Luciano, een nieuw condogebouw in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , , ,
26 december 2019

Wie op de snelweg 7 Bangkok – Pattaya rijdt, ziet op een enorm billboard de aankondiging van een te bouwen condogebouw van maar liefst 66 verdiepingen. Het onafgebouwde Waterfront Building aan de Bali Haipier is 55 verdiepingen hoog om een vergelijking te maken.

Dit condogebouw dat de naam Luciano gaat dragen, komt direct aan de Thepprasit Road te liggen in Zuid Pattaya. De condo types variëren vanaf 28 sqm en een paar penthouses. Men verwacht met de bouw in 2020 te starten en zal in 2023 opgeleverd gaan worden. Het Italiaanse woord Luciano betekent licht en betekent veel geluk in Thailand en China.

De opdrachtgever is een jonge Chinese zakenman, de heer Wang, die in Pattaya een Thaise familie heeft. Het kapitaal heeft hij verdiend in de cosmetische industrie in China en deed daar tevens bedrijfservaring op en nieuwe ideeën om die in Pattaya verder uit te werken in de vorm van een condogebouw.

De locatie van het Luciano condo gebouw werd bewust aan de Thepprasit weg uitgekozen vanwege de nabijheid van de Sukhumvit Road, de verbindingsweg richting Sattahip, Rayong en Laem Chabang, Bangkok. Bovendien bereikt men zeer snel het vliegveld U-Tapao, de te verwachten hogesnelheidslijn en de ontwikkeling van de oostelijk economisch corridor (EEC)

In de informaties, die verstrekt worden, staan de prijzen vermeld en de groottes voor welk bedrag het “woongenot” te koop is. Een paar voorbeelden wat u moet neertellen voor 28 sqm met 1 slaapkamer en badkamer: 2,8 miljoen Baht; 47 sqm met 2 slaapkamers voor 5,2 miljoen Baht en voor 80 sqm liefst 17,5 miljoen Baht. De prijzen stijgen net zo stijl als de hoogte van het gebouw!

Waar staat de nieuw te bouwen condo gepland? Vermoedelijk ter hoogte van het reclamebord Foodland tegenover reclame voor Horse riding, shooting in de nabije omgeving van de Decorumzaak en wat verderop Soi 7.

Het moest eigenlijk verboden worden een dergelijk wanstaltig hoog gebouw in die omgeving te bouwen.

Bron: You Tube documentatie Luciano

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Luciano, een nieuw condogebouw in Pattaya”

 1. Douwe zegt op

  Dag Lodewijk, Dank voor je informatieve beschrijving van Luciano. Je subjectieve slotzin doet mij reageren. Het ontwerp is prachtig naar mijn smaak, en de hoogte van het gebouw (ik moet het nog zien gebeuren) kun je moeilijk als wanstaltig betitelen nu er binnen een aantal jaren miljoenen mensen in deze contreien gaan wonen. Hoe dan ook, met plezier lees ik je inbreng hier. Een goed 2020 toewenst!

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Douwe,

   Allereerst de beste wensen en een gezond 2020 toegewenst!

   Over het voorgestelde ontwerp kunnen we het eens zijn, erg fraai.
   Helaas over de hoogte niet, kijk naar het ( woon) gebied rondom de Thepprasit Road.!
   Deze toekomstige woontoren drukt zijn omgeving weg door zijn enorme proporties!

   Vriendelijke groet,
   Lodewijk
   ( Ik heb een tikfout gemaakt, het moet zijn nabij Soi 17)

 2. Arkom Dan Khun Thot zegt op

  Wij zitten in het Beach Star condotel.
  Thepprasit soi 4, Pattaya, vlakbij.
  Het is hallucinant. Hoeveel leegstand er is in de woontorens in de buurt.
  Dit is een megalomaan project, met Chinees geld uit dubieuze economie? Wie verdient hier aan, de corrupte officieren die het allemaal laten gebeuren.
  Bangkok heeft veel onafgewerkte ruwbouwen uit de crisis van 1998. Iedereen heeft daar aan verdient. Behalve de banken en investeerders. Maar de gebouwen staan er. Nooit bewoond. Onverkoopbaar aan andere ontwikkelaars of promotors omdat er minderwaardige materialen zijn gebruikt. Die moeten eogenlijk afgebroken worden maar niemand wil dat betalen.
  Het zijn gigantische scams, en heb nu al te doen met de kopers … Tenzij je miljonair bent en het risico wil lopen een lege doos te kopen, blijf er ver van weg.

  En wie wil nu op Pratumnik vanuit zijn/haar eigen confo kijken op het zoveelste megagedrocht dat je zicht wegneemt en vooral leegstand zal kennen.

  Het lijken witwassers en Pattaya is heeft daar natuurlijk een ideale horde van bedrijfstevisoren en advocaten, zakenmensen, en politice die in zo’n projecthun pensioen zien bevestigd.

  Bonne chance.

 3. Joshua zegt op

  Beste Lodewijk,

  Het is een super mooi project als het ooit gebouwd wordt!!
  Maar ik snap niet wat U bedoeld om z’n gebouw te verbieden om het op deze plek te bouwen.
  Er zijn altijd voor- en tegenstanders van z’n project , kijk maar naar het super mooie WaterFront gebouw aan de BaliHai Pier.

  Ik zeg altijd Leven en Laten Leven!!

  Mvg,

  Joshua

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Joshua,

   Het Waterfront Building is nog steeds niet afgebouwd en staat leeg!
   Kom je dichter bij dit gebouw dan zijn nu al de eerste tekenen van verval te zien
   doordat de ramen, deuren e.d. nog niet gemonteerd zijn. (55 verdiepingen!)
   Hopelijk praten we over hetzelfde gebouw aan de Bali Hai pier.

   Daarachter nabij de scartbaan is wel een hotel gebouwd en dat ziet
   er goed uit.

   Luciano is in mijn optiek veel te hoog ten opzichte van de overige bebouwing.
   Het moet in proporties blijven!
   Ik heb al moeite met de Dusit Tower, 50 verdiepingen nabij de Jomtien Beach, wat in 2024
   opgeleverd gaat worden.

 4. PaulW zegt op

  Ik woon in Supalai Mare en het gebouw zal recht voor me verrijzen. M’n zeezicht zal dan weg zijn. Gelukkig huur ik dus zodra ze beginnen en de hoogte gaat m’n uitzicht belemmeren, ben ik weg. D’r is zat te huur dus geen probleem.
  Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website