Vandaag stonden er 3 halve finale partijen op het programma, 2 in het enkel- en een in het dubbelspel. Waarbij de eerste halve finale partij in het enkelspel tussen Maria Kirilenko en Sorana Cristea het meest tot de verbeelding sprak.

Het werd een bloedstollende mooie partij van 3 spannende sets.

Maria ( Masha ) Kirilenko had vooral in haar twee eerste matches keihard moeten vechten om boven te komen en de kracht van haar zat in het niet opgeven en een ijzersterke conditie, want het was niet toevallig dat ze in al die partijen haar sterkste spel speelde in de eindfase.

Zo ook vandaag, alleen in tegenstelling tot haar eerdere 3 partijen, begon ze nu sterk en agressief en won in ‘no time’ de eerste set met 6-2.

Sorana Cirstea is echter ook een vechtster en met uitstekende groundstrokes en spreiding wist ze de tweede set naar haar toe te trekken, 5-7.

Misschien was het wel cruciaal, overigens geoorloofd, dat tussen de 2e en 3e set Maria Kirilenko gebruik maakte van een wat lange tussenbreak, die de flow van Cristea misschien wel onderbrak.

Niettemin ging het in de derde set tot 4-4 gelijk op, maar toen echter kon je duidelijk waarnemen dat de grotere ervaring en het moet gezegd worden het extra schepje erbovenop van het toch al agressieve spel van beiden, Kirilenko de overhand kreeg. Ze won de dan ook verdiend en met 6-4 .

Hopelijk heeft de Russische ,die nu dus de meeste 3 setters op haar naam heeft staan, nog wat energie over voor de ongetwijfeld spannende finale tegen de Slowaakse Daniela Hanchukova.

Van Sorana Cristea mag nog gezegd worden dat ze een zeer sterke ontwikkeling doormaakt en dat ze dit jaar reeds tot een grote verrassing in staat is.

Daniela Hanchukova had namelijk duidelijk minder moeite met de tot dan uiterst verrassende qualifier Hsieh Su-Wei, die o.a. Sania Mirza uit India makkelijk aan de kant zette.

Opmerkelijk is dat Hsieh Su-Wei uit TPE zeker, omdat ze ook al in 2001 aanwezig was nu 10 jaar later haar sterkste performance neerzette. De eerste set ging nog redelijk gelijk op, maar de tweede was hets nel gebeurd.

Met 6-4 en 6-1 won Hanchukova dus weer vrij gemakkelijk, zoals eigenlijk ook haar andere 3 partijen allen in 2 sets.

Het dubbelspel, welke direct na de finale van vandaag 11-02-2012 zal worden gehouden, gaat tussen de als eerste geplaatsten Sania Mirza en Anastasia Rodionova en Chan Hao-Ching en Chan Yung-Jan.

De finale begint vandaag om 16.00 uur op het knusse court van DUSIT HOTEL.

Derk Hofstee


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website