Informatie over golf in de omgeving van Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Golf, Sport
Tags: , ,
30 januari 2020

Thailand staat bekend als een golfland bij uitstek. Veel uitstekende golfclubs bieden deze mogelijkheid. Een overzichtelijk gidsje “Golf Guide 2019” geeft een helder overzicht in Pattaya en “Eastern Seaboard”.

Bij de naam van de golfclub wordt het jaar van oprichting vermeld, waarbij de Bangpragolf club reeds in 1958 ontstond. De jongste op de lijst is de Siamcountry club in 2014. Maar wie enigszins bekend is in de omgeving zit meerdere golfclubs verschijnen onder andere bij de Chee Chan Golf Resort.

In het overzicht is duidelijk het aantal holes vermeld, variërend van 18 tot en met 36-holes, verder wordt de ontwerper vermeld en de rijroute; telefoonnummer en e-mailadres.

Mag men zonder meer een golfclub betreden en gaan spelen? Eerst zal men een licentie moeten behalen. Een bewijs dat de nieuwe golfspeler de officiële regels begrijpt. Tevens worden bij de meeste privé golfbanen deze speciale licentie gebruikt als toegangsvereiste om lid te worden van de golfclub. Veel golfclubs bieden lessen aan, gevolgd door een laatste test.

Bij het Diana Garden Resort in Pattaya Nord kunnen beginners op de Driving Range gaan oefenen. Helaas is aan de Thungklom Tanman (Soi 89) deze oefenmogelijkheid verdwenen.

www.thaigerlinegolf.com , www.thaigerlinegolf.com

 

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Informatie over golf in de omgeving van Pattaya”

 1. Don zegt op

  Lijkt Nederland wel en wist niet dat dit fenomeen ook in Thailand bestond i.e. niet in Chiang Mai en Chiang Rai.

  ‘Eerst zal men een licentie moeten behalen. Een bewijs dat de nieuwe golfspeler de officiële regels begrijpt. Tevens worden bij de meeste privé golfbanen deze speciale licentie gebruikt als toegangsvereiste om lid te worden van de golfclub. Veel golfclubs bieden lessen aan, gevolgd door een laatste test.’

 2. Marco zegt op

  Lijkt me heel stug dat de Siam Country Club pas sinds 2014 bestaat.

  De straat is er al minstens 10 jaar naar vernoemd.

 3. Dik lenten zegt op

  De Siam country club groep heeft drie banen .
  THE old course , die bestaat al heel lang , hiernaar is de straat vernoemd .
  THE new course , die bestaat ongeveer 15 jaar en
  THE Plantation course , deze is in 2014 geopend .

  Mvg Dik Lenten .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website