Nhong kwam, zag, en verdween weer…

Door Joop van Breukelen
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
7 maart 2012

Dit is de (kortstondige) geschiedenis van Nhong. De naam spreek je als Thai geheel anders uit dan Nong, maar dat terzijde.

Het verhaal begint ongeveer vier jaar geleden. Ik nam de Skytrain in Bangkok naar Ekamai, waar mijn auto stond geparkeerd. Het regende licht en ik moest een grote plas water overssteken. Ervoor stond een mooi meisje in een wit uniform en een vliegtuigkoffertje op wieltjes. Ze aarzelde, wellicht vanwege het gewicht van haar bagage en de aanslag die het modderige water zou kunnen doen op haar smetteloze uniform. Ik knikte vriendelijk en pakte het koffertje uit haar handen, droeg het naar de overzijde en hielp het aantrekkelijke schepsel met oversteken. Ik vroeg waar ze heen ging? Met de bus naar Chonburi, want daar werkte ze in een schoonheidskliniek waar ruim met Botox werd gespoten.

We wisselden telefoonnummers uit, ook al omdat ik tussen twee relaties verkeerde. Haar Engels was ronduit abominabel, maar haar frisse 27-jarige schoonheid vergoedde veel. Zelfs haar naam wist ik niet. Een paar weken later belde ze me op, maar omdat de relatie met mijn vriendin toen inmiddels was hersteld, kapte ik het contact af.

Drie jaar later kreeg ik, met Songkran, vreemde sms’jes, in gebroken Engels. Geen idee waar ze vandaan kwamen. Ik antwoordde dat ik geen snars begreep van berichten als ‘I miss you’ en andere hebberige teksten. Haar broer belde met de mededeling dat Nhong graag contact met me wilde hebben. Ook praatte ze zelf tegen me, maar ik was er heilig van overtuigd dat Nhong en het hele gezelschap fors aan de alcohol zaten. Toen de naam Ekamai viel, begon me iets te dagen. Ik bleef vriendelijk en ook nieuwsgierig. De bestaande relatie was inmiddels beëindigd.

Ze belde op dat haar broer bij mij in de buurt een bruidspaar moest fotograferen. Of ik haar wilde ontmoeten? We spraken af bij een benzinestation. En daar stond Nhong, vergezeld door twee vriendinnen. Inmiddels was ze de dertig gepasseerd, maar nog steeds opwindend aantrekkelijk. In de avond vertrok ze met het hele gezelschap naar Bangkok, waar ze inmiddels een eigen beautysalon bezat. Die liep echter aan geen kanten: de netto winst bedroeg maandelijks net 9000 baht, dus onvoldoende om van rond te komen. Ik ben er geweest en weet dus waarover ik het heb.

Nhong wilde graag de bekende afspraak maken: I take of you, when you take care of me. Ik zou haar maandelijks 15.000 baht betalen. Daarmee was het contract getekend en trok ze bij mij in. Vier vriendinnen en flinke pakken kleding werden bij mij afgeleverd.

Het ging maanden goed. Nhong zag kans om overal vrienden te maken en was een vrolijke en springerige noot in mijn huishouding. Koken deed ze ook graag en vaak. We bezochten zelfs haar moeder en haar oma in de Isan. So far so good, al liet ze af en toe merken dat 15.000 baht per maand toch eigenlijk een fooi was. Misschien moest ze gaan werken om wat bij te verdienen? Ik uitte daarover mijn twijfels, omdat dit doorgaans betekent dat je vrouw of vriendin weinig ziet, terwijl je zelf je potje moet koken en vaak tegen een vermoeide partner zit aan te kijken.

Ze kwam op zeker moment met het voorstel op hele dagen te gaan werken bij een naburig restaurant, voor het luttele dagelijkse salaris van 150 baht. Ik wilde daar eerst over nadenken. Dat hoefde niet volgens Nhong. Ze pakte haar spullen in enkele grote plastic tassen en verdween. “Finished is finished’, ze ze. Ik probeerde haar na vertrek nog te bellen, maar haar nummer bleek afgesloten.  Vrienden wisten ook niet waar ze verbleef, of zeiden dat op afspraak. Ik bleef zitten met achtergelaten ondergoed en wat pruiken.

Nhong verdween na vier maanden even wervelend uit mijn leven als ze was gekomen.

De discussie over deze posting is gesloten bij gebrek aan nieuwe gezichtspunten.


» Laat een reactie achter


42 reacties op “Nhong kwam, zag, en verdween weer…”

 1. meel joseph zegt op

  ik woon zoals u reeds weet 10 jaar in thailand bangkok, ik heb relaties geprobeerd
  tientallen. ik kan enkel zeggen thaise vrouwen zijn in onze ogen mooi maar geloof me ze hebben geen hart,het gaat altijd over geld een huis enz enz.
  ik heb een vriend die is gehuwd met een thaise getrouwd op de belgische ambassade, hij is toen verhuisd naar belgie, heeft de belgische nationaiteit voor haar aangevraagd.
  ze heeft die gekregen en ga zitten 2 weken later heeft ze de echtscheiding aangevraagd, ze zijn nu gescheiden en zij maar genieten van alle voordelen.
  ik leef hier alleen ben 72 jaar en ben gelukkig

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • MALEE zegt op

   Eindelijk een verstandige man, mijn man hoort de verhalen ook altijd maar aan van anderen en allemaal zo iets als hier boven…….hij schud dan maar zijn hoofd en zegt, als jij er oooooooooooooit niet meer bent, dan zou ik daar nooit aan beginnen, ik trap daar niet in al is ze nog zo mooi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob V zegt op

   Mag ik vragen hoe groot het leeftijdsverschil was in deze relaties?
   Nee, het zegt niet alles. Ja, liefde kan ook ontstaan tussen als er een groot verschil in leeftijd is (vaak is de man ouder, een enkele keer de vrouw). Wat ik bedoel te zeggen is dat als je als man van 60+ een 20+ jaar jongere vrouw ontmoet er toch wat risco’s zijn. Het kan wel, en ik ken enkele oudere mensen met een veel jongere (Thaise) partner.

