Ik lees uw website al een tijd en vroeg me af of u mij kan helpen? Ik zoek contact met een Thaise vrouw voor een relatie.

Verder weet ik niet hoe ik dat moet doen? Ik ben nog nooit in Thailand geweest. Op de bonnefooi gaan zie ik niet zitten. Ik wil er wel heen gaan als ik daar een vrouw kan ontmoeten.

Zelf ben ik al zes jaar gescheiden en weer aan wat nieuws toe. In mijn omgeving is dat niet makkelijk en zeker niet op mijn leeftijd. Een Thaise vrouw spreekt mij wel aan. Maar ik wil geen vrouw die alleen op geld uit is. Een datingsite vind ik niets want daar zijn er zo veel van en welke is goed. Dat weet je nooit vooraf. Ik ben niet zo heel handig met computers. Kan wel emailen en websites bekijken, maar niet al die nieuwe dingen.

Ik ben 58 jaar, normaal postuur en heb een baan. Mijn huis is groot zat ze kan zo hier wonen. Het mag ook een vriendin zijn van uw vrouw of een bekende. Ik denk dat het betrouwbaarder is dat iemand haar kent en het niet een bartype ofzo is.

Kunt u of anderen op de website mij helpen en tips geven?

Groeten van Piet uit Dronten

88 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik in contact met een Thaise vrouw?”

 1. @ Piet, er zijn genoeg mooie en lieve Thaise vrouwen die een buitenlandse man zoeken. De motieven daarvoor zijn vaak sociaal maatschappelijk, zoals betere toekomstmogelijkheden. Niet zelden heeft een vrouw (en de man natuurlijk ook) een verleden. Denk aan een kind(eren) uit een eerdere relatie. Gezien je beperkte kennis van Thailand en de Thaise cultuur zou ik je aanraden om je vooral niet in het ongewisse te storten. Een duurzame relatie met een Thaise is geen sinecure, je komt veel hobbels tegen zoals cultuur, taal, vooroordelen, etc. Je zult je moeten openstellen voor een andere manier van denken en doen. Veel wijkt af van wat wij in het westen gewend zijn. Dat vraagt geduld, begrip, empathie en doorzettingsvermogen. Ga er ook maar van uit dat jij, van jouw kant meer zult moeten veranderen dan dat zij dat zal doen. Veel geven en weinig nemen dus.
  Misschien lijkt een relatie met een Thaise vrouw een eenvoudige en gemakkelijke keuze, dat is het in de praktijk niet. Om eerlijk te zijn zijn er maar weinig relaties die stand houden (exacte cijfers heb ik net maar ik heb ooit gelezen dat ongeveer 75% van de relaties vroeg of laat spaak loopt). Volgens mij ook omdat Thaise vrouwen in eerste instantie minder eisen stellen aan een relatie, maar uiteindelijk steeds meer. Daarbij zijn het vaak ook krachtige persoonlijkheden die goed weten wat ze willen en wat ze van een relatie mogen verwachten. Dat betekent dat je zelf ook wat te bieden moet hebben. Niet alleen geld of een goede baan, maar je moet ook voor haar een interessante kerel zijn en geen saaie sok.
  Eigenlijk niet veel anders dan in het westen…

  • Kung Ronald zegt op

   Hallo,
   Ik ben het volledig met Peter eens,het is a.h.w. een ware strijd,ik was eerst 4,5 jaar met een Thai dat liep spaak waarom? Ze zat in het leven ging er hier meer door en en wou er niet mee op houden. Bovendien gingen er bakken met geld naar Thailand terwijl je hier er niets aan had zij verzoop het en vergokte het dat is nu vaak ook nog het algemene probleem!
   Inmiddels ben ik nu bij 23 jaar met mijn 2de Thaise vrouw (zij werkt als kok in een Thais Restaurant in Amsterdam) en heeft nog nooit in het leven gezeten gelukkig!! Wij hebben een zoon van bijna 18 die gaat rechten studeren. Dus het kan wel,maar ik heb het zeker niet makkelijk gehad. Je moet geven en nemen,begrip hebben voor de cultuur en tja de Thaise keuken is formidabel.Ik heb het geluk dat haar Familie heel goed is voor mij het zijn lieve mensen en dat is ook zoiets je moet het treffen man.
   Mijn idee is om naar een Thais feest te gaan,om te zien wat het allemaal is maar let op laat je niet kisten want ook hier moet je zeker oppassen want men denkt er een slaatje uit te kunnen slaan (niet allemaal hoor)maar nogmaals je moet het treffen.
   Waar woon je eigenlijk? Ga in jou woonplaats is naar een Thais restaurant om wat te eten vraag eens aan de serveerster waar/wanneer er een feest is je zal toch wat moeten als dit wil,bij een massage club ja dat kan wel maar daar heb je het weer UIT KIJKEN.
   Verder kun je bijv: Met een vriend of kennis naar Thailand gaan en zelf de ervaring beleven! dan heb je nog enige steun omdat je met zijn tweeën bent .
   Je kunt bij een boekhandel wel een boekje kopen Thais voor een vakantieganger of zoiets vaak heeft V&D wel zoiets. kijk op Internet naar Thaise restaurants voor de adressen.
   Nogmaals er zitten heus wel schatjes bij ,maar het is zeker geen goedkope aangelegenheid tegenwoordig,voor dat zij eindelijk hier mag blijven want de eisen zijn streng!!! Lullig dat ik het zeg maar wel eerlijk,ik zou zeggen veel succes en maak er wat van.
   Ronald

  • Jan VC zegt op

   Beste,
   Het is niet omdat iemand de Thaise nationaliteit heeft dat dit je meer rechten geeft. Wederzijds respect is de basis! Je moet zelf proberen een interessante partner te zijn wil het lukken. Je bent niet in een supermarkt om zomaar een vrouw uit te kiezen. De Thai hebben een zeer sterke persoonlijkheid en zijn trots op hun afkomst. De cultuurverschillen zijn een voldongen feit en het vergt wederzijds geduld en zeer goede communicatie om deze verschillen te aanvaarden. Ik heb het geluk al enkele jaren getrouwd te zijn met zo iemand. Ik zou het je gunnen maar informeer zoveel mogelijk bij “ervaring deskundigen” eer je in die richting stappen gaat zetten. Het zal je veel teleurstellingen besparen en je hopelijk op de weg zetten van een gelukkig verder leven. Ik gun het je alvast van ganser harte!

 2. Gringo zegt op

  Is dit echt een serieuze vraag? Ik zou bijna zeggen, Piet woont in Dronten, laat hij eens contact opnemen met Arthur in Harderwijk, die weet van de hoed en de rand!

  • @ Gringo, ik heb emailcontact gehad met Piet en hij is geen broer van Arthur 😉 Misschien had ik het iets moeten herschrijven. Overigens krijgen we per email regelmatig dit soort vragen. Normaal gesproken plaatsen we dat niet (we zijn geen datingbureau), maar deze bij uitzondering.

  • Thailandganger zegt op

   Haha, Dank Gringo weer even hard kunnen lachen… 🙂

 3. kalebath zegt op

  Ik zou zegen ga eens uiteten in een thais resturant alleen dan. Zo ben ik aan mijn lief gekomen

 4. fransamsterdam zegt op

  Piet vindt een datingsite maar niks omdat er daar zoveel van zijn en je niet van te voren weet welke goed is of niet.
  Volgens de geldende logica kunnen we daaruit afleiden dat Piet ook een Thaise vrouw maar niks vindt, want daarvan zijn er ook zoveel en weet je van te voren ook niet of ze goed is of niet.

  Dat er voordat je een bezoek aan Thailand brengt even iemand voor je wordt uitgezocht die betrouwbaar is, niet alleen op geld uit is en geen bartype is, lijkt me een illusie.

  Piet, ga gewoon eens op de bonnefooi naar Thailand, zónder de intentie om meteen een vrouw voor de rest van je leven aan de haak te slaan, en vertel vooral niet dat je in Dronten woont. 🙂

  • hans zegt op

   Waarom niet vertellen waar Dronten ligt, meeste thai weten niet eens waar Nederland ligt, wijs je het op een globe aan met je vinger is nederland ook niet meer zichtbaar.

