar op verspreiding naar toch per se naar Aruba, Curaçau, en de Canarische eilanden vliegen voor de feestdagen

 29. leppak zegt op

  Ik denk dat Rutte andere reizigers met zijn term asociaal een andere doelgroep op het oog had als diegenen die zich hier zo aangesproken voelen. Ga er maar aan staan om juist beleid te voeren in deze covid-tijden, je kunt het nooit goed doen met onze open grenzen. Geen fan van Rutte maar ik zie niet hoe het beter had gekund zonder al die stijgerende groepen over je heen te krijgen. Wij hebben tenminste vangnetten voor de getroffen groepen en oh… hoe asociaal is het dan in Thailand waar men de bevolking in de toeristen-kou laat staan. Bij de aangewezen quarantaine-hotels waar de binnenkomers gemolken worden ben ik benieuwd hoeveel er aan strijkstokken blijft hangen. En nee…. het is gelet op de vele maatregelen om binnen te komen niet asociaal om diegenen die je al zo lang mist te willen bezoeken.

 30. Jan zegt op

  Als ik de (meeste) berichten lees, dan krijg ik het idee dat bijna iedereen naar Thailand gaat omdat het zo vervelend is voor de Thaise economie en de bevolking. Ik wil niet roomser zijn dan de paus, maar mijn reden is simpelweg, ik houdt van het eten, ik wil graag zon en een goed hotel. Dus allemaal redenen voor mijzelf.
  Ik ga er niet omheen draaien, maar de Thaise economy boeit mij niet. Ik ben daar niet verantwoordelijk voor. Dat zijn de Thais zelf. En als ik al de berichten lees, koen70% op hetzelfde neer. Waar kan ik goedkoop eten, welk hotel is niet te duur. Dus zo begaan is men niet met de economie. Al een jaar of 10 gaan wij, mijn vrouw en ik 2 x per jaar naar Thailand. Zo draag ik mijn steentje bij, maar het blijft wel eigen belang. Jan

  • Rob zegt op

   Ze hebben nog steeds een overschot van 20 miljard dollar 2020 dus zo slecht gaat het niet met de thaise economie.
   Las we vandaag dat Thailand op de amerikaanse watchlist terecht kwam vanwege manipulatie van de koers van de baht en het handelsoverschot. De de koers van de baht zal komende tijd wel gaan stijgen.

 31. Hans Struijlaart zegt op

  Hoezo? Reizen naar Thailand asociaal. Juist niet denk ik.
  Thailand heeft Corona beter onder controle dan menig ander land inclusief Nederland.
  Je kan je natuurlijk afvragen of de extreme quarantaine maatregelen echt nodig zijn.
  Ik denk van wel om te voorkomen dat Thailand weer een besmettingshaard kan worden.
  Op dat punt kan Nederland nog wel wat leren van Thailand. In Nederland is geen enkele controle op dat punt als je vanuit het buitenland vliegt naar Nederland. En dan kan je een Lock down doen in Nederland, maar ze zijn vergeten om inkomende passagiers met het vliegtuig te testen op Corona. En zo ging het ook mis met de eerste Corona besmettingen vanuit terugkerende vluchten van de wintersport. Intelligente Lock down my ass.
  Of je doet het volledig en niet dat halfzachte beleid wat Nederland nu doet. Zowel China als Thailand zijn daar gewoon heel duidelijk in. Complete lock down. Ik denk dat je nu beter in Thailand kan zitten dan in Nederland als je het hebt over de kans van besmetting met Corona.

 32. hans zegt op

  Dat is een mooie spiegel van de premier zelf, asociaal en schaamteloos gedrag tot uiting brengen tegen over zijn volk. Met zijn maffe lock dows miljoenen mensen in armoede storten. Oudere mensen sterven in eenzaamheid.
  Griep bestaat niet meer. MSM liegt er ook oplos. We worden volop besodemieterd en gecensureerd.
  Hier zie je een filmpje in Oostenrijk daar hebben de mensen geen angst.
  https://www.stopdebankiers.com/kerstmis-in-oostenrijk-burgers-weigeren-lockdown-niemand-doet-mee-video/

 33. Pieter zegt op

  Naar mijn mening is het niet per se asociaal om naar Thailand te reizen, maar zit het asociale er wel in als dat betekent dat je bewust naar een plek gaat waar veel verschillende mensen komen (Schiphol dus). Er is een groot probleem, een virus dat zich supersnel kan verspreiden. Dan moet je er alles aan doen om dat te voorkomen. Dus niet naar Schiphol, niet naar winkelcentra, niet naar de Ikea, etc.
  Wil je naar Thailand? Dan pak je de auto.

  Het argument van de Thaise economie vind ik echt gezocht. Als je zo begaan bent met de Thaise economie, maak dan het geld van je reis en wat je uit zou geven over naar een hulporganisatie in Thailand. Daar steun je meer mee, dan naar het land te gaan en het daar uit te geven aan consumptie.

 34. Stan zegt op

  Reizen naar Thailand is niet asociaal. Wel asociaal is met 100000den tegelijk op vakantie naar de costa’s zoals afgelopen zomer. Bedankt voor de tweede golf en al die extra maatregelen. En straks een derde golf, omdat veel mensen het teveel gevraagd vinden om 1 keer in hun leven kerst en nieuwjaar over te slaan…
  De Thaise regering kijkt naar Europa en zal nog lang niet zomaar de grenzen open gooien zonder quarantaineverplichting.

