“Ik zal nooit met een Thaise trouwen”

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags:
22 juli 2017

Recent had ik een interessant gesprek met een jongeman uit St. Petersburg. Ja, een Rus dus maar de beeldvorming die wij hier in Thailand over Russen hebben, is op hem zeker niet van toepassing. Edwin is een vriendelijke, intelligente en vooral hoffelijke Rus, misschien wel een afstammeling van de “Rusluie” uit Vriezenveen, maar dat is een ander verhaal. Hij woont al enkele jaren in Thailand en heeft een eigen firma.

We praatten over van alles en nog wat, over ons beider poolbiljartspel, onze afkomst, hobby’s, Thailand, enz. enz. Uiteindelijk kwam (natuurlijk) ook het uitgaansleven in Pattaya ter sprake. Edwin vermaakt zich best in de bars en disco’s waar hij regelmatig een afspraakje heeft met een Thaise dame.

“Weet je wat mijn liefste wens is?”, zei hij op een gegeven ogenblik. Ik wist het uiteraard niet en hij vervolgde: “Kinderen! Ik zou dolgraag kinderen van mijzelf hebben, dat zou ik prachtig vinden. Ze zien opgroeien, ze goed opvoeden en een goede opleiding bezorgen, het zou een prachtdoel in mijn leven zijn!”

“Nou, Edwin, dan zul je toch iets in je levenspatroon moeten veranderen en op zoek gaan naar een duurzame relatie in plaats van al die avontuurtjes. Nooit aan gedacht?”

“Zeker wel,” antwoord Edwin, “ik heb het al eens geprobeerd met een Thaise dame, maar het werkte niet, de relatie heb ik na zes maanden afgebroken.”

“Vertel, wat ging er mis dan?”

“Eigenlijk niets, het was een prima relatie. Zij was mooi en charmant, niet dom, de seks was prima, zij zorgde voor het eten, zij was aangenaam gezelschap als wij uit gingen, kortom zij deed er alles aan om het mij naar de zin te maken. Maar al na een maand begon het mij tegen te staan, ik miste iets in onze relatie.

Een relatie bestaat voor mij niet alleen uit feestvieren, eten en seks. Je wilt ook met elkaar praten, je gevoelens laten spreken, meer dan alleen “ik hou van jou” en begrijpen wat er in haar hoofd allemaal omgaat. We spraken beiden redelijk goed Engels en toch, die gevoelens, je dromen over de toekomst en dat soort dingen kun je toch eigenlijk alleen maar goed in je eigen taal formuleren en uitspreken. Ik heb het wel geprobeerd, maar bij haar was dat moeilijk. Later heb ik wel begrepen dat Thais sowieso niet gemakkelijk over gevoelens praten. Ik kon hiermee niet leven en na zes maanden heb ik de relatie, die voor mij geen toekomst had, verbroken. Ik zal dus nooit met een Thaise vrouw trouwen. Begrijp je wat ik bedoel?”

Ik kon niet veel anders zeggen dan: “Goh, Edwin, jammer voor je, maar laat ik je vertellen, dat ik het volkomen begrijp. Jonge mensen uit westerse landen moeten hun partner zoeken in eigen land en zolang ze die niet gevonden hebben, is een vakantie in Thailand en het feestvieren natuurlijk prima!. Wat ga je nu doen?”

Edwin: “Ik ga over niet al te lange tijd terug naar St. Petersburg. Ik ben pas begin 30, heb nog een heel leven voor me. Ik ga er werk zoeken en een Russische partner, waarmee ik gelukkig kan zijn in een mogelijk kinderrijk gezin!”

