Waarom kiest een Thaise vrouw voor een westerse man?

Door Farang Kee Nok
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
18 december 2023

De titel van dit artikel is een interessante vraag. De inspiratie voor dit schrijfsel kreeg ik na het lezen van een post op een ander blog.

Waarom wil een Thaise vrouw een farang man? Nu niet direct over geld of materiële zaken beginnen. Dat laten we een keer buiten beschouwing. Ik begrijp dat dit voor veel lezers lastig is, maar toch.

Het gezin

Uit de gesprekken met Thaise dames heb ik begrepen, dat zij het erg waarderen dat westerse mannen zich om het gezin bekommeren. Kortom, het verantwoordelijkheidsgevoel van een farang man is een belangrijke reden waarom zij voor een westerse man kiezen.

Een Thaise vrouw vroeg mij eens of het klopte dat farang mannen achter een kinderwagen lopen. Ze vertelde mij dat ze gehoord had dat er farang mannen zijn die een baby meedragen in een draagzak. Toen ik dat bevestigde kon ze het maar nauwelijks geloven. Het staat nogal haaks op de doorsnee Thaise man die zich vrijwel niet met het gezin bemoeit. Kinderen verzorgen en opvoeden is een zaak van de vrouw, volgens het principe van de Thaise man. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel.

Elkaar helpen

Hetzelfde geldt voor meehelpen in het huishouden. Ook iets wat een Thaise man niet snel zal doen. Farang mannen vinden het normaal om ook een hand uit te steken. Thaise vrouwen waarderen dit zeer. Ondanks dat zij zullen zeggen dat het niet nodig is. Het gaat om de gedachte die er achter zit. Dat je bereid bent om elkaar te helpen en voor elkaar te zorgen.

Voor een Thaise vrouw een belangrijk aspect, immers zij ziet het als haar taak om voor anderen te zorgen. Door te helpen met alledaagse dingen fungeer je als team. Een Thaise vrouw ziet dit ook als een belangrijk signaal naar haar kinderen. Een man en vrouw die samen lief en leed delen, een goed voorbeeld voor haar kinderen, die ze een zelfde toekomst toewenst.

Zorg

Thaise vrouwen willen ook de zorg van hun man. Een gelijkwaardige relatie met wederzijds respect. Ze zijn sterk en kunnen hard werken. Daartoe zijn ze ook bereid als ze er liefde en zorg voor terugkrijgen. Thaise vrouwen zijn plichtsgetrouw. Ze lopen niet weg voor hun verantwoordelijkheden zoals de verzorging van kinderen en de (financiële) zorg voor de ouders. Daarnaast zullen ze ook proberen hun echtgenoot gelukkig te maken.

Monogaam

Een niet onbelangrijk punt is dat Thaise mannen een andere opvatting hebben over huwelijkse trouw. Het hebben van een minnares (Mia Noi) of een bezoekje aan het bordeel is normaal geaccepteerd verschijnsel in Thailand. Westerse mannen zijn over het algemeen monogaam en realiseren zich dat een dergelijk gedrag niet acceptabel is. Vreemdgaan wordt als respectloos gezien. Een duidelijk andere opvatting dan Thaise mannen.

De conclusie die we kunnen trekken is dat Thaise vrouwen verantwoordelijkheidsgevoel, zorg voor de kinderen en wederzijds respect belangrijk vinden.

Daarin verschillen Thaise vrouwen dan ook niet van Westerse vrouwen.

31 reacties op “Waarom kiest een Thaise vrouw voor een westerse man?”

 1. Erik zegt op

  Hierbij nog een wat late reaktie. Ik denk dat hoe groter het leeftijdsverschil tussen de farang en de thaise vrouw hoe belangrijker de rol van geld wordt bij het tot stand komen van de relatie. De jongere vrouw kiest dan voor de oudere westerse man omdat dat de beste voorwaarden schept om goed verzorgd te worden en al helemaal als de vrouw jonge kinderen meebrengt in die relatie.

  In die situatie heb ik ook wel gezien dat de vrouw later eigenlijk 2 mannen nodig heeft, een om goed verzorgd te worden en de tweede voor avontuur. Ze waarderen de goede verzorging en zijn daar dankbaar voor maar missen de dingen die jonge mensen samen veelal doen. Jonge mensen leven nu eenmaal anders dan ouderen.

  Hoe jonger de partners zijn en hoe kleiner het leeftijdsverschil hoe kleiner de rol van geld is bij het tot stand komen van de relatie. Alleen die jongeren beschikken niet altijd over de middelen en mogelijkheden om die relatie verder te ontwikkelen, zeker niet nu dat in Europa steeds moeilijker wordt gemaakt met nieuwe regelgeving.