   • aad zegt op

    ach er zijn genoeg groentjes die daar en zeker hier rond lopen
    en als je alleen voor vrouwen naar Thailand moet
    dan klopt er toch iets niet aan je hoor
    er is daar zo veel te doen en te bekijken
    je kan ook naar de wallen gaan daar zitten ze ook
    weet je gelijk hoe ze er uit zien
    het zijn dames en geen vee die voor het uitzoeken zijn

    • HansNL zegt op

     Beste Aad,

     Ik buig me in het stof voor je, ongetwijfeld, ontzettend grote ervaring.
     Groentjes zijn er volgens jou, hier en vooral daar.

     Beste Aad, ik kan me natuurlijk vergissen, maar kan me toch niet onttrekken aan de idee dat erg veel mannen naar Thailand komen om vrouwen te ontmoeten.
     Voor uitsluitend plezier, voor plezier en wellicht een relatie, of zelfs alleen voor een relatie.
     Wat is daar mis mee?

     Je vergelijk met de beroepsdames op de wallen vind ik een beetje krom, ik begrijp ook niet het verband met de vraag boven, maar wellicht zie ik je denktrant niet zo scherp in.

     Vele mannen komen inderdaad naar Thailand in de hoop een relatie te vinden. als je geen kansen hebt op de Nederlandse “markt”, waar ik me wel wat bij kan voorstellen, dan is de kans om een relatie te vinden in Thailand toch wel wat simpeler.
     Dat er bossen met haken en ogen aan zo’n relatie zitten, dat is nogal wiedes.
     Maar vergelijk dat dan maar eens met een relatie met een Nederlandse vrouw.Daar Zitten nog veel meer haken en ogen aan…….

     Als je met een rijke ervaring in de broekzak een tweede kans gaat zoeken in het buitenland, wellicht mag je dan niet van een veemarkt maar van een vleesmarkt spreken, maar reken maar dat de andere kant ook zo denkt.
     En, gezien de ervaring, wat is daar dan mis mee.

     Waarlijk, een huwelijk in de tweede ronde, zal ik maar zeggen, sluit je toch niet alleen om de mooie ogen, daar denk je toch eigenlijk ook wel een beetje zakelijk over.

     Maar een veemarkt, de wallen, er klopt iets niet aan j, groentjes hier en daar?
     Wel een beetje machtige uitspraken.

     • wim zegt op

      Hallo
      Ik kom uit een gezin van 7 kinderen Alle zeven zijn op 20-25 jarige leeftijd getrouwd met een nederlandse vrouw later zijn er 4 gescheiden en 1 is weduwnaar geworden
      alle 5 hebben ze een nieuwe relatie gekregen 1 met een nederlandse en 4 met buitenlandse
      thais,deens ,poolsen en australi,s
      Nou ik kan jullie wel vertellen dat dat alleen maar problemen heeft opgeleverd te veel om hier allemaal te vermelden inmiddels hebben er alweer 3 scheidingen plaatsgevonden
      Laat ik jullie dit zeggen ben 40 jaar samen met een nederlandese vrouw en laat al die voor ons vreemde kultuuren daar waar ze thuishoren in veel gevallen gaan ze niet samen of je moet heel veel water bij de wijn doen en dat is meestal niet genoeg je moet steeds meer geven jij moet je aanpassen maar zij niet nee dank je

      GR Wim

 5. Dirk zegt op

  [quote]ga gewoon eens op de bonnefooi naar Thailand, zónder de intentie om meteen een vrouw voor de rest van je leven aan de haak te slaan[/quote]

  Lijkt me een goede tip. Ik vraag me af waarom je specifiek op zoek bent naar een thaise. In de tekst lees ik op één of andere manier het gevoel “makkelijk”. Dat lijkt me een misplaatst idee. Ga inderdaad gewoon eens die kant op, en dan niet naar pattaya of phuket. Thailand is groot. Maar dat is slechts mijn idee.

 6. hans zegt op

  Piet,

  Ik heb gratis en voor niets een lekkere schoonmoeder in de aanbieding, kan heerlijk
  koken maar spreekt geen woord engels.

  Dat is naar mijn idee dus ook het grootste probleem, de bartypes kunnen wel vaak een beetje engels maar de nette dames niet laat staan nederland , en die relatieburo ben ik ook niet zo voor.

  Er zijn genoeg thaise dames die een farang willen en heus niet perse alleen op je geld uit zijn, ieder farang kan je bevestigen dat vaak genoeg aan hen of hun vrouw vriendin word gevraagd of die farang geen broer oom neef heeft voor hen. Vorige week toevallig
  nog gebeurd bij mijn vriendin.

  Denk dat ook een goed idee is dat je het op die manier gaat doen, heb je in ieder geval
  een beetje schifting.

  Maar doe ook wat frans zegt, snuif in ieder geval eerst de thaise cultuur een beetje op, misschien vind je het allemaal maar niks.

  Zelf ben ik destijds met een kennis naar thailand gegaan, was helemaal niet de bedoeling om naar thailand te gaan, maar dat is zo gelopen. heb je in ieder geval al een beetje houvast.

  Was toendertijd 5 jaar gescheiden, en had zeker geen voorkeur voor getinte dames.

  Maar een jaar later ben ik nog is gegaan en cupido heeft verdomd raak geschoten, ik kan het je van harte aanbevelen, een thaise dame, ze hebben alleen wel een iets andere gebruiksaanwijzing dan de westerse vrouw.

  Kijk is op marktplaats voor reisgenoten gezocht of plaats zelf een advertentie, wie weet

 7. Johnny zegt op

  Beste Piet,

  Bezint eer ge begint.

  Ik weet niets af van jou in persoon, doch neem maar van mij aan dat het erg lastig is om een ” passende ” dame te vinden. De meeste dames hebben een verkeerd beeld van de farang en verwachten dat je ze financieel naar sprookjesland zult brengen, dit inclusief de gehele familie.

  Het cultuurverschil is zeer groot, dit komt pas echt tersprake als je eenmaal in een relatie verwikkeld bent geraakt. Zorg dat je zeer goed kunt communiceren, anders ben je zowiezo verloren. Geloof me, in eerste instantie begrijp je geen snars van de hele redenaties en reacties.

  Gezien het bovenstaande, zou ik als ik jou was inzetten op een gestudeerde, zelfbewuste, financieel onafhankelijke, rijpere dame. Met voorkeur naar een ambtenaar ( government officer ) die je is aanbevolen door een kennis of familielid. Denk nu niet dat deze dames direkt staan te springen als je jou zien, immers ze hebben niets van je nodig. Doch, heb je een match, dan heb je een betrouwbare vrouw die goed voor je zorgt. Immers, als een Thaise vrouw van je houd, betaald ze alles voor je. ( ik spreek uit ervaring )

  Wil je alleen maar sex, stap in het vliegtuig en de willige dames vallen als rotte peren uit de boom.

 8. siamees zegt op

  Ben nooit naar Thailand geweest voor de vrouwen.Het laatste waar ik aan dacht was wel om met een Thaise te trouwen.Maar toch ben ik nu al 2.5 jaar gelukkig getrouwd met een Thaise en heb het mij nog niet beklaagd.Waar ik haar leren kennen heb gewoon in een Thaise tempel ergens aan de Mekong puur op toeval.En het is zoals khun Peter heeft gezegd eigenlijk zijn ze niet anders dan in het westen.Volgens mij zijn de mensen in grote lijnen overal hetzelde op deze aardbol,gewoon doen ze alles op een andere manier waardoor het soms lijkt dat ze anders zijn.

 9. Boonchan zegt op

  Beste Piet,
  Ik bimiddel nu 15 jaar voor heren uit Nederland en Belgie met veel sucses.
  Kom eens geheel vrijblijvend praten.
  Wie weet kan ik wat voor jou doen.

