Agenda: Air Race 1 World Cup in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Sport
Tags: ,
11 mei 2017

Thailand wordt het eerste land in de geschiedenis van de Azië-Pacific regio, die een Air Race World Cup gaat houden op het U-Tapao vliegveld. Deze wedstrijden zullen op 17 en 19 november 2017 plaatsvinden onder auspiciën van de sportautoriteit van Thailand als onderdeel van het ministerie van Toerisme en Sport.

Om dit mogelijk te maken zijn vorig jaar al testen uitgevoerd om dit jaar met Air Race 1 te kunnen starten.Tevens vormt dit een onderdeel van de viering van de 50ste verjaardag van de oprichting van ASEAN. Minister Kobharn gaf tevens aan dat Thailand als een toonaangevende wereldwijde toeristische bestemming, altijd streeft naar interessante manieren om nieuwe bezoekers te trekken en dit evenement zal het Koninkrijk helpen zich te onderscheiden als een altijd actieve vernieuwer.

Deze Air Race 1 valt te vergelijken met de Red Bull Air Races, waarbij speciaal ontworpen sportvliegtuigen voor deze races met een snelheid van 450 kilometer per uur over een parcours met opblaasbare pilonen van ongeveer 12 meter hoog moeten sturen (vergelijkbaar met formule 1 races voor auto’s).

Ze proberen de eindstreep eerst na acht ronden op een strak vijf kilometer circuit op slechts 10 meter hoogte boven de grond te passeren. In Nederland was dit tweemaal in 2005 en 2008 in Rotterdam te zien met als enige Nederlandse deelnemer Frank Versteegh.

De minister van Toerisme en Sport schat dat Air Race 1 tenminste 500.000 toeschouwers zal aantrekken.

1 reactie op “Agenda: Air Race 1 World Cup in Thailand”

  1. Diny zegt op

    Geweldig!!!!!
    Ga zeker kijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website