(Tang Yan Song / Shutterstock.com)

De Pattaya Tourist Business Association heeft een wensenlijstje (ik zou het nog geen plan willen noemen) opgesteld om het toerisme naar de Thaise badplaats op korte en lange termijn te bevorderen.

Het meest opmerkelijk vond ik de wens om, zodra Pattaya weer toeristen kan en mag ontvangen, alles wat met het beruchte uitgaansleven te maken heeft, gesloten te houden, misschien wel voorgoed.

De BTA bepleit, dat Pattaya een handelscentrum wordt en tal van attracties heeft om voor een toeristen een aangename vrijetijdsbesteding te bieden zonder in aanraking te komen met de seksindustrie.

Zo, dat is nogal wat! Dus geen “Walking Street”, geen disco’s, geen massagesalons, geen bierbars, enz. Het zou best kunnen, dat deze richting nieuwe bezoekers aantrekt, die voorheen – ook op dit blog – walgden van het idee om naar Pattaya op vakantie te gaan.

De andere kant is, dat er ook een grote groep toeristen juist voor het uitbundige uitgaansleven naar Pattaya komt. Pech voor hen, zij zullen het moeten doen met een niet meer zo’n bruisende stad en proberen te genieten van het vele andere, dat Pattaya voor toeristen te bieden heeft.

Te vrezen valt echter, dat deze groep zich afwendt om zich elders te vermaken. Dat zou in een andere stad in Thailand kunnen zijn, maar aannemelijk is ook, dat zij Thailand zullen mijden en hun vertier in een ander land zullen gaan zoeken.

Wat vindt u van het idee, dat op deze manier het uitgaansleven in Pattaya een stille dood zal sterven?

18 reacties op “Heeft Pattaya toekomst zonder het uitbundige uitgaansleven?”

 1. ruud zegt op

  Ik vraag mij af, wat die talrijke attracties zijn waarvoor toeristen naar Pattaya zouden willen gaan.
  Een strand van zandzakken met een laagje zand er overheen, dat regelmatig schijnt weg te spoelen?
  En wat ga je dan ’s avonds doen uit eten en dan gaan slapen?

  Ik denk niet, dat er dan veel verdiend zal worden in Pattaya.

 2. FrankyR zegt op

  Ja, de witte ridders op hun ezeltje.

  Ja, de dames “moeten” worden gered. Niet dat diezelfde dames ook maar iets wordt gevraagd.
  Denk dat ze genoeg kansen krijgen om in een fabriek of 7/11 te werken, maar ze doen/deden dat (verdorie) alsmaar niet.

  Gek genoeg…

  En de “markt” voor ‘inheemse seksindustrie’ is vele malen groter dan die gericht op de farang.

  Ja, misstanden zijn er om te worden aangepakt. Die vindt men overal wel als je diep genoeg graaft.

  Voor mij en (vast) velen met mij is het meer de combinatie. Mooi land, lekker eten, heerlijk weer…en een bruisend nachtleven.

  Ieder zijn/haar eigen keuze, zeg ik maar…

  Mvg,

  Frankyy

 3. RonnyLatYa zegt op

  Een wilde gok, maar binnen het jaar na de opening draait dat daar weer als vanouds.
  In het begin zal het natuurlijk wat op toeristen wachten zijn, maar je zal alles wel snel weer zien verrijzen.
  Ik geloof nooit dat Pattaya dood is.

  • Cees 1 zegt op

   Erg pessimistisch denk ik. Zogauw toeristen weer welkom zijn gaat bijna alles op de oude voet verder
   Vooral en gelukkig omdat de Chinezen nog niet mogen reizen. Dus voor hun hoeven ze het niet aan te passen.

   • RonnyLatYa zegt op

    En wat is er dan pessimistisch aan mijn reactie?

 4. Stan zegt op

  Als dat wensenlijstje werkelijkheid wordt zat het wel wat drukker worden aan de andere kant van de Golf. (Hua Hin)

 5. Castor zegt op

  Waarom zou Pattaya niet zonder het voorheen uitbundige imago van “sex stad” kunnen??

  Waarom zou Pattaya niet ongeveer hetzelfde te bieden kunnen hebben als vele andere steden in Thailand.