  • Thailandganger zegt op

   En wat kost dat? Ik ken er genoeg die zoiets doen en die aan de dame in kwestie in Thailand een kleine 4000 euro vragen als bemiddelingskosten. De reinste mensenhandel.

 10. King Frans zegt op

  Piet, maak een georganiseerde rondreis van ongeveer 3 weken, Dan leer je het land en de mensen e’n beetje kennen En als je terug ben in Nederland dan kan je rustig nadenken van wat je wildt.

 11. Erik zegt op

  Deze man die kennelijk nergens van af weet is helemaal verkeerd bezig.

 12. Chang Noi zegt op

  De reacties zijn het leukst om te lezen, dus ik neem aan dat de redactie deze brief van Piet uit zijn duim heeft gezogen. Leuk idee!

  Persoonlijk heb ik een soort “roots” gevoel met Azië en met mensen uit Azië, dus een relatie met iemand uit Azië lag voor mij veel meer voor de hand als met een Russin of Nigeriaanse.

  Bij het aangaan of zoeken naar een relatie zou gevoel een belangrijke rol moeten spelen en juist dat maak ik niet op uit de brief van Piet. Alleen al daarom lijkt mij een poging van Piet tot mislukken gedoemd te zijn.

  Relaties zijn al moeilijk, zeker als daar nog een taal en cultuur barrière bij komt. Dan is van beide zijden toch veel (of eigenlijk meer) aanpassing, liefde en opoffering liefde nodig.

  Chang Noi

  • @ Was het maar waar Chang Noi. Je hebt geen idee wat wij per email toegezonden krijg. Zo was er een Belg die de overstroomde Thai wel wilde helpen. Alleen de dames. Moest ze maar naar België komen en bij hem intrekken. Of wij dat konden regelen. De enige voorwaarde van deze heer: ze moest wel mooi zijn…

 13. Anton zegt op

  Zonder dat ik dit negatief bedoel. Maar je kunt beter de vraag stellen: “Hoe kom ik, met goed fatsoen, van een Thaise vrouw af?”. Een Thaise vrouw krijgen is geen enkel probleem, ze staan in rijen van tien op je te wachten.

  • Rob zegt op

   Lol, tja….

   Dat moet toch niet moeilijk zijn:

   1) Heb je de gemakkelijke route gekozen en een dame uit de rij gekozen dan is de oplossing simpel: Geen goud meer geven, geldkraan dicht.
   2) Heb je er eentje gevonden na lang reizen etc. dan heb je waarschijnlijk een vrouw die je door dik en dun steunt, ook als je (een tijdje) geen werk hebt. Dan is de vraag, waarom wil je er van af?

   3) -Succes verzekerd- : Flirten met dames die jonger en mooier zijn dan haar. Niet vergeten eerst de messen weg te leggen!

  • Thailandganger zegt op

   Haha, Anton. Je hebt daar wel een punt…. doe het slechte nieuws in ieder geval niet in de keuken brengen…. een vriend van mij werd nagezeten door een woeste Thaise met een keukenmes (Rob’s suggestie is dus niet uit de lucht gegrepen).

   Ik blijf hier lachen om de reacties.

 14. Rob zegt op

  Ikzelf zou nooit specifiek opzoek gaan naar een Thaise vrouw, er zijn genoeg interessante, lieve vrouwen. Een partner moet je tegenkomen. Doelgericht een bepaald type partner zoeken lijkt mij nogal wat risco’s hebben: Te snel kiezen voor een bepaalde dame, (onbewust) vallen voor een vrouw wiens gevoels niet daadwerkelijk wederzijds zijn.

  Ik heb nu een Thaise, maar dat is puur toeval. Ik maakte een rondreis door half Thailand en legte her en der contacten met mannen en vrouwen. Dat doe ik op al mijn (verre) reizen. De meeste contacten verwateren vrij snel, sommige worden kennissen enzovoort. Na terugkomst in Nederland onderhield ik goede contacten met haar, nogsteeds had geen van ons beide het idee dat dit wel eens een relatie zou kunnen worden. Wellicht ook omdat zij ouder is dan ik, ja het blijft een cliché maar zij ging er vanuit dat ik iemand zocht die jonger was dan ik, en ik ging er vanuit dat zij eerder iemand zou zoeken die ouder was dan haar. Maar het contact bleek meer dan goed, en meer dan vriendschappelijk, al snel sloeg de vonk toch over… Totnu toe heb ik nergens spijt van, maar ik houdt het op toeval (of het desnoods het “lot”) dat ik nu een Thaise heb.

  Dit is niet verkeerd bedoeld, maar ik, als jonge Nederlandse man, vraag mij toch wel eens af waarom (oudere) Nederlandse/westerse mannen opzoek zijn naar een (jong) Thaise (of Fillipijns of ander Aziatisch land naar keuze) vrouw. Dan krijg je toch snel het idee dat men iets “lekkers” zoekt. Een vage kennis van mij, van midden 50, wil persé een Aziatisch dame van 25-30 jaar, die er goed uit ziet etc. Keer op keer komt hij bedrogen uit, blijkt ze ofwel op zijn geld uit te zijn, een verblijgsvergunning of loopt de relatie gewoon stuk vanwege de vele verschillen. Maar een andere dame (ouder, westers, ….) nee, dat nooit. Hij moet en zal ooit vinden wat hij zoekt, meent hij…
  Ik weet niet hoe ik over vrouwen denk als ik in de 50 ben, natuurlijk blijven 20-30 jarige dames lekker, ik kan me voorstellen dat ik best de koffer zou willen induiken met een mooie jonge meid. Een relatie wordt moeilijker. Hoe groot is de kans dat iemand van 25 oprecht tot over haar/zijn oren verliefd is op een 50-er? Het kan, maar die kun je denk op eén hand tellen. Vijf jaar jonger of ouder vindt ik een mooie richtlijn (geen absolute regel!) voor een potentieel partner).

  Maar om terug te komen op je vraag: Ik zou gewoon lekker gaan reizen, naar Thailand maar ook andere landen. Knoop gesprekken aan met de locals. Blijf uit de buurt van de barren en hoertjes als je een relatie zoekt (als je daarheen wil voor kort en snel vermaak, ga je gang maar laat je niet gek maken!). Maak ook uitstapjes in eigen land, bezoek desnoods een (Thais?) restaurant. Ga niet “zoeken” naar het vrouw, geniet gewoon lekker en wie weet wat je tegen komt. Wat mij en andere is overkomen kan jou ook overkomen. Mocht je toch persé een Thaise vrouw willen die voor jouw persoonlijkheid kiest, dan lijkt het mij reël om je te beperken tot vrouwen die ook op leeftijd zijn (45+ ?), en die het opzich redelijk voor elkaar hebben qua werk, inkomen, dak boven hun hoofd zie eerder genoemde advies van een “ambtenaar vrouwtje”) en die dus alleen voor jou kiezen omdat je hen liefde bied, want verder hebben ze niets/weinig van je nodig. Eentje die kiest voor wie jij bent.

  Succes in iedergeval.

  • Johnny zegt op

   Ik ben naar Thailand vertrokken, puur om economische redenen. Ik zocht een land waar ik het naar mijn zin zou kunnen krijgen. Doch al snel kwam ik er achter dat je zonder goede ega niet ver komt, dwz als je een normaal en respectabel leven wil leiden. Immers je weet toch geen bal van het land en wonen is iets heel anders dan vakantie.

   Na 4 maanden rond dolen, kwam ik dus niet verder dan de bewuste bardames. Leuk, erg leuk, maar ongeschikt voor wat ik in gedachten had. In Nederland terug gekomen, moest ik bekennen dat ik niet geloofde dat ik ooit aan een heuse vrouw zou komen. Iets puurs, iets echts, iets met toekomst. Iemand die ook mij zou steunen. Bovendien de geest heeft ook voeding nodig. Iemand waarmee je goed kunt converseren en dus de Engelse taal uitstekend schrijft en spreekt.

