Heartbound ‘a different love story’

Door Redactie
Geplaatst in Cultuur, Relaties, Thaise films
Tags: ,
15 november 2018

De Deens/Thaise documentaire: Heartbound ‘a different love story’, is een film over huwelijksmigratie van Thaise vrouwen naar een klein dorp in Denemarken. Een universeel onderwerp maar zeer persoonlijke familieverhalen.

In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Die opmerkelijke trend startte 25 jaar geleden toen Sommai, een voormalige Thaise prostituée, trouwde met Niels uit Jutland. Sindsdien koppelt Sommai eenzame Jutse mannen aan arme Thaise vrouwen uit haar woonplaats.

De bekroonde regisseur Janus Metz (Armadillo, Borg McEnroe) en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende kroniek over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Heartbound is winnaar van de Golden Eye Award for Best Documentary, Zurich International Film Festival 2018 en geselecteerd voor de wereldpremière TIFF 2018 en voor IDFA 2018.

‘Een liefdevolle, intieme film die alle makkelijke oordelen die je vooraf over dit soort gearrangeerde huwelijken zou kunnen hebben onderuit haalt.’ – De Groene Amsterdammer
‘Extraordinary film […] Heartbound offers an intimate glimpse into the human condition that one hopes to find in the best of documentaries.’ – POV Magazine

Kaarten voor vertoningen op IDFA, zijn nu verkrijgbaar via de website.

Vanaf 13 december in filmtheaters te zien in o.a.:

AMERSFOORT • De Lieve Vrouw
AMSTERDAM • De Balie
AMSTERDAM • Rialto
DEN BOSCH • Verkadefabriek
DEN HAAG • Filmhuis Den Haag
EINDHOVEN • NatLab
GRONINGEN • Groninger Forum
HILVERSUM • Filmtheater Hilversum
MAASTRICHT • Lumière Cinema
ROTTERDAM • LantarenVenster
UTRECHT • Filmtheater ’t Hoogt

8 reacties op “Heartbound ‘a different love story’”

 1. Henk zegt op

  Een voormalige prostitué, met die markering ben ik het niet eens. Het is in mijn ogen gewoon een vrouw uit de arme Isaan, op zoek naar een beter leven. En zijn alle vrouwen uit de Isaan die ook op zoek zijn of waren naar een beter leven dan prostitués? De Isaan is heel lang genegeerd door de elite in Bangkok. Dom gehouden, geen goed onderwijs, geen investeringen om banen te scheppen. In feite zijn de vrouwen uit de Isaan min of meer gedwongen deze weg te volgen om een redelijk bestaan te verwerven. Ook de houding van veel Isaanse Thaise mannen naar Isaanse vrouwen toe, speelt hierin een rol.

 2. jeffrey zegt op

  Als ik me niet vergis is er al eens een gelijkaardige documentaire gemaakt namelijk Road to Paradise. Denk ongeveer 5 jaar oud.Ook over Denen met Thaise vrouwen.

 3. jeffrey zegt op

  Er was enkele jaren geleden de documentaire Road to Paradise van denen met Thaise vrouwen . Ik heb het voorstukje gezien en denk dat een bewerkte versie is met dezelfde hoofdfiguren.

 4. Ger-Korat zegt op

  Dacht even een deja vu, had een documentaire over hetzelfde onderwerp en dezelfde gemeenschap in Denemarken wel eens gezien, dacht 10 jaar geleden waarbij een aantal stellen werd gevolgd. Iemand deze ook al eens eerder gezien ?

 5. jeffrey zegt op

  Even iets recht zetten het is niet road to Paradise maar ticket to Paradise van 2008 van dezelfe regisseur is zowel in nederland als belgie op tv meermaals uitgezonden

 6. Peter zegt op

  Super maar hoe kun je die film zien als je in Thailand woont ? Weet iemand dat ?

  • Sjaak S zegt op

   Even wachten…dit soort (goede) films zullen toch snel naar TV land komen en dan kun je hem ook downloaden of gewoon op tv bekijken….

 7. Gringo zegt op

  Het zal best een mooie en indrukwekkende film zijn, maar we hebben iets
  soortgelijks al eerder gezien.
  Begin 2012 maakten we u attent op een bijzondere documentair uit Friesland, zie
  https://www.thailandblog.nl/relaties/thaise-vrouwen-friesland
  Die documentaire “Thai op de klaai” kunt u hier nog zien
  https://www.youtube.com/watch?v=HGQ10EiZILM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website