De oudste toeristische badplaats in Thailand, Hua Hin, is mateloos populair. Dat blijkt uit de tussenstand van de nieuwste poll op Thailandblog.

Op de vraag “Wat vind jij de beste plek om te wonen in Thailand?” kwamen tot nu toe 143 stemmen binnen. De ranglijst wordt aangevoerd door Hua Hin met 18% van de stemmen. Ook Chiang Mai doet het erg goed met 15% staat deze stad op de tweede plaats. De stad van de Engelen, Bangkok is een goede derde. Verrassend genoeg komt Isaan op de vierde plaats en de stad waar het altijd feest is, Pattaya, op nummer 5.

Heb je nog niet gestemd? We gaan nog even door tot boven de 200 stemmen. Dus je breng ook je stem uit.

Gaat Hua Hin winnen?

Hua Hin was ooit de eerste badplaats in Thailand aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er een paleis waar hij in het verleden vaak vertoefde. Hua Hin was 80 jaar geleden al de bestemming voor de Royalty en de ‘high society’ in Thailand. Ook vandaag de dag heeft Hua Hin nog de charme van een mondaine bestemming aan de kust.

Enkele highlights van Hua Hin:

 • Op redelijke afstand van Bangkok en goed te bereiken per auto, bus of trein.
 • Ga je met de trein? Stap uit op het historische Hua Hin treinstation, een prachtig monument.
 • De stad heeft een eigen sfeer, die je niet snel elders in Thailand zult aantreffen, dit is wellicht te danken aan haar Koninklijke connecties?
 • Golf liefhebber? Er zijn zeven golfcourses van wereldklasse allen binnen 30 minuten te bereiken vanaf het centrum van Hua Hin.
 • Hua Hin heeft een overvloed aan Spa en massagesalons, van vijfsterren wellness resorts tot een eenvoudige massage op het strand.
 • Ben je gek op vis en schaal- of schelpdieren? Hua Hin heeft talrijke visrestaurants en volgens velen de beste van Thailand. Daarmee is Hua Hin een Seafood bestemming van wereldklasse.
 • Hua Hin heeft een gezellig ingetogen uitgaansleven met verschillende muziekstijlen.
 • Hua Hin kent een jaarlijks Jazz Festival. De Thaise koning is een fervent liefhebber van Jazz, vandaar dat Hua Hin de aangewezen plaats is voor een Internationaal Jazz Festival.
 • Ga eens een drankje drinken in de Satchmo Club van het Railway Hotel (nu Sofitel Centara). Je waant je in vervlogen tijden, deze bijzondere en koloniale omgeving is een aparte ervaring. Het Railway Hotel was het eerste resort in Thailand en is volledig gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat uit de jaren ’20.

Hua Hin video

In deze HD video leuke beelden van het strand van Hua Hin en het gezellige centrum met de typische houten huizen. vergeet niet om het geluid aan te zetten, om ook te genieten van heerlijke Thaise muziek.

37 reacties op “Hua Hin, de beste plek om te wonen in Thailand?”

 1. niek zegt op

  Onder de highlights vergat je de nightmarket te vermelden aan de overkant van de hoofdweg; ook heerlijke restaurants, reusachtige gegrilde tigerprawns en prachtige biefstukken enz.
  Sofitel Centara hotel is inderdaad een prachtig, sfeervol en ook legendarich tropisch hotel. Enkele scenes uit de film ‘Killing Fields’ over de genocide tijdens het Pol Pot regiem in Cambadja zijn er opgenomen.

 2. Ed Melief zegt op

  Ik stel voor om alle lezers in PATTAYA mee te stemmen en dan natuurlijk voor Pattaya!
  Ik woon nu ruim 7 jaar in Pattaya, ben overal geweest in Thailand (behalve in Hua Hin).
  Maar al bied je mij een gratis huis aan in Bangkok, Chiang Mai , Phuket oI Isaan, ik neem het niet aan. Ik woon in een buitenwijk van Pattaya, gewoon tussen de Thaien.
  Soms hinderlijk door de herrie en de rotzooi die ze maken, maar daar moet je maar aan wennen in Thailand, net als aan het idiote verkeer. Maar Pattaya is voor mij de ideale stad in Thailand. Ik zit in alle rust, maar een kwartier met de motorbike of een uur met de auto of anderhalf uur lopen en je zit in het centrum van de gevarieerste stad van de wereld. Stem allen mee…….

