Promenada Resort Mall Chiang Mai

Door Gringo
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: , ,
3 november 2011

Chiang Mai krijgt er een prestigeus winkelcentrum bij, het Promenada Resort Mall. Het winkelcentrum komt aan de nieuwe Chiang Mai – San Kamphaeng weg op een stuk lang van 9.3 hectare.

Op zich geen bijzonder nieuws zou je zeggen, ware het niet, dat het project geïnitieerd en ontwikkeld wordt door een Nederlandse projectontwikkelaar, de ECC Group. De directeur van ECC International Real Estate – één van verscheidene dochterondernemingen van de Group -, is Tjeert Kwant en hij zegt in een intervieuw in The Nation: “Het Promenada Resort Mall is ontwikkeld in een stijl, die past bij de bruisende levensstijl Mai en het “dicht bij de natuur” gevoel van Chiang Mai.

Het project, dat bijna 3 miljard Baht gaat kosten, omvat twee gebouwen van 3 etages, die met een brug met elkaar zijn verbonden. De totale ruime zal 92.800 m² bedragen, waarvan netto 50.000 m² beschikbaar komt voor de verhuur. Er zullen 350 tot 400 winkel en winkeltjes komen met uiteraard restaurants, bankfilialen, enz.

In de brochure lezen wij: Bereid je voor op een bezoek, dat meer is dan alleen winkelen. Promenada Resort Mall Chiang Mai is een uniek en visionair nieuw concept dat een resort-stijl winkelen in de open lucht combineert met een eigentijds airconditioned winkelcentrum. Lichte en elegante ruimtes binnenshuis met de perfecte mix van klassieke en modieuze merken, aangevuld met weelderige tuinen en gazons waar men zich kan ontspannen, energie op kan doen en genieten van de aangeboden entertainment”.

De zeer uitgebreide brochure is met een speciaal doel gemaakt. De ECC Group financiert de projecten deels met eigen middelen, maar zoekt vooral mensen, die met een participatie in de projecten willen deelnemen. Op de website worden deelnames in obligaties van 5.000, 25.000 en 50.000 Euro genoemd, met een rentepercentage van ca. 10%. Over een eventuele rendementsgarantie heb ik niets gevonden, maar daar zal men u graag over inlichten.

Eind volgend jaar is de opening van dit winkelcentrum gepland. Tjeert Kwant zegt, dat het winkelcentrum een groot verzorgingsgebied zal hebben. Natuurlijk in de eerste plaats is dat Chiang Mai, maar ook grote steden als Lamphun en Lampang liggen op niet te grote afstand. Naar verwachting zal het winkelende publiek voor 80% bestaan uit de lokale bevolking uit het midden- en hogere segment en 20% toeristen.

De Promenada Resort Mall is het eerste project van de ECC Group in Azië, maar zal zeker niet het laatste zijn. Tjeert Kwant woont inmiddels al 3 jaar met zijn gezin in Thailand om Azië en dan met name Thailand en Vietnam te bewerken. Hij zegt: “Deze twee landen zijn naar onze mening potentiële groeimarkten met een stijgende koopkracht en waardevermeerdering van onroerend goed.”

In Thailand zal het tweede project naar waarschijnlijkheid in een grote stad in het Noordoosten (de Isaan) komen. ECC onderzoekt de mogelijkheden, waarbij het te verzorgen gebied en het ontbreken van een dergelijk winkelcentrum een belangrijke rol zullen spelen.

Wat Vietnam betreft meldt de heer Kwant in het interview: “Wij zijn momenteel in onderhandeling over twee kleinere projecten in Hanoi en Ho Chi Minh City, die – naar wij hopen – in de loop van het volgend jaar hun beslag krijgen. Zaken doen in Vietnam is moeilijker dan in Thailand, want men kan daar geen land bezitten, maar moet het van de overheid leasen. Daarnaast zijn de inflatiecijfers en de rentepercentages extreem hoog. Maar wij houden wel van moeilijke dingen. Als je het goed aanpakt kun je ook in Vietnam succesvol zijn”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website