Naschrift: Ik heb jaren geleden al een verhaal op dit blog geplaatst, getiteld: Een relatie met een Thaise, ja of nee?” Lees het nog eens en zie waarom ik het met Edwin eens was: www.thailandblog.nl/relaties/relatie-thaise

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


31 reacties op ““Ik zal nooit met een Thaise trouwen””

 1. HansNL zegt op

  Denk toch dat de taal niet de hoofdoorzaak is van het Eventuele misgaan van relaties met een Thaise.
  Persoonlijk, maar wie ben ik, is het onvermogen je in kunnen, en willen, in de culturele erfenissen van de partner.
  Of dat zo is bij Russen?
  Denk het wel.
  Ben van huis uit door familie geindoctrineerd in de “Indische” manier van denken, en doen.
  Aangekomen in Thailand herkende ik veel overeenkomsten.
  Veel dingen, manieren in Thailand komen overeen met manieren en dingen die mij door de familie zijn aangereikt.
  Natuurlijk refereer ik (te) vaak aan mijn Nederlandse culturele erfenis, maar toch helpt indoctrineren van Indie het omgaan met de typische Thaise manier van doen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. henry zegt op

  een kletskoek verhaal ik heb 32 jaar en 5 jaar huwelijk achter de ri=ug net een Thaise echtgenotem verschillend van mijn vrienden zitten ook al boven een zilveren huwelijksjubileum. Ze hebben. hun echtgenote niet in het uitgangsleven van Pattaya gevonden

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. Pat zegt op

  Wat begrijp ik die man zo goed, ik zou mijn gedacht over een relatie met Thaise dames niet beter kunnen verwoorden…

  Het heeft inderdaad te maken met ‘iets missen’ in een relatie met een Thaise.

  Ook ik vind communicatie in een relatie erg belangrijk en dan is “I love you” echt niet voldoende.

  Je wilt dat je partner ook voorstellen doet, initiatieven neemt, iets onderneemt of organiseert in die relatie, en dat doet de doorsnee Thaise niet.

  Zij volgt gedwee, is te gemakkelijk, en spreekt inderdaad meestal niet over haar slecht gevoel binnen de relatie.
  Zo blijft het allemaal wat te oppervlakkig voor mij.

  De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat ook vele andere vrouwen (nationaliteiten) op dat vlak niet hoog scoren voor mij, maar bij de Thaise meisjes zit het een beetje meer cultureel ingebakken vrees ik…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
  • Sir Charles zegt op

   Dat de communicatie in een relatie niet alleen maar oppervlakkig moet zijn daar zijn we het over eens maar je haalt hier wel weer het gezapige vooroordeel aan dat Thaise vrouwen altijd volgzaam en gedienstig zijn die alles maar leuk en goed vinden wat hun farang-man wil.
   Ze zullen er zijn maar ook dikwijls geconstateerd dat het juist andersom is, zij hoeft maar te knikken en hij rent en vliegt direct voor haar, kost wat het kost dat hij bij wijze van spreken zijn haar paars zou verven of op zijn oren gaat dansen wanneer zij daar om vraagt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
   • Pat zegt op

    Sir Charles, uiteraard was dit een overdrijving van mij, maar ik heb voldoende observatie-ervaring om te stellen dat dit als uitgangspunt wel juist is.

    Ik weet ook wel dat dit niet betekent dat Thaise vrouwen over zich heen laten lopen, integendeel zelfs, daar zijn voorbeelden genoeg van.

    Bovendien vind ik dat zeer goed dat er niet te spotten valt met hen, zo dwingen ze ook respect af.

    Ze zijn echter niet ambitieus genoeg in een relatie, vind ik…!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
    • Hendrik S. zegt op

     De Thai geven hun gevoel niet weer uit angst voor gezichtsverlies.

     Dat de Thaise vrouw niet ambitieus genoeg is, naar westerse waarden, komt voort uit dat de man meer aanzien heeft in het gezin dan de vrouw.

     Vandaar ook het wel bekende “Up to you”. Een vrouw strijkt niet tegen de wil van de man in, die schikt ernaar, is hun visie hierop.

     Wanneer de Thaise vrouw een zekerheid heeft (trouwen, huis, auto) zal zij zich ook makkelijker open stellen aangezien zij de verwachting heeft dat de man haar niet zomaar 1,2,3, zal gaan verlaten.

     Iets wat vele buitenlanders niet begrijpen.

     Want nu ze ‘de buit’ binnen heeft durft ze ‘eisen’ te stellen. Terwijl deze eisen er al waren, echter nooit openlijk gedeeld.

     Reken uw Thaise partner dan ook nooit af op haar (of zijn) gedachten. Zij zullen dit zien als gezichtsverlies en daarom nooit openlijk met u communiceren

     Totdat ‘de buit’ (zekerheden in het niet verlaten) binnen is….

