Thaiboksen of Muay Thai is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is in Thailand zeer populair het werd hier en in de buurlanden in tijd van vrede beoefend door de soldaten en boeren. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld tot een van de effectiefste vechtsporten in de wereld.

Bij het thaiboksen waarin op het eerste gezicht alles lijkt te zijn toegestaan is men echter toch wel gebonden aan regels. Toegestaan is het gebruik van vuisten,ellebogen, knieën en benen.

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig begonnen de Europeanen en Amerikanen zich steeds meer te verdiepen in deze sport. In deze periode is de sport ook in Nederland geïntroduceerd. Hier werd het thaiboksen door reglementaire aanpassingen omgevormd tot kickboksen, door het verbieden van bepaalde technieken en het weglaten van de traditionele rituele dansen uit het wedstrijdprogramma (de rammuai).

Video Muay Thai op Phuket

In deze video krijgen we een prachtig portret te zien van Chalee, een Muay Thai bokser uit Phuket. De camera volgt hem tijdens zijn training, zijn voorbereiding en zijn wedstrijd. Een aanrader!

[vimeo]https://vimeo.com/61162081[/vimeo]

2 reacties op “Muay Thai op Phuket – Chalee Sinbimuaythai (video)”

 1. Steven zegt op

  Schitterende VDO!.
  Een andere aanrader is ZELF eens een Muay Thai school in Thailand te bezoeken.Je bent zekere niet de enige Farang die op het idee is gekomen wat aan zijn/haar conditiete doen en het is weer eens wat anders als wandelen en zwemmen.
  Je moet wel van vroeg opstaan houden,want de trainingen vinden in de vroege ochtend plaats
  Een aanrader is het Fairtexcomplex in Pattaya/BKK
  Steven

 2. thuanthong zegt op

  ik vind dit prachtig, ga zelf al voor de 7ste keer naar thailand om te vechten en trainen, is voor mij een levensdeel geworden……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website