  Toen ik 35 jaar geleden een relatie kreeg met een Thaise van ongeveer mijn eigen leefttijd kon die zo naar nederland komen en toen ik na een jaar met haar trouwde werd zij gelijk nederlandse en kreeg direkt een nieuw paspoort. Ze kon zelfs haar Thaise rijbewijs omruilen. En dat kon toen terwijl ik feitelijk nog geen cent had. Dat is tegenwoordig wel iets anders geworden en daarmee wordt het op jonge leeftijd helaas voor de geliefden wel steeds moeilijker gemaakt.

 2. khun moo zegt op

  Goed geschreven en ik denk in de meeste gevallen dat de argumenten kloppen.
  Ik denk dat dit een van de twee belangrijkste redenen zijn dat een Thaise vrouw voor een Farang kiest.
  De eerste reden is al in een vorige post uitvoerig besproken.

 3. John Chiang Rai zegt op

  Het zal zeker met onze opvoeding cultuur en verdere background te maken hebben dat wij meestal voor het gezin,zorgzamer en ons ook anders gedragen in verdere dingen die veel Thaivrouwen aanspreken.
  Wat de Thaise opvoeding,en de direckte gevolgen van deze betreft,zullen vele net zoals ik zelf,haast alleen oordelen kunnen, hoe deze vaak plaatsvindt bij de meestal eenvoudige landbevolking.
  Vaak wordt van de jonge meisjes verwacht dat ze leren helpen bij het koken en verdere huishoud werkzaamheden, terwijl je vaak jongemannen ziet die in een soort van vogelvrijheid hun dag slijten,met sanoek en andere spelerijen.
  Vooral van deze laatsten,zie je omdat ze het nooit anders is voorgeleefd, dat ze later vaak alleen maar gemakzucht,gokspelen, zuipen,en party in hun kop hebben.
  Als ik in het dorp waar mijn vrouw vandaan komt,veel mannen door een vrouwenbril probeer te bekijken, dan wordt mij steeds duidelijker waarom vele vrouwen alleen zijn,of erg skeptisch zoeken voor ze überhaupt een huwelijk aangaan.
  We zouden het geld buiten beschouwing laten,maar wat is nu atractief aan een man,die veelal bezopen met zijn zuipvrienden onderweg is,terwijl zijn vrouw voor hem, wassen ,koken, en de verdere beslommeringen verrichten moet,terwijl hier van hem niet zelden, geen enkele aanerkenning of financiële beloning komt.
  Ik heb extra over het dorp van mijn vrouw gesproken,waarbij ik haast zeker ben dat velen van ons, in hun omgeving deze dingen niet veel anders zien.

 4. Ger-Korat zegt op

  Wat weer een berg vooroordelen. Ik vraag ook wel eens aan Thaise vrouwen of de Thaise man helpt in de huishouding, vrijwel altijd krijg ik een positief antwoord. Verantwoordelijkheidsgevoel is er ook bij de Thaise mannen want velen dragen, ondanks een andere vrouw, toch wel bij aan de opvoeding van hun kinderen. Vorige week nog op een kinderafdeling in een speciale ziekenhuis zag ik een Thaise man alleen, vijftiger net zoals ik, met een baby in een draagzak op zijn buik en een drukke kleuter erbij; op de vraag waar de moeder was vertelde hij dat ze aan het werk was. Hij kwam dus als enige ouder op een afspraak voor de kleuter. Verhalen van relaties van Thaise vrouwen met anderen zal ik hier maar niet opvoeren maar ook een vrouw is vaak niet anders dan een man. En zo kan ik nog wel wat meer positieve verhalen over Thaise mannen opvoeren. En ja waarom een Thaise vrouw een Westerse man wil is soms gewoon heel persoonlijk, ken er ook die een Japanse man hebben, uit Singapore of Koreaans. Het is niet alleen dat men geen Thaise man wil maar het is ook aantrekkingskracht, hoeveel Nederlandse vrouwen vallen wel niet op het Zuid-Europese type. Er zijn nu eenmaal veel Thaise vrouwen en bij een gedeelte zal de fysieke of andere aantrekkingskracht meespelen net zoals in het verleden de Nederlandse vrouw koos voor een lange man waardoor wij nu de langste personen ter wereld zijn.
  Als vader van 2 jonge kinderen kan ik vertellen dat degene welke de kinderen van de school in Korat ophalen en brengen ongeveer 50% mannen zijn en dat zie ik in Nederland waar ik ook een inmiddels ouder kind altijd naar school bracht, juist niet want daar zijn het meestal de vrouwen welke de kinderen brengen en ophalen.
  Mijn conclusie is dat er te negatief wordt gedacht over de Thaise man, men moet niet vergeten dat je als buitenstaander vaak met degene in aanraking komt die voor een niet-Thai kiest maar de overgrote meerderheid welk wel prima met een Thaise man leeft, daar hoor je niets over. Je oordeelt dan over de Thaise mannen met een beperkte kijk op de Thaise samenleving. Ik ken nogal wat en zie nogal veel Thaise stellen, van jong tot oud, welke uitstralen dat ze het prima met elkaar kunnen vinden en daarvoor hoef ik bijvoorbeeld alleen maar in mijn Moobaan te kijken of gewoon in restaurants, op straat, in winkels of tijdens de populair markten.

