Kroegen in Pattaya

– Herplaatst bericht –

Wie naar Pattaya komt, kan er niet omheen. Als je een rustig pilsje wilt drinken, een keer flink wilt stappen of zelfs alcoholisch “de beest uithangen” komt automatisch terecht in Walking Street.

Dat zou je denken tenminste. Walking Street, uniek over de gehele wereld, is bekend van de vele mogelijkheden van vermaak, zoals restaurants, bierbars, a gogo tenten en disco’s. Kom je voor het eerst in Pattaya, dan moet je het spektakel in deze ’s avonds altijd drukke straat gezien hebben. Daarna kun je voor jezelf uitmaken of het inderdaad de plek voor je is om uit te gaan of dat je tot de groep behoort, die Walking Street verafschuwt.

Walking Street

Nu was Walking Street zo’n 25 à 30 jaar geleden vrijwel de enige plek in Pattaya waar je je kon vermaken. Elders waren her en der wel wat barretjes, maar toch was het meeste geconcentreerd in Walking Street en wat zijstraatjes. Er is sindsdien heel wat veranderd, want Walking Street heeft allang niet meer het monopolie van een uitgaanscentrum. Vandaar dit verhaal over een kroegentocht door Pattaya.

Voor een goede oriëntatie beginnen we in het Noorden, vanaf de zogenaamde Delphin rotonde en gaan van daar uit via Second Road naar het Zuiden tot aan het gebied rondom Walking Street. Alvorens in die richting te gaan, maken we eerst nog een uitstapje verder naar het Noorden, Naklua Road. Deze grote doorgaande weg naar Naklua is tot aan Soi 25 een gezellige mix van restaurants en bierbars. Veel Duitsers in deze buurt, wat je terug ziet in de Duitse restaurants – enkele daarvan zijn zeer goed en een bezoek waard – en in de bars tref je ook veel duitsprekende gasten aan. Niet alles is Duits, want ik ken er ook Ryan’s Bar (Ierland), Barracuda Bar (Engels) en er is ook een Nederlandse bar.

Second Road

We beginnen aan Second Road en na een paar honderd meter begint het al – voor nieuwelingen – spectaculair. Een barcomplex van pakweg 20 bars in een cluster, waar je in vrijwel elke bar op een nette wijze door een ladyboy wordt bediend. Bij een bar in een barcomplex moet je je een rechthoekige tapkast in vier delen voorstellen, zodanig geplaatst, dat het bedienend personeel als het ware omheind wordt door dit meestal eenvoudige bouwsel. Dit barcomplex heeft een soort van gemeenschappelijk terras in het midden, vanwaar men een minishow van travestieten kan aanschouwen. Een mooi opwarmertje voor een bezoek aan de grote shows van Alcazar of Tiffany’s.

Iets verderop weer een barcomplex genaamd “Drinking Street”, wederom een cluster van 20 à 30 barretjes met veelal de beschikking over een poolbiljart. We hebben nog een lange weg te gaan, dus lopen we door en komen langs Soi 2. Dat was ook een plek voor een barcomplex met eens populaire bars als The Classroom (van de Limburger William) en The Honeypot, maar het grondgebied is ten prooi gevallen aan investeerders. Alle bars zijn afgebroken en op de plek is nu een kale ruimte waar waarschijnlijk wel een hotel gebouwd gaat worden.

Soi 3

Soi 6 Pattaya

Soi 3 heeft nog wel een barcomplex met als grote trekker de Atlantic Bar (beheerd door een Belg), maar ik vrees, dat ook dit complex tenonder zal gaan aan hotel- of kantooruitbreiding van Pattaya. Hetzelfde lot onderging een barcomplex tussen Soi 4 en 5, waar populaire bars als U-too en Frenzi plaats hebben gemaakt voor een klein winkelcentrum.

