Toch wel opmerkelijk was het dat twee traditionele Engelse pubs in Pattaya zijn opgehouden te bestaan. Kennelijk hebben zij het tegen de vele nieuwe zogenaamde Sports Bars niet kunnen bolwerken.

Pig & Whistle in Soi 7

Afgelopen vrijdag, 31 mei 2019, ging ik weer eens na lange tijd op bezoek bij deze Engelse pub. Ik kwam daar niet vaak, maar toch wel met een zekere regelmaat om een typisch Engels gerecht te nuttigen. Het kon er af en toe erg druk zijn, dit keer was het rustig, erg rustig zelfs. Terwijl ik op mijn eten wachtte, keek ik rond en het viel mij op dat alle schilderijen van de muur waren gehaald en ook de vele oude koperen pannen en andere keukenvoorwerpen, die als decoratie golden, waren verdwenen.

Bij het afrekenen vroeg ik naar het waarom en kreeg als antwoord dat ik de laatste gast was, want Pig & Whistle was vanaf dat moment definitief gesloten. Ik kreeg geen medaille of zo, maar heb dan wel een extra fooi gegeven! Wat er voor in de plaats komt tussen al die bierbars in Soi 7 was niet bekend.

The Butchers Arms

Eerder in mei sloot een andere Engelse pub de deur, namelijk The Butchers Arms in Soi Buakhow. Mijn goede vrienden Barrie en Kob hebben deze pub annex guesthouse 13 jaar gerund en vonden het tijd om een andere weg in te slaan. Ik kwam daar ook wel, maar meer om met Engelse vrienden iets te vieren of om een poolbiljartwedstrijd te spelen. Barrie is namelijk ook mede-eigenaar van Megabreak Poolhall. Momenteel wordt het pand verbouwd om er een open Sports Bar van te maken.

8 reacties op “Twee traditionele Engelse pubs in Pattaya sluiten de deur”

 1. Kees zegt op

  The Pig & Whistle ken ik wel omdat ik dikwijls in een van de Flippers verblijf. Nu ook weer in het Flipper Lodge. Bij the Pig & Whistle heb ik nog nooit gegeten , net als overigens in geen enkel Brits restaurant in Pattaya. Britten en lekker eten klaarmaken staan in mijn beleving ver uit elkaar. Een paar keer in Engeland geweest , maar het was iedere keer weer zoeken naar iets wat te eten was. Ja , de belegde broodjes waren lekker. Nogmaals , gewoon mijn mening.

 2. Marc Thirifays zegt op

  The Pig & Whistle served perfect English fare. It’s fish and chips were loved by many expats, decent quality, big portions not for the cheap charlies or other dutchmen. A pity to see you go guys.

 3. Ernst@ zegt op

  Ze zullen ongetwijfeld fish and chips gehad hebben, dat is altijd wel goed bij die Engelsen.

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik ben zelf Brit,en kan zeggen dat we natuurlijk veel meer hebben als alleen fish and Chips.
  Veel gerechten die men als buitenlander niet kent,en daardoor vaak niet in de smaak vallen,worden van velen meteen als slecht beoordeeld.
  Toegegeven de Britse keuken is zeker geen beroemde zoals o.a de Franse,Italiaanse,of de Thaise keuken, maar is dat de Nederlandse keuken dan wel?
  Wat is dan Buiten o.a boerenkool,zuurkool met worst,kroketten,pannekoeken en nasiballen dan zo beroemd, dat het werkelijk hoog scoort onder de werkelijke Gourmets?

  • Kees zegt op

   Beste John , ik spreek absoluut niet over slecht. Enkel dat ik Brits eten niet lekker vind. Zoals ik ook niet hou van de keuken in de Filipijnen. Thais vind ik wel lekker. Net zoals ik in Pattaya ergens NIET binnen zal gaan waar Nederlands talige muziek van Jan Smit of iets dergelijks gedraaid wordt of Duitse schlagermuziek. Het is gewoon iets waar ik niet van hou. Maar daarmee wil ik NIET zeggen dat een ander daar niet van kan houden. Lekker doen ( zeker op vakantie ) wat je graag doet.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Kees,Ik heb het in mijn reactie over buitenlanders in het algemeen,en daar hoor je vaak dat de Britse keuken niet goed is.
    Ik reageerde dus helemaal niet op jou persoonlijk,maar alleen op diegenen die generaliserend iets niet goed vinden.
    Generaliserend niet goed,hoewel ze hoogstens een paar keer iets gegeten hebben wat in smaak afgeweken heeft,van wat ze thuis van moeders kookpot gewend waren.

   • PEER zegt op

    Klopt helemaal,
    Wanneer je ‘n Ned restaurant opent en je serveert enkel friet met mayonaise en appelmoes, dan is het einde ook snel in zicht.
    Ik ken enkele Engelsen, die drinken ook veel maar hebben betere smaakpapillen, zodat ze de “Engelse Pot” afwijzen.

 5. l.lagemaat zegt op

  Hoewel het geen Engelse pub is, kan men nog terecht bij Jameson’s, een Irish Pub in de Soi Sukrudee ( aka Soi AR)

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de z.g. “Happy Hours” niet goedkoop zijn. Draft Beers 99 Baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website