  Waarom wel “normale” toeristen in Hua Hin, Chiang Mai, Kanchanaburi, Phuket en veel meer steden.

  Thailand is een te mooi en aantrekkelijk land om het vooral met een sex industrie te associeren. Laten we er snel mee stoppen.

  Laten we dat vulgaire gedoe nu maar eens achter ons laten, de tijd is er nu rijp voor en laten we ons inspannen om van Pattaya ook een interessante, mooie en leuke Thaise stad te maken zoals er vele zijn.
  Een stad die voor iedereen wat te bieden heeft.

  We kunnen er niet snel genoeg mee beginnen en laten we stoppen met alleen te praten over het verleden. Dat is hopelijk voorbij.

  • FrankyR zegt op

   Je schrijft;

   “Een stad die ieder te bieden heeft”

   Dat was het toch ook? Cultuur, eten, drinken, shoppen en nachtelijke vertier.

   En anders ben je niet verplicht om er te vertoeven.

   Mvg,

   FrankyR

 6. Eduard zegt op

  De barretjes zijn ze al jaren mee bezig om te slopen,volgens die vrouwelijke minister van vakantie.Die wou 10 jaar geleden een gezinsstad maken van Pattaya zonder de barretjes.Komt nu goed uit om alles te slopen.Naar mijn mening wordt Pattaya nooit meer als vanouds

 7. Jacques zegt op

  Het leven gaat ook door zonder de seks- en bar industrie, die heeft hopelijk zijn beste tijd gehad en men heeft er aan kunnen ruiken, dat het ook anders kan. Er zal altijd wel een deel blijven bestaan en daar kunnen we vrede mee hebben. De massaliteit is kennelijk de regering en vele anderen een doorn in het oog. De gezelligheid is wel van belang dus onder anderen (goede) restaurants en muziektenten daar moet niet op worden beknibbelt. De sportevenementen kunnen nog worden uitgebreid en het strandvertier weer op pijl gebracht. Er is dus nog wat werk te verzetten, maar waar een wil is is een weg. Wel zal het van belang zijn om ook de verkapte prostitutie aan te pakken, zoals de nepmassagesalons en sommige karaoke bars en alle profiteurs die daaraan gelinkt zijn. Als laatste zeker niet de controles op de fanatieke groep voertuigbestuurders met alcohol op vergeten, want die veroorzaken nog steeds veel leed.

 8. De Kind Marcel zegt op

  Pattaya zonder bars, cafés , uitgaansgelegenheden , massagesalons is zo goed als dood . Pakt dat 80 % van de toeristen daar voor kwamen . Denkt ge dat die gaan terugkomen ? Vergeet het… En ik hoop dat het terug wordt als vanouds.

 9. Sjaakie zegt op

  Als er niet wordt gesloopt, vergunningen op de oude schaal verleend blijven worden, er niet vernieuwd wordt en er niet anders gehandhaaft wordt, zal het oude terug keren.
  Gezien het verleden verwacht ik dat de hang naar het oude de doorslag zal geven, De aandacht die nu al door de autoriteten aan Pataya gegeven wordt zegt eigenlijk al genoeg,
  Het oude Pattaya is niet knock out.

 10. Henk zegt op

  Als ik waar ter wereld ook ben en ik zeg dat ik een Hollander of Nederlander ben roept iedereen ooo Amsterdam en Keukenhof ….. Zeg ik dat ik uit Frankrijk kom dan is het oooo Paris ,de Eiffeltoren …ooo zeg ik dat ik uit Italie kom dan is het ooo de toren van Pisa …. Zo kan ik nog effe doorgaan .Zeg ik dat ik naar Thailand ga op vakantie dan is het ooooo Pattaya ,lekker sexen en flink zuipen voor weinig geld …
  Dat dit laatste zou veranderen is best mogelijk maar dat gaan wij helaas allemaal niet meer meemaken of je moet 150 jaar oud worden ..Een stempel op je naam word je niet snel meer kwijt . Overigens is Thailand inmens groot en er is veel te doen .Blijf in Pattaya weg als je als je het niks vind in deze verdorven stad .duizenden en duizenden mensen genieten hiervan en zeker is ook dat er duizenden en duizenden mensen de kost mee verdienen en ook hun familie in de Isaan hiervan onderhouden .Laten we hopen dat deze bizarre tijden snel voorbij zijn en dat Pattaya weer gaat bruisen zoals voorheen ,degene die deze tijd hebben overleefd verdienen het !!