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
     • Hendrik S. zegt op

      Ter aanvulling (en als mogelijke stelling v/d week)

      Thaise vrouwen weten echt wel waar ze heen willen. Ze durven het alleen niet te uiten.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Geert zegt op

   Zij volgt gedwee,is te gemakkelijk,hahahaha sorry hoor maar dis is wel het meest belachelijke wat ik ooit heb gehoord.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • Pat zegt op

    We weten na deze post ook meteen waarom dat is, waarvoor dank.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. bona zegt op

  Ook ik ben het eens met deze persoon. Een huwelijk moet steeds gebaseerd zijn op ware liefde!
  Indien ware liefde niet aanwezig is, kan men beter bij een langeafstands relatie of een losse relatie blijven.
  Een huwelijk met een Thaise schone omwille van de onmogelijkheid op een andere manier aan zijn trekken te komen, is heel zeker uit den boze.
  Ik wens iedereen een prachtig leven, elk op zijn manier.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 5. Old-Amsterdam.com zegt op

  Niet alle Russen zijn schreeuwers ,in de Old-Amsterdam bar op Koh Samet heb ik regelmatig met zeer leuke intelligente Russen te doen gehad.
  Aardige jonge mensen die weten wat er speelt in de wereld en niet altijd blij zijn met hun landgenoten die wel met hun onaangepaste gedrag de boel verstieren.
  Dat deze jongeman niet zo snel een Thaise zal huwen is zijn persoonlijke keuze en snap het ook wel een beetje.
  Net zoals ik boven schreef over Russen geld dit ook voor Thaise schatjes ,het zijn niet allemaal op geld bewuste wolven die er alles voor doen om je knip leeg te trekken.
  Je moet geluk hebben ,ik ken genoeg mensen die een fantastisch huwelijk hebben al 10-tallen jaren lang zowel in Thailand wonend dan wel in Nederland.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +16 (obv 16 stemmen)
 6. Henny zegt op

  Goh, laat ik nou dat probleem van communicatie met een Russin gehad hebben. Zij kon redelijk Engels, echter diepgaande gesprekken verliepen slecht!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. Henri zegt op

  Cultuurverschillen en taalproblemen zijn hier vaak debet aan. Van de meeste Nederlanders die ik ken en gekend heb in de afgelopen 10 jaar hier is het Engels niet bepaald om over naar huis te schrijven, om over enige Thaise taalvaardigheid maar helemaal te zwijgen. Ik ben eigenlijk nog geen Nederlander tegengekomen die redelijk tot goed Thais spreekt.
  Ik heb 4 keer nieuwe buren gehad, 1 relatie van hen was in evenwicht, goede communicatie met ons en bij waarneming ook tussen hen. De drie anderen leefden achter de deur, Thaise dame met neusje in de hoogte, mannetje gedwee en volgzaam, een sociale groet kon er niet af. Verder vast patroon, nieuwe auto en na verloop van tijd van huurhuis naar koopwoning. Thaise dames weten over het algemeen precies wel wat ze willen en dat is vaak materiele voldoening, zelfs ten koste van anderen in hun leefomgeving.
  Echter ik ken hier ook prachtige relaties, dus dat bestaat ook.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • harry zegt op

   Beste Henri,
   Wellicht heb je heel weinig of geen vrienden en kennissen onder de Nederlanders in Thailand daar je zegt dat je nog geen Nederlander bent tegengekomen die enige Thaise taalvaardigheid heeft.Ik mag aannemen dat je in Thailand woont?Ik ken best wel een aantal Nederlanders waaronder ik zelf die een redelijke tot goede kennis hebben van de Thaise taal zowel in woord als geschrift.Maar waarschijnlijk is je eigen kennis van de Thaise en ook Engelse taal uitmuntend.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. Pat zegt op

  Aan corretje : je zegt dat een Thaise vrouw de familie aan haar laars lapt, terwijl hier en elders al duizenden keren is geschreven dat het net in de Thaise cultuur zit dat kinderen hun ouders financieel moeten helpen…!?

  Dat is toch vaak de aanleiding waarom een Thaise met een Farang wilt trouwen, om daarna haar familie financieel te kunnen ondersteunen?