Soi 6

Soi 6 is ons volgend doel en dat is wel een bijzondere straat. Geen barcomplex, maar lange ritsen bars met fantastische namen. Eerlijk gezegd vallen die bars van binnen wat tegen, maar de bar is dan ook niet het belangrijkst. Elke bar heeft wel een aantal dames voor de deur zitten en het is de bedoeling, dat je met één van hen zo snel mogelijk zaken doet, meestal zonder enige liefdevolle of romantische inslag. Prijs afspreken, mogelijk onder genot van een drankje en dan naar boven voor een kort verblijf in de slaapkamer, nadien afrekenen en wegwezen. Een “short time” in het jargon. Ik ken er enkele Nederlanders, die daar hun geluk beproeven in deze horecatak. Als ik weer eens gevraagd wordt: “Pai nai mai” (waar ga je heen) antwoordt ik vaak Soi 6, voor de grap natuurlijk, want ik ben een “good man” en kom niet of nauwelijks in die straat. Jaren geleden moest ik er wel eens poolbiljarten in een Engelse pub en dan ging mijn vrouw steevast mee, bang dat ik de verkeerde ingang zou nemen.

Soi 7

Goed, geen Soi 6 dus vandaag en we lopen naar het volgende barcomplex, dat wat verder weg ligt dan de benaming Soi 7 doet vermoeden. Hier en daar zien wij nog wat barretjes aan de linkerkant, minicomplexen zou je kunnen zeggen. We passeren Pattaya Klang, zien meteen weer een barcomplex aan de linkerkant en zijn dan bij Soi 7. Deze Soi staat halverwege in verbinding met Soi 8 en vormt daarmee een grote verzameling bierbars. Best een gezellige buurt, veel bars – ik schat het wel op 100 à 150 -, uiteraard veel “beschikbare” dames, die dan wel “Whats your name? Where you from? Holiday? How long you stay? vragen, maar toch ook wel leuk gezelschap kunnen zijn zonder meteen to the point om een drankje of meer vragen. Een mooie buurt, zei ik al, waar je ook met je eigen vrouw een plezierige avond kunt hebben, want Thaise dames zijn gek op Europese vrouwen om er mee te kletsen, drinken of een barspelletje te doen.

Soi 8

Pattayaland – Boyz Town

Aan Second Road, tegenover Soi 8 is nog een barcomplex (30 bars), dat ook druk bezocht wordt. Die drukte is waarschijnlijk te danken aan de bijzonder lage prijzen daar, hetgeen nogal wat “Cheap Charlies” trekt. Het eerstvolgende barcomplex is “Made in Thailand”, een cluster van 30 à 40 bars, de plek waar ikzelf veel kwam in het begin van mijn Pattaya-tijd.

Bareigenaren uit allerlei Europese landen doen hun best een bestaan op te bouwen, maar dat valt niet mee. Ik heb heel wat bars in dit complex van eigenaar zien veranderen, veel farangs beginnen met veel enthousiasme en soms na een aantal maanden is de pret voorbij, want geld is op. Nu moet ik er even bij vertellen, dat alle barcomplexen eigendom zijn van een Thai. Hij verhuurt de plek van de bar en de nieuwe eigenaar zorgt zelf voor het “interieur’. Hij bouwt de bar of naar eigen inzicht of neemt het over bij de koop, waarbij hij dan ook nog een soort goodwill moet betalen. Of hij het hoofd boven water kan houden is zijn zaak, maar de huur wordt betaald, dat staat vast. Uitstel wordt niet verleend en bij het niet nakomen, is het per definitie einde verhaal.

Soi Honey Inn

We hebben er nu al een kilometer of twee opzitten, maar het einde is nog niet in zicht. Soi Honey Inn aan de linkerkant is het volgend doel, waar ook veel vertier in bierbars wordt geboden, net als het complex aan de rechterkant tegenover deze Soi. Het bijzondere van Soi Honey Inn is het grote aantal massagesalons, nou ja, salons? Het zijn meer kleine optrekjes waar gewillige dames massage aanbieden met de daarbij horende “happy ending”. Hoe die happy ending wordt uitgevoerd, is de keuze van de bezoeker, want in deze straat is alles mogelijk.

Soi Diana

Even verder Soi Diana, een lange straat – waar ook Megabreak Poolhall is gevestigd – met een biercomplex aan het begin en daarna talrijke kleine of grotere bierbars. Het leidt naar Soi LK Metro en Soi Buakhow en dit gebied is een waar alternatief voor Walking Street. Veel bierbars, maar ook a gogo tenten, en kayote bars. Het is er dan ook altijd gezellig druk, want de vele pensions en hotels in de buurt zorgen wel voor het nodige publiek. Wie hier logeert, hoeft niet per sé naar Walking Street.

