Pak Khlong Talad

Bangkok’s bekendste bloemenmarkt is de Pak Khlong Talad, vernoemd naar het nabijgelegen Pak Khlong kanaal, in het historische deel van de stad: Rattanakosin. Oorspronkelijk een groothandel markt van groente en andere etenswaren, maar tegenwoordig ligt de focus volledig op de bloemen en het is uitgegroeid tot de grootste in Bangkok!

Het aanbod van bloemen voor de verkoop is ongelooflijk. Van jasmijn, chrysant, gerbera, orchideeën, lelies, rozen en tulpen, tot leeuwebekjes en van iris, lisianthus, ridderspoor tot nog veel meer. Naast de bloemen zijn tevens allerlei aanverwante artikelen, zoals vazen, bloempotten, steekschuim, linten, bloemistendraad, takjes, e.d. te koop.

Boeddhisme speelt een belangrijke rol in elk aspect van het leven in Thailand en ook hier zie je veel leveranciers bezig met het maken van ‘Puang Malai‘ (Thaise bloemenslingers gemaakt van jasmijn en goudsbloem bloesems) voor de verkoop. Deze slingers worden gebruikt voor religieuze ceremonies.

Denis Costille / Shutterstock.com

De markt is 24 uur per dag geopend. De beste tijd om te bezoeken is heel vroeg in de ochtend van ongeveer 2:00 tot 3:00 uur, maar zelfs in de middag en begin van de avond is er genoeg te zien (en ruiken!). Het maakt niet uit wat je wilt. Of je gewoon rond wilt lopen om de sfeer te ‘proeven’, of heel (veel!) foto’s te schieten, wij beschouwen deze markt als een absolute must see!

Nieuwtje, het nieuwe Yodpiman rivier promenade complex ligt precies tussen de markt en de rivier. Mocht je geïnteresseerd zijn in het bezoeken van deze fantastische markt en hulp nodig hebben, laat het ons weten!

7 reacties op “Pak Khlong Talad, bloemenmarkt in Bangkok”

 1. Joseph Jongen zegt op

  Dit soort verhalen zijn altijd bijzonder interessant voor zowel vakantiegangers alsook voor degenen die in Thailand wonen. Het zou echter prettig zijn als de schrijver(s) ook vermelden hoe je er kunt komen. Een taxi is wellicht de meest gemakkelijke weg, maar een routebeschrijving per MRT, BTS of boot is uiteraard aanmerkelijk leuker.

  • carla goertz zegt op

   Halt 6 met de 15 bath boot ,vanaf taxin pier het is ook de halte na china town dus 2 vliegen in een klap. Je kunt ook lopen vanaf china town ook vaak gedaan .

 2. rens zegt op

  Ik dacht dat ernaast nog een bloemenmarkt zat genaamd yodpiman of iets dergelijks. Heeeeel veel bloemen zijn er te zien.
  Je kunt er komen met de BTS; uitstappen bij Saphan Taksin (een van de bruggen over de rivier) bij dit station is het 2 minuten lopen naar de officiele bootpier. (De linker van de twee is de toeristenboot en is iets groter) Hier kun je de boot nemen voor 40 baht enkele trip. Er is uitleg in de boot waar je uit moet stappen.
  Het ligt dichtbij Chinatown en ook Wat Pho.

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   Klopt Rens.
   Op Yodpiman is veel meer te zien aan bloemen en planten. (Een lust voor het oog)
   De eerste is meer een markt voor tempel bloemen.

   • carla goertz zegt op

    En waar ligt deze bloemenmarkt .?

  • TheoB zegt op

   Er rijden ook bussen van oost naar west door de eenrichtingsweg/marktstraat ถนน จักรเพชร (Chakphet Rd.).
   Probeer een “Bangkok Bus & Mass Transit” kaart van Roadway met de OV-routes te kopen.
   Bus nummers 3, 7ก, 8, 9, 10, 42, 43, 53, 73, 73ก en 82 gaan er doorheen, bus nummers 2, 5, 6, 7, 40, 44, 47, 48, 56, 60, 64, 503, 507, 508, 529 en 542 komen in de buurt. Natuurlijk onder voorbehoud, want mijn kaart is van 04/2012.
   Hartstikke goedkoop, je ziet de stad van een andere (minder toeristische) kant en je leert de stad beter kennen.
   Een dagje “bushoppen” is zowiezo een goede manier om het karakter van een stad te ontdekken.

 3. carla goertz zegt op

  Ben er vorige week geweest maar valt erg tegen sinds de verkopers van de stoep af moesten ,het is nu wat verdeeld en ook minder orchideeen . Jaren geleden was dit mijn favorieten plek en ging vaak 2 keer was leuk om te zien hoe ze daar werken . In de grootte hal verkopen ze nog wel groenten . trouwen is halte 6 met de 15 bath boot vanaf taxin pier .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website