Pattaya heeft weer iets nieuws en hiermee bedoel ik niet het in aanbouw zijnde centrum van vermaak aan de Thepprasit Road. Ik bedoel een nieuw winkelcentrum recht tegenover Ambassador Hotel aan de Sukhumvit Road.

Het heet merkwaardigerwijze Mimosa. Een fleurig geheel met allemaal kleurige huisjes en veel groen. De hele bouw is gebaseerd op, laten we zeggen, Oostenrijks vakwerk. Er is een veelheid aan restaurantjes, Europees en Thais, er zijn koffiebars en natuurlijk allerlei winkels. Niet alleen maar souvenirswinkeltjes zoals bij de verderop gelegen Floating market. Echt een winkelcentrum.

Voor de gasten van het Ambassador hotel een uitkomst, want die hebben nu geen enkele reden meer om naar Pattaya te gaan. Maar ook voor Thais die zich even in een Europese hoofdstad wanen. En natuurlijk voor ons. Ik was er ’s morgens, maar van diverse mensen hoor ik dat het vooral ’s avonds buitengewoon gezellig is. Een aanrader dus.

In de mooi aangelegde waterpartijen zwemmen statige zwanen. Aan de achterzijde van het terrein wordt een openluchttheater gebouwd, zodat iedereen hier iets van zijn gading zal kunnen vinden.

Wanneer ik het terrein weer verlaat, valt mijn oog op een groot reclamebord. Dit winkelcentrum heet niet alleen Mimosa, dat wist ik al, maar wordt ook aangekondigd als ‘The city of love’. Misschien ben ik erg naïef, maar mij is geen ongerechtigheid opgevallen, die je bij zo’n aankondiging zou verwachten. Of het moet een massagesalon zijn, maar die zag er open en onschuldig uit. Wel een mooi uithangbord.

[youtube]http://youtu.be/ACksIt67Gus[/youtube]

2 reacties op “Nieuw in Pattaya: Winkelcentrum Mimosa (video)”

 1. J.Jordaan. zegt op

  Het heeft natuurlijk niks met pattaya te maken. Het is op ze Thais gezegt Tambol
  Na Jomtien. Pattaya ligt daar nog ongeveer 10 Km vandaan. Er is daar een nieuw centrum aan het ontstaan omdat vooral veel mensen uit Rusland die hier met vakantie zijn in die omgeving in Hotels verblijven. Ziet er allemaal leuk uit, alleen jammer dat aan de infrastructeur in die omgeving niks is gedaan. Bijna geen parkeergelegenheid.
  De auto’s staan gewoon geparkeert op de linkerweghelft van de toch heel drukke Sukhumvit Road. Mensen uit de hotels die over moeten steken doen dat met gevaar voor eigen leven. Na veel ongelukken staat er bijvoorbeeld nog steeds geen stoplicht.
  Ik zeg dat ik geen kritiek heb op wat men daar allemaal voor moois neerzet, maar net als de 2 Km doorvoor gelegen zogenaamde Floating market, waar busladingen met mensen komen. Dat staat allemaal geparkeert op de linker rijbaan en vaak nog dubbel
  ook.
  Ik ga niet vertellen wat er gebeurd als die bussen weer vertrekken en met de U turn weer
  moeten draaien richting Bangkok.
  J.Jordaan.

 2. l.lagemaat zegt op

  De eigenaresse van het Mimosacomplex heeft vele (zaken) reizen naar Duitsland gemaakt.
  Uit liefde (Mimosa) voor dat land heeft ze een kopie van een klein Duits dorpje laten bouwen.
  ’s Avonds (19.00 ) spuitende waterfontein in kleuren op muziek (waterorgel).
  Daarna nog een paar optredens in de trant van Alcazar.(gratis)
  Voor het Mimosa complex linksafslaan voor parkeren en er worden een paar grote parkeer-
  terreinen aangelegd.Op drukke tijden worden mensen door de traffic police geholpen de weg
  over te steken.

  groet,
  Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website