Iedereen die in Thailand woont, kent ze wel. De verhalen over de moeizame relatie tussen een Thai en een farang. Soms is het gewoon asociaal gedrag, maar regelmatig gaan Thaise vrouwen erg ver over de scheef tijdens hun relatie met een farang.

Als je de verhalen hoort zijn ze soms wel komisch, maar het neemt niet weg dat de brutaliteit en het gemak waarmee alle fatsoensregels overtreden worden, vaak behoorlijk schokkend zijn. Sommige Thaise vrouwen gaan erg ver om hun doel te bereiken en schuwen geen middel. Zonder enig normbesef en gedreven door domheid en hebzucht drijven ze hun partner tot waanzin.

In mijn omgeving (Phuket) wonen nogal wat farang-thai koppels. De volgende vier verhalen zijn dan ook waar gebeurd en een weergave van wat ik zelf heb meegemaakt. Het geeft een beeld van hoe extreem het gedrag van Thaise vrouwen kan zijn.

Het eerste verhaal: idioot gedrag

Een jonge Europese man en zijn Thaise vriendin woonde de afgelopen drie maanden in het huis tegenover ons. Het is een leuk en gezellig koppel en we kwamen al vrij snel in contact met ze. Af en toe drinken we met z’n vieren een paar drankjes in onze tuin. Hij is een rustige gemoedelijke kerel. Zij is nogal druk en maar oogt fatsoenlijk en gelukkig. Ze drinkt niet, rookt niet, gokt niet en gebruikt geen drugs, de ideale Thaise vriendin zou je denken.

Het enige probleem is dat deze Thaise dame regelmatig volledig door het lint gaat. Om de twee of drie dagen hebben ze een enorme ruzie. Ik zeg “ze” maar in feite hoor ik haar alleen maar schreeuwen en krijsen. De huisraad en het servies wordt kapot gegooid. De ruiten gaan aan diggelen. En daarna is het een groot drama in de straat.

Met uiteindelijk als resultaat dat ze theatraal haar koffers pakt en schreeuwt dat ze voorgoed vertrekt. Ze maakt er een enorme show van met alles er op en er aan. Ze komt bij ons langs om afscheid te nemen en zegt dat ze voorgoed vertrekt en we haar nooit meer zullen zien. Ze belt een taxi en staat buiten te schreeuwen dat hij “de tering kan krijgen” maar dan in het Thais. Verder kan de hele straat meegenieten met de scheldpartijen en de verwensingen aan zijn adres. Ook mag iedereen het horen dat het vergoed over is en dat hij haar nooit meer zal zien.

Hij blijft ondertussen rustig binnen en negeert de hele schertsvertoning. Een ding weten we zeker en dat is dat ze nooit echt weggaat. Ze komt meestal dezelfde dag weer terug. Soms de volgende dag en kijkt dan heel triomfantelijk om haar heen.

Het is in feite al zo voorspelbaar geworden dat ze niet eens de moeite meer neemt om haar koffers te pakken en een paar uur in ons huis blijft wachten. Dat scheelt haar een hoop rompslomp want anders is ze er best druk mee.

Wat is nu steeds de oorzaak van de ruzie? Meestal zijn het de gebruikelijke beschuldigingen dat hij teveel oog heeft voor andere Thaise vrouwen. Vaak ook krijgt hij de schuld van het feit dat hij geld verspilt. Maar het is zijn geld! Zij heeft geen inkomen en hij geeft haar een behoorlijke sponsorbijdrage. Thaise vrouwen hebben de gewoonte zich te bemoeien met het uitgavenpatroon van hun farang vriendjes. De reden is vrij simpel. Als hij teveel uitgeeft, blijft er te weinig voor haar over.

Dit meisje, zo vertelde mijn vrouw, heeft nog drie andere farang vriendjes. Dit is een van de dingen die wij westerlingen gewoon niet kunnen begrijpen. Het is niet alleen dat ze liegen en bedriegen. Maar ze zijn er ook nog eens trots op! Ze denken dat het is iets om over op te kunnen scheppen. Ze gaat er ook van uit dat mijn vrouw het niet aan mij zou doorvertellen. Waarom niet? Ik weet het niet. Ze denkt waarschijnlijk dat alle Thaise vrouwen hun farang partners bedriegen. Ook denkt ze dat mijn vrouw onder de indruk is van haar sluwheid.

Ik wil niet betrokken raken in de relaties van andere mensen, tenzij er sprake is van een acute noodsituatie, dus voel ik me niet geroepen om deze man in te lichten over het liegen en bedriegen door zijn Thaise vriendin. Deze week is hij terug naar Europa. Ik betwijfel of deze relatie lang stand zal houden – maar je weet maar nooit.

Het tweede verhaal: gokken

De vorige bewoners van hetzelfde huis tegenover ons, betrof ook een Europese man en zijn Thaise vrouw. Hij werkte voor zes maanden per jaar in Europa en woonde voor de resterende zes maanden in Phuket. Deze situatie bestond al jaren en het leek er op dat ze een prima relatie hadden. Het enige probleem was dat als hij maanden weg was, zijn vrouw zich behoorlijk verveelde. Om de tijd wat te doden ging ze gokken.

Gokken is echt een groot probleem voor Thaise vrouwen. Veel vrouwen van het Thaise platteland zijn helemaal bezeten van kaarten. Ze hebben allemaal dezelfde verklaring en bagatelliseren het probleem. “Het is voor plezier en ontspanning en het gaat niet om het geld”, krijg je steevast te horen. Nou, ik heb ze zien spelen en het is zeker niet voor de lol. Ze zijn superfanatiek, er wordt vrijwel niet gepraat en het begint met kleine bedragen, maar dat loopt snel op. Ik heb gehoord dat de vrouwen soms wel 50.000 baht winnen of verliezen tijdens dit onschuldige potje kaarten.

Er lijkt iets te zijn in de Thaise mentaliteit waardoor ze erg snel gokverslaafd zijn. Misschien vanuit hun diepe bijgeloof dat alles te maken heeft met nummers. Wat het ook is, ik begrijp donders goed dat de overheid gokken verboden heeft. Het is een steeds weer terugkerend probleem. En het betreft hier maar al te vaak de vrouwen van een farang omdat zij geld en tijd hebben om hier mee bezig te zijn.

Elke ochtend gaat deze vrouw op weg naar haar kaartclubje. Soms blijft ze twee of drie dagen weg, zo lang kan het kaarten duren. Eigenlijk doet ze dit al jaren en volgens mij verloor ze nooit veel geld. Maar opeens kwamen er serieuze problemen.

Het eerste teken aan de wand was dat ze ons vroeg om geld aan haar te lenen. Aanvankelijk ging het alleen om kleine bedragen en waren we blij dat we haar konden helpen. Maar op een gegeven moment vroeg ze om 10.000 baht. Ik wist dat dit zou duiden op een ernstig probleem. Ze liep achter met het terugbetalen van een andere schuld. De enige manier waarop ze het geleende geld kon terugbetalen was als ze won met kaarten. Omdat het een bodemloze put was heb ik haar de lening geweigerd.

Helaas zijn er in Thailand meerdere manieren om geld te lenen. Zodra ze eenmaal een grens over zijn belanden ze in een neerwaartse spiraal. Ook in haar geval. Al snel waren er duistere figuren naar haar op zoek, omdat ze het geleende geld terug moest betalen. Ze verkocht de motor en huurde er een voor in de plaats. Daarna waren de juwelen en meubels aan de beurt. Maar ze gebruikte het geld om te kunnen blijven gokken in de hoop dat ze zou winnen.

Omdat ze controle over de situatie volledig kwijt was verdween ze regelmatig van het toneel. Soms een paar dagen, maar ook wel eens een week. Plotseling was ze spoorslags verdwenen. De aarde werd te heet onder haar voeten. In het holst van de nacht pakte ze haar koffers en verdween voorgoed. Het gonst van de geruchten over haar enorme schulden. Die zou ze alleen af kunnen betalen als ze een topfunctie met een bijbehorend salaris zou hebben.

Haar farang echtgenoot wist ook niet waar ze was en kon geen contact met haar opnemen. Toen hij terugkwam naar Phuket, was er geen spoor van haar te bekennen. Ze was niet terug naar haar familie, althans dat was niet te achterhalen. Ze was gewoon letterlijk van alles weggelopen, haar schulden en haar huwelijk.

Het derde verhaal: een zwangerschap faken

Een goede vriend van mij was erg blij dat hij samen met zijn Thaise vrouw hun eerste kindje verwachtte. De zuster van de vrouw was ook blij, maar om andere redenen. Ze wilde graag een exemplaar van de echografie van de foetus. Ze had namelijk een Australische vriend als sponsor en ze had altijd een chronisch gebrek aan geld. Ze had hem al twee keer overtuigd van het feit dat ze zwanger van hem was en geld nodig had voor de bijbehorende medische kosten. Natuurlijk, had ze vervolgens twee miskramen en nog meer geld nodig om de medische kosten hiervan te betalen.

Nu was ze kennelijk niet erg creatief en probeerde ze het voor een derde keer, maar hij rook onraad en hij was dit keer moeilijk te overtuigen. Hij wilde bewijzen zijn in de vorm van beelden van de echo. Wat een geluk dat haar zus toevallig zwanger bleek te zijn.

Mijn vriend blokkeerde het plan. Onder geen beding mocht zijn toekomstige kind gebruikt worden voor een bekende oplichters truc, populair bij Thaise bargirls. Dit was van andere orde dan de andere kant opkijken als een Thaise vriendin hun farang vriendjes leegschudden. In dit geval zou hij er zelf bij betrokken zijn.