  Een Thaise uit een welvarend gezin trouwt toch zeer zelden met een Westerling, het is zelfs de vraag of ze daar wel mee mag thuiskomen??

  Komt ze uit Pattaya dan is ze een prostituee, en dan is haar keuze snel gemaakt, en als ze uit de Isaan komt dan is ze gegarandeerd van arme komaf.

  Je zit dus steeds met de factor geld, wat voor mij een bijkomend gevoelsargument is om niet meteen met een Thaise dame te trouwen.

  Voor alle duidelijkheid, ik respecteer Thaise dames enorm hoor! Alleen zal ik er nooit voor kiezen om ermee te trouwen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 9. chris zegt op

  http://www.therichest.com/rich-list/world/worlds-10-most-divorced-nations/.

  Echtscheidingspercentages lopen in sommige landen op tot 70 % (nr 1 is Belgie). En ik geloof er niks van dat dat meestal gaat om huwelijken tussen mensen van verschillende nationaliteiten. Het verhaal van de Rus is volgens mij echt onzin.
  Het is duidelijk dat er de laatste 30 jaar meer huwelijken worden gesloten tussen mensen van verschillende nationaliteit. De wereld is kleiner geworden, we gaan overal op vakantie en ontmoeten interessante mensen van een andere achtergrond. Dat kan ook op het internet en het is voor steeds meer mensen mogelijk dat eerste online contact te laten opvolgen met werkelijk contact. Dan volgt verliefdheid wellicht en denken om op de een of andere manier dichter en dagelijks bij elkaar te zijn. En dan stuit men op praktische problemen zoals werk, geld, pensioen, verzekeringen, regels, visa, inburgering etc. etc..
  Voor mij gaat het in een relatie niet om praten maar juist om luisteren. Een van de meest effectieve manieren om effectief te zijn, in werk en liefde. Althans volgens het boek van Steven Covey; een boek dat mijn leven heeft veranderd: TRY FIRST TO UNDERSTAND, THEN TO BE UNDERSTOOD.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 10. Sjaak S zegt op

  Ben ik toch een bofferd… mijn vrouw kan over haar gevoelens praten en volgt mij NIET gedwee. Ze doet haar eigen dingen, maar we doen ook dingen samen en ze zorgt zo goed als ze kan voor mij. Zelfs als ik afwas vraagt ze me wie mij gezegd heeft dat te doen.
  We hebben leuke tijden, ook ruzie, gewoon zoals in iedere normale verhouding.
  Maar… ik ben bijna 60 en de Rus in het verhaal net begin 30. Dat is een heel verschil en toen was ik ook nog maar net aan het denken aan een vaste relatie… het heeft jaren geduurd voordat ik rust vond. Die heb ik nu met mijn vrouw gevonden nadat ik 55 was geworden….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • André Deschuyten zegt op

   Beste Sjaak, Beste mensen,
   Ben het volledig met je eens, ik ben met m’n gat in de boter gevallen. M’n Thaïse vrouw is er steeds voor mij, ik voor haar. Onze relatie was van in den beginne gewoon fantastisch, zij sprak over haar gevoelens, ik over de mijne. Zij sprak over de toekomst, wat zij nog wilde bereiken, zij was 58 jaar (ik dacht dat ze pas +/- 35 jaar was) en ik was er 56. Had ik deze vrouw tegen het lijf gelopen toen we 25 jaar waren, ben ik er zeker van dat we nog steeds samen zouden zijn maar dan wel met een kroostrijk gezinnetje.
   Mijn vrouw heeft de geldbeugel in handen in Thailand, als we naar West-Europa komen vraagt zij aan mij om die geldbeugel hier te beheren. Onze woningen in Thailand (inmiddels hebben we er reeds 4 woningen en 1 flatgebouw bestaande uit 16 appartementen) zijn in een gemeenschappelijke firma gegoten, wij waren nog drie weken samen of we kochten ons eerste huis en zij drong er op aan om een patrimonium firma op te richten, onze kinderen zullen er ook goed hebben mocht er ons iets overkomen.
   Wij (m’n vrouw en ik) hebben pas de eerste keer seks gehad na +/- 15 dagen dat we met elkaar optrokken en hoe we sindsdien de seks beleven kan menig westerse vrouw een puntje aanzuigen en toch leren we elke dag (ja we hebben elke dag seks met elkaar en willen het zo houden tot onze dood) lichamelijk, fysisch en verstandelijk van elkaar weer een beetje bij. Wij werken samen, delen alles met elkaar, en het gaat ons bijzonder goed (ook in ons beroepsleven).
   Wat Dick en Tino Kuis het verwoordt omtrent de Gringo en de Rus daar ben ik er volledig mee eens. Anderzijds begrijp ik totaal niet de houding van die Rus, mijn inziens was het hem alleen voor de seks te doen maar wil hij dat niet aan de buitenwereld te kennen geven, of beter kon hij zijn vriendin na 6 maanden nog steeds geen orgasme bezorgen, misschien wat cru gezegd maar daarover zullen weinige mannen over spreken en de fout ergens anders op verhalen, ook op vrouwen van vreemde etniciteit. In één woord “ZIELIG”

