November zal een interessante maand worden met diverse grootse activiteiten. Plannen en data zijn in grote lijnen bekend, maar zullen nog wel eens bijgesteld kunnen worden om organisatorische redenen.

De Bali Hai pier zal gesloten worden om een internationale vlootschouw te kunnen houden. De datum is nu op 19 – 20 november gesteld. Dit is het laatste wat het stadsbestuur aan de exploitanten van de boot en pier bedrijven heeft medegedeeld. Zij kunnen in die periode geen gebruik maken van de faciliteiten van de Bali Hai pier. Dit is nodig om de parade van de marine schepen en de aanwezigheid van premier Prayut Chan-o-cha alle ruimte te geven.

Voor de stad staat het volgende schema gepland. Een gebied wordt om veiligheidsredenen afgesloten. De Pattaya Thai (Pattaya zuid) wordt ter hoogte van de Second Road afgesloten die eveneens wordt afgesloten. Aan het einde bij de Pattaya Klang (Pattaya Centraal) kan niet linksaf geslagen worden, omdat dit stuk ook afgesloten wordt. Duidelijk is dat de Pattaya Beach daar eveneeens onder valt. Op 19 november gaat dit om 6 p.m. in.

De volgende dag 20 november zal de belangrijkste demonstraties van de marine plaatsvinden zoals wapendemonstraties, reddingsacties en dergelijke. De totale vloothappening valt tussen 13 en 22 november. Aanvankelijk worden 50 marine schepen verwacht.

Air Race World Cup

De tweede grote happening, die reeds eerder in een posting beschreven is, gaat over de internationale vliegwedstrijden bij het nabij gelegen vliegveld.

Thailand wordt het eerste land in de geschiedenis van de Azië-Pacific regio, die een Air Race World Cup gaat houden op het U-Tapao vliegveld. Deze wedstrijden zullen op 17 en 19 november 2017 plaatsvinden onder auspiciën van de sportautoriteit van Thailand als onderdeel van het ministerie van Toerisme en Sport.

Het is te hopen dat het een en ander elkaar niet in de wielen (letterlijk) rijdt. Enorme te verwachten verkeersdrukte door twee bijna elkaar overlappende grootse evenementen. Het zou mogelijk kunnen leiden tot een verschuiving van data. “Planning” is niet de grootste verdienste van sommige Thaise overheden.

5 reacties op “Activiteiten in en om Pattaya in november”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Weet iemand of het International Fireworks Festival dit jaar weer in Pattaya gehouden wordt?
  Vorig jaar werd het om bekende redenen afgelast, dit jaar zou het volgens de agenda op de site van het Hardrock Hotel dit jaar op 17 en 18 november plaatsvinden, maar op die site is het evenement inmiddels verwijderd, en ik kan het nu alleen nog maar hier vinden:
  .
  https://rove.me/to/thailand/pattaya-international-fireworks-festival

 2. philippe zegt op

  Hoikes
  Bedankt voor de info.
  Ik ga ook in november naar pattaya
  Kan er iemand mij vertellen of er dit jaar een international fireworks festival is in november?
  en zo ja welke data.
  Was er twee jaar terug en wel de moeite.
  M.v.g
  philippe

 3. Facttester zegt op

  @Lodewijk:
  Hoe zit het met Loy Kratung en het vuurwerk? Dat is toch ook in Pattaya in November? Kun je daar ook iets over melden? Alvast bedankt.

  • l.lagemaat zegt op

   Tot mijn spijt kan ik daar weinig over zeggen.

   In het verleden heeft de gemeente besloten om andere prioriteiten te stellen en
   het vuurwerk voorlopig uit te stellen om geld te besparen. Ook het jaarlijkse muziekspektakel
   met bands e.d.gaat voorlopig in de koelkast.

   Dit is momenteel de stand van zaken.
   Morgen kan het bij wijze van sprake weer veranderd worden.

   Loy Kratung zal vermoedelijk wel doorgaan, omdat dat niet specifiek Pattaya betreft,maar overal
   lokaal kan plaatsvinden.

 4. Erik zegt op

  Oei , ik had normaal gepland om op zondag 19 november de ferry te nemen van Hua Hin naar Pattaya ! Volgens deze info gaat dat dus niet lukken ?
  Op de website van de ferry staat er alleszins nog niets vermeld en kan je gewoon tickets on line bestellen . Weet iemand daar iets over ? Leggen ze dan ergens anders aan of zou die ferry dan gewoon niet varen ?
  Alvast bedankt voor reacties.
  Groeten ,
  Erik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website