Zonder een kopie van de echografie, viel ze al snel door de mand. Haar Aussie vriendje dumpte haar onmiddellijk. Dit leidde vervolgens weer tot nieuwe drama’s. Ze had namelijk ook een Thais vriendje met wie ze samen woonde en ze had een stevig uitgavenpatroon. Zonder de bijdrage van haar weldoener, kwam ze al snel in de schulden te zitten. Ook haar Thaise vriend verliet haar. Ze heeft toen haar moeder zo ver gekregen een lening af te sluiten en haar het geld te geven. Omdat ze die lening niet terug kon betalen, werd haar moeder gearresteerd en moest vervolgens twee dagen in de cel verblijven. Mijn vriend heeft toen de borg voor haar betaalt zodat ze vrij kwam. Hij had geen keuze, zij is immers ook de moeder van zijn vrouw.

Na zoveel drama en verdriet zou je verwachten dat deze dame haar lesje wel zou hebben geleerd. Maar niets is minder waar. En of je het gelooft of niet, haar Aussie vriendje besloot haar nog een kans te geven. Nu leeft ze er weer op los van zijn geld. Ze is ze ervan overtuigd dat ze uiteindelijk juist gehandeld heeft.

Oh ja, een ding heeft ze niet verteld aan haar Aussie vriendje. Hij wil graag een gezinnetje stichten, maar zij kan geen kinderen krijgen. Ze is onvruchtbaar.

Het vierde verhaal: compleet gestoord

Al deze verhalen verbleken bij wat deze man is overkomen. Ik ken hem niet persoonlijk, ik heb het verhaal van zijn buren die ik wel goed ken. Het gaat om een farang die werkte in Bangkok en in het weekend naar Phuket kwam om bij zijn vrouw te zijn. Hun relatie was nogal stormachtig, maar daar werkte ze aan en het leek goed te gaan. Het huis waar ze in woonden stond op haar naam en er rustte een behoorlijke hypotheek op.

Op een dag, toen hij naar huis terugkeerde, trof hij het huis totaal verlaten aan. Alles van waarde was verdwenen. Hij begreep er niets van en ging op zoek naar een verklaring. Die verklaring werd al snel gegeven door een medewerker van de bank. “Wij hebben uw huis in beslag genomen” was de korte maar harde mededeling. “Dat kan niet”, zei de man. “Ik betaal iedere maand de hypotheek”. De bankmedewerker kwam met een nog schokkender mededeling “Dat zal best, maar dat is uw eerste hypotheek bij een andere bank. Uw vrouw heeft een tweede hypotheek afgesloten en die is niet betaald.”

De farang realiseerde zich dat hij goed in de problemen zat. Hij probeerde de boel te redden en zocht naar een oplossing. Hij vroeg de bankmedewerker of hij de termijnen voor de tweede hypotheek kon voldoen. Maar dat was al te laat. De achterstand was te groot en de bank had beslag gelegd op het huis. De farang was zo kwaad over het bedrog en onrecht dat hij uit woede de deur van het huis intrapte. De bankmedewerker belde de politie en die arresteerde hem. Het huis was niet meer zijn eigendom en hij moest de schade betalen.

De dagen daarna werd de volle omvang van het bedrog van zijn vrouw duidelijk. Zij had niet alleen een tweede hypotheek op het pand genomen, maar ook had zij het huis gebruikt als onderpand voor een lening bij de lokale maffia. Ze had al het geld achterover gedrukt en was met de noorderzon verdwenen. Vervolgens waren er nu twee banken en de lokale maffia die ruzie maakte over wie er nu aanspraak had op het huis.

De buurman die mij dit verhaal vertelde was bijna zelf ook door haar opgelicht. Ze kwam langs en vroeg hem om een lening van 100.000 baht. Ze zou een contractje maken en een week later het bedrag terugbetalen plus 10.000 baht rentevergoeding. Uiteraard weigerde hij dit genereuze aanbod. Ze was zeker niet van plan dat ooit terug te betalen. Zij ging vervolgens naar andere buren, net zo lang totdat ze iemand gevonden had die haar wel het geld wilde lenen.

Conclusie

Ik zal zeker niet generaliseren en hier verkondigen dat alle Thaise vrouwen sluwe oplichters zijn. Alle vier de vrouwen hadden een ding gemeen: ze werkte ooit in de seksindustrie. Dat wil overigens niet zeggen dat alle Thaise vrouwen uit de seksindustrie slecht zijn. Je kunt zelfs niet stellen de Thaise vrouwen die nooit in de seksindustrie gewerkt hebben voorbeeldige echtgenotes zijn. Echter, dit soort gedrag komt toch vaker voor bij vrouwen die hebben gewerkt in de seksindustrie.

In de seksindustrie draait alles om geld en zoveel mogelijk geld verdienen aan een klant. De vrouwen leren om door te liegen en te manipuleren meer geld te krijgen. Juist deze mentaliteit steekt ook de kop op in een serieuze relatie. Voor hen is het nog steeds een spel en ze proberen om zoveel mogelijk geld uit hun farang man te persen.
Ik ken genoeg farang mannen die een goede relatie hebben met een Thaise vrouw. De verhalen zoals hierboven beschreven betreffen wellicht een minderheid. De culturele verschillen leiden altijd wel tot een aantal problemen, maar deze zijn prima op te lossen als beide partijen bereid zijn tot een compromis.

Het is ook niet iets wat uitsluitend in Thailand voor komt. Ik ken genoeg mannen in het westen die ook door hun vrouwen zijn bedrogen. Een echtscheiding in Europa kost de man ook nog eens een vermogen, dus wijs niet met het vingertje naar een farang-thai relatie.

De sluwe kant is niet kenmerkend voor de Thaise vrouw. Toch lijkt het wel of dit soort verhalen hier vaker voorkomen dan elders. Zoals gezegd denk ik dat het te maken heeft met de achtergrond van de vrouw en de manier waarop de relatie tot stand is gekomen.

54 reacties op “Een relatie met een Thaise vrouw, hemel of hel?”

 1. Erik zegt op

  Farang Kee Nok (bedoel je vogelpoep = Ki Nok?), je haalt stevig uit met al je vooroordelen jegens Thaise dames. Nee echt, alsof het in NL en elders koek en ei is. Een op de drie huwelijken in NL strandt las ik eens maar cijfers over Thaise (gemengde of niet) huwelijken heb ik nog nergens kunnen vinden.

  Je overdrijft zwaar en dat maak je naar mij toe niet goed met de kreet ‘Het lijkt wel dat…’.!

  Maar ik vind jouw artikel wel verademend hoor; tussen al die roze brillen eindelijk eens een ‘noir’ geluid. Maar roze of ‘noir’, de waarheid ligt ook hier in het midden.

  • khun moo zegt op

   Erik,

   Een onderzoek naar het scheidings percentage tussen Thaise en Nederlanders is zo ver ik weet nooit gebeurt.
   Jaren geleden was het immers nog een taboe om een onderzoek te doen naar het wel en wee van de allochtone bevolking.

   In Duitsland wel en daar kwam uit dat het scheidings percentage hetzelfde was , dan onder duitsers onderling.
   Nu is dit onderzoek mischien wel veelzeggend, maar wat niet vermeld wordt wat de reden achter de scheidingen was.
   De Duitse en Nederlandse vrouwen zijn nu eenmaal beter opgeleid, hebben betere banen en zijn financieel onafhankelijker.
   De reden van de scheiding en de gevolgen van de scheiding voor de man zijn wellicht dan ook niet met elkaar te vergelijken.

   • William zegt op

    In 2017 was het al 39 % met scheidingen in Thailand uiteraard algemene cijfers.[ bangkokPost]
    Denk dat veel buitenlanders zich ook in een verdomhoekje plaatsen terwijl daar geen reden voor is.
    Hoe min de trukendozen [wederzijds] soms ook zijn.
    Ook als Thailanders onder elkaar gebeuren er vele zaken die van geen kant kloppen en zeer bedenkelijk zijn tot misdadig aan toe.
    Of dachten lezers/schrijvers nu echt dat het dan wel allemaal eerlijk en netjes ging
    Vele Lawyers hebben een uitgebreide ‘divorce’ afdeling.

 2. khun moo zegt op

  Farang Kee Nok. (vrij vertaald Farang vogelpoep welke bijnaam gegeven wordt aan gierige Farang).

  De genoemde voorbeelden heb ik ook meegemaakt in onze kenissenkring .
  Na 42 jaar hoor en zie je wel het een en ander.
  Ik kan er ook nog wel enkele toevoegen, zoals de vrouw geen kinderen kon krijgen en verzweeg dat ze er 5 al had
  Vrijwel alle Farangs komen in contact met een bepaald soort Thaise vrouwen , uit lagere klasse , die inderdaad op geld uit zijn.
  Pay and I stay.
  Ik heb ook enkele zeer goed opgeleide Thaise collega’s via het werk leren kennen.
  Het is een totaal ander soort vrouw.
  Helaas zijn deze behoorlijk saai moet ik zeggen.

  Al bij al een zeer goed geschreven stuk,wat een hoop ellende kan besparen voor degene die denken een leuke spontane uitnodigende dame aan de haak geslagen te hebben.

  Wanneer ik aan mijn thaise vrouw vraag op welke soort man de thaise vrouw valt is : De goede sul , die alles goed vindt en geld heeft.
  Een farang kee nok heeft men geen behoefte aan.
  Ook mijn relatie is ooit door haar zus afgekeurd omdat ik te weinig cash had.

 3. Eric Donkaew zegt op

  Het vijfde verhaal.
  Mag het nog één keer? Omdat het zo perfect aansluit op de vier verhalen. Mijn liedje Peter TheTweeter, op de melodie van El Paso (Marty Robbins, 1959). https://www.youtube.com/watch?v=crdik0_GbXk
  Geniet. Of word boos, dat mag ook.