   Het was puur toeval dat ik kennis kreeg aan mijn vrouw ( 39 ). Stom geluk misschien. Ja, ja…. internet.

   Nu jaren later, weet ik legio Thaise dames, ambtenaar, alleenstaand, vermogend. Ik weet ook dat ze niet met de eerste de beste kerel uit Nederland aanpappen. Je moet wel een gelijkwaardige persoonlijkheid hebben ( ik praat dus niet over geld ), immers de dames hebben status. Das heel anders dan ons kikkerlandje, waar je tegen de dokter gewoon Klaas zegt. Het ” daten ” gaat ook heel anders dan wij gewend zijn. Bovendien, als de ouders je niet pruimen, gaat het feest niet door.

   succes

 15. Bert Vos zegt op

  Neem aan dat deze ingezonden brief een geintje is? Of je moet wel heel erg dom, simpel, wereldvreemd en naief zijn om je zo te etaleren. En zo ja, dan hoort Khun Peter mensen als deze persoon in bescherming te nemen en dit niet te publiceren. Althans, ik zou dat nooit gedaan hebben. Vandaar dat ik denk dat dit een fake-bericht, maar dat weet ik uiteraard niet zeker.

  • @ Bert, ik ken mijn verantwoordelijkheden, dus daar hoef je me niet op te wijzen. Aan de publicatie ging email contact vooraf. Ik heb de bewuste man daar op gewezen, maar hij wilde perse dat het geplaatst werd, zelfs met zijn volledige naam. Ik heb dat natuurlijk niet gedaan. De voornaam en woonplaats zijn derhalve fake.
   Ik denk niet dat wij moeten oordelen of iemand dom, simpel of naïef is. Dat klinkt als een minachting van je lezers. Iemand kan ook echt ten einde raad zijn. Uit de reacties blijkt wel dat hij gewaarschuwd wordt door ervaringsdeskundigen. Hij kan dan zelf zijn conclusies trekken.

 16. Anton zegt op

  @Piet uit Dronten.
  Indien je een Thaise vrouw wenst te trouwen, denk dan aan o.a. het volgende:
  * Je krijgt te maken met grote cultuurverschillen, een flinke taalbarriere, grote verchillen in mentaliteit, meestal grote verschillen in maatschappelijke positie, meestal grote verschillen in opleiding, groot verschil in leeftijd, etc.
  * Het wederzijdse verwachtingspatroon van de relatie. De farang droomt van een jonge knappe en sexy vrouw, die goed kan koken, graag de huishouding doet en verder de gehele dag voor hem klaar staat. De Thaise droomt van een farang, die haar en inclusief haar familie uit de financiële misere haalt. Ik chargeer hier een weinig, maar je begrijpt hopelijk wat ik hiermee bedoel.
  * Alle praktische zaken, zoals b.v. inburgeren, visa, heen- en weerreizen en de kosten van dit alles. Wat al gauw in de vele duizenden euro’s gaat lopen.
  Ditis een (zeer) smalle basis voor een relatie en de praktijk leert, dat de meeste relaties na een aantal jaren stuklopen.
  Dus mijn advies: Ga eerst eens een paar maal naar Thailand, zonder de bedoeling te hebben gelijk jouw prinses te ontmoeten. Kijk goed uit je doppen en leer zo veel als mogelijk van de cultuur en de taal. Probeer zoveel als mogelijk de mentaliteit van de Thai de begrijpen en te doorgronden. Dan zijn we inmiddels een aantal jaren verder. Wil je dan nog steeds een Thaise vrouw? Ga dan serieus op zoek. Mogelijkheden ten over.

  • Rob zegt op

   Ben ik het mee eens. Dus vooral niet alleen maar naar de verpakking kijken. Natuurlijk wil iedere (?) man of vrouw een partner die er een beetje aardig of zelfs sexy uit ziet. Maar elkaar begrijpen, een klik hebben, is op de lange termijn even belangrijk.

   Bij punt 1 is het een kwestie van kijken of men op één lijn zit, er zullen verschillen zijn, dat heeft juist ook wel wat. Maar als het verschil erg groot wordt, dan wordt het toch lastig lijkt mij. Je moet toch voldoende overeenkomsten hebben.

   Punt 2, tja, jezelf geen illusies maken. De kans dat je een schoonheids konining aan de haak slaat en daar een langdurige relatie mee gaat hebben lijkt mij klein. Dus zo’n “buit” kun je wel vergeten, maar dan zijn er nog genoeg leuke dames die er best leuk uit zien. Niet je *** achterna lopen, haar niet de illusie gevne dat je rijk bent en dat geld geen probleem is. De geld kraan verder opdraaien gedurende relatie is niet moeilijk, de kraan wat dichter draaien… tja… Onderhoud elkaar goed, respecteer elkaar, geen gouden bergen beloven.

   En de kosten, die zullen niet minder worden. De verblijfsvergunnning, intergratie e.d. wordt steeds duurder onder het mom van “eigen verantwoordelijkheid”. Wel wat btreft kosten (de overheid/gemeenschap kan niet een bijdragen leveren aan de papiertjes, examens e.d. blablabla), maar als het aankomst op meedraaien in de samenleving, nee, dan is “eigen verantwoordelijkheid” niet voldoende, dan wil d eoverheid je door allerlei hoepeltjes laten springen (en nog wat meer eurootjes uit je zak kloppen). De goede moeten onder de kwade lijden. Helaas.

 17. Dick zegt op

  Net terug van een drie-weekse rondreis door Thailand. Zag ook wel iets in een leuke thaise dame… maar wilde eerst het land een beetje verkennen…. Veel gezien, vooral tempeltjes en markten en veel geroken (open riolen?) Ook een heel lage levensstandaard en totaal niet vergelijkbaar met Nederland. Door meerdere ‘iieve dames’ aan gesproken, eerst voor karaoke dan voor bier of andere drank en tenslotte dan maar voor sex. (Ik ben 63 en zij was -volgens zeggen 19…..) in o.a. Chiang Mai maar ook later in Cha-am. Na weigering mijnerszijds verdween opeens de zo geroemde ‘eeuwige glimlach’ werd de kauwgum uitgespuuwd en werden mij verwensingen naar het hoofd geslingerd, dus de juiste keuze gemaakt, denk ik dan.
  Later enkele keren met een 45-jarige Belg in Cha-am gesproken getrouwd met een 15 jaar jongere Thais en runde met haar een soort beauty-salon, of eigenlijk zij runde de business terwijl hij zich de hele dag kapot zat te vervelen (lees bier zuipen…). Deze Thaise had hem al 3 gebroken ribben getrapt na een ‘onenigheidje’. Verder miste hij zijn in België wonende kinderen van 12 en 14 ontzettend, belde bijna dagelijks met z’n oude vader in Belgié en was het Thaise eten meer dan zat.
  Mij toch ook nog maar een keer aan een go-go girl gewaagd om ‘boom-boom’ te doen (moet je per slot toch een keer ervaren voor een juiste inschatting…), zij vertelde dat ze 24 was, maar na ontkleding voelde ik me eigenlijk een beetje een pedofiel….. was volgens mij niet ouder dan een jaar of 17…. En dan voor de goede sex: beter kun je een goede escort in Nederland bellen, kost wat meer maar dan krijg je in ieder geval waar voor je geld…. M.a.w. de 2000 Bath voor de go-go +drankjjes + hotel had ik beter kunnen aanwenden voor een sex-dol….
  Ik houd het maar gewoon bij de wat oudere Nederlandse vrouw.

 18. maria berg zegt op

  Als Nederlandse vrouw, die veel in Thailand is geweest, begrijp ik best dat veel mannen dromen van een Thaise dame, het verschil in uiterlijk is al zo groot. De gemiddelde Nederlandse naast een Thaise gezet is ongeveer het verschil tussen iets heel logs en iets heer sierlijks en dan zijn de meeste Nederlandse vrouwen ook nog zo dat ze met de vuist op tafel slaan, daar is echt niet elke man van gediend. En over geld gesproken, heel veel Nederlandse vrouwen van tegenwoordig vinden ook dat een man een goed inkomen een huis en een grote auto moet hebben.