   Als de leeftijd niet veel verschilt, er gedeelde intresses zijn (oftwel een match in karakter) dan geef ik een relatie een aardige kans van slagen. Nationaliteit zegt mij niet zo veel.
   Natuurlijk gewoon je hoofd blijven gebruiken en jezelf normale vragen blijven stellen: zou je (potentiele) partner ook bij je zijn als je elkaar in Nederland (of waar dan ook) had ontmoet? Als ze dezelfde nationaliteit had ajs jezelf? Als je portomonnee minder (maar voldoende) gevuld was? Vind ze je een lekker ding (hoe groot is de kans dat een vrouw of man voor een lelijk eendje kiest?? nihil)?

   Zelf ben ik nog jong, mijn Thaise vriendin ook (ze is ouder dan ik). Hoe weet ik dat het echte liefde is? Tja, vooral intuitie, en natuurlijk de opstappeling van kleine gebaren en gevoelens. Al die verhalen over geld.. Als we samen zijn (dat is nu og op vakantie visums, klote immigratie regels) dan delen we gewoon alles. We gebruiken als dat zo uitkomt elkaars bankpassen, kopen voor elkaar kado’s etc. In de winkel zoekt ze toch echt naar de aanbiedingen. Als iets heel mooi maar duur is dan hoeft ze het niet (“heel mooi schatje maar heel duur…”). Ze kan haast nog gieriger/zuiniger zijn dan ik. 555 Heeft dat met haar nationaliteit te maken? Ik betwijfel het. Ligt aan de persoon: hoe is de aard van het beestje?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. siamees zegt op

  Zulke personen ben je uiteindelijk toch liever kwijt dan rijk,alleen een spijtige zaak voor deze man wat betreft het geld en tijd dat hij er heeft ingestoken.Naar zulke types zou ik zelf nog nooit gekeken hebben toen ik nog vrijgezel was.Al van in het begin van het verhaal was het mij al duidelijk dat het om de poen te doen was,na 4 jaar Thailand pik ik ze er onmiddelijk zo uit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ron Tersteeg zegt op

   Zeker liever kwijt dan rijk,en als je zo iets mee maakt waar bij familie gaat bellen/bemiddelen af kappen die handel,zeker als er bij afspraken vriendinnen mee komen want JE BENT DE LUL OP Z’N HOLLANDS GEZEGD,
   Het is lullig dat je dit mee gemaakt hebt maar je had gewoon weg niet meer moeten reageren,maar ik moet zeggen er zijn ook goede meiden er tussen ja en je moet het maar net treffen. Net als bij de Hollandse vrouwen, nou voor mij hoeven die niet hoor.
   Ja het is nog steeds ah die farrang heeft geldt en dat zal altijd zo blijven,en men laat zich te veel in door in de schoonheid te trappen heb je op school het gezegde niet geleerd van een mooie schotel kun je niet eten.
   met mijn vrouw (nu 25 jaar samen) heb ik geen probleem (wel gehad) maar dat is resoluut gekeerd als zij echt van je houden moet je ze voor de keus stellen heb ik ook gedaan,nou het was nog ff tegen spurtelen en toen koos ze eieren voor de geldt.
   Haar familie zeurt niet over geldt (krijgen ze ook niet) want ze werken zelf hard (rijk zijn is anders)maar ze kunnen zich redden en als ik/wij vinden/willen dat ze wat krijgen bepalen we dat zelf,werkt als een trein.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. richard zegt op

  dat verhaal ken ik,ik zit in het zelfde schuitje,ik ben 3 jaar bij haar ,wat er zo vervelend aan is ze zijn nooit tevreden en willen meer en meer geld,ik ben er nu van af gestapt,er zijn er genoeg die je willen maar nu ga ik duidelijke afspraken maken en willen ze die niet aan nemen dan zeg ik ga je gang en laat mij met rust,wat zijn dat verschrikkelijk mensen,ze kreeg van mij 10.000 bath plus ik betaalde alle rekeningen,en nog niet tevreden,maar wat was het probleem zuipen,gokken,en schulden maken bij de banken,begrijp het niet.en ik wil het niet begrijpen,dit komt van uit Isaan,waar ze nu zit is en raadsel,maar ik weet dat ze haar lichaam gaat verkopen voor geld.af gesloten boekdeel voor mij. mensen kijk uit want en thaise love alleen maar geld,ze weten niet wat liefde is..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Bacchus zegt op

   @ Richard, deed jij dat dan al niet; haar lichaam kopen voor een schamele 10.000 baht per maand? Begrijpelijk dat zij ging gokken en zuipen. Overigens komt dit gedrag niet uit de Isaan, maar is geimporteerd en nadien aangemoedigd door simpele geesten uit het westen die (nog steeds) denken dat in Thailand liefde voor zeer weinig te koop is. De slavenhandel zit kennelijk nog bij velen in de genen. Voor een luttele 10.000 baht dienen de dames gehoorzaam, volgzaam en zorgzaam te zijn. Dit laatste vooral lichamelijk natuurlijk. Zo niet, dan gaan ze van de hand en gaan de heren weer de markt op om nieuw “vlees” te kopen; behoeften zijn er tenslotte om bevredigd te worden. Wie weten nu beter dan die zuinige Nederlanders om andere culturen te paaien met mooie praatjes en schone schijn? Modern kolonialisme noem ik dat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Lex K zegt op

    @ Bacchus, bij deze wil ik je complimenteren met de manier waarop jij reageert, als ik de reacties lees, zoals voorgaande, heb ik altijd de neiging grof en onbeschoft te worden, de manier waarop sommigen over Thaise vrouwen spreken en schijven is af en toe te gek voor woorden, de vrouwen zijn echt alleen maar een gebruiks voorqwep in hun beleving.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Bacchus zegt op

     Beste Lex, deze heren in het door hun gebezigde taalgebruik aanspreken, dus grof en onbeschoft, heeft weinig zin; dan merken ze het verschil niet eens. Sterker, waarschijnlijk denken ze dat je het met hun kortzichtige denkwijze eens bent.