Verder maar weer en zien weer een redelijk nieuw barcomplex aan de linkerkant van Second Road en dat is dan de laatste aan deze zijde. We steken over en lopen langs enkele zeer populaire bars, zoals de Bodega Bar, aan de rechterkant bij Soi 11 en 12. Veel publiek, goede live muziek ook wel en vanuit de bars een mooi gezicht op de aanwezige dames, maar ook op het drukke verkeer van Second Road.

Pattayaland

Houdt het dan nooit op? Nou, wij zijn er bijna, nog een kilometertje. Eerst nog langs Soi Yamoto en Soi Post Office, met een flink aantal bierbars en dergelijke en dan Pattayaland 1 en 2, waar ook geen gebrek aan bier of een andere alcoholische versnapering te melden valt. Een zijstraat van Pattayaland 1 is dan Boyzz Town en welk vertier daar te vinden is hoef ik, denk ik, niet uit te leggen. Ik ben ooit in één van die boys a go go geweest met mijn vrouw en twee vriendinnen uit Nederland. Wat ik er van vond? De Engelsen hebben daar een mooie uitdrukking voor: it is not my cup of tea.

Zo, ongeveer 4 kilometer gelopen en, de zijstraten meegerekend, zijn wij langs, naar ik schat, 500 à 600 beerbars gelopen. Dat zijn ze nog lang niet allemaal in Pattaya, want in andere delen als Third Road, rondom de nieuwe Big C Extra (voorheen Carrefour), Pattaya Klang, Beach Road, Oost Pattaya, enz. vind je er nog wel enkele honderden en dan heb ik het nog niet eens over Jomtien,

Dus, Walking Street is een “verplicht nummer”, maar het vermaak van Pattaya vindt op heel wat andere plaatsen in deze wereldstad met dorpse allures plaats. Ik zou zeggen Proost, op uw gezondheid!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

35 reacties op “Kroegentocht in Pattaya”

 1. dick van der lugt zegt op

  Mocht ik ooit in Pattaya komen, dan zal ik jou als gids inhuren.

  • Gringo zegt op

   Van harte welkom, Dick, de prijs is slechts enkele biertjes!

   • HansG zegt op

    Ik heb ruim een jaar in Pattaya gewoond, en woon nu in de buurt van Chaiyaphum.
    Ik kom graag terug in Pattaya om weer even de sfeer op te snuiven.
    Ik ben op het moment in Pattaya. Waar kan ik je vanavond of morgenavond ontmoeten om je een biertje aan te bieden?

    • Gringo zegt op

     Welkom Hans G! We spelen vanavond een tournooi poolbiljart in Megabreak in Soi Diana.
     Ik ben mede organisator, dus loop naar het scorebord achterin de hal of vraag naar Albert from Holland.

  • Piette Luc zegt op

   Dat zijn er nog al veel die bars maar die zijn misschien niet zo groot waarschijnlijk?
   En ja u levert prachtig werk met dat allemaal te gaan uit zoeken en dan voor ons dat
   perfect op teschrijven en naar de leden te sturen van Thailand blogh ,Grtjs Luc

 2. marco zegt op

  Ben van mening dat de Beergarden ook wel n begrip begint te worden. Mooi aant water, mooie prijs voor drankjes, goed eten en voor velen niet onbelangrijk : Veel freelance vrouwen aanwezig en 25 mtr voor begin WS. Mag er in het begin van de avond graag komen.

  • Gringo zegt op

   Zeker, Marco, Beergarden is best goed, maar hoort toch wel een beetje bij het Walking Street gebied en is bovendien nou niet een tent, wat je een kroeg zou noemen.

   Het verhaal gaat vooral over bierbars en biercomplexen elders in deze mooie stad en daarom heb ik ook het biercomplex met Thai boxing voor Beergarden niet genoemd. .

   • marco zegt op

    Mijn complimenten dat u Pattaya altijd blijft verdedigen @ Gringo.Nu weer met ” deze mooie stad ” . We lezen er wel eens anders over.Ik ben het in ieder geval met u eens!

