Nederland kampioen beachvoetbal bij toernooi Jomtien Beach

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Beach Football, Sport
Tags:
25 februari 2017

Vanaf 11 februari woedde er een hevige strijd om de finale beachvoetbal aan de Jomtienbeach. Met dank aan Colin de Jong voor dit verslag wat ik graag doorstuur aan de lezers van Thailandblog.

Voor de met 5-4 gewonnen halve finale tegen het technisch sterke Thailand hadden we onze troef FIFA beachvoetbal scheidsrechter Paul Nagtegaal ingezet, wat ongetwijfeld heeft geholpen. Bedankt Paul en vandaag in de finale ook weer welkom op de bank, want de Noren hebben ook altijd de sympathie van de scheids ervaren.

Ik hoop dat het nu eindelijk eens lukt om Noorwegen van de troon te stoten, na 6 jaar. Aan ons superteam zal het niet liggen, ze geven elke wedstrijd 100% op zondag 19 februari, nodig was in de finale.

In een bomvol stadion in Jomtien Beach met een vol gepakte Oranje tribune opende Colin de Jong met het zingen van het Wilhelmus de finale Holland – Noorwegen. De Noren kwamen snel met 1-0 voor, maar werden daarna op alle fronten overklast en uiteindelijk met 4-1 naar huis gestuurd.

Aan de 6-voudige reeks goud voor Noorwegen kwam een eind, want vooral topscorer Ali met een totaal van 20 doelpunten en een loepzuivere hattrick was de grote man bij het Holland team. De captain Rene van Dieren werd uitgeroepen als beste speler van het toernooi. Eerder speelde hij voor Feyenoord en Sparta. De keeper van het Hollandse team: Lee, werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.

Na afloop kende de vreugde geen grenzen en was er een spetterend afscheidsfeest voor de sponsors en supporters tot in de kleine uurtjes in het bomvolle Tuliphuis. Colin stopt na 12 jaar zijn belangen voor het Holland team, en dit was een mooi afscheidsgeschenk.

5 reacties op “Nederland kampioen beachvoetbal bij toernooi Jomtien Beach”

 1. Iwan zegt op

  Colin, Je hebt het goed gedaan. Felicitaties aan de jongens voor het behalen van het kampioenschap.

 2. TheoB zegt op

  Een Nederlandse scheidsrechter die een (halve finale-)wedstrijd met het Nederlandse team fluit?
  Kon dat ècht niet anders?
  Alleen al de schijn van partijdigheid doet afbreuk aan deze eerste plaats. Jammer.
  Hopelijk wordt dit in de toekomst voorkomen.

  Maar misschien neem ik dit toernooi (véél) te serieus. 🙂

  • Rob Huai Rat zegt op

   Goed Lezen. Er staat dat hij op de bank zat en bij de finale weer welkom was op de bank.

  • l.lagemaat zegt op

   De FIFA beachvoetbal scheidsrechter Paul Nachtegaal was slechts waarnemer/toeschouwer. Thaise scheidsrechters hebben de wedstrijden gefloten.

 3. colin de jong zegt op

  Je hebt het niet goed gelezen Theo. Deze scheidsrechter zat op de bank met zijn Fifa outfit op de Ned. bank en heeft niet gefloten. Maar wel Thaise scheidsrechters die Thailand fluiten. Kan dat wel ???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website