 5. Chris zegt op

  “Ik vraag ook wel eens aan Thaise vrouwen of de Thaise man helpt in de huishouding, vrijwel altijd krijg ik een positief antwoord.”
  Dit heet ook wel sociaal wenselijk antwoord (zeker in de richting van een butelander). Ik vraag nooit, maar
  ik KIJK altijd of de Thaise man helpt in het huishouden en de conclusie is: ZELDEN. Nog sterker: als ik mijn foto’s van vroeger laat zien (ja, in meerdere foto-albums) waarop ik in het huishouden hielp (en bv. de kinderen in bad deed) zie ik alleen maar verbazing in de ogen van de Thaise man.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja beste Chris, zo vind je altijd wel wat: als ik iemand de straat bij huis zie vegen of de tuin zie doen is het de man in de relatie, in de wasserette zie ik de man even vaak met de was bezig als de vrouw als ze samen zijn, boodschappen in winkels zie ik zo vaak een man alleen met kinderen dat ik het normaal vind. Mijn buurmannen, meerdere, doen de was zelf, velen verzorgen in en rondom het huis. De boodschappen van vriendinnen wordt verwacht dat ik deze draag en dat zie ik bij anderen ook. Ook zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook ik geef mijn ogen de kost en zie genoeg, het is niet altijd zwart/wit. In Nederland was de rolverdeling ook traditioneel en dat verandert de laatste 40 jaren, maar ook daar heb je nog velen welke geen vinger uitsteken in een relatie of huishouden en/of men hanteert ouderwetse opvattingen wat rolverdeling betreft. Vele Thaise mannen in een relatie werken elders vaak ver weg binnen Thailand of in het buitenland als gastarbeider, en dragen bij aan het gezinsinkomen, ook weer verantwoordelijkheidsgevoel. Al met al kun je het negatief zien wat Thaise mannen betreft maar er is ook genoeg positiefs te vermelden, en zo komt dat ook in Nederland voor. Stereotypering van de Thaise man zonder dat er goede onderbouwing en onderzoek, laat ik het daar maar bij houden vandaar dat ik ook de andere kant belicht met voorbeelden uit de praktijk.

   • Chris zegt op

    beste Ger
    Jij woont blijkbaar in een gegoede wijk met Thais uit de middenklasse. En ja, ik zie ook vooramelijk jonge mannen (mijn voormalige studenten, die nu getyrouwd zijn en kinderen hebben en die ik volg op Facebook) die een ander rolpatroon hebben. Maar in het traditionele Thaise patroon is dat nog niet doorgedrongen.
    Als ik naar buiten kijk en dan naar je eerste linea vervang ik het woordje man door vrouw en vrouw door man. Woon nu sinds 1 jaar in UdonThai en de hele famiie verwacht van mijn vrouw dat ze het his schoonhoudt, de boodschappen doet en betaalt, de was doet en ook nog voor schoolgaande kinderen zorgt als die vakantie hebben. En de Thaise mannen zijn hier niet ziekof invaide.
    Overigens zijn er hier meer Thaise vrouwen die in het buitenland werken dan mannen.

 6. André Deschuiten zegt op

  Beste Thailandbloggers,
  Ik ben niet getrouwd met een Thaise vrouw door omstandigheden, zij was vroeger getrouwd met een vriend van mij die nu al meer dan 10 jaar is te komen overlijden. Steeds had zij mij gezegd dat ze met mij wilde samenwonen eens haar man zou komen te overlijden.
  Haar overleden echtgenoot deed bijzonder weinig in het huishouden, het leeftijdsverschil tussen haar en haar overleden echtgenoot was heel groot, meer dan 15 jaartjes verschil.
  Toen haar echtgenoot kwam te overlijden, heeft het zeker 1 jaar geduurd vooraleer wij een koppel werden, ons leeftijdsverschil is enkele dagen en zij doet alles voor mij net zoals ik alles doe voor haar in het huishouden, doch steeds hoor ik : lieverd gelieve mij niet te helpen in het huishouden, dat zijn werkjes voor haar, sorry kan het echt niet over m’n hart krijgen dat ik haar niet mag helpen; Ik stofzuig en doe de afwas spontaan, onderhoud de tuin want zij doet de hof met allerlei planten, groenten, alleen heeft ze geen benul van aantallen. We hebben allerlei soorten tomaten, reeds geplukt en nog aan de tomaatstruiken en dit voor zeker 10 leger-regimenten, wij hebben drie grote kofferdiepvriezers vol met tomaten in alle geuren en kleuren en smaken tot zelf tomaten die als je ze eet smaken naar ananas en aardbeien, heel speciaal. Eén ding, wij zijn beiden geen 20 jaar meer maar op seksueel gebied kan noch zij noch ik klagen, soms tot driemaal per dag, hopelijk gaat dat met de tijd afnemen, soms ben ik echte zombie als julie begrijpen wat ik bedoel. Soms zou ik haar durven te vragen : lieverd nu niet, eerst wat werken voor onze boterham waarop zij nagenoeg altijd zegt dat liefde bedrijven ook een boterham is. Ik heb haar nog nooit horen zeggen dat zij geen goesting heeft, zijn alle Thaise vrouwen zo, amai amai amai zeg. Het is m’n eerste vrouw, zijn de West-Europese vrouwen ook zo, denk het niet, er zouden veel minder echtscheidingen zijn.
  Wij hopen samen nog vele jaartjes door te brengen, zelfs tot ons pensioentje ….
  Groetjes Thailandbloggers
  André