 3. Beste Gringo,

  Een paar jaar geleden kwam ik heel vaak in de Buffeloo Bar, Goede muziek en nog belangrijker hele mooie meiden, kan je mijn vertellen welke road het is ,kan er zo heen rijden ,maar ben de naam van de road vergeten.

  Gr, Rick

  • marco zegt op

   3rd road @ Rick. T is niet meer de buffaloo bar van jaren geleden, helaas. Was idd top toen.

   • Ja, klopt, was op de 3rd road, onbegrijpelijk dat het zo is, zat iedere avond vol.
    Toen wel 40 mooie dames,

    Bedankt voor de info.

    • Harold zegt op

     De Buffalo Bar is inderdaad niet meer wat het een paar jaar geleden is geweest. Toch heb ik er de laatste tijd nog wel leuke avonden meegemaakt. De prijzen zijn alleszins vriendelijk en er werken ook veel mooie dames.

  • leon zegt op

   Derde straat, ik kwam er vroeger veel, maar nu nooit meer. Ben er vorig jaar weggegaan na een discussie met een arrogante meid die er werkte. En de meiden pezen er veel voor drank, blijven zeuren voor drankje voor haar, zus, drankje extra voor barman, hou op zeg.

  • Chrisian zegt op

   Hallo Rick,
   De Buffalo bar is gelegen aan de Third Road schuin rechtover de brandweer.
   Grtjs, Chris

 4. Alex Gouw zegt op

  Over 9 dagen ben ik in Pattaya, ik laat me verrassen.

 5. Bert, khun Nok zegt op

  Pattaya, my home town, toffe stad inderdaad waar alles mogelijk is en de mogelijkheden
  onbeperkt zijn. Voor elk wat wils ook voor gezinnen.
  Het is niet omdat je in Amsterdam woont dat je elke dag naar de “Walletjes” moet.
  Was 4 jaar geleden de laatste keer in soi 6 bij de “my friend you bar”. Ken de Vlaming goed, toffe vent uit Antwaaaaarpen.
  Geniet ervan jongens, ook van Jomtien(verzonken kaars).
  Groetjes aan iedereen,
  Bert.

 6. Harold zegt op

  Leuk verhaal, Gringo! Ben in totaal vijf keer in Pattaya geweest, waarvan ik er één keer twee maanden heb gewoond. Dat was aan de andere kant van de Sukhumvit, ook wel de Dark Side genoemd. Hier zitten ook nog tal van barretjes waar veel toeristen het bestaan niet eens vanaf weten 😉

  • marco zegt op

   ik sta er niet raar van op te kijken @ Harold als de dark side over een aantal jaren het uitgaanscentrum qua barretjes is en de barretjes die nu beachroad/2nd road liggen ingeruild zijn voor hotels/winkeltes zoals Gringo al omschreef in zijn verhaal

   • marco zegt op

    @ Harold,kan jouw mening alleen maar onderschrijven. Denk dat soi 6 idd de volgende is. Rijd maar eens helemaal naar het eind van de soi moslim en soi siam country. In the middle of nowhere liggen de leukste barretjes

 7. Leo Bosch zegt op

  Goed verhaal Gringo,duidelijk geschreven en zeer informatief voor toeristen die voor het eerst Pattaya aandoen en eens lekker op stap willen.

  Op één punt ben ik het niet helemaal met je eens.
  Je kunt Pattaya een fascinerende stad , een gezellige stad, een unieke stad, een boeiende stad, een wervelende stad noemen,………..maar een mooie stad ??

  Gr. Leo Bosch

 8. Alex Gouw zegt op

  Ik kom zaterdag 28-1 aan en heb de eerste 10 nachten pattayagardenapartments geboekt. Wat ik daarna ga doen weet ik nu nog niet. Biertje drinken is altijd leuk.

  • Wim zegt op

   Al vaker in Pattaya Geweest?
   Rond de 28e ben ik wss net terug van Samui

   • Alex Gouw zegt op

    Nee Wim, 1e keer in Thailand. Ben nog aan het bedenken wat ik ná de eerste 10 dagen ga doen. Ik vlieg 24-2 weer terug.