 4. fred zegt op

  Niet zelden is hier het gezegde- soort zoekt soort- van toepassing. Als je zekere farangs bezig ziet en hoort kan je moeilijk verwachten dat deze mannen op een ‘redelijk normale’ vrouw zullen vallen.

  Niet zelden zijn deze farangs wat simpel van geest en niet zelden is hun denkvermogen wat aangetast door het overdreven drugsgebruik in dit geval de drug Alcohol.

  Zelden zijn ze vatbaar voor enige rede.

  • khun moo zegt op

   Fred,

   Hoewel ik het ook wel in sommige gevallen met je eens bent, is het grootste probleem, dat nederlanders , Belgen , Duitsers geen idee hebben over het reilen en zeilen van diverse families in Thailand.

   Ik persoonlijk had ook niet verwacht dat wanneer ik een wasmachine in Thailand zou kopen, de zoon dit na mijn afwezigheid zou verkopen. Dat geldt ook voor de tweede wasmachine.
   In nederland zou ik niet meegemaakt hebben dat de kleinzoon al mijn smeedijzer van de muren van de schutting zou slopen en verkopen.
   Mijn magnetron grill oven weg.
   Het huis wat we voor de schoondochter neergezet hebben is naar de loan sharks gegaan.
   Het zijn allemaal voorvallen die je in nederland niet meemaakt.

   Mischien kun je charles swietert nog herinneren (Charles is een Nederlandse voormalig (televisie) journalist. Begin jaren tachtig was hij namens de VVD voor zeer korte tijd staatssecretaris van Defensie.
   Ook hij is volledig de mist ingegaan.
   Ik ken directeuren, zakenmensen die voor tonnen de mist ingegaan zijn.
   Het zijn dus niet allemaal domme figuren.
   Tegen een Thaise matahari moet men eerst ervaring opgedaan hebben, voordat men de spelletjes doorheeft, en sommige krijgen de spelletjes nooit door.

   • Jahris zegt op

    Bester Khun Moo,

    Ik denk dat je dat in Nederland inderdaad niet of nauwelijks meemaakt. Maar je hebt dan wel behoorlijke pech denk ik want dat klinkt als een soort Flodder familie, aso’s dus. Niet representatief voor alle Thai, en ook niet voor alle Thaise families waarin een farang is neergestreken.

    Mijn Thaise vriendin en haar familie kan ik omschrijven als eerlijk en fatsoenlijk. Ze moeten ook net als veel Thai de eindjes aan elkaar knopen maar bij mij bedelen om geld is nooit gedaan. Één keer heb ik aan een familielid een kleine lening verstrekt en die werd keurig op tijd met vele malen dankzegging terugbetaald. Gewoon lieve mensen waarbij ik mij prima op mijn gemak voel.

    Dit soort voorbeelden kun je volgens mij genoeg tegenover de wilde verhalen als hierboven plaatsen. Alleen vallen deze niet op en zijn wellicht saai.

    • khun moo zegt op

     Jahris,

     Het is niet zozeer een flodder familie alleen de zoon en de klein kinderen deugen voor geen meter.
     Zo vader , zo zonen en dochter vanwege gebrek aan enige opvoeding.
     De rest van de familie is OK en vaak in de tempel te vinden.
     Gewoon mensen die de eindjes aan elkaar proberen te knopen.
     Natuurlijk zijn er genoeg fatsoenlijke Thaise families.
     Geen twijfel mogelijk.

     Maar dat er genoeg Farangs als geld ezel gebruikt worden en hier niet voor uitkomen is voor mij ook wel duidelijk.

     De huwelijken zoals jij beschrijft , heb ik in de afgelopen 42 jaar helaas zelden gezien.

   • JosNT zegt op

    Khun moo, Je laatste alinea: ‘Tegen een Thaise Matahari moet men eerst ervaring opgedaan hebben, voordat men de spelletjes doorheeft, en sommige krijgen die spelletjes nooit door’.

    Volledig mee eens. Zeven jaar geleden, toen ik nog in België woonde troonde mijn Thaise echtgenote mij mee naar een afscheidsfeestje van een Belgisch/Thais koppel in Antwerpen. Die waren een paar maanden eerder gehuwd en zouden de week nadien definitief naar Thailand verhuizen. De vrouw was 45, gescheiden en werkte in de massage industrie. Op die leeftijd vrij ongebruikelijk maar ze moest wel want gescheiden, geen inkomen en problemen met de ex die haar geen cent nagelaten had. Hij was 10 jaar jonger, schrijnwerker van beroep met een klein eigen bedrijfje. Alles van de hand gedaan vlak na het huwelijk, het geld naar haar rekening in Thailand gestuurd voor het bouwen van hun liefdesnestje en nu zou hij in Thailand met haar gaan samenwonen. Hij zou daar trouwens gemakkelijk werk vinden want er was daar veel vraag naar goede stielmannen (hij was een kei in het maken van houten draaitrappen).

    In de feestzaal waren zowat 150 mensen aanwezig en zijn ouders werden constant door haar geknuffeld en geholpen. Tevens werd er met de hoed rondgegaan om hen een presentje mee te geven waarbij bijna iedereen 50 euro gaf. Resultaat van de omhaling: zowat 5.000 euro.

    Toen ik haar zag bekroop mij een vreemd gevoel. Zelden heb ik iemand gezien wiens lichaamstaal zoveel verkeerde bedoelingen uitstraalde. Mijn echtgenote was ook verbaasd haar te zien. We waren haar een paar jaar voordien tegengekomen op een Thais feest. Mijn echtgenote wist te vertellen dat dit haar 4de huwelijk was en dat ze al drie huizen had in Thailand. En, zegde ze, bijna alle aanwezige Thais waren hiervan op de hoogte.
    Een blijkbaar dichte vriend van de kersverse bruidegom kwam in de loop van de avond aan onze tafel zitten omdat hij zag dat we al een ouder koppel waren. Hij vroeg mij recht op de man af wat ik dacht over de stap die zijn vriend ging zetten. Hij vond het echt te vroeg om, na pas een paar maanden huwelijk, al je bedrijfje van de hand te doen en te verhuizen naar een land waar je nog nooit geweest was. Ik beaamde zijn gevoelens maar zegde dat zijn vriend er zeker goed over nagedacht had. De vele vragen die hij mij stelde over huwen met een Thaise en verblijf in Thailand lieten verstaan dat hij er zeker meer over nagedacht had dan zijn vriend. Ik voelde mij niet geroepen om hem verder in te lichten want moest hij dat tegen zijn vriend gaan vertellen dan zou dat zeker het einde van een vriendschap betekend hebben. En ik was niet gekomen om het feestje te verstoren.

    Een jaar later zijn we hem op een Thais openluchtevenement in Brugge tegengekomen. Hij had geen geld om zijn verblijf te verlengen want geen inkomsten en geen geld op de bank. En zijn beroep kon hij ginder ook al niet uitoefenen. Hij dronk wel het ene na het andere flesje Chang beer. Zijn vriend zegde mij dat hij de scheiding had aangevraagd. Ondertussen woonde hij bij zijn bejaarde ouders aan wie hij zegde dat hij maar niet kon gewoon worden aan het Thaise voedsel.
    En zijn echtgenote? Die is een week na hem naar België gekomen en had weer haar oude job opgenomen. Vermoedelijk op zoek naar een volgend slachtoffer. Was er dan geen goede kant aan haar? Zeker wel. Bleek dat een huis op haar naam stond en de drie volgende op naam van haar zus en twee broers. Ze zorgde echt wel voor haar familie.

 5. Cornelis zegt op

  Het zoveelste suggestievve verhaal, gevoed door vooroordelen: dat is mijn indruk na het lezen. Niet generaliserend bedoeld misschien, maar het druipt er wel van af. Ik ken vele tientallen Farang – Thai stellen die een harmonieuze relatie hebben, maar dat zal wel aan mijn beperkte blikveld liggen.

  • khun moo zegt op

   Cornelis,

   Ik ben benieuwd hoelang jouw tientallen Farang Thai getrouwd zijn.
   Wanneer de huwelijke nog vers zijn geloof ik je op je woord.
   De Thai Farang huwelijken gaan vaak een jaar of 7 goed en daarna komen de problemen.

   Ikzelf heb een prima huwelijk, al 40 jaar getrouwd en nog steeds samen.
   Mijn vrouw heeft de afgelopen 40 jaar nooit hoeven te werken in nederland.
   De 3 kleinkinderen in Thailand naar een prive school gestuurd.
   Trouwfeest voor de zoon betaald.
   Huisje voor de broer gebouwd, huis voor mijn vrouw gebouwd, huis voor de schoondochter gebouwd.
   2 tuc tucs gekocht, winkeltje voor de zoon gebouwd en ingericht, rijstveld gekocht.

   Het is simpel om een goed huwelijk te hebben..

   • Sonny zegt op

    Tsja, lekker simpel om zo een huwelijk 40 jaar in stand te houden; 3 huizen, de privéopleiding, het trouwfeest, de koop en inrichting van een winkel en rijstveld, daar noem je even wat op. Maar heb je jezelf weleens afgevraagd of je huwelijk ook buiten dit alles de 40 jaar had doorstaan???