  • Roger zegt op

   Kom je hier nu echt opscheppen over jullie sexleven (3 maal per dag …), daar hebben we absoluut geen boodschap aan.

   En de stelling dat een leeftijdsverschil van 15 jaar héééél groot is gelukkig je persoonlijke mening. Heel wat Farang zijn gehuwd met een jongere dame en de meeste echtgenotes hebben daar absoluut geen probleem mee. Ik ken een aantal koppels waar het leeftijdsverschil zelfs een pak meer is – en die zijn perfect gelukkig.

 7. Chris zegt op

  Ben het met de meeste redenen wel eens.
  Interessanter is om je af te vragen waarom dat zo is. Of beter: waarom lukt het Thaise vrouwen niet zo gemakkelijk om een Thaise man te vinden die bij ze past.
  Ik heb de indruk dat dat veel te maken heeft met de druk die op jongeren wordt uitgeoefend om te trouwen zodra men 20 ot 25 jaar oud is. Als men in deze periode al een vriendje of vriendinnetje heeft, gebeurt veel contact in het geniep en samen wonen op die leeftijd is uit den boze. En als het in de buitenwereld komt, wordt er meteen gedacht aan trouwen. Van een periode waarin men elkaar kan leren kennen of eventueel samenwonen zonder de druk van een huwelijk is niet echt veel sprake. Dat geldt voorzover ik kan zien voor alle sociale geledingen. Als mijn studenten (eigenlijk allemaal uit gegoede kringen) al min of meer samenwoonden (twee kamers maar wel met elkaar slapen een paar dagen per week), wisten de ouders daar niks van.
  Uit elkaar gaan als de ouders van de relatie in wording wisten, is een nederlaag. De meeste Thaise vrouwen vervolgens met ene man die ze niet zo goed kennen. En die er wellicht aardig uitziet, een redelijk toekomstperspectief heeft of door ouders ten sterkste is aanbevolen.
  Het is aan het veranderen, maar heel langzaam. Het vergt immers nogal wat moed om je als ‘kind’ tegen je ouders te keren.
  In mijn eigen leven kwamen mijn katholieke ouders mij niet meer bezoeken toen ik – als student – ging samenwonen zonder te trouwen. En dat is nog maar 50 jaar geleden en in Nederland.

 8. Peterdongsing zegt op

  Allemaal prachtige reacties..
  Maar weinig beantwoorden de vraag waarom een Thaise vrouw voor een westerse man kiest.
  Je kunt allerlei fraaie en leuke redenen verzinnen, maar de harde waarheid is in 95% van de gevallen alleen maar geld, of financiën dat klinkt fraaier.
  Omdat er wat te halen valt, accepteren ze praktisch alles.
  Ik zie om me heen regelmatig buitenlanders, waar ik nog niet eens een gesprek mee wil aangaan.
  Maar ook die hebben een Thaise aan hun zijde en die doen nog veel meer dan een gesprek aan gaan.
  Denken jullie nu echt dat wanneer ze de kans krijgen op een normaal werkende Thaise man te ontmoeten, ze met een buitenlander mee gingen.
  Soms ook nog huis en haard en familie verlaten om in een koud land te gaan wonen waar niemand je verstaat.
  Er is maar één reden en dat zijn niet mijn blauwe ogen.
  Ik dank Buddha dat ik het geluk heb er per toeval eentje te hebben ontmoet die totaal niet financieel behoeftig is..
  Maar ik weet zeker, als ik niet mn eigen boontjes kon doppen, ik ook snel in kon pakken.
  Dus toch weer een financiële reden.

  • Piet zegt op

   Wel Peter, ik denk dat je inschatting toch wel schromelijk overdreven is.

   Als je stelt dat in 95% van de gemengde huwelijken geld de drijfveer is, dan weet je hoegenaamd niet waarover je praat. Gelukkig is dit maar een mening waar ik persoonlijk niet mee akkoord ga.