    • wimpy zegt op

     Ik ken je leeftijd enz niet maar je mag wel contact opnemen met me
     wimkon add hotmail

 9. Ik woon , nu hier v.a. 2005 , in een van de vele parken van de Soi Kaonoi , ik kom in Pattaya v.a 1981 en na onderbreking van 13 jaar huwelijk met een landgenote. ik ken alle periodes zo een beetje en ook alle veranderingen. Ik ben mijn hele leven eigenlijk een stapper geweest, zo wie zo, voor de gezelligheid, maar ook als horeca man [40jaar] die graag , nieuwe ideeën opdoet. De keuze voor Pattaya Oost was snel gemaakt en in de 7 jaar wonen, is er enorm veel horeca bijgekomen, vooral aan deze zijde van de Sukumvit , ook rond het Marpachan meer. Maar vooral de Walkingstreet is voor veruit de meesten landgenoten , eigenliik, helemaal “uit’, wat je daar ziet, zij vooral Russen, met bier bij zich, groepen Arabieren, die steeds meer zaken , in handen krijgen , eerst nog aan het eind ,een eigen gebied, maar nu al, va. de eens zo beroemde Marinebar , wat je ziet v.a daar ,zijn waterpijpen en nog eens waterpijpen. Totaal niet meer leuk voor ons en we komen, daar nog 2 tot 3 keer p.j. Wij drinken graag een biertje in de stad , op de Soi Bukaou, markt , de Paddy bar, schuin tegen over Tops [Pattaya Klang]. Ook de genoemde Wonderfull aan de 2e straat, waar wat Hollanders hun dagelijks borreluur houden va. 16.30 uur. Voor een beetje lol , kiezen we toch maar voor de Buffalo , waar het inderdaad nogal wisselvallig is, maar veel “dames”gaan ook naar huis voor de rijstoogst. En soms komen er rijkere groepen, die er gelijk een 6 tal uitkopen. Soi 6 komen er nogwel enigen, maar vooral door enige bars , zoals de “Clickbar” gerund, door Leo, uit Alkmaar , ook naar de zaak van de overleden Huub , de Tornado bar.
  Wij houden het meestal op , deze regio, met van alles wat , oa.in deze straat die doorloopt tot boven aan de Soi Katalo met zeker 15 zaken , waar ook ‘ van alles mogelijk is. Ook in de buurt van Rayon [een uurtje rijden] zijn ook veel mogelijkheden , van de ‘kenners’ hoor ik, zoals het vroeger was in Pattaya

  • chris zegt op

   Dit soort ontwikkelingen zie je overal in de wereld en niet alleen of specifiek in Pattaya. Het is een vorm van verdringing die door toerisme-experts ook wel genoemd: “bad money drives out good money’. In de horeca is dit genoegzaam bekend: de slechte klanten verdringen de goede klanten. Als het nu om 1 zaak zou gaan is dat nog niet zo erg maar in toeristische gebieden gaat het vaak om hele straten of uitgaansgebieden. Voeg daar in Pattaya aan toe dat er ook sprake is van maffiose praktijken van elkaar bestrijdende groepen (uit binnen- en buitenland) en dat je voor je gerief echt niet naar de bars hoeft te gaan (elke medewerkster van de 7Eleven of werkster gaat graag met een buitenlander mee voor een paar uurtjes) en het is echt 1 minuut vooor 12 om het tij te keren. Anders gaat Pattaya aan zijn eigen imago en werkelijkheid te gronde.

   • TinoKuis zegt op

    ‘Elke medewerkster van 7Eleven of werkster gaat graag met een buitenlander mee voor een paar uurtjes’, schrijf je. Is deze uitspraak gebaseerd op jouw persoonlijke ervaringen of komt ie ergens anders vandaan? Doet me erg denken aan wat ik vaak hoorde uit de mond van een buitenlander ‘Je kunt elke Thaise vrouw kopen’.

    • BA zegt op

     Het zal niet voor elke dame opgaan Tino maar voor de meesten wel. Hooguit moet je er wat meer moeite voor doen maar geld opent wel veel deuren.
     Veel nemen een baantje bij de 7/11 oid zodat het niet opvalt bij de familie dat ze er andere activiteiten bij hebben. Maar s’avonds zijn ze vaak te vinden rond walkingstreet ed.

