Wat een spektakel en uitstekend tennis werd ons opgediend door twee met een uitstekende instelling gezegende tennissters.

Na een gelijk opgaande strijd in de eerste set ,waarbij Kirilenko gelijk de eerste game van Hantchukova brak ,kon Hanchukova terug komen ,toen Kirilenko serveerde bij de stand van 5-3 voor de eerste set ,tot 5-4.Waarna beiden hun respectievelijk service games wonnen en er dus een tiebreak aan de pas kwam.

Vervolgens kwam uiteindelijk ,na zeer spannende rallys Kirilenko boven en won de tiebreak met 7-4.

Na een korte pauzebreak van Kirilenko ,wat ze overigens ook weer herhaalde na het eind van de tweede set en waarbij je je dus moet afvragen of haar vorige marathon partijen haar niet teveel energie hadden gekost ,begon Hantchukova voortvarend.

Ze stond binnen de kortst mogelijke tijd al voor met 2-0 en eigenlijk kwam die voorsprong niet meer in gevaar.

Hoewel Kirilolenko over een bewonderswaardige mentaliteit bezit en al vaker terugkwam uit verloren positie,zag je eigenlijk al in de tweede set bij de langere rally’s dat Hanchukova de overhand kreeg.

De rallys waren lang en van hoogstaand niveau en het einde van de set werd pas bereikt na een dikke 2 uur met de stand van 6-3 in het voordeel van Hanchukova dus.

In de derde set was Hanchukova niet meer te houden en kon zij na ruim drie uur en vijftien minuten met een stand van 6-3 in de 3e set als winnares worden gehuldigd.

Daniela Hanchuchove prolongeerde voor het eerst in haar leven haar titel en heeft nu 5 WTA titels op haar naam staan tegenover Kirilenko die er ook 5 heeft ,maar wel al in 10 finales stond.

Volgens beide dames vinden ze omstandigheden in Thailand ideaal en komen graag naar de mooie omgeving, het luxe DUSIT HOTEL, en de vriendelijke gastvrijheid van PATTAYA/Thailand

De finale dubbelspel werd ook een spannende 3 setter tussen Sania Mirza and Anastasia Rodionova tegen Chan Hao-Ching and Yung-Jan Chan, met een tiebreak als apotheose. Uiteindelijk met als winnaars het als eerste geplaatste duo Mirza/Rodionova 3-6,6-1,en 10-8 !. Het was voor Sania Mirza haar 13e titel en de eerste met Rodionova.

Derk Hofstee


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website