     Deze zelfbenoemde moraalridders zijn te bekrompen om hun eigen tekortkomingen in te zien. Stuk voor stuk zijn ze naar Thailand gekomen om hun droom na te jagen en die is een mooie jonge dame te “bezitten”; iets waarvan ze weten dat dit in het westen altijd bij een droom zal blijven. Die jonge dame is uiteraard niet om samen van land en cultuur te genieten, maar puur voor persoonlijk genot en ter streling van hun grenzeloze ego. Helaas bezitten ze daarvoor vaak de middelen niet; zowel geestelijk, fysiek als financieel schieten ze vaak tekort, waarmee de droom weer tot een droom is verworden.

     Van zelfreflectie hebben ze nooit gehoord. Waarom zou je ook als je iedere dag in je stamkroeg in Pattaya, Phuket of ander pretpark weer een handjevol medestanders vindt die het jou aangedane onrecht volmondig beamen. Sterker, ze hebben allemaal hetzelfde meegemaakr, zo niet erger. Tja, en als je dan evenals je kornuiten al meerdere keren je neus gestoten hebt, zijn alle Thaise vrouwen, en al helemaal die arme dames uit de Isaan, allemaal partners in crime.

     Verbazend is dat geen van deze heren, ondanks al het leed en onrecht dat hun is aangedaan, ook maar overweegt om het land, waar volgens hun iedere vrouw een oplichtster is en geen van hen het woord liefde kent, te verlaten en weer terug te keren naar hun land van herkomst. Waarom zou je ook als je nog steeds kunt schudden aan een boom vol rijpe appels?

     Deze heren zijn niet uit op een relatie, slecht op zo goedkoop mogelijk genot. Indien men is uitgekeken op een vrouw, deze niet aan hun wensen voldoet of te duur is, hetgeen het meest zal voorkomen, wordt die met het grootste gemak aan de kant gezet. Dat mag en staat stoer tijdens de eerder genoemde borrelpraat. Eventueel leed van de dame raakt hen niet, maar oh wee als zij aan de kant worden geschoven, dan is het onrecht gigantisch. Nog erger wordt het wanneer de dame over iets meer bahtjes wil beschikken en hiermee het aanschuiven tijdens de borrelpraat in gevaar komt, dan moet de oplichtster wijken, want de prietpraat tijdens het borreluur mag niet gemist worden, dat verstekrt nu juist de ego!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
     • Hans Bos (redactie) zegt op

      Ik stel voor dat we deze discussie sluiten, bij gebrek aan nieuwe gezichtspunten. Mede namens Joop van Breukelen dank ik allen hartelijk.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • James zegt op

    @Bacchus:

    Het klopt niet helemaal wat je zegt dat prostitutie of het “kopen van liefde” is geimporteerd uit het Westen. Als je goed kijkt naar de Thaise samenleving gebeurt het aan de lopende band en is het een algemeen geaccepteerd verschijnsel. Ik wil niets goed praten maar om het modern kolonialisme te noemen vind ik ook erg overdreven voor iets wat al speelde ver voordat het kolonialisme ooit zijn intrede heeft gedaan.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. m de lepper zegt op

  he he worden de heren wakker je kan toch zelf wel na gaan waar het om te doen is. ze doen zich lief en aardig en zorg zaam voor maar het enigste wat telt is de portemonnee en echt geen echte liefde. er zullen er best een paar tussen zitten waar het wel goed gaat maar zijn vaak op een hand te tellen.natuurlijk alle vrouwen zijn gek op geld en shoppen . maar hier is het geld het belangrijkste. dus heren denk na en denk niet die van mij is niet zo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. RobertT zegt op

  De meeste thai zijn bezig te overleven en hebben geen tijd voor liefde en gezelligheid dat betaald de rekening niet. Dus geef ze eens ongelijk dat ze aan hun toekomst denken en aan de vader en moeder en evt. kinderen. En dan geef je ze geld elke maand maar dan blijkt dat ze nog te jong zijn voor een serieuze relatie en willen ze meer dus zijn ze ook zo weer weg. Misschien moet je wat meer in je eigen leeftijdscategorie kijken, dan is de kans op slagen waarschijnlijk groter.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. BramSiam zegt op

  Als je je verwachtingen afstemt op de realiteit kun je veel plezier hebben met een Thaise partner. Zo nu en dan een gebroken hart is misschien wel beter dan te leven in een saai bestaan met een relatie waar alle schwung al uit is. Dit zijn natuurlijk persoonlijke keuzes. Verwacht echter niet dat een 27-jarige hartstochtelijk verliefd wordt en eeuwige trouw biedt aan iemand die veel ouder is, maar ze kan desondanks wel veel geven, zolang dat in evenwicht is met wat ze ontvangt. Met 19e eeuwse Europese romantische idealen kom je niet ver in Thailand. Je kiest er tenslotte voor in hun cultuur te leven. Aanvaardt dan ook de consequenties.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. king zegt op

  Richard,Ik kom hier van af 1967 en ben getrouwd in 1980.
  Heb zo veel gezien en gehoord.Vandaag ook weer over zo’n Isaan girl die 3 mannen heeft die geld sturen.En dan nog haar barwerk.De hele familie doet echt helemeaal niks alleen zuipen,kaartspelen,gokken enz.enz.Allen dik in het goud.
  Pas toch op dat je daar niet in verzijld raakt.Wat een ellende!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. georgessiam zegt op