     Ga het maar eens na. Een dame met zo’n baantje zal rond de 8000 baht per maand verdienen en daar komen ze echt niet van rond in Pattaya. Dan moeten ze al met 2 of meer op een kamer zitten en echt heel minimaal leven. Wat kleding, make up enz is dan niet te betalen. Laat staan geld naar ouders en dergelijke sturen. Daarme rondkomen lukt misschien een klein beetje in de Isaan maar niet in Pattaya.

     2 maanden terug was ik met mijn vriendin op bezoek in haar thuisdorp. Haar oude buurmeisje werkt ook in Pattaya, zelfde idee, bij een restaurantje. Haar zus zogezegd bij een travelagent. Volgens de familie allemaal eerbare baantjes, ze hadden ook beiden een falang boyfriend. Alles goed en wel tot 1 van de (inmiddels ex…) boyfriends een paar foto’s op internet postte waarop te zien was dat beide zusjes zich in een hotelkamer lieten nemen. Dat was natuurlijk sensatie gegarandeerd in het dorp 🙂

     Er zijn wel uitzonderingen hoor, ik ken een dame uit Pattaya welke zelf een vrij vermogende Thai echtgenoot heeft en toch bij een Spa werkt. Heeft het geld niet nodig maar verveeld zich thuis. Die laat zich dus ook niet verleiden tot extra service.

     • TinoKuis zegt op

      Alles goed en wel, beste BA, en je zult wel gelijk hebben, maar ik probeer het me voor te stellen (ben zelf nooit in Pattaya geweeest). Betekent dit niet dat elke jonge Thaise vrouw in Pattaya vogelvrij is en op elk moment kan worden aangesproken? Lijkt mij geen pretje. Sorry voor het chatten, moderator.

      • BA zegt op

       Elke vrouw vogelvrij? Is nogal zwart-wit.
       Ik zou het meer een grijs gebied noemen. Bij een vrouw die in een bar werkt weet je dat ze ja zegt. De bardames zijn zelf uiteraard ook een stuk assertiever.
       Bij de dames met een gewone baan maar die wel in zijn voor een verzetje gaat het doorgaans iets subtieler. Ze regelrecht in de 7/11 of hotel lobby vragen ten overstaan van collega’s of bekenden dan is het een NEE, als je het wat meer in de privesfeer houd dan dan zal het sneller een ja zijn. Ook medeafhankelijk van je eigen voorkomen uiteraard. Kom je ze in hun vrije tijd op Walking Street tegen of op 1 van de andere prominente plaatsen dan is de kans heel erg groot dat er wel eea mogelijk is.
       Het is ook niet zozeer altijd om het geld te doen (maar aangezien de Thai zeer praktisch zijn, wel mooi meegenomen) maar ook wel eens om ‘gewoon’ aan de Farang te komen. Die kom je nou eenmaal meer tegen in Pattaya als in een dorp in Isaan.

      • chris zegt op

       Moderator: het artikel gaat over een kroegentocht, niet over bardames.

    • chris zegt op

     beste moderator…Graag met gelijke maten meten. Deze reactie van Tino gaat ook helemaal niet meer over een kroegentocht in Pattya maar over de Thai vrouwen aldaar….

     • Moderator zegt op

      Klopt wat je zegt. Dat is chatten. Ik sluit daarom ook deze discussie.

 10. Eric zegt op

  Heb de buurt een week lang plat gelopen, herken het hele verhaal zonder er jaren over te doen, ben wel geen bierdrinker, maar ook geen slaper dus kon de ganse nacht stappen en het verveelde me niet echt, maar zie toch liever ook wat andere dingen dan al die bars, wat me opviel : weinig thaise mannen :allemaal farangs !

 11. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo…

  @ Gringo…

  Ik kom aan in Bkk op 13 december, en blijf er drie weken, vanaf 1 januari verblijf ik gans de maand in Pattaya… kan jij me op weg helpen, en bv. zeggen welke etablissementen zowel in Bkk als Pattaya er zijn waar Belgen of Nederlanders komen, zodanig dat die mij op weg kunnen helpen?

  Elke goeie raad is welkom…

  Vriendelijke groet…

  Rudy.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website