  • Robbie zegt op

   Helemaal mee eens!

 3. georgessiam zegt op

  1 minpuntje aan Hua Hin is als je aan het strand komt wordt je gepusht om met één van de paarden te rijden,vind het irritant.
  Voor de rest kom ik heel graag in Hua Hin,echt een gezellige stad,
  Gewoonlijk als ik daar verblijf bezoek ik de tempel “Wat Monkol”echt de moeite waard!
  greetings:georgessiam.

  • Rob zegt op

   Gepusht om paard te rijden? Nooit iets van gemerkt…ze vragen het netjes..en met een Nee, is het ook goed. Of was het je thaise schatje, die je pushte, dat ze paard wilde rijden?

   • Henk zegt op

    Inderdaad is een nee ook goed.

    Maar de toegang naar het strand wordt wel steeds kleiner merkte ik laatst.
    Het wordt er helemaal volgepropt met marktkraampjes en dan staan daar ook nog eens die paardjes voor in de toegang naar het strand.

   • georgessiam zegt op

    @:Rob
    Neen echt als ik in een ligzetel aan het strand lag,kwamen ze elke keer vragen voor een ritje met één van hun knollen.
    Voor de rest heb ik nergens aan te merken ivb:Hua Hin, buiten dan dat er veel meer kwallen liggen te drijven in het water dan Cha Aam.
    @Hans: bedankt voor je info betreffende militaire schepen!!Wist het eerlijk gezegd niet dat het voor de bescherming van de Koninglijke familie was.
    greetings:georgessiam.

 4. Robbie zegt op

  Smaken verschillen. Ieder zijn heug, ieder zijn meug. IK vind er werkelijk helemaal niks aan. Hua Hin heeft eigenlijk 2 stranden: links is er een dat altijd vrijwel leeg is. Geen zak te doen. Het strand waar men wel heen gaat is vergeven van de paarden en daardoor stinkt het daar ook altijd. Bovendien lig je daar niet lekker en is het strand in feite nauwelijks een kilometer lang. Een boulevard hebben ze niet in Hua Hin. Wel een kleine stinkende vis haven. De stranden zijn kaarsrecht, je ziet geen mooie baaien, wel hoge flats en hotels. Het uitzicht over zee is niet aantrekkelijk want je ziet alleen maar militaire schepen voor anker liggen.
  Het centrum is piepklein en het enige wat ze er echt heel veel hebben zijn Optik winkels. Wat moet je daar nou mee? De grootste shopping mall is veel te ver om te lopen. Het busstation idem, moeilijk te vinden bovendien. En “gezellig” is echt het allerlaatste wat ik van het centrumpje vind. En het eten in al die kraampjes in die straat achter de hoofdweg, met die grote gamba’s, is hartstikke duur! Dat stationnetje is oud en je moet daar absoluut niet naar die vuile toiletten gaan. Er is werkelijk niets koninklijks aan de plaats Hua Hin.

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Reageer je ook even als je in de toekomst iets positiefs te melden hebt?

   • Robbie zegt op

    @Hans
    Hoezo Hans? Mag ik niet een afwijkende mening hebben? Mag ik niet iets negatiefs schrijven? Mag ik MIJN mening niet geven? Of mag ik die überhaupt niet hebben?
    Als jij in de redactie zit kun jij dan niet beter spelregels opstellen dat voortaan niemand iets negatiefs mag schrijven?
    JIJ gaf eerder JOUW mening over Hua Hin. Mag ik de mijne dan niet geven alleen maar omdat die wat kritisch en negatief was over Hua Hin?
    Als wij geen vrijheid van meningsuiting meer hebben, wat heeft dit blog dan nog voor funktie?

    • @ Tuurlijk mag je wat negatiefs schrijven. Het is ook niet de bedoeling dat iedere expat in Hua Hin gaat wonen. Lijkt me geen goed idee. Maar je kraakt het wel erg af, niets deugt er aan Hua Hin. Lijkt me ook wat overdreven.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Nooit gehoord van ironie?

    • Marcus zegt op

     Robbie ik ben het wel met je eens, geen klap aan en duur

     • Rob zegt op

      Duur? Nee, je moet tussen de kippen in de isaan gaan wonen…of terug naar nederland, waar het vaak goedkoper is dan in Thailand…

  • @ Een zelfde verhaal met de minpunten kan ik ook voor Pattaya of welke plaats dan ook opschrijven. Een boulevard in Hua Hin zou mooi geweest zijn, dat zeker. Maar de pittoreske straatjes direct naast het strand maken veel goed. Voor de mooiste stranden moet je naar Zuid Thailand, daar kan niets tegen op. Het gaat om het totaalpakket.

