Verbetering aan het begin van de Dongtan Beach in Jomtien

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
9 juni 2017
Foto: Lodewijk Lagemaat

Aan het begin van de Dongtan Beach is men drastisch aan het werk gegaan. Van de omwonenden begreep ik dat de parkeerplaats voor auto’s verbeterd zou gaan worden. Vermoedelijk is er nog een andere reden om dit grondig aan te pakken.

Vorig jaar is verder op de Jomtien Beach een Japanse toerist om het leven gekomen door een oude neervallende zware tak. Bij de Dongtan Beach viel verderop een kokosnoot uit een van de bomen op een tafel en passeerde rakelings een badgast.

Ik was verbijsterd door de knal en dat de tafel in twee stukken gesplitst was door dit geweld. Hopelijk dat de overheid zijn verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van het bomenbestand. Nu worden een aantal oudere kokosnoot bomen verwijderd, mogelijk om schade aan auto’s te voorkomen en daardoor schadeclaims.

Het is de bedoeling dat een ruim en overzichtelijke parkeerplaats aan het begin van de Dongtan Beach over enige tijd geopend gaat worden. De fraaie wandelpromenade blijft tot het Pattaya Park gehandhaafd.

Foto: BOB robert
No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Verbetering aan het begin van de Dongtan Beach in Jomtien”

 1. ruud zegt op

  Een promenade met uitzicht op geparkeerde auto’s?
  Dat idee krijg ik tenminste als ik naar de foto’s kijk.
  Dat zal wel een publiekstrekker worden lijkt me.

  Als ik trouwens bij de bovenste foto naar de stenen naast de riolering kijk, (en verderop ook volgens mij) zal die promenade waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn.
  Dan wordt het een hindernisbaan.

 2. Jan zegt op

  Onjuiste bericht, er komt een weg met twee rijstroken met wandelpromenade, voorlopig tot Rabit resort.
  Althans volgens de aannemer die ik heb gesproken.

 3. Facttester zegt op

  @ Lodewijk, Ik woon al jaren in Pattaya, maar ik heb geen flauw idee waar deze Dongtan Beach is. Kun je dat svp alsnog even toelichten? Dank.

  • Emiel zegt op

   ‘t is in Jomtien, aan zee eerste rechts.

  • l.lagemaat zegt op

   Hopelijk weet u waar de Immigration is in Soi 5?

   Zou men vanaf de Immigration naar de Jomtienbeach rijden en daar rechts afslaan dan komt er een politiepost links en een scherpe bocht naar rechts .
   In die hoek begint de Dongtan Beach.

   Een andere toelichting. Vanaf het punt waar de auto’s geparkeerd gaan worden, mag men na 10 ‘s morgens tot 17.00 ‘s middags niet met de auto verder rijden vanaf de parkeerplaats. Daarna is een wandelpromenade zonder auto’s en brommers.
   Een weg met 2 wegstroken? prima maar nergens een parkeergelegenheid omdat dat verboden is en na 10.00 uur ‘s morgens tot op heden een afgesloten toegang voor verkeer!
   De aanplant zal vermoedelijk overeenkomstig de rest van de Dongtan beach gebeuren.

 4. Kees 2 zegt op

  Diep droevig dat een tiental loofbomen en enkele naaldbomen (volgens mij vallen daar geen kokosnoten uit) op het parkeerterrein en op het strand daarnaast, allemaal verwijderd zijn. Deze bomen zorgden voor veel schaduw en gaven dit stukje Dongtan Beach een lommerrijke uitstraling. In plaats daarvan staan er nu magere palmbomen (alleen op het strand), zoals op de foto te zien is.

  Deze bomen zijn met dezelfde botte en domme willekeur omgezaagd als gebeurd is op het strand/wandelpad tegenover soi 7, Jomtien Beach. Daar stonden tot aan een jaar geleden 3 grote schaduwrijke bomen en 2 banken, een geliefde ontmoetingsplaats voor veel oudere buitenlanders. Tegenwoordig zitten die op een rij op de rand van de boulevard.

  • bob zegt op

   Dit is niet helemaal waar. De goede bomen zijn met kluit afgevoerd en worden elders geplaatst. De slechte bomen, de rotte etc. zijn inderdaad gekortwiekt en afgevoerd. Het zijn grotendeels de kokosnotenbomen die verplaatst worden/zijn.

   • Kees 2 zegt op

    Dag Bob,

    Ik heb het in mijn reactie alleen over de bomen op het parkeerterrein en ernaast op het strand. Dat waren geen kokosnotenbomen, maar voornamelijk loofbomen zoals je op de achtergrond van de 2e foto ziet in het artikel hierboven.

    Met kokosnotenbomen bedoel je de bomen die stonden langs de weg NA het parkeerterrein (richting Rabbit Resort). Verbreding van de weg is een goede reden om die bomen weg te halen, daar kan ik begrip voor hebben. (Ik vind die verbreding overigens jammer, omdat dit meer verkeer gaat aantrekken en ik daar vaak wandel).

