Herkenningspunten van het oude Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
14 oktober 2017

In sommige bars en restaurants hangen nog foto’s van het oude Pattaya. Sinds die tijd is er veel veranderd. De meeste oude gebouwen zijn verdwenen, anderen zijn weggemoffeld achter grote reclame borden.

Het is interessant om eens overdag door de Walking Street te wandelen, een totaal andere straat dan die ’s avonds te zien is met zijn overdonderende muziek en lichtreclames. En probeer daar nog eens het oude Pattaya te herkennen.

Halverwege de straat staat ook nog een oude boom, die heel wat zou kunnen vertellen over de veranderingen en uitbreidingen van de stad. Op zich merkwaardig dat sommige bomen gespaard blijven. Op verschillende plekken in de stad staat een boom, deze wordt niet gekapt maar de weg splitst zich om de boom heen.

Bij de foodmarket met al zijn barretjes is dat te zien, maar ook als men over de Naklua road rijdt richting vismarkt. Het is beslist de moeite waarde om de vismarkt te bezoeken en het daar achter gelegen parkje met een prachtig uitzicht over zee. Zou men de Naklua road vervolgen dan wordt de wijk steeds authentieker met zijn houten huisjes. Het is zelfs mogelijk om over de brug te gaan en dan gelijk rechtsaf om een stuk van een klong te volgen. Een echt Thaise wijk waar men soms met verbazing de Farang aanstaart met een blik of die niet verdwaald is.

Op de terugweg is het aan te raden om op de Naklua Road bij soi 12 rechts in te gaan. Doorrijden tot de splitsing, deze rechts inslaan en gelijk bij de Family winkel weer rechts afslaan en steeds doorrijden tot beneden aan de aanlegsteiger. Aan deze steiger liggen een grote hoeveelheid vissersboten, die ’s avonds op het water te zien zijn aan de groene lichtjes in de verte. Aan het begin van de steiger ligt het Shell Tangkay Seafood restaurant, waar verse zee-produkten genoten kan worden. Onnodig te zeggen dat daar een prachtig uitzicht over het water is met zijn schepen en bedrijvigheid.

Ook hier heeft de tijd stil gestaan en is het de moeite waard om dit te bezoeken. Nog een beetje het oude oorspronkelijke Pattaya.


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Herkenningspunten van het oude Pattaya”

 1. Leny zegt op

  ja het is ontzettend leuk om daar te lopen met al die houten huisjes, en de vismarkt te bezoeken ,en ook wat te eten, je moet wel oppassen voor natte voeten dus niet met slippers of open schoenen lopen.Je raakt niet uitgekeken van wat ze daar allemaal verkopen, van vissen tot grootte padden en een hoeveelheid aan garnalen , te bestellen en dan wachten tot ze gegrild zijn en smullen maar. Echt naar toe gaan als U in pattaya bent ,en niet vergeten om naar de sanctuatury of truth te gaan ligt ook in die buurt aan zee (GEWELDIG) ik dacht soi 18 (naklua road) ingaan en uitlopen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. Guy zegt op

  Shell Tangkay … één van onze geprefereerde seafood-restaurants wanneer we in Naklua verblijven. Tijdens ons laatste bezoek (mei dit jaar) merkte ik op dat na jaaaaaaren de beduimelde en quasi onleesbare menu-kaarten eindelijk vervangen werden door spiksplinternieuwe drietalige exemplaren. Thai/Engels/Russisch ! Helaas zijn ook de prijzen spiksplinternieuw en is het niveau duidelijk opgetrokken. Van een best betaalbaar restaurant (voor een constant hoge kwaliteit) is het in de vergelijking een dure tent geworden. Nogmaals, op de kwaliteit is niet afgedongen; die blijft super wat sea-food betreft. Een dienster die wij daar al vele jaren kennen merkte eveneens op dat nu de menukaart “eindelijk” in het Russisch beschikbaar is, de Russen zelf het laten afweten … iets waar ze verder absoluut niet rouwig om is.
  Overigens ligt de tempel van de Sanctuary of Truth (zie reactie Leny) ook in Naklua soi 12 … voor Shell Tankay sla je aan de splitsing rechtsaf, voor de tempel blijf je de soi gewoon links volgen.

  G.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. theoS zegt op

  Dolf Riks had toen zijn restaurant, met plaatijzeren golfdak, op Beach road Pattaya. TAT zat daar ook en de bus naar Bangkok stond daar geparkeerd. Verder was Beach Road een rustige straat. Ook niet meer te herkennen. Maar ATMs waren er toen al, wel gratis gebruik. Jontien was een leeg stuk weg langs het strand met aan het eind een, nog bestaand, seafood restaurant.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Leo Th. zegt op

   Ja Theo, lang was dat het enige seafood restaurant (thans heel wat meer) aan het eind van Jomtien Beach Road. Altijd veel (met name Thaise en Chinese) bezoekers, zowel voor de lunch als het diner bij het ondergaan van de zon. Ben er regelmatig geweest. De weg gaat vlak voor het restaurant naar links en na een 200 meter kan je weer naar rechts waar zo’n beruchte en nauwelijks zichtbare verkeersdrempel is/was. Ben daar met mijn motorbike 2 x gevallen, ezel die ik ben. Shell Tangkay in Naklua is natuurlijk ook een begrip. Vond het daar overigens altijd al redelijk aan de prijs.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Johan van der sijp zegt op

  Lijk me leuk om eens te doen, alvast dank voor de tip

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website