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. Hendrik zegt op

  Geheel mee eens Corretje, kwam er iets te last achter, zelf een “demading “eigen baas voor vele Jaren had Ik zo moe ten zij en het was moeilijk voor mij dat op te geven. Denk dat we er nu uit zijn en laat haar de dingen doen, niet altijd even makkelijk maar toch. Hebben samen een pracht dochter van 6 jaar die een echte 50/50 is. Dus ook demanding maar net zo gek als haar Vader. Welkom in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. dick zegt op

  Wat een kletskoekverhaal. Relaties en de verwachtingen die je ervan hebt zijn zo persoonlijk, dat het voor eenieder verschillend is.
  De ideën die Gringo en zijn Rus daarover hebben zijn daarom totaal irrelevant en niet interessant.
  Beiden kunnen hetzelfde verhaal vertellen over hun relaties met westerse vrouwen, maar dan zullen zij daarbij niet de etniciteit van de vrouw vermelden , Nederlands of Vlaams enz. zijnde, als oorzaak van het falen van de relatie. Immers dan zouden ze zich totaal belachelijk maken, maar kennelijk vinden ze dat niet erg als het een Thaise vrouw betreft!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Tino Kuis zegt op

   Je slaat de spijker op de kop, beste Dick, en ik ben blij dat je dit zo krachtig naar voren brengt. Ik heb de moed opgegeven mensen duidelijk te maken dat persoonlijke verhoudingen alles met die personen te maken heeft en weinig met Thai-zijn etc.

   De diversiteit van persoonlijkheden in Thailand is even groot als die in Nederland. Je kunt het hier en daar goed of slecht treffen. Er is niets Thais aan een Thai behalve zijn nationaliteit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Pat zegt op

    Sorry hoor, maar dat er niets Thais is aan een Thai, behalve zijn nationaliteit, dat moet je mij (ons) toch eens uitleggen…?

    Er is toch culturele antropologie, zijnde verschillen tussen gemeenschappen en cultuurgroepen?

    Hoe vaak zijn er hier nu al geen berichten verschenen over “de Thai denkt zus”, “de Thai denkt zo”, je mag “een Thais kind niet aaien op het hoofd”, “je mag je voeten in Thailand niet zus of zo leggen”, etc…

    En nu wordt hier door sommigen gezegd dat een Thais huwelijk bijna hetzelfde is dan een huwelijk met een Vlaamse of een Hollandse…!

    Uiteraard duiken er in alle soorten relaties problemen op, en uiteraard wordt een relatie persoonlijk beleefd, en uiteraard kan je niet veralgemenen en zeggen dat een Thais huwelijk minder slaagkans heeft dan een Vlaams huwelijk, etc.

    Maar er zijn toch patronen (zoals bijvoorbeeld de onderhoudsplicht in de Thaise cultuur die niet bestaat in Westerse huwelijken), dus waarom mag ieder voor zich persoonlijk dan geen (subjectieve) stellingen verkondigen waarom hij een dame van een bepaalde cultuur niet zou huwen?

    Ik vind de discussie hier grotendeels heel waardig en eerlijk, maar sommigen voelen zich een beetje snel op hun Westerse/Thaise huwelijkstenen getrapt.