 11. Jan Gaal zegt op

  Vorige maand was ik in Pattaya en wat ik al een tijd verwachte is gebeurd… Ik zei toen al tegen mijn Thaise vrouw dat er een politiek spel gespeeld word met Pattaya. Ik denk dat de covid 19 uitbraak de Thaise regering heel goed uitkwam ….omdat zij willen dat Pattaya meer de kant op gaat van Phuket…..waar rijkere toeristen en farang vertoeven.. Dat werd bevestigd toen ik door Walking Street reed… Lijkt nu op een uitgestorven straat met allerlei vervallen gebouwen en een straat waar je nog nauwelijks fatsoenlijk kan lopen Dit in contrast met alles wat er verder in Pattaya gerenoveerd wordt waaronder de vernieuwing van het strand, wegen die gerenoveerd worden en natuurlijk het grote waterafvoer probleem wat overigens al tien jaar duurt…..
  Er wordt ook gesproken over het plaatsen van een steiger waar grotere jachten en zeilschepen aan kunnen leggen….

  Ik denk dat als Walking Street zal sluiten dat het toerisme in Pattaya met 30 of 40% zal dalen…en dat er dan elders een stad gevonden zal worden waar men wel kan doen wat in Pattaya niet meer kan…Hua hin misschien????

 12. Cor zegt op

  Het klopt dat de bestrating van Walking Street nauwelijks nog die naam verdient. Net zoals het een onweerlegbaar feit is dat de gebouwen er zonder uitzondering compleet afgeleerd zijn.
  Maar het is nogal onredelijk om er vanuit te gaan dat dat (alleen) het gevolg zou zijn van 18 maanden leegstand en een politiek complot.
  Het oude centrum van Pattaya is gewoon aan een grondige en complete renovatie en verfraaiing toe.
  De toerist van morgen neemt nergens nog genoegen met het archaïsch maar vooral verpauperd kader waar het klassieke nacht- en uitgaansleven zich concentreert.
  Waar dat in de jaren 70 en 80 door de eerste golven massatoerisme nog als authentiek en zelfs romantisch-avontuurlijk werd ervaren, gruwt de jonge generatie van zoveel verpaupering, verwaarlozing en urbanistisch wanbeheer en lelijkheid.
  En hygiëne??? Een barcomplex met potentieel voor honderden klanten en nauwelijks een paar toiletten (dan nog betalend en soms op 100m afstand of meer) waar wordt dat nog geaccepteerd???
  Neen ik vind: het (uitgaansleven in Pattaya) is mooi geweest, maar tijden veranderen, en opdat het mooi zou kunnen blijven moet er een stevige urbanistische en architectonische bezem door de kernbuurten van het uitgaansleven in Pattaya.
  Cor

  • RonnyLatYa zegt op

   Inderdaad en daar was men eigenlijk al mee bezig voor Corona.
   Het was ook duidelijk dat het uitgaansleven zich al meer aan het verplaatsten was van zeg maar de kustlijn en de zijstraten ervan, naar richting binnenland (gebied tussen Second en Third Road). Voor pakweg 2000 was daar eigenlijk ook weinig te beleven in dat gebied.
   En op termijn was Walking Street zo ook wel aan de beurt geweest. Stond al langer op instorten.

   Coronatijden zullen maken dat alles wat sneller afgebroken wordt maar evengoed ergens anders weer snel opgebouwd. Enkel zal het zich binnen Pattaya gaan verplaatsen zoals reeds al aan het gebeuren was. Misschien dat de kustlijn zich inderdaad meer zal ontwikkelen naar de “familietoerist” en het daar wat rustiger zal worden. Maar dat Pattaya op zich zal veranderen geloof ik nooit.

 13. Rebel4Ever zegt op

  Moderator: SVP niet generaliseren.

 14. Octopus zegt op

  Voordat Pattaya kan veranderen komen er al weer toeristen en zal alles gewoon weer bij het oude blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website