 6. Rob V. zegt op

  Ik kreeg een Deja Vu ervaring bij het lezen van de verhalen, maar dat zal wel aan mij liggen. In de kern zie ik hier de bekende struikelblokken wederom de revu passeren:
  – partners uit zeer verschillende sociale of sociaal economische milieus
  – partners met sterk van elkaar afwijkende interesses
  – partners met een sterk afwijkende dagbesteding (hij werkt, zij zit thuis en het huishouden aldaar is waarschijnlijk geen fulltime baan)
  – grote taalbarrière (diepgaande gesprekken is niet ieder zijn ding maar als je van allerdaagse communicatie al weinig mee krijgt… niet alleen tussen 2 mensen maar ook zaken zoals de post en allerhande afspraken en verplichtingen naar derden)

  Dat lijkt mij op onwil of onvermogen jezelf in de ander (je partner nota benen!!) te verplaatsen en dat gaat tot vervreemding en conflict leiden. Gooi daar nog een sausje van hardnekkige misvattingen overheen (de farang zijn rijk, de Thai zo anders en onbegrijpelijk, …) en dan hebt je het recept voor mislukking. Menig relatie in eigen land strand al, dus overzees komt er zeker een extra uitdaging bij. Zie maar eens een partner te vinden waarbij je elkaar begrijpt en de verschillen juist een goede aanvulling ipv bron van conflict zijn. Het is zeker mogelijk maar dan moet je hart én verstand volgen en jezelf in andere kunnen verplaatsen ipv af te doen als “hun zijn zo anders, dat is nu eenmaal de man/vrouw/witneus/aziaat/… eigen”.

  Om eerlijk te zijn zou ik liever iets lezen over een relatie met een Thaise man of het verhaal van diverse vrouwen. Juist om eens een heel ander perspectief te lezen dan “witneus man kwam op exotisch eiland een Aziatische dame tegen onder een klapperboom, ze hadden weinig met elkaar gemeen maar wel allerhande verwachtingen en toen…”.

  • KhunTak zegt op

   beste Rob V.,
   je kunt er lekker op los analyseren, maar dat heeft weinig met de essentie van het artikel te maken.
   Als jij zo graag een andere kant belicht wil zien, wat let je.
   Men ontkomt er bijna niet aan dat je met verschillende sociale milieus te maken krijgt.
   Liefde, verliefd worden laat zich niet in hokjes plaatsen, maar ja, misschien heb jij potentiele kandidates eerst een assessment laten maken of astrologisch gecheckt om te beoordelen of er een match was.
   Geen idee.

   • Rob V. zegt op

    Beste Khun Tak, verschillen zijn niet te vermijden en kunnen zowel erg leuke als ook erg vervelende resultaten geven. En iedereen is anders, prima hoor. Zelf zou ik gek worden als een partner mij nauwelijks begrijpt en vice versa. Of gebrek aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid bij de partner of jezelf in een ander land, ik zou er alles aan doen zodat zowel ik als mijn partner niet zeer afhankelijk van de ander zou zijn. Maar er zijn er natuurlijk ook die zichzelf of de partner juist wel graag de rol van prins/ridder te paard of prins(es)die-gered-moet-worden als uitdaging en voldoening gevend iets zien. Prima hoor.

    Helaas (?) ben ik zelf een Nederlandse hetero man dus dat maakt delen van een ander gezichtspunt of positie wat lastig. Ik kom die andere perspectieven nu ook niet vaak tegen, dan zou ik het nog kunnen vertalen en hier delen. Daarom wordt ik juist zo vrolijk als bijvoorbeeld wat vrouwen, derde geslacht of een Thai (m/v) het podium krijgt. Telkens maar weer witneus mannen over Thaise vrouwen gaat mij snel vervelen. Zie mijn reactie als verkapte oproep aan potentiele stukjesschrijvers om daar wat aan te doen.

  • eric zegt op

   Beste Rob
   Hier een verhaal over een Thaise man en een belgische vrouw
   Zo 30j terug in de tijd ,Een belgische vrouw gaat voor het eerst naar Thailand en leert er een steward kennen op een binnenlandse vlucht ,ze leren elkaar kennen en de vrouw vliegt enkele keren naar Thailand om elkaar te ontmoeten .NU doordat haar broer een restaurant heeft in west vlaanderen en zij daar werkt in de zaal is het voor haar moeilijk om in Thailand te gaan wonen .Daarom besluiten ze te trouwen en zo kan hij mee naar Belgie .Nu hier in Belgie zat hij op een studio boven het restaurant waar zijn vrouw werkte en deed dus niets ,Zij kwam soms heel laat thuis en dat zinde hem niet zover zelf dat hij haar sloeg met blauwe plekken tot gevolg,dit gebeurde meerdere keren tot de vrouw haar broer tussenkwam en hem een ultimatum stelde of hij ging zich aanpassen of vertrekken .Nu kreeg hij het voorstel om te helpen in de keuken hij moest ook onze taal leren ,nu heeft hij het met zeer veel tegenzin aanvaard en is beginnen helpen in de keuken ,eerst met gewone zaken nadien werden Thaise gerechten op de kaart gezet ,en mocht hij deze bereiden wat er 3j nadien gebeurt is weet ik niet want dan ben ik verhuisd uit deze stad en kwam ik niet meer in dit restaurant

 7. William zegt op

  Heb je verhalen met een glimlach gelezen vogelpoepje.
  Niet omdat ik ze de laatste ruim 20 jaar wel eens meer gelezen heb, maar ook in die periode van dichtbij gedeeltelijk heb mee gemaakt, zo hier en daar in de buurt.

  Het idioten gedrag met krommunicatie vaak als oorzaak dreigen en constant over de rode streep gaan.
  Vaak is de oorzaak dat men erg veel aan de achterban heeft belooft en het niet waar kan maken conclusie gezichtsverlies proberen te redden.
  Stukje cultuurverschil trouwens voor beide ook, tenslotte is hier wonen iets anders als een vakantie periode.

  Gokken is natuurlijk bij heel veel mensen een verslaving geworden, het lijkt wel dat hoe meer armoede men ervaart, hoe meer men gaat gokken, mannen-vrouwen maakt geen verschil ja zelfs nationaliteit niet.

  Ken wel iemand die de dochter van de zus van zijn ex als vrijgezel vrij veel jaren heeft opgevoed waarbij diverse wenkbrauwen omhoog gegaan zijn in de loop van de jaren
  Op basis van een exemplaar van de echografie lijk mij wereldvreemd anno 2022.
  Maar och je heb altijd mannen die zich aangesproken voelen als het over ongeboren kinderen gaat.

  De hypotheek van de eerste lening niet betalen en je huis verhuren ken ik dat ‘grapje’ als je regelmatig wat van je laat horen met een goed excuus en soms eens even iets betaalt kan je dat een tijd rekken, klopt.
  Of dat met een tweede lening erover heen ook lukt bij officiële instanties?
  Je zal voor zover ik weet garanties moeten tonen ook in Thailand meestal eigendomspapieren.
  En ja daar staat jou Farang naam niet op.
  Goede vrienden met een glimlach benaderen of de heren met de hoge rente benaderen kan altijd.

  Het is een zeer kleine groepering, dit soort kunstjes, maar goed zoals altijd zijn dit de praatjes die men onthoudt, het leeuwendeel waar het netjes en goed gaat, heeft men het niet over.

 8. John zegt op

  Erik hoe bedoel je vooroordelen dit waren zijn overburen . Dus gewoon echte gebeurtenissen heeft niks met vooroordelen te maken,nu weet ik ook wel als er iets negatiefs wordt verteld er veel krietik op komt mag niet verteld worden. Want de mijne is anders prima hoor,maar zie het als een waarschuwing voor velen die berooid terug naar huis gaan.

 9. Jacques zegt op

  U somt een aantal voorbeelden op van relatieperikelen die plaats vinden in Thailand. Sommige van horen zeggen, maar er zal veel waarheid in schuilen. Zeker in de groep (ex) prostituees is dit soort gedrag waar te nemen. Ik zou hier ook zo een aantal soortgelijke verhalen aan toe kunnen voegen en vele van ons zijn hiermede bekend. Het is een harde wereld waarin deze dames vertoeven of vertoefden. De reden van de grote aantallen prostituees zijn ook bekend. Het is en lange weg die de betrokkenen ondergaan
  en feitelijk zou voorafgaand al het nodige moeten gebeuren, zodat men niet in het prostitutie wereldje beland. De nodige prostituees gaan al snel of op langere termijn daar in onder door en zijn de weg kwijt. Dat blijkt mede uit de verhalen. Maar er zijn ook genoeg gevallen, waarbij er geen prostitutie verleden is en het zelfde plaatsvindt. De mens zit gecompliceerd in elkaar en er hoeft maar dat te gebeuren en er knakt wat met alle gevolgen van dien.

 10. Jahris zegt op

  Ja sommige Thaise vrouwen kun je beter niet treffen als je een serieuze relatie wilt. Net als sommige vrouwen uit andere landen overigens, of sommige farang die Thaise vrouwen als wegwerpartikel behandelen. Ik heb genoeg levenservaring om te zien dat dit soort slechte verhoudingen overal voorkomen, en ik denk de meesten onder ons wel.

  Buiten dat, lijkt me dit toch een sarcastisch artikel. Toch? Want het hele artikel staat bol van de hard geformuleerde veronderstellingen en vooroordelen, en om dan ook nog eens af te sluiten met “Ik zal zeker niet generaliseren” en “dus wijs niet met het vingertje”….dat kan niet serieus zijn!

