Wereldtop vrouwentennis in Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Sport, Tennis
Tags:
14 januari 2012

Elk jaar, nu al weer voor de 21e maal, wordt begin februari de PTT Pattaya Open, WTA Tour Tennis (dames) gehouden.

De locaties is de prachtige accommodatie van het Dusit Thani hotel, gelegen tegenover de rotonde van Pattaya 2e road. Zelf ben ik daar al 3 jaar achtereen bij aanwezig geweest. En heb daar een aantal toptennissters bij de vrouwen van zeer dichtbij mogen aanschouwen en uiteraard zien spelen, zoals Zvonareva, Ivanovic en Hantuchova.

Wat ik echter mis, op een paar na dan, zijn de Nederlandse toeschouwers. Vreemd, omdat ik denk dat nergens anders in de wereld de prijzen voor het bijwonen van dit soort wedstrijden zo laag zijn! De prijzen variëren van 300, 500, 800 tot 1.200 Baht. Vanaf elke zitplaats kan je de dames van dichtbij aan het werk zien door de opstelling van de tribunes vlak op de court.

Daarom een gemiste kans, als je besluit hier niet naar toe te gaan. De met 220.000 dollar gedoteerde PTT PATTAYA OPEN, is een van de langst lopende toernooien van de WTA toer. Twee jaar geleden werd het door de tennisdames nog uitgeroepen als het aangenaamste toernooi van de WTA tour.

Het toernooi wordt dit jaar gehouden vanaf 5 tot 12 februari 2012. Aanvang van de matches 15.00 uur, maar het is ook zeker de moeite waard om ‘s morgens eens te gaan kijken bij de trainingsessies van de dames, entree is gratis.

Op 5 en 6 februari zijn er de kwalificatie wedstrijden en vanaf de 7e komen de geplaatste speelsters aan bod. Hoogst genoteerde speler is ook dit jaar weer Vera Zvonareva, de huidige nr. 7 van de wereld, die de in 2011 verloren titel graag weer wil terug verdienen. Verder spelen mee onder andere de winnares van vorig jaar Daniela Hantuchova van de Slowaakse Republiek. En haar landgenote Dominika Cibulkova, (nr. 17 op de wereldranglijst) en tevens winnares in 2011 van het toernooi in Moskou. Daarnaast de mooie Russische Maria Kirilenko en de publiekstrekker, de Thaise Tamarine Tanasugarn, die altijd veel strijd aflevert en zelfs in 2010 nog de finale haalde.

Naast de nog vele andere min of meer bekende speelsters mag zeker ook niet onvermeld blijven het aanstormende talent uit het Verenigd Koninkrijk de jonge Heather Watson.

Kortom de moeite waard om te gaan kijken. Voor verdere informatie verwijs ik je graag naar de website: www.pentanglepromotions.com

Derk Hofstee


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Wereldtop vrouwentennis in Pattaya”

 1. l.lagemaat zegt op

  Wat mij het meeste opviel bij het tennisgebeuren afgelopen jaren was de toegankelijkheid en openheid van de tennisspeelsters en organisatoren.
  Kaartjes zijn soms tot vlak voor de wedstrijd nog te kopen.
  Het parkeren van de auto op de mooie parkeerplaats is vaak geen probleem.
  Kortom een aanrader voor iedereen,die iets goeds wil zien in Pattaya!

  groet,

  Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website