    Heb het nu niet over jou Tino!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • dick zegt op

     Dat er niets ‘Thais’ zou zijn aan een Thai heeft niemand gezegd. Het is juist boeiend dat er verschillen bestaan tussen ‘gemeenschappen en cultuurgroepen’, zoals Pat het uitdrukt.
     Maar het is een andere zaak om daaraan het mislukken van relaties te wijten.
     De kans is zeer groot dat ook zonder die verschillen relaties zouden stuk lopen, zoals dat immers ook het geval is tussen mensen die ‘cultureel-antropologisch’ niet of minder van elkaar verschillen.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
     • Pat zegt op

      Ben akkoord met jou, maar SOMS kan het mislukken WEL te maken hebben met een te groot cultuurverschil.

      Ik met mijn liberale open visie op mens en maatschappij, maak geen schijn van kans in een huwelijk met bijvoorbeeld een moslimmeisje.

      Als culturen erg verschillen, zeker als de verschillende partners er sterk aan vasthouden, dan is zo’n relatie bij voorbaat gedoemd om te mislukken.

      Liefde overwint echt niet alles hoor!

      Dick, jouw eerste zin hierboven is wel verklaard door Tino, dit geheel ter zijde!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Tino Kuis zegt op

     Bedankt, beste Pat!
     Die verschillen tussen gemeenschappen en culturen gelden alleen als je naar grote groepen kijkt, en je vergelijkt dan gemiddelden. Stel nu dat je constateert dat gemiddeld genomen een Thai meer gesloten is dan een Nederlander. Wetenschappelijk blijken die verschillen niet zo groot te zijn als vaak wordt aangenomen. Maar er zijn veel open Thais (ik ken er vele) en wat veel gesloten Nederlanders.

     Als ik een individuele Thai ontmoet mag ik dus niet aannemen dat hij/zij gesloten is en ook niet dat als hij/zij gesloten is dat is omdat hij/zij een Thais is. Want wat moet ik met die open Thais en gesloten Nederlanders? Het is juist die aanname, oh een Thais en dus etc. die de problemen veroorzaakt. Het geldt even goed natuurlijk voor de manier waarop veel Thais naar buitenlanders kijken.

     Bijna alle kinderen over de hele wereld zorgen goed voor hun ouders, hoewel er en in Thailand en in Nederland uitzonderingen zijn. Die Nederlandse onderhoudsplicht hebben we, heel verstandig, voornamelijk uitbesteed aan de staat en daar dragen we ook allemaal aan bij.

     Ik heb als huisarts gezien hoeveel kinderen, vooral weer dochters, het vuur uit hun sloffen lopen voor hun bejaarde ouders, en in Thailand zag ik ook kinderen die hun ouders in de steek lieten overigens vaak uit armoe.

     Ook in Nederland, weer vooral bij dokters, komt veel angst voor gezichtsverlies voor, en zo kan ik nog even doorgaan.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
     • Pat zegt op

      Beste Tino, in deze uiteenzetting volg ik je volledig, alleen ga ik daar dan blijkbaar volgens jou te theoretisch mee om…

      Het klopt wel degelijk dat niets 100% is zoals je impliciet zegt, zelfs bruggen en tunnels storten soms in en dat is toch wiskunde, maar er zijn inderdaad zoals je zelf zegt patronen/gemiddelden/grote algemeenheden.

      Wel, vanuit die pseudo-wetenschappelijke theorie kan je een aantal wetmatigheden verklaren denk ik.

      Ik verwijs nu even gemakkelijkheidshalve naar het voorbeeld van de onmogelijke relatie tussen mij en een moslimmeisje, maar het klopt dat er waarschijnlijk wel moslimmeisjes zijn waarmee een relatie wel zou lukken voor mij (al pas ik hiervoor principieel, wegens mijn aversie tegen die religie).

      Zo is het dus ook om andere redenen dat de gemiddelde Thaise vrouw niet compatibel is met mij om in een relatie te stappen.