  • hans zegt op

   prima verwoord en daar heb ik weinig aan toe te voegen

  • Rob zegt op

   Ik moet bekennen dat ik in Azië meer aantrekkelijke dames zie lopen dan in Nederland: Vaak een mooi postuur en ze komen minder plat over, er is spraken van een bepaalde charme Al vindt ik zelf een wat blankere huid mooie (zo Japanse en Koreaanse dames mogen er best wezen). Dat ik een Thaise aan de haak heb geslagen had ik een aantal jaren geleden niet verwacht (ook niet uitgesloten), al is mijn voorkeur altijd wel uitgegaan naar dames met donker haar en opvallend vaak oosterse roots.

   Wel lastig hoor als je er eenmaal eentje heb, als ik tegen mijn vriendin zeg dat de gemiddelde Japanse of Koreaanse dame net zo mooi of nog mooier is dan de Thaise dan krijgt ik een boze blik toegeworpen. Zie je dan een knappe Thaise en zeg je dat die er sexy uit ziet, is het wéér niet goed… 😉

   Die Aziatische charme, dat heeft wel wat, sierlijk, liefdevol, charme, respect e.d.. Mijn vriendin is niet perfect, ik ook niet, maar wat wij elkaar bieden… fantastisch, dat zou ik nooit kwijt willen raken. Ik weet niet of ik even makkelijk een Nederlandse dame zou treffen die hetzelfde kan bieden. Uiteraard wel op basis van gelijkwaardigheid, het beeld van een gewilig, makkelijk kook, poets en seks slaafje is ronduit object. Al is dat cliché ook fout, zo makkelijk zijn die dames niet, als hen iets niet aanstaat zul je het weten ook!

   Wat betreft inkomen, als manlief geen baan meer heeft of flink moet inleveren, dan levert dit in menig relatie problemen op. Geldwolven, profiteurs e.d. heb je helaas overal.

   • marcos zegt op

    @ Rob, ik vind of misschien vond ze ook aantrekkelijker. Ik houd het even tot Thailand.
    Heb me weer de afgelopen maand lelijke buiken gezien, ik word er niet vrolijk van!Je haalt ze er bijna allemaal uit die een kind hebben, verschrikkelijk!

  • Anton zegt op

   Het grootste ‘probleem’ met NL-vrouwen is, naar mijn mening, dat de meesten van hen zich niet verzorgen. Zien er niet vrouwelijk uit, kleden zich niet vrouwelijk en gedragen zich als mannen. Een vriendin van mij uit Litouwen, die hier in NL voor de eerste keer was, was hier verbaasd over en noemde deze vrouwen: “Mannen met een deritska”. Waarmee zij bedoelde mannen met een vagina. En daar sloeg zij, naar mijn mening, de spijker op zijn kop.

   • Ik weet niet op welk eiland jij woont, maar er zijn genoeg mooie vrouwelijke dames in Nederland. Laten ‘wij’ kerels ook eens in de spiegel kijken. Dikke pens, haar uit de neus en oren, witte sokken in de sandalen en dan praten over onaantrekkelijke ‘manwijven’. Haha. Iets meer nuanceren en iets minder generaliseren lijkt me beter.

    • Anton zegt op

     Je weet niet op welk eiland ik woon, je weet dus ook niet wat voor type man ik ben en hoe ik mij verzorg, kleedt en gedraag. Waar heb jij het over: dikke pens, haar uit de neus en oren, etc. Uit wat voor milieu kom jij dan wel? Over generalisatie gesproken.
     Als je mijn stukje goed gelezen had, dat weet je dat ik sprak over de meesten van de NL-vrouwen. Natuurlijk zijn er vrouwen in NL, die zich wel verzorgen, goed kleden en zich vrouwelijk gedragen. Dit zie je b.v. veel in de financiële wereld, in de advocatuur/justitie en bij notarissen.
     Maar……helaas zul jij wel niet het lef hebben deze reactie te plaatsen.

     • @ Ik heb het ook niet over jou, maar over wij mannen in het algemeen, beste Anton. Je moet wel goed lezen!
      Wij (mannen) staan altijd klaar met een oordeel over vrouwen (zowel Thaise als Nederlandse) maar zijn we zelf perfect? Geven we zelf het goede voorbeeld?
      Je zegt nu weer: “de meeste van de NL vrouwen” Je hebt het over de meerderheid dus? Moet je zelf weten, maar ik deel die mening absoluut niet. Het is zo gemakkelijk. Ik kan ook generaliseren over foute mannen die naar Thailand gaan, dat is precies hetzelfde. Er is niets mis met Nederlandse vrouwen. Generaliserende opmerkingen over de meerderheid van de NL vrouwen vindt ik nogal respectloos. De vrouwen in mijn omgeving, inclusief mijn dochters zien er altijd tip-top uit..

      • Anton zegt op

       Generaliseren over foute mannen die naar Thailand gaan, ja dat is precies eender. Uiteraard ben ik ook niet perfect, verre van dat. Maar als het om persoonlijke verzorging, wijze van kleden, mijn houding en gedrag i.h.a. gaat, ja dan kan ik zonder twijfel melden, dat ik het goede voorbeeld geef.
       Mijn mening en ervaring met NL-vrouwen is niet zo zeer een oordeel, maar meer een teleurstelling. Mijn ervaring is, dat vrouwen uit b.v. België, Duitsland, Frankrijk, Oost-Europa en ZO-Azië er over het algemeen gemiddeld beter verzorgd uitzien dan de meeste NL-vrouwen. Loop maar over straat in een willekeurige stad in Nederland. Nogmaals dit is geen oordeel en/of veroordeling, maar een constatering. Indien de vrouwen in jouw omgeving er altijd tip-top uitzien, dan verkeer jij overduidelijk, net als ik overigens, in een gemeenschap welke qua aantal in een bevoorrechte minderheid is. Dat lijkt mij een plezierige constatering :).

       • @ mmm. ik zal er een keer wat over schrijven. Ik denk dat het verschil in opvattingen tussen vrouwen uit alle windstreken niet zo groot is. Even los van cultuur, religie en gebruiken.
        Ik ben overigens nog steeds van mening dat de meerderheid van de vrouwen in Nederland, zich prima verzorgen. Je ziet wel verschillen met landen waar uiterlijk vertoon belangrijker is zoals in Italië. Maar wie bepaalt de maat? Mijn boodschap is alleen, wat meer nuance af en toe. Het wordt anders van die voorgebakken kroegpraat.

     • kees zegt op

      Beste Anton
      Hoe kan je in gods naam je reactie rijmen met wat je eerder stelt dat zon beetje de halve NL bevolking er niet uit ziet terwijl je het grootste gedeelte niet ken. als Peter volgens jouw het zelfde zegt over de andere helft dan breekt de pluris uit. Je voelt je aangesproken.En terecht. Ik vind dat hij je op een beschaafde manier heeft terecht gewezen ik had dat anders gedaan.Je stukje is een belediging voor de NL vrouw. en prullenbak waardig.
      groet Kees

      • Anton zegt op

       Beste Kees,
       Ik denk dat wij gewoon verschillende opvattingen hebben v.w.b. een zichzelf goed verzorgende vrouw. Wat jij goed verzorgd noemt, vind ik wellicht te wensen over laten. Is maar een kwestie waar leg je de lat. En heeft niets met beledigingen te maken naar een bepaalde bevolkingsgroep. Uitsluitend een kwestie van smaak.
       Groet Anton