 11. Peterdongsing zegt op

  Kee Nok,
  Ik ben het volkomen met je eens…
  Natuurlijk zijn er goede ook.
  Maar alle ellende die ik om me heen zie gebeuren is telkens weer met vrouwen met sex werk ervaring… Netjes gezegd toch.?
  Om me heen ken ik er al 4 die alles kwijt zijn geraakt en financieel geruïneerd zijn.
  Huizen kwijt, geld kwijt en alles kwijt.
  Ik kan me ook nog steeds niet voorstellen hoe dom of lomp iemand kan zijn om dergelijke vrouwen überhaupt de kans te geven om dit te doen.
  En dat sommige het nog goed praten ook. Ach, als ik gehuurd had was ik ook geld kwijt geweest.
  Ik heb zelf een geweldige vriendin, geen kinderen, die nog nooit om 1 baht gevraagd heeft, jaren gewerkt om een nieuwe Toyota Fortuner te kopen. Waar ik dagelijks in rij omdat zij liever werkt dan stil zit naast me.
  Maar zelfs bij haar sluit ik alle mogelijk heden en denkbare situaties uit dat er ook maar iets kan gebeuren.
  Goede tip voor de erg hardleerse heren..
  Grond kopen op haar naam, gebruiksrecht ook wel usefruct genoemd en huis op je eigen naam…
  En geen smoezen van de familie treitert je toch wel weg, want dan verkoop je het maar… Lage opbrengst geen bezwaar, beter dan alles kwijt…

  • GeertP zegt op

   Peterdongsing,wat betreft je tip over de grond op haar naam, het huis op jouw naam en een usefruct heb ik nog een aanvulling, vergeet niet een helikopter platform op het dak van je huis te maken. Een stel uit de kennissenkring, in dit geval beide man had precies deze constructie, toen de relatie over was kon de Nederlandse man niet meer in zijn huis komen omdat hij dan over de grond van zijn thaise ex-partner moest, ook na inschakelen van een dure advocaat geen schijn van kans.
   Dan lees ik bij sommige commentaren dat de kans dat het misgaat kleiner is bij hoog opgeleide personen, ik kan je vertellen dat in mijn kennissenkring alle lagen van de bevolking zitten en mijn persoonlijke ervaring is dat met name de hoog opgeleide een deel van de opleiding hebben gemist, namelijk fatsoen en sociale vaardigheden.

   • Erik zegt op

    GeertP, dan is er in die situatie niet nagedacht bij het sluiten van de overeenkomst. Wie aanvaardt nu rechten als je er niet vanaf de openbare weg kunt komen?

    Toch is dit eerder aan de orde geweest in Thailand en toen kreeg de farang wel rechten van de rechter. Heel lang geleden al gebeurd. De feiten van die zaak ken ik niet; mogelijk was daar wel iets van vastgelegd. Overigens, als ze je uit het huis willen krijgen dan lukt dat wel hoor. Woon dus nooit vlakbij de schoonfamilie…. En ook hier, de goeden niet te na gesproken..

    Helaas barst ook dit onderwerp weer van de gebruikelijke vooroordelen…

 12. Tino Kuis zegt op

  De vier verhalen hier over foute Thaise vrouwen verwijzen eveneens naar de vaak foute keuzes van farangs waar het Thaise vrouwen betreft. Waarop zijn die keuzes gebaseerd? In hoeverre hebben ze geprobeerd een goede gelijkwaardige communicatie met de vrouw tot stand te brengen? Respecteerden ze de vrouw? Zijn ze zelf ook eerlijk geweest? Et cetera.

  Dit soort verhalen zijn alleen zinvol als beide partijen aandacht krijgen.

  • khun moo zegt op

   Tino,

   Welke Farang komt nu in aanmerking met een Thaise waar goede gelijkwaardige communicatie mogelijk is?
   90% van de Thaise vrouwen die met een Farang getrouwd zijn , hebben weinig tot geen opleiding.
   Degenen die wel een goede opleiding en baan hebben, kunnen prima voor hun eigen levensonderhoud voorzien en hebben weinig tot geen interesse in een buitenlander.
   Je moet niet de indruk wekken dat een Farang bij een Thaise welvarende familie echt welkom is.
   Het Engels van de Thaise bevolking is zo wie zo belabbert, laat staan van de vrouwen die achter een relatie met een Farang aanzitten.
   Alleen de Farangs die in Thailand langdurig werken , aanzien en geld hebben, hebben hier mischien nog enige kans op, hoewel ik zelfs dat ook nog betwijfel.
   Thai rak Thai is veel zeggend.

   • Ger-Korat zegt op

    Allemaal vooroordelen. Ik kom veel hoog opgeleidde vrouwen tegen en in relaties met Thais hadden meerdere een hogere opleiding. Daarnaast ken ik zowel in Europa als in Thailand voornamelijk Thaise vrouwen welk wel goed zijn opgeleid en een relatie met een buitenlander hebben, dan ga ik toch ook niet beweren dat 90% van de vrouwen hoogopgeleid zijn. Dan is het niet dat ze, Thaise vrouwen, op zoek zijn naar status of geld maar gewoon naar liefde, romantiek , communicatie en een goede partner, lijkt dan precies zoals het in het in Westen er aan toe gaat. Lekker sterotypen gaan neerpennen geeft geen pas, belangrijk is met met je omgaat, als ik zie dat iemand geen of weinig opleiding heeft dan pas ik ervoor en hoef ik geen relatie. Bij mij staat uiterlijk, opleiding en goede baan of bedrijf gezamenlijk vooraan bij de keuze voor een Thaise partner; kan niet alles vertellen maar kan wel melden dat ik velen tegenkom welke voor mij geschikt zijn en we het wederzijds goed kunnen vinden. Thaise vrouwen houden even zo goed van buitenlanders, daarvoor hoef je maar te kijken naar de vele gemengde relaties en dat is veelzeggender dan de slogan van ongetwijfeld een Thaise man welke tekort komt.

  • Rob V. zegt op

   Tja Tino, naar een ander wijzen is toch snel een makkelijk excuus. Zelfreflectie of je in een ander verplaatsen kost wqt moeite en energie en wie wil dat nou? Wie een relatie aan gaat kan weten dat je daar meteen een boel bagage bij cadeau krijgt (het verleden van de partner, de persoonlijkheid van de partner, familie en vrienden van die partner etc). Dat heeft natuurlijk invloed op een relatie maar zelf maakt iemand ook fouten en brengt zo zijn/haar eigen rugzakje mee.

   Stapt iemand al in een relatie met verkeerde verwachtingen (dat buitenlandse mannen/vrouwen beter zouden zijn, want… vul maar in: exotisch, rijk, zorgzaam, traditioneel, modern, …) dan ga je al sneller onderuit. Als je door gebrek aan inzet, communicatie dan ook de dialoog en wisselwerking die elke relatie is niet aan gaat (want: die buitenlandse cultuur is toch niet te begrijpen, de buitenlandse taal niet aan te leren, het andere geslacht valt toch niet te bevatten of van nature bepaalde neigingen dus dat is vechten tegen windmolens, …), dan kan een relatie vlot richting afgrond gaan.

   Nu zal de een meer moeite hebben met zich in andere te verplaatsen dan de ander, okay prima. Maar naar je eigen kijken moet toch wel lukken als je jezelf niet voor de gek wilt houden: wat heb ik gedaan? Wat kan ik anders doen? Etc. En als je dan met je partner praat, doe dat dan ook vanuit een “ik boodschap”: ik voel me eenzaam zo alleen thuis, ik maak me zorgen om X en Y.

   Wat mij vooral onverstandig lijkt, en wat khun Moo elders als advies heeft: inspelen op de emoties (angst, jaloezie, …) van de partner. Een wig drijven of negatieve of onzekere emoties opwekken bij je partner brengt je niet nader tot elkaar denk ik zo. Als je minder en minder tijd samen door brengt, probeer daar wat positiefs aan te doen. Voor de een kan dat zijn gezamenlijk iets te ondernemen, een ander kan zoeken naar een nuttig tijdverdrijf voor de partner (een baantje, hobby, …).

   Een relatie moet van twee kanten komen, dus kijk ook in de spiegel. En ja, als je ondanks pogingen tot toenadering, communicatie enzovoort dan toch van elkaar vervreemd, ga dan uit elkaar. En wie geen trek heeft in constant communiceren (in woorden, daden) met de partner, die zou ik adviseren geen energie aan een relatie te verspillen, ga dan maar vliegeren of er op los vlinderen maar wees daar natuurlijk vanaf het allereerste moment duidelijk over.

 13. Sjaak S zegt op

  Wanneer ik naar de verhalen van mijn vrouw luister, gebeurt het meer dan je lief is. Maar natuurlijk hoor je geen spannende verhalen van relaties die super of gewoon goed gaan.
  Mijn vrouw en ik zijn nu al tien jaar bij elkaar. Zij heeft haar familie naar de Thaise hel gestuurd, omdat zij keer op keer geld van haar verlangden omdat ze een Farang had/heeft. Maar in tijden dat ze alleen was en hulp nodig had, haar min of meer lieten stikken.
  Maar dit fenomeen beperkt zich niet tot Thai en Farang. Ook Thaise mannen zijn wel eens een slachtoffer. Alleen kennen zij het reilen en zeilen van deze dames al veel langer dan wij, die te veel vertrouwen hebben. En ze kunnen zich beter weren omdat ze de gewoontes, de taal en de cultuur meehebben.
  Toch weet ik ook van Thaise mannen die uitgekleed werden door het andere geslacht.
  En ik weet ook van gevallen waar de vrouwen uitgebuit worden. Niet alleen door familie, maar ook door de “geliefde” partner.
  Zo ken ik het verhaal van een Amerikaan die altijd platzak was en zijn Thaise vrouw liet werken. En zij maar klagen dat hij dat deed en zij niet van hem af kon komen…
  Zoveel mensen zoveel verhalen. Maar niet alleen beperkt tot Thaise schoonheid en haar Farang lover.

 14. e thai zegt op

  https://thethaidetective.com/en/ als je onderzoek wilt doen spreken Nederlands

 15. Ewoud zegt op

  Na een huwelijk van 14 jaar ben ik na aan het denken om er een einde aan te maken , ze kan lief zijn maar haar vriendinnen zijn belangrijker dan ik , daar kan ze mee kaarten ,dobbelen en veel geld verliezen wat tot gevolg heb dat ik de hele dag alleen zit ,vaker woede aanvallen als ze haar zin niet krijgt of als ik opmerkingen maakt over haar gedrag , ik ben 80 jaar en wil niet meer deze stress meemaken

  • khun moo zegt op

   Beste Ewald,

   Jouw situatie is helaas niet zo uniek.
   Wellicht woon je in Isaan , in een dorp waar niets te beleven valt.
   2 honden op straat, een tempel en hopelijk een 7 / 11 wanneer je geluk hebt.
   Bij onze buren was jarenlang een llegaal gokhuis totdat de eigennaar zoveel geld geleend had , dat hij zijn huis moest verkopen.
   Zo ziet het dorp er uit , waar ik en mijn vrouw vaker verblijven.