   Als, zoals je het zelf zegt, je echtgenote niet met je gehuwd is voor je blauwe ogen, dan heb ik daar medelijden mee. Als ze je enkel ‘graag ziet’ voor je geld, wens ik je veel succes toe. Ik zou alvast niet willen gehuwd zijn op die basis.

  • william-Korat zegt op

   Ik denk dat Peterdongsing zijn mening een beetje generatie gebonden is.
   Vergeet niet dat er in het elkaar leren kennen tussen vandaag de dag en vele tiental jaren terug een dag en een nacht verschil zit.
   Internet en contactbureaus zijn nu normaal eind vorige eeuw of begin deze eeuw was dat wel anders.
   Men weet vandaag de dag veel sneller hoe de vork in de steel steekt financieel maar ook maatschappelijk.
   Kijk maar eens om je heen met de oude generatie, de mannen die al vele jaren pensioen hebben.
   Hier in Korat zijn de vele gescheiden of al aan hun zoveelste vrouw bezig.
   Vreemd genoeg worden ze altijd jonger, de vrouwen dan, nooit ouder.

   Vele mannen door de mand gevallen en ja, dan zijn fysieke aantrekkingskrachten die in de loop der jaren ook wel een beetje veranderd zijn doorslaggevend voor een negatief besluit, tenzij…………….
   Zou het percentage 95 % ook wel naar beneden bijstellen, maar dat met de keuze tussen een Thaise of een buitenlandse man meer te maken heeft als de kleur van je ogen klopt natuurlijk.
   Of toch maar accepteren dat het leven met een partner geen bed met rozenblaadjes is.
   En een komische noot dan maar, succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst.

 9. Jan zegt op

  De mensen die met jou akkoord gaan wat betreft leeftijdsverschil zitten waarschijnlijk in het zelfde schuitje en WILLEN de echte reden niet kennen of er zelfs niet over nadenken om hun gemoedsrust niet te verliezen. Heel simpel, waarom nemen (westerse) mannen dan nooit een (Thaise) vrouw die minimum 15-20 jaar ouder is? Ik ken er ook waar het leeftijdsverschil zeer groot is, die voor de mensen rondom hen een quasi perfecte relatie hebben en weet ook als ze goede vriendinnen in vertrouwen nemen, echte redenen naar boven komen maar je zal het echt aan hen niet merken. Deze dames zijn in dat opzicht perfecte actrices en kunnen hun echte gevoelens gewoon negeren. Peterdongsing geeft op een realistische manier een bijna perfecte analyse. Zelfs voor gemengde koppels van bijna dezelfde leeftijd zit er dikwijls een reden van financiele zekerheid achter.

  • Albert zegt op

   Eerst suggereer je dat de ECHTE reden waarom een Thaise dame met een oudere Farang wil huwen dit voor het geld is.

   Dan zeg je:
   Zelfs voor gemengde koppels van bijna dezelfde leeftijd zit er dikwijls een reden van financiele zekerheid achter

   Dus in beide gevallen spelen de centen een grote rol …

   Ik begrijp dan ook niet welk statement je wil maken met je betoog.

   Wat ik graag duidelijk wil maken is dat geld voor ELKE VROUW, waar ook ter wereld, ongeacht de leeftijd, altijd weer de spelbreker is. Hoeveel huwelijken lopen er niet spaak in eigen land? Wees maar gerust dat in veel gevallen geld een grote rol speelt, zelfs als de koppels nagenoeg dezelfde leeftijd hebben.

   Ik heb de indruk dat je hier een beetje de moraalridder wil spelen. Ik heb in mijn kennissenkring enkele Farang-Thaise koppels waar het leeftijdsverschil toch wel redelijk groot is. Mijn echtgenote is zeer goed bevriend met de dames in kwestie. En nee, die zijn geen actrices hoor. Die hebben een perfect huwelijk, zijn fier met hun man, en zijn zeker en vast niet enkel gehuwd voor het geld.

   Ik baal eigenlijk een beetje van het feit dat er altijd weer commentaar wordt gegeven op mannen die samen zijn met een jongere vrouw. Is dat jaloezie? Afgunst? Ik snap het probleem niet. En dan nog smakeloos stellen dat al die dames perfecte actrices zijn, sorry hoor, maar dan zeg ik enkel dat men beter voor zijn eigen deur zou vegen.

   Voor de goede orde: Mijn echtgenote is 12 jaar jonger en we hebben voor elkaar nog steeds de perfecte gevoelens. Daar hoeft een ander niet over te oordelen.