    Je stelt verder dat de goede bomen met kluit en al verwijderd zijn. Oke, dat wist ik niet, maar HOE ze verwijderd zijn is van minder belang: ik betreur dat ze er niet meer staan, die plek oogt nu erg kaal. Die bomen namen misschien 2 parkeerplaatsen in beslag, de gezonde bomen hadden toch best kunnen blijven staan? En daarbij regelmatig rotte takken weghalen… Als bij harde wind er dan toch eens een tak van een gezonde boom op een auto valt, hoort dat – net zoals in NL – verhaald te worden op de all risk verzekering van de auto en niet op de eigenaar van de boom.

    • Kees 2 zegt op

     Liep zojuist nog langs het parkeerterrein: de bomen die daar stonden zijn wel degelijk gekapt, want de meeste stronken staan er nog. Bovendien herinner ik me nu dat er enkele dagen geleden grote hopen takken lagen evenals enkele stronken die al wel uit de grond gehaald waren.

 5. bob zegt op

  Dit gedeelte loopt van de policebox/7/11 winkel aan het eind van Tappraya Road (om de hoek bij Manuman statue) naar het waterpark met die hoge toren nabij Pratamnak.
  In het midden is een gedeelte ingericht als zg. gay beach. Het wotdt inderdaad een 2 baans weg met parkeergelegenheid. Inmiddels staat er een informatiebord aan het begin van het te verbouwen gedeelte met tekeningen hoe het er uit moet gaan zien. Als de redactie foto’s hiervan wil dan moet de redactie mij dat laten weten, ze staan al op de gsm.

 6. Hans zegt op

  Strand rechts van voormalig poitiepost bij steven O.a. Voor Viewtallay 7 en welkom world. Als ze nu ook dagelijks derommel opruimen wordt het nog wat. Weet iemand iets over de planning vwb hoofdseizoen? Nu ben ik geïnteresseerd in de eerste gedeelte van het strand vanaf seven eleven.

  • Jan zegt op

   De werkzaamheden gaan tot volgend jaar april duren.

  • Karel zegt op

   Ha ha, rommel opruimen? Kijk eens naar al die nieuwe plantenperkjes die langs Jomtien Beach aangelegd zijn: barstensvol rommel ! SCHANDALIG !!!
   Ze renoveren voor tientallen miljoenen baht Jomtien Beach…. maar onderhoud? Ho maar, niet gepland of geld is op, ik weet het niet.

   Na de eerste de beste flinke regenbui stortte het voetpad tegenover soi 5 in, net zoals met het vorige pad gebeurd was. (Een ezel stoot….?)

   En tegenover soi 4 en soi 8 (bij de trappen) zijn stukken strand weggespoeld.. al 6 maanden lang ziet dat er goor en lelijk uit. Wat doet Pattaya? Niets…. dit is pure minachting voor de toerist.

   Wat doet Pattaya aan al die gescheurde zandzakken bij de strandstoelverhuurders? Niets! En de strandstoelhuurders zijn te lui om er iets aan te doen. Dit is pure minachting jegens de toerist.

   Mijn oproep: als je aan het strand gaat zitten, wijs de strandstoelhouder op eventuele kapotte zandzakken en/of andere rommel (ook langs het water) en zeg hem/haar vervolgens dat je vanwege dat niet bij hem/haar gaat zitten ! Die luie strandstoelhouders moeten hun zaakjes eens schoon gaan houden!

 7. Rietje zegt op

  @Facttester, Dongtan Beach ligt niet in Pattaya, maar in Jomtien

 8. Harry zegt op

  Het word eens tijd dat al die boten weggehaald worden .Das echt geeb reclame ik erger me rot aan

 9. Jos zegt op

  Heel triest een laatste stukje rustig en groen strand waar je nog echt kan genieten wordt dtuk gemaakt. Wat komt er nu een smalle strook strand met achter je de stank en geluid van auto’s, brommers… vaarwel een zalig stuk strand dat nu plaats maakt voor koning auto. Meer dan de helft van het groen weg, geen schaduw meer voor de wandelaar, maar wel de brandende zon. komt daarvoor de toerist naar Pattaya. Erg men wil alles moderner maken en beseft niet dat men het prachtige van Pattaya stuk voor stuk kapot maakt voor de toerist die van ver komt voor het unieke in Thailand. Het soort stranden die er nu worden gemaakt hebben wij al genoeg op vele plaatsen in Europa tot velen hun ergernis. Bescherm aub de thaise exotische stranden Bij de mooiste in de wereld.
  Waarom niet investeren in een waterzuiveringssysteem dat we weer in een propere zee kunnen zwemmen?

 10. Stefaan zegt op

  Jomtien dus. Ik had ook nog nooit over Dongtan Beach gehoord, maar wel al geweest.

  Begrijp niet dat er Pattaya wordt vermeld.

  • l.lagemaat zegt op

   De titel van de posting is:

   Verbeteringen aan het begin van de Dongtan Beach in Jomtien.

   Ik zit met stijgende verbazing naar een aantal reacties te kijken, m.n. waar Jos het over heeft begrijp, ik niet meer.
   Het gaat over een stukje aan het begin van de Dongtan Beach.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website