In het kader van de kwalificatiereeks in de Aziatische zone voor het voetbal WK 2018 in Rusland staat voor 15 november aanstaande de thuiswedstrijd van Thailand tegen Australië op het programma. In verband met het overlijden van koning Bhumibol Adulyadej en de daarmee samenhangende rouwperiode had de Thaise voetbalbond om uitstel van deze wedstrijd verzocht.

In Thailand is de reguliere competitie afgebroken, hoewel dat door protesten van meerdere clubs nog ter discussie staat.   Australië heeft het verzoek om uitstel echter afgewezen, omdat de wedstrijd voor hen van groot belang is.

WK Kwalificatiereeks

De situatie in de derde ronde van de kwalificatiereeks is, dat Australië met Japan en Saudi-Arabië strijdt om de hoogste plaatsen in de poule, die recht geven op de volgende ronde. Thailand heeft die derde ronde ook bereikt, maar helaas alle vier gespeelde wedstrijden tot nu toe jammerlijk verloren.

De wedstrijd

De wedstrijd, die gespeeld gaat worden in het Rajamangala National Stadium in Bangkok, gaat op 15 november aanstaande gewoon door. Hoewel de wedstrijddag een dag na de officiële rouwperiode van 30 dagen is, hebben de voetbalbonden van Australië en Thailand op hun website hun fans verzocht voor en tijdens de wedstrijd respect te tonen voor de algemene sfeer, die momenteel in Thailand heerst.

Gedragsrichtlijnen

Op de website van de FA Thailand staan de volgende richtlijnen voor toeschouwers van deze wedstrijd:

  • Kleding voor zowel mannen als vrouwen dient sober te zijn, bij voorkeur in de kleuren wit, zwart of grijs en dan zonder enige ontwerp op die kleding. Het (rode) uit shirt van het Thaise voetbalteam is absoluut verboden.
  • Materiaal om de spelers toe te juichen, zoals trommels, trompetten, vlaggen, megafoons, fluitjes en dergelijke zullen niet in het stadion worden toegelaten.
  • Ook spandoeken of iets van dien aard zullen niet worden toegelaten
  • Toeschouwersgezang, spreekkoren en enig andere uiting van vermaak voor en tijdens de wedstrijd is absoluut verboden.

Tenslotte

Nu zou het Thaise team best wat steun van het publiek kunnen gebruiken, maar ook dat zou niet verhinderden dat Australië met drie overwinningspunten naar huis zal gaan. Niettemin mijn respect voor Thailand, dat toch mooi de derde ronde heeft bereikt.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website