       • kees zegt op

        Beste Anton
        Ten eerste weet jij niet wat voor type man ik ben. Dus weet jij ook niet wat ik goed verzorgd vind. Als jij vind dat je stukje niet beledigend is Dan kom je niet van een eiland. maar van een andere planeet . heb ff een enquete gehouden onder mijn 4 mooie schoondochters.
        vraag 1 Zich niet goed verzorgen. Word ervaren als kwetsend – Beledigend
        2 zien er niet vrouwelijk uit. Word ervaren als kwetsend – Beledigend
        3 Kleden zich niet vrouwelijk. Zijn ze het niet mee eens – Kwestie van smaak
        4 Gedragen zich als mannen. Rare stelling Moeten er om lachen
        5 Ze zien er uit als manen met een vagina . Rond uit beledigend
        Ik heb mijn schoondochters ook nog eens goed bekeken de enige over een komst met een man die ik ontdek dat ze ook 2 handen en voeten hebben . En die zijn ook nog een stuk mooier . en mijn Thaise vrouw is het er volledig mee eens.
        Mijn schoondochters vroegen zich giechelend af, omdat jij zei dat alle vrouwen op mannen lijken; naar wat voor soort kroegen of bars jij heen gaat ?Ik weet niet wat ze daarmee bedoelde. Misschien kan iemand mij dat uitleggen groet kees

        • Anton zegt op

         Het is wel duidelijk dat je mijn stukjes in het geheel niet begrepen hebt of niet wil begrijpen. Je leest ze niet goed en trekt de verkeerde conclusies. Je legt mij beweringen in de mond, welke ik nooit gedaan heb. Etc. etc. Dat zegt naar mijn mening meer over jou dan over mij. En wat die ‘enquete’ van jou betreft, als je echt denkt dat die ook maar enigszins representatief zou zijn, dan raad ik je aan er eens een wiskundeboek op na te slaan. Jij met al je ‘mooie’ vrouwen om je heen hebben dus duidelijk een andere smaak dan ik. Daar valt niet over te twisten. Dat doe ik dus ook niet en beschouw deze discussie dan ook als beëindigd.

        • kees zegt op

         Anton
         Als ik jouw was liet ik het stukje ff door de buurvrouw lezen kras dan wel ff je naam door anders komt ze nooit meer op de koffie. En vraag dan ff haar mening. Maar dat zal je wel niet doen je heb het niet zo op vrouwen.Ik heb het nog ff aan 1 van mijn mooie schoondochter gevraagd (ze heeft Dr. voor haar naam staan) of ze voor mij het stukje nog eens wilde lezen.Ik dacht ik mis misschien iets,maar nee ze bleef ook bij haar bewering rond uit beledigend.Dat wij een andere smaak hebben ben ik helemaal met je eens. En daar ben ik dan ook erg blij mee. wat betreft dat ik jouw beweringen in je mond leg. Lees je stukje dan nog maar een keer over. Maar als ik het goed begrijp verkeer jij in hogere kringen dan ik ,daar zit ook vast wel iemand bij die Dr. voor zijn of ik durf het bijna niet te zeggen haar naam heeft staan,laat die het eens lezen misschien kan hij/zij jou dan wel verder helpen.Ik in ieder geval niet. ik ben maar een gewone jongen. Voor de rest Anton wens ik je het allerbeste en mag je maar een leuke mooie goed uitziende vrouw ontmoeten.

        • Heren, Kees en Anton, hierbij het verzoek om niet (meer) op elkaar te reageren maar op het artikel. Jullie vallen in herhaling en lijk nu erg op chatten. We eindigen de discussie.

    • Robert zegt op

     Peter, je vergeet het fuoriserende sportbroekje! Hahaha!

   • hans zegt op

    Anton, je hebt gedeeltelijk gelijk, ik heb veel duitsers in mijn kennissenkring, en als dee dames de deur uitgaan, ook als is het maar voor een boodschap, word er vaak eerst omgekleed en de neusjes gepoederd, en dat zie ik ook bij mijn thaise vriendin.

    • @ Ja, je kan het ook uitleggen als onzekerheid.
     Nederlandse vrouwen zijn zus, Thaise vrouwen zijn zo. Kom op mannen we hebben het niet over auto’s, maar over mensen. Miljoenen zelfs. Allemaal individuen die je niet over 1 kam kunt scheren.

     • Anton zegt op

      Je kan een goede verzorging ook uitleggen als respect voor de medemens en als een uiting van goed fatsoen.

     • hans zegt op

      Uiteraard zijn alle mensen verschillend en dat is maar goed ook.

      Ik constateer alleen dat die duitse dames, stuk voor stuk, zich goed verzorgen, en dat heeft niks met onzekerheid te maken, integendeel ze staan allemaal stevig in hun schoenen.

      Ik heb 10 jaar een camping seisoenplaats gehad in doesburg waar voornamelijk duitsers
      staan. Bij een feestavond of iets dergelijks de duitse vrouwen allemaal tiptop gekleed, terwijl de nederlanders komen in hun joggingpak.

      Hetzelfde zie ik in thailand, rondom het huis kan het een bende zijn, maar de thai stelt nette kleding en verzorging zeer op prijs, me dunkt dat ik jouw dat niet hoef uit te leggen.

      Ik heb die meisjes en jongens in hun schooluniformen tenminste nog nooit in een kreukelige blouse gezien.

   • marcos zegt op

    @ Anton, Dat jij een Litouwse vrouw d’r opmerking zo serieus neemt, ik in ieder geval niet! Dat heeft de praktijk wel bewezen.

    • Anton zegt op

     Ja,………………..daar kun jij wel eens groot gelijk in hebben.

  • wim zegt op

   Nou je moet wel van dat type kindvrouwtje houden en met de vuist op tafel slaan kunnen ze ook als ze hun zin niet krijgen zijn ze niet te genieten

   • @ Ze? Wie is ze? 35 miljoen Thaise vrouwen? Die doen allemaal hetzelfde kunstje?

 19. Ben Korat zegt op

  Hi Piet het is niet allemaal rozengeur en maaneschijn wat er blinkt hoor, ik ben nu zelf 12 jaar getrouwd met een Thaise uit de Isaan en wij hebben ook zijn ups en dows maar over al die jaren terug kijkend zou ik het zo weer doen en ik ken het je van harte aan raden maar inderdaad zoals hier als is beschreven ga niet voor een piep jong vrouwtje want dan vraag je om problemen en de oudere zijn niet zo makkelijk als het lijkt want die houden aan de oude cultuur vast maar als je die eenmaal aan je kant hebt dan heb je ook wat waar je trots op kunt zijn, ik ga binnen kort weer naar mijn vrouw en kids toe en wil je best wel een beetje weg wijs maken daar als je in de gelegenheid bent om er naar toe te gaan maar je moet het niet zien als een of andere winkel waar je iets ken pakken want als je dat wilt dan ken je het zelf heel makkelijk in bepaalde plaatsen vinden en of je nu uit Dronten of R-dam of A-dam komt ze springen vanzelf op je af maar dan springt de elende gelijk mee het beste denk ik wat je kent doen is met iemand er naar toe te gaan die ervaring heeft en dan van Thailand en niet van de bars en als je dat niet hebt dan inderdaad een kompleet verzorgde rondreis van zeker 3 weken en je licht daar is opsteken, maar als je bedoelingen inderdaad serieus zijn ben ik best berijdt om je op sleep touw te nemen alhoewel ik je dan eerst zelf beter moet kennen groetjes en succes Piet

  Ben Korat

 20. Drees zegt op

  Hallo Piet
  Bel mij maar eens en ik wil je wl begeleiden en rond brengen in Thailand, we zijn van het zelfde bouwjaar maar ik kom al 30 jaar in thailand, ben overal geweest, en weet zeer zeker van de hoed en de rand, met andere woorden veel ervaring. laat maar wat van je horen… als je wil, hoef je niet alleen te gaan, groetjes Drees…..