   Ik denk dat het niets of weinig om handen hebben , voor je vrouw de reden zijn , dat ze gaat gokken, kaarten en dobbelen.
   Ze verveelt zich stierlijk en zoekt afwisseling.
   Alcohol gebruik zie je in die dorpen ook veel bij de mannen.
   Ze zitten dan met z’n vieren op een bankje te zuipen aan de goedkope of zelfgestookte whisky.

   Je vrouw moet een bezigheid hebben , waar ze al haar aandacht aan kan geven.
   Blijkbaar heeft ze weinig bezigheden in het huis of in de tuin.

   Sommige kiezen voor het vaak naar de tempel gaan en daar voor een aantal dagen verblijven.

   Ik zou het eerst met een goed gesprek proberen, maar ik weet niet of dat station al gepasseerd is.

   De beste remedie lijkt me, dat ze voor een jong kind moet gaat zorgen.
   Mischien is er wel een kind bij de familie die de gehele dag zorg nodig heeft.

   Je zou een of meer georganiseerde uitstapjes kunnen gaan doen en wellicht zal je vrouw uit voorzorg haar inkomstenbron te verliezen, met je meegaan.

   Een andere , maar erg gewaagde actie , is het erg vriendelijk , te vriendelijk benaderen van haar vriendinnen.
   Thaise vrouwen zij nu eenmaal erg jalours , vooral wanneer de goudmijn andere interesses blijkt te hebben.

   Je vrouw is financieel van jouw afhankelijk en dat beseft ze maar al te goed.
   Zolang je haar gedrag aanvaard zal er weinig veranderen.

   Mochten bovenstaande acties niets uithalen, dan kun je nog voor de ultieme actie gaan.

   Dagelijks een jonge aardige masseuse thuis uitnodigen of een jonge aantrekkelijke poetsvrouw , en kijken of ze dan nog steeds het huis verlaat om te kaarten en te gokken.
   Natuurlijk een riskante manier.

   Hopelijk kun je je huwelijk nog redden.

 16. Kees 2 zegt op

  Buitenlander, 25 jaar met Thaise getrouwd, samen 2 kinderen.
  Na 25 jaar slaagt zij erin alle bezittingen (eigen duur huis, en appartementen die zij verhuurden, wat een goed inkomen gaf) te vergokken. Hij heeft geen AOW, want altijd in buitenland gewoond, woont nu in bij 1 van zijn zoons. HELEMAAL blut.

  Andere buitenlander, woont 2 maanden samen, trouwt officieel op 1 augustus, komt er 12 dagen later achter dat zij 800.000 baht ingepikt heeft, stuurt haar direct weg, scheiding 1 week daarna. Wereldrecord?

  Wie stapt er in een vliegtuig van een maatschappij waarvan 70% crasht????

  Mijn motto: NOOIT trouwen! (Heb ik ook nooit gedaan, maar wel volop (exceptioneel zelfs) genoten.

 17. aad van vliet zegt op

  Allemaal waar wat de schrijver zegt, misschien wat overdreven maar dat is om de reacties op te roepen.

  1. Is er iets tegen nederlandse vrouwen? Not hot enough?
  2. Een kennis van me die al wat langer deze ervaringen heeft meegemaakt zegt tegen ons: ik huur ze. Dat doet de man uit het verhaal eigenlijk ook.

  Simpel: nooit mee trouwen lost alle deze problemen op.

  Groeten,

  Aad

 18. peter zegt op

  Zijn het alleen Thaise vrouwen? Zeker niet, misschien voeren Thaise vrouwen wel een openlijk spel.
  Er zijn ook mannen, die dat doen. Ik ken vele verhalen over vrouwen en ook zelf mee gemaakt.
  Mannen echter minder, hoewel een keer in Pattaya, ik een Nederlander ontmoette, was getrouwd met Thaise.
  Zijn vrouw had een bedrijfje en werkte zich uit de naad daarvoor en hij zwierf rond.
  Hij openbaarde een voor mij raar plan tov zijn vrouw en ging aan de zwier. OK, leven en laten leven.

  Ik kende een Thaise vrouw, trouwde met een Aussie en ging in Australië wonen, waarbij de man ook zo’n raar plan had tov haar. Ze vertelde me dit en heb haar getracht te adviseren. Het was een absurd idee van de Aussie. Weet niet hoe het afgelopen is, daar contact verliep en ik had ook weer andere zaken.
  Ik ken(de) een Thais echtpaar, gepensioneerd leraren koppel met grond huizen en “resort “gebeuren. Echter ze woonden apart van elkaar. 2 identieke huizen pal naast elkaar, een voor haar en een voor hem.

  Het is altijd mogelijk en het maakt niet echt uit of ze Thais zijn. Uit eigen ervaringen en verhalen wijs geworden. Het kan soms heel raar lopen.

  Ook zo’n verhaal uit het verleden was , dacht een Noor, welke door Thaise lover van vrouw is vermoord.
  Na jaren van zoveel mogelijk uit kleden en dat is figuurlijk bedoeld.
  Mensen doen de raarste dingen en het schijnt alleen maar erger te worden.

  Ooit een verhaal gehoord over Filipijnse vrouwen. 2 zussen, getrouwd met Nederlanders. Er zat wel een leeftijdsverschil tussen de mannen en zussen, de zussen waren jonger dan de mannen.
  Jarenlang getrouwd (15 jaar of zo) en voor de beide mannen naderde het pensioen. Er werden eerst leuke plannen gemaakt, wat te gaan doen. Vervolgens hadden de zussen een ander plan opgesteld.
  Ze scheiden beiden van hun man, namen het geld uit het huwelijk en verdwenen naar hun thuisland.
  Spekkoper dus in eigen land met genoeg geld vanuit het jaren lange huwelijk.
  Tja, dat is wat je noemt een rare domper voor de mannen.
  Of het een waar verhaal is, weet ik niet, maar gezien mijn ervaringen, is het heel goed mogelijk.

 19. Rene zegt op

  Na het lezen van het artikel en reacties kan ik enkel besluiten dat de Farang vaak niet weet waar hij aan begonnen is.
  Lees en ontdek eerst hun cultuur. Probeer te achterhalen wat je vriendin wenst in de toekomst. Als je net dat tikkeltje slimmer bent kan je snel de ware aard en bedoeling van de Thaïse vriendin onthullen.
  Er zijn vele negatieve verhalen. Heel eerlijk: als ik destijds de ‘goede raad’ had moeten volgen was ik nooit met een Thaïse vrouw begonnen! Zo veel negatiefs had ik nooit gehoord. Misschien wel terecht, maar…
  Mijn indruk is dat hier echt wel veelal de schuld bij de Thai gelegd wordt. Een goede relatie, overal ter wereld, steunt op eerlijkheid, respect en begrip. Het laatste, ‘begrip’, is vaak een probleem omwille van de taal. Helaas, als ik wat om me heen kijk, zie ik weinig koppels waarvan de man ook maar een klein beetje basis heeft van de Thaïse taal. Blijkbaar verwachten de meesten dat de vrouw onze taal maar moet leren. Terecht zou ik zo zeggen als ze in Europa komt wonen. Maar doen wij, mannen, voldoende om wat tegemoet te komen? Tonen we voldoende interesse voor hun cultuur en hun taal? Notie hebben van de cultuur is naar mijn aanvoelen echt wel een must om te slagen!
  In Bangkok zei een tuktuk bestuurder in gebrekkelijk Engels dat mijn vrouw met mij de Lotto gewonnen had. Zij antwoordde: hij ook met mij!
  Ik kan het alleen maar volmondig beamen!

  Steeds bereid om verder te discussiëren over dit onderwerp. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen 😉

 20. Berbod zegt op

  Ewoud ik hoop dat je er niet letterlijk “een einde” aan wil maken, maar dat je overweegt om te scheiden. En dat laatste zou ik zeker overwegen als het klopt wat je schrijft. Sterkte.

 21. Jan Scheys zegt op

  Moraal van het verhaal: de schuld ligt bij ons Farangs! Wij zijn te royaal in het geven van geld en sponsoring aan die vrouwen en vragen dan niet beter dan door hen geplukt te worden.
  Ik had het anders aangepakt omdat ik niet veel geld had en dus niet royaal kon sponsoren en toen ik dan een relatie aanging met een plattelandmeisje uit Isaan die slechts korte tijd in een bar werkte en dan nog alleen de morgenshift, had ik het grote lot gewonnen. Het bewijs dat ze nog niet lang in het “circuit” werkte was dat ze geen woord Engels kende. Maar…. nadat we getrouwd waren en ze een paar jaren in België woonde is het toch grondig fout gelopen doordat ze slechte vriendinnen had die haar oppookten om een “rijkere” vent te zoeken. Dat heeft ze dan ook gedaan maar die rijkere vriend waar ze mee ging samenwonen heeft haar ook aan de deur gezet omdat ze zo jaloers was. Nu woont ze bij een buschauffeur maar van onze dochter heb ik al gehoord dat ze het bed niet meer delen en ze ieder hun eigen gang gaan. Rijk is ze dus ook nog niet geworden en nu heeft ze ook al gehoord dat mijn ma overleden is en ik een redelijke erfenis gekregen heb. Spijt komt na de zonde en was ze gebleven dan had ze daar ook in kunnen delen haha! Zo zie je maar! Ik zeg altijd “een gelukkig mens is iemand die tevreden is met wat hij heeft!”