      Gezien mijn groot respect en zeer goed gevoel jegens Thaise vrouwen, sluit ik het anderzijds niet uit…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. Jacques zegt op

  Op dit onderwerp heeft een ieder zijn eigen mening en verhaal. Mensen zijn en blijven verschillend en het is zaak om toch overeenkomsten te vinden en begripvol te zijn, ten einde een succesvolle relatie te hebben en houden. De basis van een relatie is al totaal verschillend. Jonge mensen gaan voor een relatie waarbij het kinderen krijgen een grote factor speelt en de verliefdheid of sexuele aantrekkingskracht is voor velen eveneens een belangrijke factor.
  Bij de relaties tussen ouderen en jongeren speelt de factor geborgenheid en verantwoordelijkheid en de financiële factor een grote rol van betekenis. De verliefdheid valt dan weg en de sexuele aantrekkingskracht ontbreekt natuurlijk bij de jonge dames, want de handsome man is er niet meer. De zogenaamde verstandrelaties en die tref je ook overal op deze aardbol. Het gaat er dus om of je dit kan accepteren of niet en genoegen neemt met wat er wel is. Vind je het van belang dat je een goed gesprek kan voeren of heb je genoeg aan een jong lichaam met wat er dan nog bijkomt. Zoveel factoren spelen een rol en iedereen gaat daar weer anders mee om. Het verhaal van die Rus is er een van velen. Dus in feite heeft iedereen een beetje gelijk en ongelijk het is maar van welke kant je het bekijkt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 14. Danny zegt op

  Een maand geleden heb ik voor het eerst in de UK, waar ik woon en werk, een thaise dame onmoet. Op zich hebben aziatische vrouwen mij nooit geinteresseerd, maar deze dame….ho maar. Terug een verliefdheid die ik in jaren niet meer heb gehad. We hebben een paar keer afgesproken maar toch zijn er dingen die me beginnen te irriteren. Ze zegt wel dat ze me leuk vindt enzo maar het lijkt wel of ik degene ben die altijd maar het intiatief moet nemen om haar op te bellen, berichten sturen enzo. Ze zal bijna nooit dat spontaan uitzichzelf doen. Een tweede ding dat me opvalt: ze toont heel weinig emotie. En dat vind ik in een relatie net iets heels fundamenteel. Het maakt me nu allemaal heel verward en begin soms te denken dat ze niet eerlijk met me is. Ben ik nu te westers ingesteld?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Jacques zegt op

   Zeker op het gebied van relaties is het belangrijk dat er naar het gevoel geluisterd wordt. Zoals u het hier omschrijft zou ik mij twee keer bedenken alvorens door te gaan. Maar wellicht speelt dit al bij u. Het gaat alleen goed als de liefde en aandacht van twee kanten komt.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 15. Dvd Dmnt zegt op

  Ieder huisje heeft zijn kruisje.
  Deze Russische jongeman heeft op een mooie manier duidelijk gemaakt dat zijn droomhuwelijk niet hier in Thailand – of eerder met een Thaise – zal zijn. En daar een voor hem heel valabele reden aangegeven.
  Feit dat hij niet over een nacht ijs ging, of juist wel, naargelang wat je bedoelt, getuigt van intelligentie.
  Er zijn veel mensen die eerder onbezonnen ergens aan beginnen, alleen hun geluk en niet dat van de partner najagen, en dan stranden die huwelijken vroeg of laat. Zelfs na 30 jaar, dan ben je pas dom geweest al die verloren jaren, tijd, energie geld en dan begint je leven weer opnieuw van nul.

  Taalbarrières en/of cultuurverschillen hebben al voor veel miserie en echtscheidingen gezorgd.
  Over de hele wereld.
  De getuigenissen van zij die er wel in slagen, een multicultureel huwelijksleven, bewijzen alleen maar dat het kan. Niet dat het overal zo is, lukt of erger, moet.

  Kijk vooral naar jezelf. Daar begint je geluk.Zou toch moeten ?:~)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. Steven di Glitterati zegt op

  De veralgemeningen in deze post, en bijhorende commentaren, doen me een beetje de tenen krullen. Belangrijk bij een goede relatie is de juiste persoon tegenkomen. Heeft zelfs niets te maken met origine of cultuur. Mijn Thaise echtgenote is mijn beste vriend. Wij praten over alles, op een manier dat dit nooit eerder kon, zelf niet met Belgische vriendinnen. Wil dat zeggen dat een goede relatie niet mogelijk is met een Belgische vrouw. Uiteraard kan dat wel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website