  Nou zelf ben ik vroeger ook met een thaise getrouwd geweest(6 1/2 jaar)ze leefde bij mij hier in Belgie.
  De grootste fout wat ik haar heb gegeven was volledige vrijheid in al haar doen en laten.
  Het begon toen we op een zaterdagmiddag naar de chinese supermarkt in Antwerpen gingen om inkopen tedoen.
  Zij was aan de praat geraakt met een paar andere thaise meisjes,ofdat ze niet eens op een latere tijdsstip eens een biertje wil gaan drinken in een thaise restaurant.
  Nou ik had er niets op tegen,dacht in mijn eigen,dan kan ze wat babbelen met haar taalgenoten.
  Nu toen we terug thuiskwamen vroeg ze ofdat ze op maandag naar het thaise restaurant mocht gaan(ze had een gezellige tijd doorgebracht voordien)om met haar “vriendinnen” af te spreken.
  1 dag in de week werden nadien al 2 dagen in de week,ze kwam altijd later thuis dan dat we hadden afgesproken.
  Op de duur zat ze er elke dag,kaarten,drinken en geld opdoen.
  Ook had ze een dure medaillon gekocht van een thaise dame,het werd erger nadien er waren dagen bij dat ze niet naar huis kwam,waarschijnlijk blijven slapen bij één van haar vriendinnen.
  Vergeet het maar,ze was over de grens(Nederland) het oudste beroep van de wereld aan het uitoefenen.
  Stank voor dank,je hebt haar alles gegeven,niets kwam ze te kort en toch een scheve schaats rijden.
  Ik heb van mijn hart een steen gemaakt,heb haar de deur gewezen,nadien wou ze nog een kleine in mijne nek schuiven(een baby dat is verwekt door een andere man) zou 1000mark per maand moeten ophoesten.
  Natuurlijk heb ik via het gerecht een bloedtest laten afnemen,en de kleine baby was niet van mij(bij nadere vastelling)
  Snap dikwijls de thaise vrouwen niet,kom al meer dan 31 jaar in Thailand en ik weet het nog altijd niet hoe de vork in de steel zit.
  Ga niet iedereen over de zelfde kam scheren,maar je hebt er van die thaise vrouwen bij,die niet verdienen om geboren te zijn op deze wereld.
  groet,georgessiam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. M.Mali zegt op

  Als je een beetje mensenkennis hebt en altijd interesse hebt getoond om mensen beter te leren kennen, dan kom je erachter, dat hun ogen eigenlijk alles vertellen….
  De ogen zijn de zetel van het hart, wordt wel eens gezegd.
  Ik heb in mijn hele leven altijd ogen bestudeert van mensen en mijn (?) kennissen.
  Ik zag al gauw aan hun ogen als ze iets niet meende of een dubbel leven leefde…
  Ik zei dan vaak tegen mijn vrouw:”Heb je dat en dat gezien en opgemerkt aan hem of haar”?
  Later kwamen dan de feiten uit, die nog niemand had gezien.

  Zo is het ook met Thaise vrouwen….
  Als je ze werkelijk in de ogen kijkt en hun handeling gadeslaat, kom je er al gauw achter of ze toneel spelen of niet, met die verstande dat de Thaise vrouw slinkser kan zijn dan de Europese vrouw die vaak recht door zee is….

  Zo vond ik uiteindelijk mijn huidige Thaise vrouw, nadat ik haar eerst had bestudeert hoe ze in het dagelijkse leven was, maar ook haar familie…
  Op hun beurt bestudeerde ze mij ook, want de nette Thaise familie’s zijn niet gek en op hun achterhoofd gevallen, vooral als zij zelf hardwerkende mensen zijn….

  Het heeft geresulteerd in het feit dat ze haar dochter aan mij toevertrouwde. Ze hadden haar alleen gezegd, dat als het niet goed met ons zou klikken, ze a.u.b. weer naar huis zou komen en weer op het land ging werken.
  Haar vader zei:”Mali als je boos op haar bent, dan gooi je ze niet in de zee he?”
  Ze waren bezorgd om haar en hadden haar lief.

  Ik heb ondertussen deze familie lief met haar 6 broers en zusters en neven en nichten, die het heerlijk vinden als wij deze maand weer komen en daar in Udon Thani (Ban Namphon) 1 1/2 maand blijven, ja dan in een Thais dorp en om te leven in een Thais huis!!!!!!

  Je moet veel van je familie houden als je zo lang in een dorp kan doorbrengen, want dat is totaal anders als hier in Hua Hin, waar ik een luxe groot huis heb met alles erop en eraan.
  Ik kan dat echter opbrengen omdat ik van hen en zij van mij houden en er werkelijk naar uit zien als wij komen.
  Zij weten dat ik niet rijk ben en dat ik niet met geld smijt.
  Zij vragen mij niet om geld, maar als wij ergens mee kunnen helpen, dan deelt mijn vrouw en ik het bedrag, zodat zij en ik de helft betalen aan hulp aan hun familie. (Dit komt echter niet vaak voor, want zij kunnen zeer goed voor zichzelf zorgen).

