Kan je leven van 100 baht (ongeveer € 2,50) per dag in Chiang Mai? Dat vraagt Alex Putnam zich af in deze video.

Van universiteitskantines tot de lokale markten in Chiang Mai. Lukt het om je maag te vullen met 100 baht? Hoewel niet gemakkelijk liet Alex zien dat het wel degelijk lukt, als je wat avontuurlijk bent ingesteld en je lokale eetgelegenheden bezoekt.

Over Chiang Mai

Chiang Mai, op 700 kilometer van Bangkok, is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie. De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een aparte keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving.

Video

Bekijk de onderstaande video.

[youtube]http://youtu.be/LwYQdw96B6A[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Leven van 100 baht in Chiang Mai… is dat mogelijk? (video)”

 1. Peter@ zegt op

  Leuk filmpje, het laat zien dat er voor ieder wat wils is in Thailand. Ik mag aannemen dat deze Alex Putnam niet elke dag zo leeft. In Nederland heb je ook wel zulke onderzoekjes gehad zoals die € 1,- ontbijtjes bij de Hema en Ikea en ook de 4 uurtjes van de Hema, koffie of thee met een gebakje voor € 1,- Ook de kortingsbonnetjes moet je in de gaten houden in Thailand. (Trouwens ook in Nederland).

 2. Lex K. zegt op

  Door omstandigheden gewongen heb ik op Ko Lanta 2 weken van 125 baht per dag moeten leven, dat was in 2009/2010, het was geen pretje maar het is te doen, ik had in ieder geval geen geld om een fiets te huren, gelukkig kon ik, af en toe, wel bij de famile van mijn Thaise vrouw terecht, voor af en toe een goede maaltijd.

  Groet,

  Lex K.

 3. Marius zegt op

  Een ronduit belachelijk verhaal wat vele Cheap Charlies het idee zal geven om in Chiang Mai te gaan wonen, Waarom belachelijk : heb je geen huisvestingskosten, energie gratis?
  Wat doe je als je ziek wordt of naar de tandarts moet. Wie wast je kleding, wie betaald de waspoeder, wie strijkt je kleding. Slijten je schoenen niet, hoe wil je je verplaatsen en wat als je onverhoeds een bekeuring krijgt. Ben je bereid om vaak op minder hygieenische plaatsen te eten met alle risicos van dien. Ja, je kunt in bijna alle shopping malls in de foodparken voor c.a. 35 thb een kleine maaltijd genieten, dat 3 maal per dag is ruim 100 Thb.
  Als je je dagelijks leven hier wilt besteden aan zo goedkoop mogelijk eten scoren. Kun je beter thuis blijven, hoe lang denk je dit vol te houden, tenzij een zweversleven je aantrekt. De Thai zitten echter niet op zwervers te wachten.

  • Rob V. zegt op

   Dat is toch helemaal niet de opzet achter het fimpje? Dat wil alleen maar laten zien dat je voor weinig geld lekker kunt eten. Voor weinig bahtjes kun je heerlijk eten en drinken bij straatstalletjes, foodcourts etc. 100 baht is wat krap maar het is maar om asn te geven dat je voor weinig toch prima kunt eten. Maarja dan moet je natuurlijk niet westers willen eten, dan ben je voor een ontbijtje al 100-150 baht kwijt. Dat zal voor sommige (ook hier op TB) lastig zijn, in de artikellen over hoeveek geld je minimaal nodig hebt zijn er enkele die gerust 1400-1800 euro netto aks absoluut minimum aangeven, meer dan het Nederlands minimumloon! Terwijl er genoeg Thai zijn die voor 15.000-20.000 baht (en behoorlijk wat mensen voor zels minder dan 12.000) rond komen. Dan moet het met 30.000-35.000 ook prima lukken, zit je nog onder de duizend euro. Dat heeft niets met chedp charley te maken, tenzij iemand natuurlijk elke dag niet meer dan 100 baht wil uitgeven aan voeding…

   • Marius zegt op

    Hoe bedoel je dagelijks langs de straat ,,heerlijk,, eten……. ,,Heerlijk langs de straat eten klinkt beter,,
    De Nederlanse Ambassade in Bangkok adviseerde in 2009 aan minimaal maandinkomen buiten Bangkok 40 000,= Thb. Ik ben niet in Thailand komen werken en wonen om ‘s nachts van de honger niet te kunnen slapen.
    De Thaise leefstijl is overigens totaal niet met de Westerse leefstijl te vergelijken. Zo ook de inkomsten en uitgaven niet.
    Wij zijn anders opgevoed daarin zit het verschil. Maar denk maar niet dat de Thai met minder dan 20 000,= Thb en een klein gezin super tevreden zijn. Nauwelijks sociale voorzieningen. Je kunt geen knollen met citroenen vergelijken. Zo zouden wij niet kunen leven, alaternatief, gewoon lekker in Nederland blijven.

 4. cor verhoef zegt op

  @Marius, helemaal mee eens. Ik zag deze video op Youtube een half jaar geleden of zo, en dacht, wat is dit voor een mafkees? Hij was Chiang Mai aan het promoten als hemel op aarde voor cheapskates and losers. Dwaas filmpje.

 5. J.Jordaan. zegt op

  Er staat dus boven. Leven in Chiang Mai van 100 baht, is dat mogelijk?
  Zoals Marius al schrijft. Bijkomende kosten buiten beschouwing laten?
  Dan had er moeten staan, je kan eten en drinken voor 100 bath.
  Dat is ook al zeer twijfelachtig. Ik mag Chiang Mai met Pattaya vergelijken.
  De twee zonen van mijn vrouw werken samen met hun vriendin in Pattaya.
  Ik heb ze het filmpje laten zien ( verstaan allebei redelijk Engels) en zij dachten net als
  Cor, wat is dat voor een mafkees. Samen hebben ze alleen voor eten minstens 300 bath nodig. praten ze niet eens over drinken, zoals water of cola. Dat is het absolute minimum om in de nacht niet wakker te worden met een hongergevoel.
  Ik denk dat die zelfde Alex in de avond of nacht nog even lekker buiten is gaan eten.
  Dat soort filmjes worden ook geplaatst op het blog.
  Worden ook gelezen door leden van de tweede kamer.
  Die denken dan er is daar bij die expats in Thailand nog wat te halen valt.
  Moeten straks die ouwe kerels zoals ik ook nog met een vuilniszak de weg langs om
  blikjes en plastic en flesjes te verzamelen.
  J.Jordaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website