Driehoofdige olifantenstandbeelden in het centrum van Bangkok nabij het Koninklijk Paleis

Rattanakosin is de oude stad van Bangkok. Hier liet Koning Rama I zijn hoofdstad bouwen in 1782. Dit gebied herbergt ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok, zoals de Grand Palace en de Tempel van de Emerald Buddha (Wat Phrakeaw). De buurt grenst aan de Chao Phraya Rivier in het westen.

De oude stad kent ook leuke steegjes en buurten met houten huisjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Per boot

De beste manier om er naar toe te gaan is per boot. Je kunt het beste de Chao Phraya River Express boot nemen, die vanaf het skytrain station BTS Saphan Taksinop vaart. De belangrijkste pier is Tha Tien, vanaf waar je naar Wat Pho of het Grand Palace (Koninklijke Paleis) kunt lopen, of je kan ook het pontje naar Wat Arun nemen. Eventueel zou je ook de Saen Saep boot kunnen overwegen. Je vaart hiermee naar het westelijke eindpunt bij de Golden Mount (Wat Saket), vanaf daar is het een stevige wandeling naar de genoemde tempels en paleizen.

Video: Rattanakosin

Deze fraaie video geeft een goed beeld van wat je er kunt zien en wat je kan verwachten.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website