 21. riekie zegt op

  hallo piet
  ga eerst zelfs een een paar keer naar thailand
  doe je eigen ervaringen op.
  je hebt er goede en slechte bij
  maar die heb je overal ter wereld
  nou sucses met je zoektocht hoop dat je de ware vind

 22. wimol zegt op

  Ik ben niet de beste schrijver maar wil toch enkele ervaringen vertellen.
  Vooreerst moet je zeker geen vrouw kopen,dit wil zeggen dat ze allemaal denken dat je een ezeltje hebt en dan is een veel voorkomende fout dat proberen te verwezelijken met gevolg dat je geld zeer snel verdwijnt.Wat de taal betreft is engels zeker geen zekerheid daar ik in mijn omgeving geen enkele vrouw ken die goed engels spreekt,zelfs de beamte in mijn vriendenkring niet.Deze zijn ook wat ouder en hebben gestudeerd?met gevolg dat ze zichzelf beter voelen dan mijn vrouw(zij was maar barmeisje)en die staan zeker te springen voor een falang daar ik regelmatig mee ga naar een restaurant waar mijn vriend zijn vrouw contact onderhoud met de collega’s daar zij op pensioen is en geloof mij ze willen een voor een een falang.Ik spreek hier enkel over mijn vrienden die getrouwd zijn met een ambtenaar,ze leven samen als vrienden.Daartegen mijn vrouw heb ik leren kennen in de bar ,zij was daar nog niet lang met gevolg dat zij geen woord engels spreekt.Ik ben direct de thaise taal beginnen leren met als gevolg dat wij minder communicatie storingen hebben en ook met de familie kan communiceren BV.tijden een feest waar je meestal alleen bent als falang.
  Marie wat betreft de thaise vrouw die slaat niet op de tafel maar wel op je smoel,onderschat ze niet.
  Mijn vrouw is 29 jaar jonger dan ik en wij hebben een geweldige relatie waar mijn vrienden maar kunnen van dromen,dus oudere dames is zeker geen garantie.Wij zijn nu negen jaar samen en hebben woelige waters doorzwommen OA,geld ,familie EA.zelfs tot einde van de relatie,maar de liefde heeft alle problemen overwonnen maar het was een lange weg.

  • Hansy zegt op

   [Marie wat betreft de thaise vrouw die slaat niet op de tafel maar wel op je smoel,onderschat ze niet.]

   Net zoals er NL vrouwen zijn, die hun man op hun smoel slaan, zo zullen er ook Thaise vrouwen zijn.

   Maar of die nu ook uit het juiste garen zijn gesponnen, dat is twee. Maar op elk potje past een deksel.

   • maria berg zegt op

    Ik ben in veel landen geweest, maar helaas blinkt de Nederlandse vrouw niet uit in raffinement. Ook in Thailand heb ik vrouwen gezien die met een lach en wat gebaren meer voor elkaar krijgen dan de gemiddelde Nederlandse, als ze iets wil waar manlief eigenlijk geen zin in heeft.

   • wimol zegt op

    Dit heeft niets te maken met uit het juiste garen gesponnen te zijn maar wel met hun cultuur en temperament .Dit is niet alleen voor thaise vrouwen ,maar ook voor de thaise mannen geldig.

    • Hansy zegt op

     Het heeft niets met hun cultuur te maken.

     En hoe je onder met je temperament omgaat, leer je o.a. in je opvoeding.
     Maar net zoals in NL hebben mensen uit een bepaalde lagere klasse vaak wat lossere handjes, omdat ze slecht zijn in conflicthantering.

 23. Marcel zegt op

  Hallo Piet,

  Ik sluit me aan bij wat de meesten hier al aangeven. Er is een groot cultuurverschil en manier van leven. Ben ook getrouwd met een Thaise, maar heb daar eerst een ruime tijd ook samen met haar doorgebracht in Thailand en ook bij de familie. Zo krijg je een goed inzicht in de verschillen tussen de culturen en de manier van denken.

  Als je vragen hebt mail dan even , misschien kunnen wij wat meer informatie geven.

  Marcel,
  Dronten

 24. m van pelt zegt op

  hallo piet .
  wat dacht je van een bezoek aan de thaise tempel in waalwijk !!!
  daar kun je vrij naar binnen en er zijn altijd thaise mensen aanwezig ,die jouw graag wat,
  meer kan vertel over thailand en het cultuur en het in contact brengen met thaise dames,
  de tempel is in de loeffstraat waalwijk oost !!
  sucses en hou ons op de hoogte grt marcel

  • Thailandganger zegt op

   @Marcel,

   De eerste oplossing die het ei van columbus is.

   Aan de Thaise vrouw via de tempel in Waalwijk. Geen kosten van naar Nederland halen, immers ze is al hier en er lopen er daar genoeg leuke rond die alweer op zoek zijn. Geen sores met de IND, gezeik met inburgeren.

   En het zou nog wel eens een kans van slagen hebben ook.

   • Anton zegt op

    Ja …….en hoe denk je dat sommige van die ‘leuke’ aan de kost komen? Kom je wel eens in de NL-casino’s? Dit moeten deze dames dus wel eerst verdient hebben. Dus kijk, kijk ook hier goed uit je doppen.

   • Ben Hutten zegt op

    Hallo Thailandganger,

    Misschien het ” Ei van Columbus “. Maar vergeet niet dat ze allemaal een probleemrugzak bij zich hebben, en hier meesal wel het klappen van de zweep kennen. Velen zijn al aardig verwesterd, enzovoort. Heb hier zelf geen ervaring mee, het is gewoon mijn mening.

    Voor wie dat geen probleem is veel sukses. Maar, een gewaarschuwd man telt voor twee.

    Groet,

    Ben

    • Anton zegt op

     Ja,……………..maar het probleem is, dat sommigen van ons niet tot twee kunnen tellen.

  • Ben Hutten zegt op

   Hallo van Pelt,

   Misschien leuk om te melden: Het zijn mijn direkte buren, ik woon er vlak naast. Als ik zomers buiten zit, en er is een feest, dan heb ik het gevoel of ik in Thailand ben. Alleen maar het gevoel, in Thailand zijn heeft voor mij echt de voorkeur. Het zijn heel aardige gastvrije mensen, en je bent er altijd welkom. Of ze behulpzaam zijn bij het zoeken naar een Thaise relatie weet ik niet. Ze geven wel opvang en hulp aan Thaise vrouwen die hier in de problemen gekomen zijn. Er zijn meestal wel thaise dames en heren aanwezig die aardig Nederlands spreken. Er is ook een monnik die Nederlands spreekt, of die er nog is weet ik niet zeker. Ik kom er ook niet elke dag. Ik kan mij geen betere buren wensen, heb er totaal geen last van. Vind het eigelijk wel leuk zo’n Thaise tempel als buurman, heeft toch niet iedereen. Voor diegene die het ook leuk vinden naast een Thaise tempel te wonen heb ik een tip: Mijn huis staat te koop, veel grond erbij, ik wil naar het echte Thailand.

   Groetjes,

   Ben

  • Robert zegt op

   Mmmmm…lijkt me niet de bedoeling van een tempel. Daarnaast…de (jongere) Aziatische vrouwen die ik ken die in het Westen wonen klagen zonder uitzondering steen en been over het onuitgenodigd te pas en vooral te onpas benaderd worden door oudere mannen die denken dat ze makkelijk te scoren zijn. ‘Zeker net terug uit Thailand’. Weet niet of dit nou een geweldig idee is. Als het al moeilijk is een relatie met een Nederlandse vrouw te beginnen, waarom zou het dan wel met een Thaise lukken? Oudere mannen die bij Thaise tempels rond gaan hangen zonder enige affiniteit met cultuur of boeddhisme te hebben…krijg er een erg vreemd gevoel bij.

   • King Frans zegt op

    Robert, ik zal je wat vertellen. Ik was weer eens vrijgezel [ 2010 ] Ik had ergens afgesproken met een Thaise, maar zoals altijd was ik te vroeg, Zit aan de bar komt er een Thaise dame binnen, komt naarst me zitten, we raken in gesprek, zegt zij waar kom je vandaan. [ Engels ] ik zegt uit Nederland, zegt zij waar, ik zegt Rotterdam, zegt ze in plat Rotterdams waardan, ik dacht dat ik van mij kruk donderde. Ik zegt Noord zij zegt ik ook, Blijkt dat wij nog geen 1 minuut van elklaar woonden. Ik was opgelucht dat mijn vriendin binnen kwam. Want een Thaise uit Nederland, nou die ken deklappen van de zweep wel.