   • hans zegt op

    Ga je 90 km zuidelijker naar prachuap khiri khan vind je het daar al, boulevards mooie stranden met links en rechts bergen in de zee. Vlakbij is er een militair vliegbasis en een natuurpark., Ook daar heeft de koninklijke familie een residence.

    Het toerisme daar bestaat voor 98% uit de thai zelf schat ik.

    Voor het uitgaansleven hoef je daar niet heen te gaan.En wat ik nu nog steeds niet snap is dat de rijst daar goedkoper is dan in de Isaan. de rest trouwens ook als je als een farang wilt leven. Heb begrepen dat de meeste vis die in Hua Hin verkocht word uit PKK komt.

  • jan zegt op

   je kon het niet beter verwoorden,er is niets overdreven wat je geschreven heb.

   mvg jan

  • Andrew zegt op

   Ik vind niks lekkerder ruiken dan paardenstr.
   Bovendien hebben die paardenboys allemaal plastic zakjes om de boel in op te bergen.
   zou jij ze dan een luier aandoen?Erg eenzijdig en negatief jan je verhaaltje.Jammer.

  • René zegt op

   Ik woon zelf op Samui en ben begin dit jaar met vrienden die hier op vakantie waren eerst een aantal dagen in Bangkok geweest. Wat altijd weer super is. Daarna vier dagen Hua Hin ook omdat dit richting Samui is. En ik moet Robbie (ken hem niet) gelijk geven tien maal niks. Ik was blij dat ik weer op Samui was. Dus het mag wel duidelijk zijn dat Samui mijn favoriete woon bestemming is. Werkelijk alles is hier. Drukke stranden, stille stranden en verlaten baaitjes. In het zuiden en westen alle rust, in het binnen land bergen en een overdaad aan natuur. Grote supermarkten maar ook veel Thaise markten. En ook altijd wat te doen, zoals vorig jaar het Samui jazz festival. Met een keur aan buitenlandse artiesten, die weliswaar allemaal uit Nederland kwamen. Dit jaar weer eind september, ik verheug me er nu al op. Het zou hier ook duur zijn maar dat valt reuze mee. Hier op de markt in Bophut en grote fles bier koud bier voor 43 Thb en een prima maaltijd voor 50 Thb. Dus maak pret voor nog geen 100 Thb. Ik ben ook diverse malen met mijn Thaise vriendin, nu mijn vrouw in Pattaya geweest om kennissen op te zoeken. Die gaan daar ieder jaar voor een aantal maanden heen. Is me reuze mee gevallen. Een leuke sfeer en op de boulevard al tijd wat te zien en te beleven. Maar om te wonen nou nee.

  • Johanna zegt op

   @Robbie, Shoppingmall te ver weg ? Valt mee, het is lopend vanaf het centrum te doen, en anders neem je toch een tuk tuk. Rijden er zat rond.

   Strand is inderdaad niets bijzonders en ja, het stinkt bij de pier waar de vissersboten zijn.
   Maar als je naar Scheveningen gaat , ga je toch ook niet in de haven wandelen ?
   Ik heb trouwens nog nooit vid meegemaakt die lekker ruikt.

   Neem een tuk tuk naar Takiab, zo’n 10 minuten verderop en daar vind je een mooi schoon strand. Ook diverse eettentjes waar je wat kan eten en lekker koud bier geserveerd word wordt een habbekrats.

   Ik ben zelf niet met een bus ergens heen geweest, maar ik weet het busstation wel te vinden. Staat op elke plattegrond aangegeven, dus als je een beetje kan kaartlezen vindt je het met alle gemak.
   Anders moet je even naar één van die vele Optik shops gaan. 😉

   Station is inderdaad oud, één van de oudste van Thailand.
   Gamba’s duur ? Ik eet ze zelf niet, maar ik hoorde van vrienden dat ze spotgoedkoop zijn vergeleken met NL.