  Zo zie je het kan dus ook anders gaan, als je ze maar van te voren goed bestudeert en naar hun ogen kijkt….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 10. Eric zegt op

  Harde verhalen hoor je hier van bewoners van het land van de glimlach ! Ikzelf woon ook zes jaar samen met thaise vriendin. Wel in Belgie dan, als we naar thailand gaan zal ik niet mee op familiebezoek gaan (allee tot nu toe). Nu met het lezen van deze berichten zal het nog even duren denk ik. Mijn vaststelling, om in de verhalen te blijven, is tochwel dat alles meer berekend is bij hun, en dat de liefde toch wel aan het vermogen gekoppeld is. De trouw denk ik zal wel duren tot er iets beter voorgeschoteld word. Maar zijn hier de relatie’s nog veel anders, denk het niet het verschil is dat zij zo grootgebracht worden, leren zorgen voor een toekomst, hun lichaam verkopen zoals hier gezegd word ,hoort daar gewoon bij als dat financiele beterschap meebrengt . Ook in een vaste relatie denken ze er zo over, zij zeggen gij hebt toch sex ! Ik dacht altijd dat we dat samen hadden, blijkbaar niet dan ! Nu moet ik wel zeggen overlaatst was er een haar in de boter en zag ik tranen in de ogen als ik thuis kwam, toch liefde dan ?? Nee ze had berekend dat het financieel slechter uitkwam. Zijn wij nu verliefd, gek , trots,dom of wat dan ook, ik weet het niet, als ze niet bij me is mis ik ze gewoon .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • hans zegt op

   Verliefd, gek, trots, dom, Eric heel oud spreekwoord heb ik hier al is een keer eerder geplaatst. De eerste zucht van de liefde is de laatste zucht van de wijsheid.

   Ik heb zelf een heel leuke thaise meid, maar het is de familie die de karakters van de jongere meiden verpesten, en dat hoor ik helaas vaker, soms zijn ze er zich zelfs niet eens van bewust, gewoon gehersenspoeld, wat natuurlijk niet overal zo is…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Lex K zegt op

    Waarom nou weer “Meid”, kijk in het het woordenboek en zie dat het ondermeer een ander woord is voor huishoudster, ik zou zou graag willen dat men met een beetje meer respect over de Thaise vrouwen strak en tevens dat de redactie hier eens op ingreep.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • hans zegt op

     Lex K. ik heb het in de dikke van Dale op internet uitgezocht, er staat letterlijk:

     Meid: de V-en-je of meisje 1 dienstbode 2 (waarderend) meisje, (jonge) vrouw: het is een aardige meid.

     In mijn context is dat dus ook waarderend bedoeld, zoals dat tegenwoordig een gewoon normale woord is denk maar is aan “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”

     Negatief commentaar geven is niet mijn intentie op dit blog… waar somigge muggenzifters wel eens last van hebben zonder zelf goed geinformeerd te zijn.

     Verder kan ik wel een heel discussie met jouw aangaan over taalvorming , maar met jouw en deze reactie dwalen we al genoeg af.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • Lex K zegt op

      Nog niet geleden hebben we dezelfde discussie hier gehad, 1 van de leden van de redactie gaf mij toen gelijk, dat het van weinig respect getuigt hoe, sommige, mensen hier Thaise vrouwen betitelen, waarom is het nodig om een Thaise vrouw “meid”te noemen, en kom dan niet aan met de dikke van dale met allerlei mooie verklaringen, als je Nederlands meisje als Meid aanspreekt heb je de poppen aan het dansen, het gaat om de negatieve bijklank, er was laatst een inzending van een man die had het over Thaise meiden maar westerse vrouwen, dan maak je een duidelijk verschil.
      Bij de meeste mensen zal het niet kwaad bedoeld zijn, maar de uitdrukking “een Thaise Meid” vind ik denigrerend en getuigen van een misplaatst superioriteits gevoel.
      Zonder persoonlijk te worden, af en toe krijg ik het gevoel dat met de Thaise vrouwen als een gebruiks voorwerp ziet en door het woord meid benadruk je dat nog een keer

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • hans zegt op

       Ik heb hier eigenlijk helemaal geen trek in, je vraagt zelf om het woordenboek.. Daarin staat dat het woord Meid in als zijnde aardig bedoeld c.q. danwel jonge vrouw, aardig is een ander woord voor leuk lief en voor mij en velen eerder positief dan negatief ook zo opgevat, denk ik als simpele ziel zijnde.

       Leuk voor jouw dat een redactielid, alsof die de wijsheid allemaal in pacht hebben, jouw mening onderschrijft, goed voor je ego en misschien heeft ie wel gelijk, danwel ongelijk. Dat zal dan wel niet het opperhoofd zelf zijn geweest, meen me herinneren dat Khun Peter laatst dat woord ook zelf gebruikte, in een artikel.

       Taalvorming ontstaat en wijzigt zichzelf, zoals je zelf zegt, zoals de meeste mensen dit beleven en spreken, anders waren we nu nog allemaal middeleeuws aan het wauwelen.

       Een vrouwelijk persoon tussen de 16 en 26. ik noem maar wat, is niet altijd meer een meisje danwel een vrouw te noemen. Vroeger zouden ze bijvoorbeeld in die categorie waarschijnlijk mejuffrouw, en nog veel eerder mejuffer hebben genoemd.

       Mijn eigen dochter is 23 jaar, en zij en al haar vriendinnen en vrienden gebruiken altijd het woord meid als ze over mekaar aan het roddelen zijn , en wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Als ze er een negatieve uitleg aan geven hoor ik trouwens het woord trut.

       Ook de leraren en leraressen op scholen in die categorie spreken over meiden in die leeftijdscategorie, zonder dat de poppetjes aan het dansen gaan.

       Laten we de zaak is gewoon positief bekijken en niet negatief, zoals in de trent van het glas is halfvol danwel halfleeg.

       Overigens is Ying een meisje naam in thailand dat nog wel eens voorkomt daar.

       Ying betekent meisje in het thais, als ze later ouder zijn willen ze hun naam dan nog wel eens veranderen.

       Dat schiet me nou zo ineens te binnen omdat ik nou net me eigen lieve Ying aan de telefoon krijg..die me dit zo heeft uitgelegd.

       Zal ik je eens wat zeggen . Die Ying van mij, dat is een nou echt een schat van een meid….