   • Jan zegt op

    Allerhande argumenten worden hier weer overal voor de dag gehaald om toch maar niet aan zichzelf beginnen te twijfelen. En natuurlijk zijn er uitzonderingen maar het blijkt dat dit in Thailand met Westerse mannen toch ZEER veel voor komt. Nogmaals waarom nemen mannen geen vrouw van 20 – 25 jaar ouder dan hen zelf. Als je die beantwoordt en je stelt je dan in de plaats van een veel jongere vrouw, dan begrijp je misschien mijn argumenten, als je het natuurlijk wilt begrijpen.

    • Piet zegt op

     Jan, ben jij samen met een Thaise vrouw? En indien ja, is die jonger dan jezelf?

     Je bent gerust vrij om een dame te verkiezen die 25 jaren ouder is hoor, daar heb ik helemaal niets op tegen. Iedereen maakt de keuze voor zichzelf nietwaar?

     • Jan zegt op

      Piet , ja mijn vrouw is Thais, 6 jaar jonger dan ik en we zijn 19 jaar getrouwd. En ik moet geen vrouw hebben die 20 – 25 jaar ouder is dan mijzelf. En ik denk elke jonge vrouw, vanwaar ze ook afkomstig is, ook geen man neemt van 20 – 25 jaar ouder voor zijn blauwe ogen. Een geluk dat we elk een eigen mening mogen hebben maar wel met wederzijds respect voor ieders mening.

 10. Jan zegt op

  Ik heb sinds 3 maanden een relatie met een 16 jaar jongere thaise vrouw.zij werkt.ze was de eerste paar maal totaal verbaasd om thuis te komen in een schoon huis..
  Gisteren (haar moeder overleden) vroeg ze voor het eerst om geld..ik zeg ja pak maar.staat ze helemaal verbaasd te kijken..ik zeg ,ja ik heb 100% vertrouwen in je..wat er allemaal door haar heenging ,was op haar gezicht af te lezen.we zijn nog innige geworden.geld ging maar om 500 baht..beetje bier voor de mensen die eten koken

 11. Sjaak S zegt op

  Ik weet waar de vraag om gaat. Maar ik moet het toch even kwijt: deze week keek ik naar een paar YouTube filmpjes waarbij op straat aan diverse Aziatische vrouwen gevraagd werd wat hun ideale man zou zijn. Niet alleen een, maar meerdere onafhankelijk van elkaar gemaakte “enquetes” en het overgrote deel van de jonge vrouwen antwoordde dat ze het liefst een man uit eigen land wilden hebben.
  De vrouwen die onder aan de ladder staan zullen eerder geneigd zijn te zeggen, ok, dan maar een buitenlander die tenminste een beter leven kan bieden. Maar als ze de keuze hebben tussen een Thai die hun goed verzorgt of een buitenlander die hetzelfde doet, denk ik dat de keuze snel gemaakt is: de Thai zal winnen. En terecht.
  Er zullen zeker vrouwen zijn die om andere redenen voor een westerse man kiezen. Maar als ik het grootste deel van de westerse mannen zie, samen met vrouwen die eigenlijk in hun eigen land ver boven hun niveau staan qua uiterlijk, dan kan het niet zijn omdat die Thaise schoonheid zo verliefd is geworden. Ik denk dat het geld een grote rol speelt.
  Daartussen zal het ook nog eens de keuze zijn met wie ze haar leven gaat delen. Heeft een jonge leuke vrouw de keuze tussen een aardige man die aansprekelijk uitziet of iemand die zich totaal liet gaan, dan zal ze toch wel liever kiezen voor iets minder geld dan voor een lelijke walrus.

 12. Arno zegt op

  Dat in een aantal gevallen de Farang man als ATM gezien word is buiten kijf.
  Hetzij door de vrouw en anders in diverse gevallen door haar familie.
  Gelukkig zijn er ook vele “normale” gevallen.
  Van huis uit ben ik geleerd om mee te helpen in het huishouden.
  Mijn Thaise echtgenote keek daar eerst vreemd van op.
  Maar kwam er al snel achter dat wanneer op dagen dat we beide dienst hadden dat het toch erg fijn was als er in huis gestofzuigd was en er al eten gemaakt was als zij thuis kwam.
  Wanneer we in Thailand zijn doen we ook veel samen in het huishouden, moet wel zeggen dat de Thaise buren in het begin raar stonden te kijken als ik de was aan het ophangen was.
  Maar ook van sommigen jaloerse blikken, want hun man liet ze voor alles opdraaien en meneer zat te zuipen en gokken.
  Bij ons in het dorp zijn een paar jonge vrouwen met een kindje , maar de vader heeft de kuierlatten genomen, al een paar keer hebben ze ons gevraagd of we een goede zorgzame Farang man weten voor hun, want een stukje zekerheid, geborgenheid en verzorgd zijn speelt 100% mee.

  Gr. Arno

  • Geert zegt op

   Klopt inderdaad, in sommige gevallen zal het geld wel een rol spelen maar ik zou er geen cijfers durven op plakken. Hierboven lees ik een getal van 95%, wat uiteraard onzin is.