   Smaken verschillen inderdaad, maar ik geef de voorkeur voor Hua Hin boven Pattaya.
   Balkons zijn hier schijnbaar ook veiliger, ik heb nog niet gelezen dat er hier een farang van het balkon is gevallen ! 🙂

   • Henk zegt op

    Was de laatste keer ook naar het busstation op zoek. Ben er diverse keren langsgereden voordat ik in de gaten had dat het een busstation was. Helaas bleek het het busstation naar het zuiden te zijn. Kon ik weer verder zoeken.
    Vind dat wel verwarrend, verschillende busstations voor verschillende bestemmingen.

 5. Andrew zegt op

  De sfeer moet je aanspreken.Overigens prima artikel dat goed weergeeft hoe hua hin is.Vanaf 1972(ongeveer)kwamen we er 2xper jaarMaar de sfeer is dezelfde gebleven er is natuurlijk het e.e.a.veranderd toen waren en nog maar drie hotels.Maar wat het bijzondere is hua hin is hua hin gebleven.Dat kunnen we van pattaya en ook van scheveningen toch niet zeggen.Dat het paleis in de nabijheid ligt zal wel een oorzaak zijn.
  Ik heb er met helmut kohl und seine beliebte frau hannelore nog een fles mekhong leeg gedronken.Zou dat nu nog kunnen? Ik denk het niet.
  Dat hua hin gaat winnen zou misschien best mogelijk zijn.
  Verder inderdaad ieder zijn meug.
  Een aanrader voor de seafood lovers(zoals wij)

  • Pim zegt op

   Andrew.
   Dat de koninklijke familie juist Hua hin als badplaats heeft gekozen is naar ik gelezen heb omdat gemiddeld in Hua hin de minste regen valt met de meest aangename temperaturen .
   Ook tussen Hua hin en Cha am staat nog1 houten paleis alsmede in Petchaburi op 1 heuvel wat leuk is als dagtrip met veel apen en grotten in de omgeving .
   Naar mijn weten wordt er in de nabije toekomst nog 1 paleis gebouwd richting Pala -U watervallen .

 6. Eddie zegt op

  Prachtige stranden, het water is goed te bevaren, het is er heerlijk rustig, vriendelijke en niet opdringerige bevolking, leuk centrum, de avondmarkt is interessant en leuk en een leuke plek om te kiten (zie de website van http://www.KBA.com)

  Wat mij betreft wordt Hua Hin niet de nummer 1 in deze verkiezing en blijft het hierdoor heerlijk rustig.

  Hier zie ik mijzelf wel oud worden al kitend. Met mijn 38 jaar oud heb ik dan hopenlijk nog even

 7. georgessiam zegt op

  Nu we toch over Hua Hin hebben,waarom liggen die militaire schepen daar aan de kust te dobberen?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Liggen voor het koninklijk buitenverblijf ter bescherming. Moeten rond HH naar schatting tevens 12.000 militairen gelegerd zijn.

   • @ Zoveel? Zijn ze bang dat de Birmezen Hua Hin binnenvallen 😉

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Ik heb ze niet geteld, maar tussen Cha Am en Hua Hin ligt een groot kamp en aan de zuidkant eveneens. Dat aantal stamt nog uit de tijd dat de Koning regelmatig in Hua Hin verbleef. Overigens is de Birmese grens nog geen 80 kilometer verwijderd….

 8. Els zegt op

  Smaken verschillen inderdaad, ….ik vind het heerlijk vertoeven daar, zeer vriendelijke mensen, lekker eten, grote keuze van verschillende goede restaurants naar ieders budget, en het strand is rustig, mooie resorts op korte afstand van ’t centrum. I love Hua Hin !!!

 9. Pim zegt op

  ongeveer 15 jaar geleden was mijn eerste kennismaking met Thailand per ongeluk Jomtien ,daar zou het goed zijn .
  De eerste dag heb ik inderdaad kennis gemaakt met alleen oplichters van jetski verhuurders tot taxichauffeurs aan toe .
  Natuurlijk moesten wij ook Pattaya even bekijken ,dat heb ik geweten .
  Dus nooit meer !!
  Gelukkig kwamen wij ook nog in Hua hin terecht waar ik nooit meer weg wil .
  Het schijnt er tegenwoordig ook 1 thuisplaats van Russen te zijn .
  1 normale rus heeft daar geen geld voor ,mijn conclusie is dan die Russen nemen je er ook tussen .
  1 pastoor kwam er met jeuk bij 1 dokter van 1 bepaald luisje ,zelfs de dokter loog en vertelde hem dat het lieve heer beestjes waren .
  Veel plezier in Pattaya .