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. pete zegt op

  Prachtig verhaal van een onafhankelijke Thaise Dame..

  Jammer dat je een beetje neerbuigend doet over dat ‘schepsel’ maar dat zal de teleurstelling wel zijn.

  Mooi toch.. dat je zomaar na al die jaren weer iemand ontmoet, die jouw ook niet is vergeten, en met wie het klikt.

  Misschien wilde ze het eens met een ‘falang’ proberen, na teleurstellingen met Thaise mannen ?
  Misschien had Zij dromen van kruiwagens vol geld, dat richting haar en haar familie zou komen, en toen deze droom niet uitkwam, koos ze weer voor haar eigen weg en nam de volgende stap.

  “Alles Leben ist Begegnung”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. Bacchus zegt op

  Er wordt, zoals gebruikelijk zou ik haast zeggen, weer met veel empathie over de Thaise (Isaan) vrouw gesproken. Ik vind het altijd weer fascinerend om te lezen hoe al deze Adonissen een vrouw denken te “beheersen” met een maandelijkse koopsom van 10 a 15.000 baht.

  Ik vraag mij dan altijd weer af hoe zij dat doen of hebben gedaan met hun Nederlandse vrouw. Ik zie dat helemaal voor mij als het loonzakje weer binnen is: “Hier vrouw je 200 euro voor het koken, wassen, strijken en vooral het verzorgen van mijn lichamelijk gerief. Daar moet je het weer mee doen deze maand; verder bepaal ik wat er uitgaat, dus niet zeuren!” Geen wonder dat deze heren allemaal schoorvoetend, of liever gezegd gedwongen naar Thailand afreizen voor een relatie, in Nederland worden ze uitgelachen en dan zeer zeker door een jonge blom.

  Ook monogame Joop van dit verhaal wisselde voor het gemak maar telefoonnummers uit terwijl hij net tussen twee relaties zat of, zoals hij het verder in het verhaal noemt, “contracten”. Ik vraag mij dan af: “Waarom een telefoonnummer uitwisselen als je net een relatie hebt afgesloten en in een nieuwe bent gestapt?” Dat deed hij natuurlijk omdat hij zelf nog eens een botox behandeling van deze “frisse 27-jarige, zelfs na haar dertigste nog opwindende schoonheid” wilde ondergaan, waarschijnlijk zelfs wel iets meer dan dat.

  Gelukkig wordt er, net als zijn relatie (de hoeveelste in 3 jaar?) weer op de klippen is gelopen, contact opgenomen door zijn inmiddels meer dan 30-jarige nog altijd opwindende schoonheid. Ondanks de hebberige teksten en het feit dat ze fors aan de alcohol zat, toch maar even “uit nieuwsgierigheid” afspreken. De nood kan soms hoog zijn, denk ik dan maar, en wat is er makkelijker dan een prooi die zich aanbiedt.

  Figuurlijk wordt er een contract afgesloten ter waarde van 15.000 baht per maand. Geen relatie dus, maar een werknemer – werkgever overeenkomst met als enige voorwaarde: “You take care of me and I take care of you”.

  Wat mij dan verbaast zijn al die kortzichtige, om maar niet te spreken van onbenullige reacties. Kennelijk was deze dame niet te spreken over de financiele en wellicht andere prestaties van haar “baas” en stapt terecht op en dan nog wel zonder een vergoeding te vragen voor geleden geestelijke en lichamelijke schade. Zij liet zelfs haar pruiken en ondergoed achter; misschien uit medelij voor een volgende relatie?

  In Nederland zou zij in aanmerking komen voor “beste werkneemster van het jaar”, maar kennelijk worden er hier weer een hoop heren in hun ego aangetast. “Hoe durft zo’n meisje zo’n goede man in de steek te laten” is weer uit de meeste reacties op te maken. “Hij betaalde haar nog wel 15.000 baht per maand”; kennelijk voor velen hier het bedrag dat een kokende, poetsende, vooral lichamelijk verwennende huishoudster deze heren waard is. Die gehersenspoelde meiden moeten gewoon niet klagen, maar dansen naar de portemonee van de buitenlander.

  Helaas zijn veel buitenlanders hier “financieel gehersenspoeld” en denken hun gelijk altijd te kunnen kopen omdat ze iets meer bahtjes in de portemonee hebben dan de gemiddelde Thai. Je koopt geen relatie voor een schamele 10 of 15.000 baht. Je hebt geen realtie als je ze met stoere praat “onder de duim houdt”. Misschien een wijze les: een relatie is vooral gebaseerd op wederzijds begrip, vertrouwen en gelijkheid in behandeling.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • hans zegt op

   Ik voel me meer dan lichtelijk aangesproken doordat ik in mijn reactie het woord gehersenspoeld heb gebruikt, want ik ben het 100% met je eens met je wijze les.

   Dat doe ik zelf ook en verlang dat ook van mijn vriendin met nog een kreet eerlijkheid
   erbij, waar ze zelf het ook helemaal mee eens is.

   Helaas moet ik gewoon soms vaststellen dat ze soms in een dermate lastige situatie word gedwongen door haar familie die deze normen niet in hun woordenboek hebben staan.

   Ook al is ze hetzelf er dan niet mee eens, maar de druk is gewoon gigantisch en dat heeft niks te maken met een zakgeldregeling of iets dergelijks. Ze had een pasje van mij waar ze zelf kan afhalen wat ze wou, maar die heeft ze ingeleverd, onder het mom van als ik niks heb kan ik niks weggeven want als het aan de familie ligt kan ze het hele dorp gaan onderhouden.