  • JosNT zegt op

   Haha! Vermakelijk geschreven Jan. Maar je hebt wel gelijk.

   Vele huwelijken tussen Thai/Farang gaan kapot omdat de invloed van de vriendinnen te groot is.
   Vooral in het begin wil je niet dat je vrouw zich alleen voelt en ben je blij dat ze met landgenoten kan praten. Pas nadien besef je dat er tussen zitten die ze beter niet zou ontmoet hebben. Maar dan is het dikwijls te laat.

   Ik heb mijn echtgenote onmiddellijk naar school gestuurd om Nederlands te leren. Drie halve dagen per week. Ik spreek over de late jaren 90. Een hele opgave voor iemand op gevorderde leeftijd die slechts tot haar 11de naar school ging. Maar het lukte aardig en ze was trots op de resultaten. In het 3de trimester werd ze plots naar het 2de jaar gepromoveerd omdat er teveel nieuwkomers waren en er plaatsgebrek was en ze het goed deed. Dat was teveel ineens zodat ze het 2de jaar nadien volledig moest herbeginnen. Men ging er van uit dat ze toch al een stuk van dat 2de jaar meegemaakt had en in de loop van dat schooljaar moest ze dan maar naar het 3de jaar. Werd natuurlijk een fiasco maar dat wist ik niet. Tot het moment dat ik kaartjes van de school begon binnen te krijgen met de mededeling dat ze al weken niet op de school was. Dat terwijl ze altijd op het normale uur thuis kwam.

   Bij navraag bleek dat ze gewoon niet kon volgen en ze samen met enkele andere Thais gewoon in een Thais café gingen praten en drinken. Ik wou wel eens zien wie die vriendinnen wel waren die ze ontmoette. Bleek dat het bijna allemaal meiden waren die gewoon als verstrooiing kwamen drinken en als beroep in het “circuit” werkten. Rond de eeuwwisseling was dat een zeer lucratieve bezigheid. Het ‘Laatste Nieuws’ en de lokale reclamebladen zijn rijk geworden met de wekelijkse advertenties. En hun eerste vraag aan mij was hoeveel geld mijn echtgenote maandelijks van mij kreeg. Onderwijl werden de nieuwkomers opgepookt om hen te vervoegen. Ondereen wordt nogal wat gebluft en gelogen. Want je kan toch niet onderdoen voor elkaar, toch?

   Gezegd dat mijn echtgenote daar niet aan meedeed. Maar je weet hoe het gaat: er worden bij het eerste contact telefoonnummers uitgewisseld en het zijn al vrienden. Bij het tweede contact zijn het al ‘sisters’. Ze zien elkaar op Thaise feestjes, contacteren elkaar voor het spelen van ‘shares’, inzetten op de Thaise underground loterij en lenen en ontlenen geld onder elkaar aan grote maandintresten. Daar hebben ze als ‘sisters’ dan weer geen probleem mee. Zijn ze in het thuisland ook gewoon.
   De lokroep uit het moederland om geld te sturen naar familie is groot en dat is dikwijls niet voor de ouders of de kinderen maar vooral neven en nichten en luie broers die hun actief leven als afgesloten beschouwen nu zus lief met een buitenlander getrouwd is. Onbegrijpelijk voor ons maar heel normaal voor hen. Ik kan er een boek over schrijven, ook uit persoonlijke ervaring.
   En ja, soms moet je over je hart strijken.

   Hoe je het ook draait of keert: ik noem hen ‘zendelingen’.

 22. Piet zegt op

  Moderator: Opmerkingen zoals Thai liegen altijd zijn veel te generaliserend. Wij plaatsen jouw reactie daarom niet.

 23. Eric Donkaew zegt op

  Er staat ‘Aantal keren gelezen: 111’ (op 13.31), maar volgens mij doet de beheerder zich daarmee tekort. Mijn liedje is in de laatste dertig uur al een kleine honderd keer afgespeeld en dat is vrijwel helemaal het gevolg van de geplaatste link hier.
  Overigens, lezers, dank voor het afspelen en de likes op YouTube! Leuk!

 24. John Chiang Rai zegt op

  Tsonge jonge wat heb ik een geluk gehad dat ik deze bovenstaande dingen niet hoefde mee te maken in mijn reeds meer dan 20 jarige huwelijk.
  Niet dat ik de verkeerde reacties en leefgewoonten van deze dames probeer goed te praten,maar de verhalen beperken zich helaas eenzijdig op hun.
  Hoe heeft de andere zijde,de man die ook deel uitmaakt van dit huwelijk zich gedragen,heeft hij zich altijd ingezet om zijn vrouw en haar vermeende familie plichten tenminste te begrijpen.
  Heeft hij misschien,omdat hij niet zelden qua leeftijd verschil enige jaren uit elkaar ligt met zijn vrouw,haar een financiële of met cadeaus behangene compensatie aangeboden,om tenminste bij haar aan tekomen?
  Toont hij begrip voor haar cultuur,en probeert hij tenminste haar background of opvoeding te begrijpen?
  Natuurlijk zijn er ook vrouwen,die je overigens in alle nationaliteiten vindt,die onbeleerbaar zijn om hun verkeerde en vaak onrealistische verwachtings patroon bij te stellen.
  Vandaar vindt/vond ik het belangrijk, om haar meteen vanaf het begin,klare wijn over mijn financiële mogelijkheden in te schenken.
  Zelfs de mogelijkheden, waartoe ik onder bepaalde omstandigheden bereidt zou zijn haar naaste familie af en toe te helpen,zijn hierbij niet onbesproken gebleven.
  Kort gezegd,klare wijn waarbij zich automatisch het spreu van het koren scheiden gaat,en mij die vrouw blijft die bereidt is dit alles mee te dragen.
  Het zijn daarom ook vaak die vrouwen,die nooit geleert hebben dat zelfs een farang grenzen kent,en de bomen niet tot in de hemel groeien.
  Vaak zijn deze verkeerd denkende vrouwen, in omgang met andere Thaivrouwen die wel een farang hebben die met geld en goud beloften om zich heensmijt,tot alles bereidt dit ook te bereiken.
  Gelukkig,of misschien juist omdat ik vanaf het begin veel gepraat heb,en niet de grote king gespeeld heb,is mij het bovenstaande gespaart gebleven.
  Maar ik zie ook in mijn omgeving Thai/ farang huwelijken,waarvan zelfs mijn vrouw de indruk heeft, dat daar zowel de vrouw als ook de man,aan elkaar voorbij leven met erg weinig begrip voor elkaar.

 25. Piet zegt op

  Mijn reactie op bovenstaande verhalen.

  Al meer dan 22 jaar getrouwd met een Thai volgens mijn eigen regels

  Mijn één tot negentien eigen Thaise regels.

  1 – Koop nooit een huis, huur altijd.

  2 – Altijd aparte bankrekening.

  3 – Betaal nooit aan familie om te trouwen.

  4 – Trouw alleen als je samen kinderen hebt.

  5 – Registreer uw huwelijk nooit bij uw ambassade.

  6 – Zet nooit een auto of motorfiets op hun naam die je hebt gekocht.

  7 – Woon nooit in de buurt van je schoonfamilie.

  8 – Laat nooit een pensioen of iets anders aan hen over als je sterft .
  9 – Geef ze nooit een salaris (laat ze zelf betalen)

  10 – Krijg een pensioenvisum als je op leeftijd bent.

  11 – Leen nooit geld uit , je krijgt het nooit terug,en geef nooit geld cadeau.

  12 – Koop nooit goud als cadeau (of geef geld)

  13 – Laat nooit schoonouders in uw huis (ze gaan nooit naar huis )

  14 – Thais leren spreken

  15 – Vertrouw nooit je vrouw (Thais fantaseren over alles) en vragen alles

  16 – Probeer haar te behandelen zoals een Thaise man zou doen

  17 – Trouw nooit met een meisje van een andere generatie (15 jaar jonger is ongeveer goed … tenzij je iets hebt dat jullie samenbindt, bijv. Kinderen

  18 – Als iets voor jou verkeerd voelt, doe het dan niet.

  19 – houd je geld in je eigen land (breng alleen in wat je nodig hebt)

  • Sjaak S zegt op

   Mag ik hierop reageren?

   1. Koop nooit een huis, huur altijd: twee keer uit een huurhuis gezet, dus een huis gekocht. De huur van het laatste huis x 12 x 5 was evenveel als dat huis… ik woon er nu 8 jaar, dus financieel gezien niet slecht.

   2.Altijd aparte bankrekening: ben ik het volledig mee eens.

   3. Betaal nooit aan familie om te trouwen… niet helemaal mee eens. Is je bruid nog jong en was nooit getrouwd, dan wordt vaak een sinsod verwacht. Maar heb je een oudere vrouw die al getrouwd was en of al kinderen had, betaal je zo goed als niets.

   4. Trouw alleen als je samen kinderen hebt. Nee, ben ik het niet mee eens. Kinderen mogen niet de reden zijn. Ik ben getrouwd met mijn vrouw, we hebben samen geen kinderen, maar een huis en door het huwelijk moet bij een eventuele scheiding gedeeld worden. Zonder akte kun je alles verliezen.

   5.Registreer uw huwelijk nooit bij de ambassade geldt alleen voor Nederlanders die anders minder uitkering krijgen. Ik krijg van de Duitse staat geld en daar maakt het niets uit of je wel of niet getrouwd bent. Je krijgt niet meer en niet minder.

   6. Zet nooit een auto of bromfiets op hun naam. Waarom ook? Jij betaalt en dus is het van jou. Mijn vrouw heeft haar eigen scooter en op haar naam, maar de auto staat op mijn naam.