 10. Christiaan Hammer zegt op

  Al bijna 10 jaar woon ik vlakbij Hua Hin. Er zijn al diverse argumenten aangevoerd voor voorkeur voor Hua Hin. Ik kan de meeste onderschrijven. Ik zet er nog en bij. Het weer is hier nimmer echt extreem en voor zware overstromingen hoef je niet te vrezen.
  Ik ken de omgeving al meer dan 15 jaar. Ik zag helaas steeds meer hotels, resorts en condo”s komen en natuur verloren gaan. Bovendien leiden al die nieuwe vestigingen tot vervuiling van land en zee.
  Hoe dan ook, ik leef hier en blijf hier. En de rest van Thailand zag ik al of ga ik nog zien.

 11. Henk zegt op

  Zoveel mensen, zoveel wensen.
  Gaat ook hier op.

 12. Nok zegt op

  Ik sluit me bij Robbie aan, vind het ook maar niks in Hua Hin.

  Vies strand, niks te doen, geen leuk uitgaansgebied maar smerige markt, dat kan veeel beter allemaal. Dan is Samui 10x beter.

 13. Jan zegt op

  Ik stem op Chachoengsao…mooi gelegen aan de rivier..goede verbindingen zowel per auto als per trein en bus. Vriendelijke bevolking, mooie authentieke talad aan de oevers van de Bang Pakong rivier.

  Prima stad om gewoon te wonen en te leven. Geen bruisend nachtleven, wel een prachtige tempel met veel vermaak en nering in de buurt er omheen.

  Prima shopping Mall en een goede cinema. Overal goed eten ( zoals in heel Thailand )..kortom genieten van “ordinary Life”

 14. georgessiam zegt op

  Sorry ik ga ff off topic!
  @:Peter,Hans: Zou je niet in de toekomst een peiling kunnen maken over entreegelden in nationale parken en allerlei pretparken&dierentuinen in Thailand?
  Vind het dikwijls overdreven dat wij “farangs” de volle pot moeten betalen ten opzichte van de thais.
  Hua Hin: ik ben er al verschillende keren geweest,ik heb het stadje leren kennen door mijn toenmalige vriendin.
  Moest ik het geld hebben dan zou ik daar zeker mijn oude dagen doorbrengen!!
  greetings:georgessiam.

 15. Guus zegt op

  Natuurlijk verschilen smaken. Ik kom al 20 jaar in Hua Hin en ik vind het er nog steeds leuk. Toch kan ik mij wel vinden in een paar kritische opmerkingen. Het wordt steeds drukker, de prijzen zijn meer gestegen dan elders in Thailand en ook het strand is er niet beter op geworden. Momenteel laten wij een huis bouwen in Chaam, waar deze nadelen zich niet voordoen. Bovendien is het dichter bij Bangkok waar wij doorgaans wonen. Dat er in Chaam ‘ s Avonds weinig te beleven valt klopt. Mocht ik er behoefte aan hebben dan ben ik met de auto binnen 25 minuten in Hua Hin. Volgens wint Chaam het qua populariteit als woonomgeving binnen enkele jaren van Hua Hin. Guus

 16. chris zegt op

  Net zoals het zoeken van een woonplaats in Nederland (ik ga even uit van permanent wonen, niet van tijdelijk) zijn er verschillende factoren die in de keuze een rol spelen. Deze factoren zijn ofwel persoonsgebonden (budget, activiteiten, werken of niet, voorkeuren voor strand, rust of nachtleven), plaatsgebonden (prijzen van onroerend goed, kosten van levensonderhoud, vertier, vermaak, kans op overstromingen, criminaliteitscijfers, de aan- of afwezigheid van andere buitenlanders) of wellicht situatiegebonden (als je alleenstaande, niet-Christelijke man bent vind je wellicht Pattaya leuk, als je een gezin hebt wellicht niet, met een Thai partner wil je wel of niet dicht bij haar familie wonen, als je op vakantie bent is Koh Samui wellicht leuk, om permanent te wonen welicht niet).
  In mijn persoonlijke geval (werkend, Thai partner) is Bangkok mijn favoriete stek. Als ik echter stop met werken ga ik verhuizen naar het noorden, maar wel naar een stedelijke omgeving met en vliegveld in de buurt. Dat wordt dus waarschijnlijk Khon Kaen, Udonthani of Ubon Ratchatani. Chiang Mai en Chiang Rai vallen af vanwege de drugs-scene.
  chris


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website