 25. kick zegt op

  Er wordt gepraat of dat het handels waar is over de thaise mensen .kijk allemaal maar eens in een spiegel schaamteloos Kick

 26. Ben Hutten zegt op

  Hallo Anton,

  Hoe die aan de kost komen weet ik ook niet. In casinos kom ik niet. Maar ik zie regelmatig Thaise dames met een Porsch Cayenne bij de Thaise tempel in Waalwijk voor komen rijden.
  Zo’n ding kost toch gauw Euro 85.000. Misschien een rijke Farang gevonden? Gaat mij verder ook niks aan. Het moet ook gezegd worden dat de meesten thaise dames een normale modale auto rijden, ook wel ver onder modaal. Wat ik nu aangaf, zijn denk ik uitzonderingen, maar die heb je overal.

  Groet,
  Ben

  • Anton zegt op

   Veel Thaise vrouwen die in NL wonen en geen farang hebben, dus solo hier leven, zijn prostituees of zijn hier op één of andere manieer bij betrokken. Ik kom regelmatig in de HC’s in NL en b.v. vooral in Rotterdam maar ook in diverse andere HC’s komen dagelijks een harde kern van Thaise vrouwen en dit zijn stuk voor stuk prostituees. Dit is geen generalisatie, maar een keihard feit.

   • Anton zegt op

    Even nog een aanvulling op het bovenstaande. Ik heb hier in het geheel geen moeite mee. Elke vrouw moet voor haar zelf bepalen hoe zij in het leven wil staan. Dit meldde ik slechts i.v.m. het feit dat iemand het een goed idee vond om een relatie met een Thaise vrouw aan te gaan, die al in NL woonde.

 27. patrick zegt op

  waarom moet het altijd een thaise zijn,?precies of er maar een land is in azie.Voor de meeste van die dames vallen we allemaal wat schoonheid en liefheid betreft,Maar 95% kan nog niet eens normaal communiceren met elkaar.Voor de rest van je leven Tinglisch spreken zonder elkaar te verstaan ,dan nog dat gedoe met tempel en koning,laat maar.Meesten onder ons zijn toch katholiek,waarom dan niet eens rondreizen in d e Filipijnen,die spreken dan nog meestal perfect engels,weten wat werken is en slijten hun leven niet voor de TV en gokken,tuurlijk moet je ze ook weer niet gaan zoeken in Angeles

  groetjes

  • Anton zegt op

   Daar ben ik het volkomen mee eens. De Filipijnse vrouwen zijn in het algemeen veel prettiger in de omgang dan Thaise vrouwen. Het is dan ook niet ondenkbaar, dat ik mij daar ga vestigen i.p.v. Thailand.

   • marcos zegt op

    Hier heb je wel een punt Anton! Hoor ook steeds meer dat mensen bv Angeles eens gaan opzoeken.@ Patrick, Angeles is gewoon top, maar het land heb zeker meer te bieden.Het is er gewoon leuk voor een paar dagen als je Thailand wil ontvluchten.

 28. Ben Korat zegt op

  Nou ik geloof dat het weer aardig de verkeerde kant op gaat weet iedereen nog waar het allemaal mee begon? Zo niet dan even naar het begin en de vraag van ( piet ) uit ( Dronten) lezen want nu is iedereen meer met zichzelf bezig dan met een simpele vraag die voor dat persoon wel verstrekkende gevolgen ken hebben.

  Groetjes Ben

  PS; een vrouw is een vrouw of ze nou uit europa komt of uit welk ander deel van de wereld dus eerst altijd respect tonen althans dat was mijn opvoeding en als dan blijkt dat ze dat respect niet verdient loop je gewoon de andere kant op.

  • Anton zegt op

   En zo is het maar net.
   Mijn ervaring is, dat indien je een b.v. Thaise vrouw met respect behandelt, je het dubbel en dwars terug krijgt middels haar houding en gedrag naar jou toe. Zelfs vrouwen uit het ‘milieu’ zien dat en gaan zich anders gedragen indien zij met respect behandeld worden.

 29. patrick zegt op

  Wat vestigen betreft zou ik je aanraden eerst eens een rondreis te maken in d e Filipijnen.In het algemeen zijn de kosten voor accomodatie en eten een stuk duurder,kwaliteit/prijs vergeleken krijg je een stuk minder en d e keuze van eten is beperkter en ook wat vettige kost.Op d e Filipijnen raadt ik Negros,Panay,Bohol aan,als je naar het Filipijnse Pattaya (Angeles City)gaat vraag je om problemen,bijna een kopie van Pattaya en is het nu in Thailand wonen met een thaise of in de filipijnen met een filipijnse,meestal komt e r gezever bij met de familie die geld ruikt en het gzever onder d e wijven van hoeveel betaald hij en wat krijg jij enz……..t beste is in Thailand wonen met een filipijnse,ze hangt dan bijna volledig van jou af ,geen familie die constant aanklopt voor allerlei hulp(lees geld) en ook niet dat gezeur met vriendinnen.En mocht je keuze zijn een vrouwke zoeken om in Nederland te wonen,zou ik kiezen voor een filipina,die passen zich veel beter ,ook niet dta gezeur over ik mis thai food,mis mijn vriendinnen en wat weet ik nog allemaal,ook gaan die vrouwkes werken voor d e kost,en niet zoals zovele thaise die altijd t grote geld zoeken op een of andere manier.Ach ja der zijn uitzonderingen en ik heb zoveel vrienden gehad die zeiden die van mij is niet zo,voor zover ik weet bijna allemaal gescheiden.Ee thaise die GEEN geld zoekt (die van een goeie familie komen) heeft ons niet nodig,die zoeken een vnet in hun kring van hun leeftijd.Maar als je toch wilt zoeken naar die uitzondering,succes gewenst.

 30. Johnny zegt op

  Wat is mooi? Mooi is wat de media er van maakt. Het is juist dat in Thailand meer slankere dames rondlopen en ook nog eens smakelijk gekleed gaan. Over het algemeen bruin met zwarte lange haren. Is dit mooi en sexy? In sommige Afrikaanse landen is dik en super dik wat echt aanslaat bij de mannen. De Nederlandse dames zijn groot, wit en vaak blond. Is dit sexy dan?

  Ik denk dat het probleem tussen de oren zit. Het is maar waar je op valt en over smaak valt altijd te twisten.

  Ik zelf ben altijd te porren geweest voor blond, slank, bruine ogen en een stevig karakter. Omdat ik nu eenmaal onder de palmbomen wilde wonen, houd dit automatisch in dat er hoogstwaarschijnlijk een bruine dame aan mijn zijde zal pronken.

 31. Hansy zegt op

  In Nederland zoek je iemand uit dezelfde “klasse”, soms zelfs onbewust.

  In Thailand heb je ook mensen, evenals in NL, die op een bepaalde manier plat praten, en een in mijn ogen verkeerd woordgebruik hebben, etc.
  Mensen, die ik in NL links zou laten liggen.
  Ik versta echter geen Thais en haal deze mensen in Th er dus niet even gemakkelijk tussenuit.

  En zie hier, het eerste probleem.
  Verder is het moeilijk, om met een Thai in contact te komen om een relatie aan te gaan. Een uitzondering zijn de bardames.

  Verder sluit ik me aan bij @patrick. De meeste Pinoy spreken behoorlijk tot uitstekend Engels, dus dat is al een (taal)barrière minder.

  • Robert zegt op

   @Hansy – correctie, van wat ik zo om me heen zie af en toe is het juist zeer moeilijk een (niet zakelijke!) relatie met een Thaise bardame aan te gaan. Die kleine maar niet onbelangrijke nuance die voor het gemak door zoveel farangs genegeerd wordt zorgt er voor dat ze met velen het schip in – of het Pattaya balkon af – gaan.

 32. Marc Simons zegt op

  Moderator: commerciële berichten zijn niet toegestaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website