   PS, En we zijn knettergek met mekaar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Bacchus zegt op

    Hans, houden zo! Ik bedoel hiermee: “knettergek zijn met elkaar”. Een relatie is niet altijd rozegeur en maneschijn, maar wederzijds begrip, vertrouwen, eerlijkheid en niet te vergeten knettergek zijn met elkaar zijn de basis voor een goede relatie die zelfs een eventuele cultuurkloof zal dichten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • hans zegt op

     Bacchus, eigenlijk is goed beschouwd het knettergek met mekaar zijn. of liefde en houden van, is eigenlijk in mijn opinie het fundament voor een liefdevolle relatie, waar ook ter wereld anders word je knettergek van mekaar.

     Liefde overwint alles, maar die cultuurkloof is wel een verdomd diepe valkuil voor velen, ook voor mij een lastig hindernis waar vele relaties het hierdoor niet redden, denk ik.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Sir Charles zegt op

   Tja, Bacchus er zijn nog steeds van die mannen die in eigen land niet eens een damesfiets kunnen versieren maar die zullen dat dan wel ‘eventjes’ doen in Thailand.
   Een gebrek aan sociale vaardigheden zal dáár geen struikelblok zijn, nee gewoon even met de pinpas zwaaien en alle Thaise vrouwen bespringen je toch wel alsof je de hoofdrol hebt in een AXE-reclame.

   Want die Thaise vrouwen doen het toch alleen maar voor het geld.
   Dat ze er niet uitzien in zo’n korte slobberbroek met de buik hangend ver tot over de knieën op slippertjes, ongeschoren en hevig transpirerend met een walm van het vele bier en sigaretten dat maakt dan daarom ook niet uit en een goed gesprek is gelukkig ook niet nodig want de vrouwen kijken daar toch veel liever naar een quiz-spelletje of soap-serie op de tv.

   Nee schuif ze gewoon maandelijks 15000 baht voor haar en de familie en je hebt een vrouw voor het leven, ze doen dan immers alles voor je, het huishouden, lekker koken én niet te vergeten het fysieke gerief.
   Je hoeft maar te clicken en altijd met een grote glimlach volgen ze het gedienstig op -het heet toch niet voor niets het land van de glimlach- en vergelijk dat eens met al die Nederlandse vrouwen, dat zijn toch allemaal van die overgeëmancipeerde ‘manwijven’, onbegrijpelijk dat ze niet eerder naar Thailand zijn gegaan.

   Kortom de Thaise vrouwen die een ‘farang’ hebben ontmoet met zo’n elegante, sierlijke, bekoorlijke, stijlvolle, keurige, aangename, verfijnde, esthetische, fatsoenlijke, beschaafde, hoffelijke, welgemanierde, galante en correcte attiitude zouden blij moeten zijn om hem vervolgens eeuwig trouw te zijn en nooit te willen verlaten!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • kees zegt op

   Beste Bacchus

   zo als gewoonlijk weer een geweldige reactie
   waar je niet omheen kan.
   Ik wou dat ik het zo kon verworden.
   ik ben het reageren een beetje zat Het THB is duidelijk voor een een klein groepje
   waar ik niet bij hoor

   Beste groet bacchus

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Bacchus zegt op

    Kees, het Thailandbloq heeft vaak leuke en informatieve stukken; zeker de moeite waard om te blijven volgen. Wat met regelmaat duidelijk wordt, is dat er een aantal heren zijn met een zeer bijzondere- c.q. merkwaardige kijk op relaties en de Thaise/Isaan vrouwen in het bijzonder. Door ze van repliek te dienen hoop ik dat ze ooit het licht zullen zien en de dames zullen behandelen als dames en niet als wegwerpartikel, hoewel ik bang ben dat bij velen het EQ te kort zal schieten.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • jogchum zegt op

     Bacchus,
     Woon 12 jaar in Thailand, spreek geen woord Thais. Had het graag wllen leren maar door
     een zware hersen operatie ( 2 tumoren ) in mijn hoofd is dat er helaas bij-gebleven.
     Zie regelmatig het woord ”’Isaan”” verschijnen op dit bloq, is dit dorpje ( platteland )?

     Ben het helemaal met u eens dat veel heel veel mannen de vrouwen in Thailand als weg-
     werpartikel behandelen. Maar het komt ook net zo vaak andersom voor.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • dick van der lugt zegt op

    De schrijvers van ingezonden brieven in de krant zijn niet representatief voor het lezersbestand van een krant, kan ik je als oud-journalist en oud-docent journalistiek garanderen. Dat geldt ook voor thailandblog. Blijf de blog dus gerust lezen, want naast alle onzin bevat die veel nuttige en leeerzame informatie over Thailand.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • kees zegt op

     Beste dick

     ik ben het met je eens.
     Ik heb ook nergens gezegd dat ik het THB niet meer lees
     alleen al de reacties zoals die van Bacchus maken het de moeite waard

     met VRG. Kees

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • cor verhoef zegt op

   Bachus, ik heb je reactie drie keer overgelezen en er is werkelijk geen woord, punt of komma, waar ik het niet mee eens ben. Er valt ook niets aan toe te voegen, aangezien je reactie de kern bloot legt. Prachtig!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Julius zegt op

    Sluit me helemaal bij bovenstaand antwoord aan, als ik je comments een waardering kon geven had je 5 sterren gekregen 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • aad pronk zegt op

     Ik sluit mij vervolgens weer helemaal bij julius aan. De leuke en informatieve stukken op thailangblog en dit soort reacties zorgen ervoor dat ik thailandblog blijf volgen.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • king zegt op

