Footgolf in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Sport
Tags:
15 februari 2021

Op Thaivisa werd recent aandacht besteed aan een steeds populairder wordende sport, namelijk footgolf. Ik had daar nog nooit van gehoord en bij nader onderzoek op internet moest ik toch wel vaststellen, dat ik als groot liefhebber van voetbal die ontwikkeling heb gemist.

Footgolf

Footgolf is een combinatie van misschien wel de twee meest populaire sporten ter wereld, golfen en voetballen. Het wordt gespeeld op een speciale “golfbaan”, waar men een gewone voetbal niet met een golfclub, maar met de voeten tracht in zo min mogelijke trappen in een hole te krijgen. De hole is dan wel wat groter dan bij golf, want met een diameter van ca. 52 cm en de afstand van de aftrap tot aan de hole is ook aanzienlijk korter dan bij golf.

Geschiedenis

De sport bestaat nog niet zo lang. Over de bron van de uitvinding bestaan wat vragen, maar vast staat wel, dat het eerste toernooi footgolf in 2008 in Nederland werd gespeeld op initiatief van twee Nederlanders. Footgolf breidde zich al snel als een olievlek uit en kan inmiddels op tientallen banen in de Benelux worden gespeeld. Er is een heuse overkoepelende bond opgericht, en andere landen volgden daarna. Footgolf kan men inmiddels in meer dan 20 landen beoefenen. Het eerste Europese kampioenschap werd al in 2012 in Boedapest gespeeld. Dit jaar zou het Wereldkampioenschap in Japan worden gespeeld, dat helaas door de coronacrisis werd afgelast.

Plezier

Hierboven leest u hoe footgolf een (semi)officiële status heeft bereikt, maar ik leg even de nadruk op het plezier voor iedereen om deze sport te beoefenen. Iedereen van jong tot oud kan het spelen, het is een leuke mogelijkheid om in een veelal mooie omgeving in de vrije natuur een sport te beoefenen. Zeker ook voor oud-voetballers, zoals ik, die door leeftijd niet meer aan “gewoon” voetbal toekomen, een prachtige kans om hun traptechniek te demonstreren. Jonge spelers kunnen daarentegen juist die traptechniek bijschaven en verbeteren. Voorop bij footgolf staat echter het plezier, dat men beleeft aan een wedstrijdje met vrienden of familie, een mooi sociaal evenement.

Footgolf in Thailand

Ook in Thailand wordt footgolf gespeeld, zij het op nog slechts enkele banen. In het artikel van Thaivisa wordt de Springfield Royal Country Club in Hua Hin genoemd en op internet vond ik nog enkele namen. Zo zijn er de Sawang Resort Golf Club, de Thana City Country Club, de Samui Footgolf Club. Of het elders in Thailand ook mogelijk is footgolf te spelen, weet ik niet. Wellicht kunnen bloglezers deze informatie aanvullen of zelfs over hun eventuele ervaring met footgolf vertellen.

Tenslotte

Als u meer wilt weten over footgolf, zoals de ontwikkeling van de sport, de spelregels en technische bijzonderheden, ga dan naar de Wikipediapagina “Footgolf”. Op YouTube vindt u een ruim aantal video’s met uitleg of verslagen van toernooien, waarvan hieronder een voorbeeld.

 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Footgolf in Thailand”

  1. keespattaya zegt op

    Van footgolf had ik nog nooit gehoord. Wel van boerengolf ( zelf ook nog nooit gedaan ). Dit footgolf lijkt me wel leuk om eens te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website