Promenade van Jomtien beach

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
8 oktober 2016

Het begin van de promenade aan de Jomtien beach ziet er bijzonder goed uit en heeft de allure die past bij een badplaats. Bomen uit het Nong Nooch Tropical Garden geven een fraaie aankleding aan het geheel.

Het is nog een hele operatie om de rest van de promenade aan te kleden. Ter hoogte van Soi 10 – 11 heeft men voor kleinere palmbomen gekozen, die een smaakvolle afwisseling vormen ten opzichte van de overige bomen. Vanaf die hoogte valt nog veel werk te doen. Alle voorbereidende vakken zijn klaar voor de bomen, die beginnen al met vuil en afval verstopt te raken. Ook is er weinig rekening gehouden met rolstoelgebruikers omdat door de gaten van de boomgaten de promenade te smal is geworden. Over de straat verder gaan, lukt niet omdat langs de stoeprand auto’s geparkeerd staan.

Een ander probleem dient zich echter aan. Het Jomtien strand verliest elk jaar bijna 80.000 kubieke meter zand door erosie. Zonder ingrijpende maatregelen zou het strand in een periode van 25 jaar verdwenen zijn. De City Hall en de marine komen nu met een Masterplan, wat inhoudt dat het strand met 35 meter verbreed gaat worden. Op drie plekken komen golfbrekers en wil men in de nabijheid een park aanleggen. De aanpak strekt zich uit tot Pak Khlong in Na Jomtien en verwacht wordt dat dit over twee en half jaar afgerond zal zijn.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Promenade van Jomtien beach”

 1. Ronny DS zegt op

  Buiten 23 jaar geleden, als ik daar nog rondliep en een pak jonger en aantrekkelijker was, zie ik dit gebied nu toch wel goed heropleven en vooral properder worden. Ik kijk er echt naar uit om binnen 10 dagen daar weer rond te lopen en de vergelijkingen maken.

 2. Pat zegt op

  Een zeer goed idee om iets aan het strand te doen.

  Pattaya en Jomtien zijn fijne bestemmingen met een groot aanbod voor de bezoekers, maar de stranden zijn altijd een zwak punt geweest.

  Klein en smal, niet proper, niet aantrekkelijk, gevaarlijk met de jetski’s, enz…

  • Ronny DS zegt op

   Dat klopt Pat, maar het strand van Jomtien is steeds wel altijd breder geweest dan Pattaya beach. Ook properder destijds…..uitgezonderd het zeewater.

 3. George Roussel zegt op

  Nu de kwaliteit van het zeewater nog aanpakken….. Lozing van riool en straatwater (na een hoosbui) maakt het zeewater tot een soep van allerlei ongerechtigheden…. We waren vorig jaar getuigen van lozing, na een hoosbui…. Alles wat het riool niet aankon, en dat is heeeeeel veel, werd direkt voor het strand van Dontarn geloosd…. We zagen het water van kleur veranderen van grijs in zwart…. Wij zijn genezen…. en we gaan nu een paar dorpen verderop zwemmen… Kunnen we de bodem weer zien….. Overigens….: een heerlijk land….

  • Ronny DS zegt op

   Inderdaad, zeewater is van zeer slechte kwaliteit. Toen ik 23 jaar geleden terug kwam van Jomtien heb ik een dubbele middenoorontsteking gehad. Zeer pijnlijk!

 4. Ab Stolk zegt op

  Een goede vriend van ons verblijft zeker zo’n zeven maandenvan het jaar in Jomtien.De man is zwaar invalide. Jammer dat er voor zulke mensen geen rekening is gehouden met de aanleg van de o zo mooie boulevard.Een gemiste kans.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website