   Beste Bacchus,
   Je neemt het nog al voor ze op.Ik zie dat je nog niet zo lang ervaring hebt met de Isaan vrouwen en dat je oogkleppen nog niet afgevallen zijn.Maar och,de tijd zal het leren hopenlijk blijft de schade voor jou beperkt.En voor enkele medestanders die om je heen staan te dansen.Dansen van genoegen.
   Je beticht onze Belgische vrienden van kolonialisme en het hebben van een laag IQ.Dit voert te ver,Het is diep triest dat ze zo behandeld worden.Het is een beetje arogant van je.
   Lees ook de verhalen maar eens van onze redacteur Hans Bos die ook z’n dochter aan zo’n type is kwijtgeraakt.Zo’n verhaal staat niet op zichzelf.In en in triest.
   Wat ik nog toe wil voegen is dat de waarheid vaak erg hard is.Nogmaals:hopenlijk kom je er zonder kleerscheuren doorheen en daarbij zou je een uitzondering zijn.Sterkte!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Bacchus zegt op

    Beste King,
    Kennelijk maak je uit het feit dat ik het voor de Thaise en/of Isaan vrouwen opneem op dat ik niet zo lang ervaring heb. Welnu, ik kom al meer dan 20 jaar gemiddeld 3 maanden per jaar in Thailand, ik ben al meer dan 20 jaar getrouwd met (dezelfde) Thaise vrouw en ik woon hier al een aantal jaar. Ja wel, nu komt het, dit alles speelt zich voornamelijk af in de Isaan waar ook de roots van mijn vrouw liggen. Met die oogkleppen van mij zit het dus wel goed en ik heb geen kleerscheuren hoeven te herstellen. Kortom, met mijn ervaring zit het wel goed!

    Je mag het arrogant noemen, maar sommige reacties getuigen inderdaad van koloniaal gedrag. Sommige heren denken nog steeds met een paar kralen en spiegeltjes zieltjes te kunnen kopen en als dat dan niet lukt laten zij zich, gekrenkt in hun trots, zeer laagdunkend uit over de dames. Ik zeg bewust dames (meervoud), omdat er dan altijd meteen in algemeenheden wordt gesproken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze heren, net als de man die dit stuk heeft geschreven, al meerdere relaties op de klippen hebben zien lopen. Bij 1 keer zou je de vrouw de schuld kunnen geven, bij twee keer wordt dat al wat moeilijker en bij drie keer zou ik maar eens aan zelfreflectie gaan denken; wellicht ligt het dan toch echt aan je EQ (niet IQ dus, even googlen). Zelf zou ik na 3 of meer mislukte pogingen overwegen om celibatair te gaan leven; anderen vinden het makkelijker om hele bevolkingsgroepen de schuld te geven van eigen tekort komingen en/of gebreken. Daarnaast doet het natuurlijk pijn wanneer je aan de kant wordt geschoven; het voelt prettiger wanneer je dat zelf kunt doen.

    Beste King, lees het stuk nog eens goed en leg mij dan eens uit wat deze dame verkeerd heeft gedaan en nog belangrijker, waar het onomstotelijke bewijs in dit stuk ligt, dat alle Thaise Isaan dames alleen maar achter je portemonee aanzitten? Volgens mij spreken ze af dat hij 15.000 baht betaald voor haar diensten, wat die ook mogen zijn. Zij vindt dat na verloop van tijd niet voldoende, misschien verveelt zij zich wel, en wil zelfs gaan werken. Dat mag niet van de heer des huizes en dus verbreekt zij de overeenkomst. Er staat nergens dat hij meer heeft betaald of dat zij met haar diensten in gebreken is gebleven, dus niemand is er bij ingeschoten. Voor de heren die suggereren dat er hier sprake was van een relatie kan ik alleen maar van Gaal citeren: “Ben ik nou zo slim, of zijn jullie nou zo dom?”

    Maar misschien kun jij mij van mijn ongelijk overtuigen. Wellicht begrijp ik dan ook meteen die negatieve reacties over Thaise dames van de “echte” Thailandkenners, die overigens volgens mij nog nooit langer dan een week buiten de stadspoorten van Pattaya of een ander Thais pretpark zijn verbleven, in de toekomst beter. Ik ben benieuwd.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Bacchus zegt op

    Beste King,
    Ik wil nog even reageren op jouw opmerking over de situatie rondom Hans Bos. Dat hij zijn kind niet mag of kan zien en opvoeden is inderdaad in triest. Echter, in tegenstelling tot wat jij suggereerd, staat dit verhaal wel op zichzelf of kun je mij nog 10 van dezelfde situaties opnoemen? Ook jij veralgemeniseerd de zaak weer. Zo komen de verhalen en hiermee de vooroordelen nu in de wereld.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • king zegt op

     Beste Bacchus,
     Dat jij er een andere mening op na houdt dan de meeste ervaringsdeskundigen respecteer ik.
     Vanzelfsprekend.
     Toch ga ik hier verder geen tijd meer aan besteden.Onze standpunten en meningen liggen te ver uit elkaar.Ik zie ook dat als iemand anders er een andere mening er op na houdt voor wat betreft Isaan sexwerkers dan jij je meteen begint te steigeren..
     Ik denk dat als ik nu verder mijn mond hou dat voor iedereen het beste is.
     Ik wens je het beste toe.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. eva zegt op

  Zoals men kleine jongetjes leert spelen met plastic speelgoed. Zien ze helaas op latere leeftijd alsnog niet in dat ze weer met plastic spelen. Kun je ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen. Echte liefde en vervulling is inderdaad niet te koop 🙂

  Verder: Zeer leuk geschreven! Helemaal te snappen!

  en.. Mannen steek jullie geld in diensten die de wereld mooier maken, i.p.v. lelijker. Er is genoeg te verbeteren aan de wereld en om nu zo,n vrouwtje te kopen met welke reden dan ook, toch vaak gewoon omdat je geen raad weet met enig invulling in je leven. Het is veel meer vervullend om geld steken in hulp naar anderen, bijvoorbeeld bij mishandeling/ natuurbehoud/ dierenleed en bijvoorbeeld vrouwen uit de prostitutie halen, i.p.v. erin!!! Tevens op langer termijn, een stuk leuker om te doen. Wordt de wereld mooier van! Succes met oefenen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website