 35. Rob zegt op

  Het kan niet asociaal zijn om een asociaal land te verlaten. Als ik niet nog wat jaren had moeten werken hier in Nederland. Dan had ik allang 2 weken in quarantaine gegaan in Thailand.

 36. Jacques zegt op

  Ik lees dat er een hoop mensen eensgezind zijn op dit blog wat betreft onze regering. Ik ben het maar ten delen met deze groep eens. Er worden nogal wat fouten gemaakt, ook door onze regering, die deels zijn weg te schrijven aan andere factoren. Met maatregelen nemen ben je met onvoldoende eigen kennis mede afhankelijk van de specialisten op hun vakgebied. Die zijn ook niet allemaal op een lijn en de berichten verschillen nogal. Daar op af gaan geeft een zwalkend beleid. Achteraf gezien etc., is bij de regelmaat aan de orde. We zullen het er mee moeten doen, want niemand heeft (alleen) de wijsheid in pacht. We zullen het met elkaar moeten doen. De beste stuurlui staan aan wal en de eigen mening is wat telt toch. Nee het grote probleem zit hem in de mens zelf. Ongedisciplineerd gedrag. Weinig kunnen hebben. Ikke ikke en de rest kan stikke. Nog steeds zou zo’n 30 % van de Nederlanders niet bereid zijn hem of haar te laten vaccineren. Drogredenen om het niet te doen worden in mijn optiek aangedragen. Over egoïsme gesproken. Besmetting gaat van mens op mens en soms van dier op mens, elkaar totaal mijden of vaccineren is het antwoord. Alles er tussen in zijn lapmiddelen en leveren per definitie besmettingen op. Het zou grote problemen opleveren als de mensen elkaar niet op kunnen zoeken met de kerstdagen. Onbegrijpelijk, maar ook het zwaktevirus heeft kennelijk toegeslagen. Ook hier zou een vaccin voor moeten worden uitgevonden. Los van de economische malaise worden zoveel zaken opgeblazen tot proporties die hun weerga niet kent. Ook met z’n tweeën kan je het gezellig hebben en desnoods gebruik je de laptop of een ander middel om virtueel bij elkaar te zijn. Het is niet anders en stap er over heen. Er komen betere tijden en als de mensheid bereid is om 100 % medewerking te verlenen, kan dit dus al heel snel zo zijn. Dat dit uitblijft zorgt er voor dat we nog steeds in deze malaise zitten. Met of zonder regering die het nooit goed zal doen voor velen van ons, hoe je het ook went of keert.

  • KhunTak zegt op

   Beste Jacques,
   waar slaat dat nou helemaal op:
   Nog steeds zou zo’n 30 % van de Nederlanders niet bereid zijn hem of haar te laten vaccineren. Drogredenen om het niet te doen worden in mijn optiek aangedragen. Over egoïsme gesproken. Besmetting gaat van mens op mens en soms van dier op mens, elkaar totaal mijden of vaccineren is het antwoord. Alles er tussen in zijn lapmiddelen en leveren per definitie besmettingen op.
   Er is al lang een oplossing voor dit virus, maar zelfs artsen worden hierin buitenspel gezet. Een VEILIG middel.
   Ben je nou zo slecht op de hoogte van het feit dat dit vaccin, wat helemaal niet volledig getest is en helemaal niet veilig is??!!
   Steeds meer wordt er, ook internationaal, door artsen, politici en zelfs virologen etc. gewaarschuwd
   voor dit vaccin.
   Hoezo kun jij dit drogredenen noemen.

   • Pieter zegt op

    Hmm, KhunTak,
    Wat jij zegt klopt niet. Het aantal sceptici onder wetenschappers, artsen en andere deskundigen daalt juist.
    De weerstand tegen het vaccin onder ‘gewone’ burgers wordt grotendeels veroorzaakt door het onbekende. Men is terughoudend, heeft liever nu nog geen prik, omdat men niet helemaal gerust is op de (bij)werking van het vaccin. Maar hoe meer er over bekend wordt en hoe meer landen (en medicijn-autoriteiten) het vaccin goedkeuren, hoe meer vertrouwen er ontstaat. Was het twee maanden geleden nog 70% die aangaf nog geen prik te willen, dat is nu al enorm gedaald.
    Het vaccin is vele malen sneller ontwikkeld dan een ander medicijn. Dat maakt argwanend. Maar langzamerhand gaat iedereen inzien dat zoiets kan als we wereldwijd de handen ineen slaan.
    (@redactie: ik ben me bewust van het hoge off-topic gehalte; maar een onjuiste bewering zoals hierboven kan en mag niet onweerlegd blijven)

 37. shangha zegt op

  helemaal mee eens thailand is veiliger dan nederland gewoon alle regels volgen in thailand dan komt alles goed..

 38. Khunchai zegt op

  Kort maar simpel, naar Thailand reizen is niet asociaal maar wel onverstandig omdat nu reizen in het algemeen het risico op verspreiding eerder verhoogd dat verminderd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website