   Ik heb de vraag van dit topic al meerdere malen besproken met mijn echtgenote en de reden waarom veel Thaise dames op zoek zijn naar een westerling is niet uit hoofdzaak het geld. Een betrouwbare, eerlijke en zorgzame man dragen ze hoog in het vaandel.

   De vraag waarom ze liever geen Thaise man wilde, daar is ze heel duidelijk over. Veel Thaise mannen zijn absoluut niet te vertrouwen. Drinken, gokken en vooral vreemdgaan, daar is ze allergisch voor. Zelfs als ze het financieel redelijk goed hebben verkiest ze alsnog een farang… maar wie weet … misschien is ze wel blind voor de werkelijkheid omdat ze het goed getroffen heeft met mij 😉

 13. Veronique zegt op

  Als westerse vrouw moet ik al jaren gniffelen als westerse mannen bevestiging zoeken en willen weten of ze nou echt geliefder zijn dan Thaise mannen en Thaise vrouwen echt liever een westerse man hebben, ook al is deze 2x zo oud en niet echt aantrekkelijk.

  • Willy zegt op

   Laat jouw manier van denken nu net de reden zijn waarom ik geen westerse vrouw meer wil hebben.

   Ik was 28 jaar gehuwd met mijn toenmalige echtgenote en werd OOK gedumpt voor een ‘betere man’.
   Dan heb ik mezelf een mooie jongere Thaise dame cadeau gedaan waarmee ik nu al 15 jaar gelukkig gehuwd ben. En die vind me nu blijkbaar wel goed genoeg Veronique…

   Dus gniffelen over de westerse mannen zou je misschien beter achterwege laten.

  • Matthias zegt op

   Beste Veronique,

   Zullen we uw redenering eens omdraaien?

   Waarom zouden wij, de oude westerse man, een oude onaantrekkelijke westerse vrouw huwen als we in Thailand geliefd zijn om wie we echt zijn. Hier worden we op zijn minst niet veroordeeld omdat we oud en lelijk zouden zijn zoals jij ons omschrijft.

   Ik vind je uitspraak eigenlijk wel straf hoor. Maar gniffelen mag hoor, als jij je daarmee gelukkig acht.

   Trouwens, er zijn ook tal van voorbeelden gekend van oudere onaantrekkelijke dames die op zoek gaan naar jongere mannen, dit meestal in armere gemeenschappen. Dit even ter zijde.

  • Greet zegt op

   Beste Veronique,

   Als vrouw zijnde had ik hier graag toch even willen op reageren.

   Ik ben geboren in België en heb mijn grote liefde gevonden in Thailand tijdens mijn vakantie. Mijn Thaise echtgenoot (nu al 7 jaren gehuwd) is 4 jaar jonger dan mezelf, hoger opgeleid en heeft een goed betaalde job. Ik ben hem gevolgd naar Thailand en ben volledig van hem afhankelijk (kan hier dus niet werken).

   We respecteren elkaar zoals we zijn. Uw provocatie, want zo komt dat over bij mij, is nergens voor nodig. Ik begrijp veel westerse mannen dat ze soms hun buik vol hebben van westerse dames. Hier in Thailand heerst een totaal andere mentaliteit tegenover buitenlandse partners. Maar ik heb de indruk dat jij daar totaal geen voeling mee hebt.

   Uw gegniffel zegt veel over je persoonlijkheid. Een partnerkeuze is een persoonlijke aangelegenheid waar iemand anders niet moet over oordelen. Als je als koppel gelukkig bent is het enige wat telt. Al de rest is praat tegen de vaak.

   • Atlas van Puffelen zegt op

    Wat springen wij toch overeind, als een Bok op de haverkist.
    Wil Veronique toch wel een heel klein beetje steunen in haar gedachte.
    En dat scheiden OOK in Thailand een soort ‘gewoon’ aan het worden is waarin de getrouwde of samenwonende buitenlander ook zijn aandeel heeft geven de cijfers aan.
    Hoewel de centen met een knipoog met je blauwe kijkers en een strak bierbuikje natuurlijk een hoop goed maken, en een kleine heroverweging waard is.

    Citaat

    How many divorces are there in Thailand?
    The divorce rate in Thailand has been increasing in recent years. In 2022, there were a total of 146,159 divorces in Thailand, up from 118,539 in 2021. This represents a 23% increase in the number of divorces in just one year.18 mei 2566 BE

    Linkje nog in de loop der jaren https://ap.lc/EIDct

    • Roger zegt op

     Goed dat je iemand die hier de boel komt opstoken toch maar een klein beetje wil steunen.

     Ons bestempelen als lelijke oude mannen en erbij staan gniffelen zegt voor mij genoeg. Misschien is Veronique wel misnoegd omdat ze zelf niet aan dat schoonheidsideaal voldoet.

