Adverteren op Led Screens in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
16 januari 2019

In Pattaya zijn een aantal Led Screens boven politieposten aangebracht. Komend vanaf de Sukhumvit Road zijn deze op de belangrijkste straten bij kruispunten naar de kust te zien, zoals bij Pattaya Noord (Nua), Pattaya Centraal (Klang) en Pattaya Zuid (Thai). Elders staan nog een paar Led Screens opgesteld.

Op de Led Screens staan een aantal verkeerswaarschuwingen vermeld zoals het dragen van een helm, niet rijden onder invloed. Bij het wachten voor een verkeerslicht kan men de voorschriften lezen.

Sinds kort kunnen bedrijven hier advertenties plaatsen. Per Led Screen wordt een bijdrage van 233 baht gevraagd. De advertentie wordt dan acht keer per dag gedurende 15 seconden vertoond. Langer kan natuurlijk ook in overleg. De overige negen Led Screens vertonen die niet. Sommige reclame zijn volslagen onduidelijk omdat het alleen in het Thais vermeld wordt.

Bij de kruispunten kunnen voetgangers en andere verkeersdeelnemers de advertenties lezen is de (achterliggende) gedachte. Echter bij een kruispunt is maar op een beperkte manier de boodschap te lezen of men kijkt tegen de achterkant van de Led Screen aan of tegen de zijkant. Of men door dit nieuwe fenomeen afgeleid wordt is een andere vraag.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Adverteren op Led Screens in Pattaya”

  1. Stan zegt op

    Eindelijk een poging tot “verkeersopvoeding”.
    Nu nog op alle tv-kanalen de verkeersregels verplicht in de vele soaps verwerken kan vele Thaise mensen geleidelijke bewustwording bijbrengen
    Ik begroet deze eerste poging in Pattaya zeer positief en wil geen kritiek uiten: alle begin is immers moeilijk, maar men is toch begonnen met informatie!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website