Trouwen in Thailand kan net zoals in Nederland voor de wet en voor de kerk. In Thailand wordt dat laatste trouwen voor Boeddha genoemd. Dit is vooral een ceremoniële gebeurtenis, het is geen wettelijk huwelijk.

Toch hechten sommige Thaise vrouwen er veel waarde aan. Samenwonen met een man in Thailand zonder getrouwd te zijn kan roddel en achterklap opleveren

Bij een boeddhistisch huwelijk worden de partners ingezegend door een monnik. Dit gaat gepaard met tradities en veel uiterlijk vertoon.

Video boeddhistisch huwelijk in Thailand

In deze video zie je zo’n typische Thaise trouwpartij in Noord-oost Thailand, waarbij een Duitse man en zijn Thaise vrouw met elkaar worden verbonden. Leuk om te zien hoe dat toegaat.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Trouwen in Thailand: Een boeddhistisch huwelijk (video)”

 1. Tino Kuis zegt op

  De titel van de video is: ‘traditioneel Thais Isaans huwelijk’. Heeft helemaal niets met het boeddhisme te maken. Echt niets. De Boeddha was niet geïnteresseerd in huwelijken.

  Het dorp waar het gebeurt heet บ้านอีโสด Baan I Soot (provincie Surin), oftewel ‘het dorp van die verdomde vrijgezel’ . Zoiets.

  • Rob V. zegt op

   Ik zal deze keer mijn mond maar houden en niet zeggen dat een ‘ boeddha huwelijk’ of ‘ trouwen voor boeddha’ in het Thai niet bestaat. Het heet gewoon แต่งงาน, tèng-ngaan. Oeps.

   Ik zal nog wel even melden dat bij een huwelijk er vaak monniken bij zijn (bij een deel van de diverse ceremonies, zo doet de dorpsoudste of wijze man ook vaak een iets) maar dat is geen eis. Zijn ze er wel dan is, zoals met veel dingen, hoe meer hoe beter. Wij zelf hielden het er bij 1, en die was alleen in de ochtend even aanwezig. Het onderdeel waarbij de dorpsoudste onze al het goeds wensten duurder heel wat langer. Het mooiste element van dit alles was de krans/kroon op onze beider hoofden, letterlijk met elkaar verbonden.

  • Ik weet dat ‘Trouwen voor de Boeddha’ niet bestaat, maar waar het om gaat is dat iedereen dit zo noemt en het daarom voor iedereen ook begrijpelijk is.
   En als je alles letterlijk gaat nemen kan je ook zeggen dat er vrijwel geen Boeddhisten in Thailand zijn, want het zijn animisten. Vrijwel alle rituelen van de monniken in Thailand tot aan de geestenhuisjes toe, het heeft allemaal geen reet met het Boeddhisme te maken. Maar wat maakt het uit? Ik lig er niet wakker van…

   • Tino Kuis zegt op

    Peter,

    Niet iedereen noemt het zo, tenzij je met ‘iedereen’ de buitenlanders bedoelt. Er is geen enkele Thai die het zo noemt, en het wordt er ook niet begrijpelijker door, integendeel. Trouwen heeft geen reet met het boeddhisme te maken. Ik lig er ook niet wakker van, hoor.

    • Ja, ik bedoel buitenlanders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website