     Ik vind het betreurenswaardig dat een partnerkeuze door anderen bekritiseerd worden. Het enige wat ik vraag is dat men iedereen zou respecteren, wat zijn/haar keuze ook is.

     • Atlas van Puffelen zegt op

      555 ja het is wat met die ‘schoonheid’ van vrouwen [en mannen] het zit tussen je oren.
      Zei vaak ‘nou gratis nog niet’ terwijl je voor een ander een stevige crisis over heb.
      Tegelijkertijd is een klein beetje kritiek helemaal niet schadelijk, voor vele mensen, blijf je lekker alert.
      Voor eigen parochie preken is ‘ons’ vaak niet onbekend.
      Maar dat zal wel weer niet zo ‘respectvol’ zijn.
      Het is allemaal weer een glimlach waard.

 14. Rudolf zegt op

  Ik wil het eens omdraaien en vertellen waarom ik als westerse man met een Thaise vrouw ben getrouwd. Ik ben nu 73 jaar oud en woon met mijn huidige Thaise vrouw sinds verleden jaar definitief te Korat. Ik leerde haar in 2003 via een datingsite kennen en onze kennismakingsperiode was 4 weken vakantie in april 2004 in Thailand. Ze was (en dus nog steeds) 18 jaar jonger, en hoe ik haar in die 4 weken leerde kennen had ik er een absoluut goed gevoel over en een danig vertrouwen dat het wel goed zou komen tussen ons. Dus augustus 2004 kwam ze met MVV naar NL. Dat kon in die tijd nog. En wat bleek: uitermate trouw en loyaal, handen uit de mouwen, goed voor mijn 4 (stief)kinderen, en in die 18 jaar in Nederland zelf in lagelonensectoren aan de slag, geen geklaag, altijd positief, hard gewerkt, goed gespaard, haar ouders nooit vergetend – en nu hebben we samen een goed leven van mijn pensioen in Thailand. Kom ik (onverhoeds) te overlijden, krijgt ze partnerpensioen, tzt haar eigen aow en pensioentje, via de notaris alle banktegoeden, huis en haard.
  En natuurlijk was haar wens om bestaanszekerheid een groot motief (klinkt sympathieker dan het woordje geld), net zo goed als het mijn wens was om inzake mijn oude dag verzekerd te zijn van goede zorg. Maar dat is altijd uitgesproken en zo vonden we elkaar.

  Mijn eerste vrouw ontwikkelde in 5 jaar tijds na huwelijkssluiting een een enorme drankzucht en ondanks begeleiding van de toenmalige CAD (nu verslavingszorg) bleef ze volharden, en toen ze ook nog eens onverschillig werd naar onze beide kinderen ben ik gaan scheiden. Mijn partner nadien- want trouwen wilde ik niet meer- hield er na 20 jaar samenwonen en zorg voor haar 2 kinderen, waarin ik een groot aandeel had, een stiekeme relatie op na met een collega. Dus dat was ook voorbij. Dus waarom zou een mens/man nog een westerse vrouw willen? Feministisch, vrijgevochten, zelfstand, onafhankelijk, zelfbewust- van mij mogen ze elk etiket op hun voorhoofd plakken welke ze maar willen. Maar fatsoenlijk partnerschap is hen niet toebedeeld.

  Natuurlijk is het motief bij sommige Thaise vrouwen om een westerse man te willen uit armoede geboren en speelt geld een rol. Maar met Omzigt heb ik dan liever het woord bestaanszekerheid. En dat is wat West en Oost elkaar kan bieden.

  Weet je wanneer ik gniffel: als een ouder NL koppel door een shoppingmall loopt, of inkopen doet bij BigC of Lotus’. Hij verlekkerd fantasievol kijkend naar al dat jong spul, zij argwanend over haar schouder kwade blikken werpend. Misschien haar corset nog wat steviger aansnoeren.

  • Dominique zegt op

   “Misschien haar corset nog wat steviger aansnoeren.”

   Haha Rudolf, perfect verwoord! Ik heb toch goed gelachen met je uitspraak!

   Je verhaal is redelijk gelijklopend met dat van mij. Eenmaal ‘onze’ kinderen afgestudeerd waren (grotendeels door mij betaald), werd ik ook alleen achtergelaten omdat vrouwlief al 3 jaren een geheime relatie had. We waren zogezegd uit elkaar gegroeid. Van de ene op de andere dag heeft ze haar valiezen gepakt en is ze bij haar nieuwe vriend ingetrokken. Ik bleef verweesd achter met mijn 2 dochters.

   Die ‘vrijgevochten’ westerse dames hoef ik ook niet meer. Voor mijn part mogen ze met zijn allen hier zoveel komen gniffelen als ze willen, dat typeert hun persoonlijkheid. Nu ben ik al 14 jaar gelukkig samen met mijn lieve Thaise echtgenote. Voor de rest trek ik me weinig aan wat een ander van ons denkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website