   7. Woon nooit in de buurt van je schoonouders: helemaal mee eens!

   8. Laat nooit een pensioen of iets anders aan hen over als je sterft. Waarom niet??? Wij zijn nu al tien jaar bij elkaar… als ik sterf en zij nog vele jaren leven voor zich heeft, wil ik graag dat het haar goed gaat.

   9. Geef ze nooit een salaris. (Laat ze zelf betalen) snap ik niet? Wat bedoel je hiermee? Meen je geen maandelijks bedrag te geven? Ik denk dat je een bepaald bedrag moet reserveren kunnen voor de gezamenlijke uitgaves zoals huishouden, stroom, internet etc. Dan nog een bedrag weg kunnen leggen voor de duurdere dingen in het leven (hangt natuurlijk van je inkomsten af) en wat er dan nog over is, daar kun je je partner toch een deel van geven als zakgeld (dat doe je toch voor jezelf ook?).

   10. Krijg een pensioenvisum als je op leeftijd bent….. ja, denk dat dit het verstandigst is. Ben je nergens van afhankelijk.

   11. Leen nooit geld uit , je krijgt het nooit terug,en geef nooit geld cadeau. Met het eerste deel ben ik het eens, met het tweede niet helemaal. Ik ga niemands levensonderhoud bestrijden, maar als ik dan geef, dan met de verwachting het nooit terug te krijgen. Ik doe het niet, maar ik ben er niet tegen.

   12. Koop nooit goud als cadeau (of geef geld). Wat is daar verkeerd aan? Ik ga liever met mijn vrouw goud kopen dan dat ik haar een cadeau moet kopen waar ze dan toch niets aan heeft.

   13. Laat nooit schoonouders in uw huis (ze gaan nooit naar huis)…. mmm daar heb ik nog niet van gehoord.

   14 Thais leren spreken. Ja, heel goed….

   15. Vertrouw nooit je vrouw (Thais fantaseren over alles) en vragen alles. Jammer dat je zo denkt. Ik heb daar met mijn vrouw geen probleem mee.

   16. Probeer haar te behandelen zoals een Thaise man zou doen. Nou, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Goed, ze is geen Nederlandse, maar gezien veel vrouwen die met een Farang leven, door hun Thaise exen slecht behandeld zijn, vind ik deze stelling gevaarlijk simpel.

   17 …. dat was een lange, maar daar ben ik het ook mee eens. Wij zijn 16 jaar verschil. En dat was al, toen ik haar leerde kennen een groot verschil. Nóg groter zou ik ook niet willen.

   18. Als iets voor jou verkeerd voelt, doe het dan niet. Dit kun je algemeen voor je hele leven en overal stellen.

   19. houd je geld in je eigen land (breng alleen in wat je nodig hebt)… tja als je zoveel geld hebt… en wat als je alleen maar een pensioen hebt? Ik heb geen bank meer in Nederland (of Duitsland)… wel nog Wise..

   Al met al best wel goede raad… ik denk dat je hiermee wel lang in Thailand kunt leven.

   Ik zou er nog aan toevoegen: soms moet je je vrouw ook duidelijk maken dat je geen Thai bent. Je hebt het niet zo kwaad met haar, maar je bent ook anders opgevoed. Het hangt ook van je beste helft af of ze jou zo accepteert zoals je bent en zich realiseert dat je anders bent dan een landgenoot.

   • Stijn zegt op

    Man man man, wat gaan we hier nog allemaal moeten lezen!

    Is dat hier een blog om de Thai-Farang relaties en huwelijken de grond in te boren? Als ik ervoor kies om te huwen met een Thaise dame dan doe ik er alles aan om dit te doen slagen.

    Sjaak S. doet net het omgekeerde. Als je op dergelijke manier door het leven gaat dan is jullie huwelijk gedoemd te mislukken. Ben je effectief gehuwd of woon je samen met een Thaise partner? Wel dan daag ik je uit om je reactie hierboven ook maar eens aan haar/hem te vertellen en niet alleen hier op het blog te komen provoceren (want zo komt het over).

    • Stijn zegt op

     SORRY Sjaak – mijn reactie was bedoeld voor PIET.

  • Rob V. zegt op

   Als het zo moet neem dan een hond in huis ofzo, scheelt jezelf en je potentiële ‘partner’ een hoop ellende.

   • Lung addie zegt op

    Beste Rob V.
    ik ben het volledig eens met uw reactie. Er staan in die ‘raadgevingen’ nogal wat zuiver egoistische zaken welke enkel HEM ten goede komen.
    Op die manier slaagt een relatie zelden, vooral als je de punten: 4-8-9-15 16 in aanschouw neemt.
    Een hond in huis nemen is dan de boodschap.

   • RonnyLatYa zegt op

    Alhoewel ik dan weer wat medelijden met de hond heb 😉

  • Roger zegt op

   Ik ben beschaamd dit te moeten lezen. Het respect naar je Thaise partner is totaal afwezig (maar ik heb een vermoeden dat je niet eens een Thaise partner hebt).

   En het ergste is dat er nog 10 andere lezers zijn die dit een “LIKE” geven.

   Misschien moet je maar eens diep in je hart kijken als jij dan wel dé perfectie zelf bent.

  • Raymond zegt op

   Tjonge tjonge Piet, de liefde, vertrouwen en zorgzaamheid druipt er vanaf. Als je zelfs je eigen vrouw niet vertrouwd begin er dan gewoon niet aan. Alleen punt 14 van jou kan ik begrip voor opbrengen, en voor de rest moet ik Rob V gelijk geven. Neem dan een hond of zoiets. P. ‘s. Ben zelf 12 jaar gelukkig getrouwd met een Thaise en doe alles precies tegenovergesteld als jouw 19 punten. Maarja het gezegde luid: op ieder potje past…. Zal ik maar denken in jouw geval. Veel geluk ermee.

   • Piet zegt op

    Wist je dat? Het belangrijkste punt is dat Thaise mannen verschillende opvattingen hebben over huwelijkse integriteit.Het hebben van een (minnares) of het bezoeken van een bordeel is een gangbare praktijk in Thailand. Ik was over het algemeen monogaam en realiseerde me dat dergelijk gedrag onaanvaardbaar was. Vreemdgaan is respectloos. Ik heb duidelijk een ander perspectief dan Thaise mannen. en verwacht hetzelfde van een Thaise vrouw Ik ben monogaam in een relatie. Vandaar mijn eigen 19 regels. Ik heb niets tegen goede Thaise vrouwen en mannen, maar je vind ze bijna niet. Een goede Thaise zakenvriend , was een man met een mooi bedrijf, goede reputatie maar door hebzucht van familie en Thai lady alles verloren. Zo ver komt het bij mij zeker niet Vandaar mijn eigen 19 regels zodat mijn 2 kinderen straks een betere toekomst hebben dan de familie. Meestal is het de druk van familie waardoor vrouwen zo zijn. Een broer die altijd om geld vraagt met 6 kinderen van verschillende vrouwen. Ik zei tegen hem ga werken, en als je nog 1 keer hier komt om geld breek ik al je botten. Mijn vrouw heeft achter mijn rug om een flinke lening aan gegaan voor haar familie bij een mafioso. Ik kwam erachter toen ze bij mij aan de deur kwamen voor het resterende geld. Ik heb het betaald om mijn kinderen en haar te beschermen maar ze staat nu bij mij onder curatele tot de laatste cent terug is.Met familie geen contant meer, is prima zo. Voor de kids blijf ik bij haar maar vertrouwen doe ik haar allang niet meer. Mijn kinderen hebben het straks goed en sparen tenminste ook. komt allemaal goed , maar als je zoiets mee maakt moet je gewoon hard zijn en maar hopen dat ze ervan leren , mar dat betwijfel ik. O ja mijn vrouw weet hoe ik ben en wat ik hier plaats..!!

 26. BramSiam zegt op

  De 19 tips van Piet gaan vrij ver, maar de opgetekende verhalen sluiten aan bij mij ervaringen. De oorzaak is denk ik simpel. Hij houdt van haar, of van haar verschijning. Zij houdt niet (of slechts een beetje) van hem, maar wel van zijn geld. Thai rak Thai las ik en doorgaans is dat zo. Een farang is weliswaar ook een medemens, maar iets minder ‘mede’ mens dan een Thai. Verder zit de Boeddhistische moraal heel anders in elkaar dan de Christelijke, waardoor ander gedrag ontstaat. En ach, hij heeft toch geld zat, dus wat zou het….

 27. Maarten zegt op

  Wanneer zal er eens een topic gestart worden over de relaties tussen een farang en hun Thaise echtgenote waarbij de positieve punten uitgelicht worden?

  Het ene topic (https://www.thailandblog.nl/relaties/thaise-vrouw-westerse-man/) is nog niet afgesloten en we worden alweer geconfronteerd met een aantal verhalen die de kwalijke reputatie van de Thaise dames dik in de verf zet.

  Het is precies alsof alles kommer en kwel is. Ligt het aan mij of ben ik de enige die al vele jaren perfect gelukkig is met mijn echtgenote?

  Als je de cijfers erop naleest dan leven er hier vele tienduizenden buitenlanders waarvan velen gehuwd. Het is evident dat er in heel wat gevallen eens wat scheef loopt, maar dat heb je evengoed in eigen land. Dit is echt niet eigen aan een gemengd huwelijk. Ik zou voorstellen om de positiviteit eens wat te laten primeren i.p.v. altijd maar dat beschuldigende vingertje te tonen.

  Met de feestdagen in het verschiet hierbij een warme oproep naar onze bloggers om eens te benadrukken dat velen onder ons wel gelukkig zijn en dat het hier toch wel zalig vertoeven is!

  Aan allen alvast mijn vroege kerst- en nieuwjaarswensen. En verzorg jullie dames maar goed, daar hebben ze recht op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website