Goed of slecht? Zeg het maar!

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo, Relaties
Tags: ,
12 april 2021

Wonend in Thailand denk ik wel eens wat een saai leven ik eigenlijk achter de rug heb. Verliefd, verloofd, getrouwd, helaas geen kinderen, altijd gewerkt, promoties gemaakt, helaas te vroeg weduwnaar geworden, met vroegpensioen gegaan en nu ben ik gepensioneerd en leid een rustig leven in de bruisende stad Pattaya.

Ik heb nu een mooie Thaise vrouw en een zoon van bijna 21 jaar. We hebben het goed, we hebben een mooi huis, prima familie-contacten en ik, trouw als een hond, bemoei mij niet met andere vrouwen. Natuurlijk kijk ik graag naar andere vrouwen, kleed ze met mijn ogen uit en droom er dan van om ze een keer onder mijn bedlaken te vinden. Is dat al niet ontrouw?

Relatieverhalen

Hoe anders had het kunnen zijn? Ik meen het Thaise leven aardig te kennen en wat dan uiteraard opvalt zijn die talloze verhalen over relatie’s van een buitenlander en een Thaise dame. Net zoals bij mij zijn er heel veel relaties, ik denk zelfs wel de meerderheid, die prima verlopen zonder een enkel probleem. Maar – om het mild te zeggen – het gaat niet altijd goed. In het begin vond ik het soms wel sneu, soms ongelooflijk, maar op den duur word je in die verhalen gehard. Ik ben nu al lang op een punt dat ik op de zoveelste variatie van een mislukt contact alleen maar kan lachen.

Shane en Mae

Neem nu het verhaal, dat ik op een Engelstalig forum las. Een al een keer getrouwd geweest zijnde Amerikaan – laten we hem Shane noemen – komt naar Thailand en ontmoet daar zijn nieuwe toekomstige vrouw (zeg maar Mae) van zijn dromen. Nee, niet uit het barcircuit, zij werkt in de bediening van een Svensens ijssalon. Nee, er is ook geen groot leeftijdsverschil, hij is 35 en zij is 31 jaar oud.

Hij werkt “off shore” op een bevoorradingsschip en komt om de vier weken naar Thailand om zijn geliefde te zien. De relatie verloopt prima, zij doen leuke dingen samen, hij steunt haar en de familie met wat geld en langzaam maar zeker komt een huwelijk in zicht. Mae heeft een grote vriendenkring en een aantal van haar vriendinnen heeft wel een relatie met een buitenlander. Shane ontmoet die vriendinnen en die buitenlanders en telkens weer is het een feest om in groepsverband te BBQ-en of andere leuke dingen te doen.

Andere “vriend”

Wat Shane opvalt is dat na verloop van tijd sommige vriendinnen plotseling met een andere buitenlandse vriend opduiken. Terwijl hij er van overtuigd was dat de relatie met de buitenlander, die hij eerder had ontmoet, nogal solide leek. “Dat is ook zo”, vertelt Mae hem desgevraagd: “maar haar vaste vriend is momenteel niet in Thailand vanwege zijn werk en dus gaat mijn vriendin af en toe met een andere man op stap. Heel gewoon”

Shane vindt het maar vreemd want het gebeurt niet met één vriendin, maar meerdere keren moet hij kennismaken met weer een ander buitenlandse snuiter. Hij gaat er verder niet op in, immers de relatie met zijn Mae verloopt prima en na een jaar of drie wordt besloten met elkaar te gaan trouwen. Alle voorbereidingen worden getroffen in haar dorp en Shane komt weer na vier weken werk naar Thailand om te trouwen.

Teleurstelling

Hij komt zelfs twee dagen eerder dan gepland om zijn Mae te verrassen, maar treft haar niet in de gehuurde condo aan. Bij navraag komt hij er dan achter, hoe doet er even niet toe hoe, maar u raadt het al, dat zij de voorgaande nachten met een andere buitenlander in een hotel heeft doorgebracht. Zij houdt zielsveel van Shane, maar als hij niet in Thailand is hoeft zij toch niet als een non te leven? Nou dan! Seks is per slot iets lichamelijks en hoeft niet per se iets met liefde te maken te hebben.

Het huwelijk gaat niet door. Shane vindt een schandelijk, onacceptabel gedrag en verbreekt de relatie. Goed of slecht?

Afrika

Nu voordat u en ik daarover oordelen, zouden we natuurlijk graag weten hoe die Shane zich in die vier weken buiten Thailand gedraagt. Leeft hij alleen voor zijn werk of zit er af en toe in de haven nog wel eens een verzetje aan vast?

Van Shane weten we dat helaas niet, in mijn kennissenkring (poolhal, weet u nog?) is iemand, die ook “in de olie” werkt in een Afrikaans land. Keurig getrouwd met een Thaise dame, samen een kind en de tweede op komst. Ik ken hem vrij aardig en hij heeft vaker laten doorschemeren, dat er in zijn Afrikaanse flatje telkens een mooi negerinnetje (ouch, dat mag ik niet zeggen, een lokale dame dus) op hem wacht en hem die vier weken aldaar vertroetelt. Goed of slecht?

Over dit onderwerp had ik recent een gesprekje met een bevriend stel, ja, ook een Thaise dame en een buitenlander. Toen ik hen het bovenstaande vertelde, keek de dame helemaal niet vreemd op. Inderdaad, zij vond het ook niet meer dan normaal. “Weet je”, zei zij, “als mijn vriend af en toe met een andere vrouw wil slapen, moet hij dat doen. Heb ik geen enkel probleem mee. Onze harten zijn versmolten, daar komt niemand tussen en daar gaat hem om”. Toen ik haar vroeg of zij soms hetzelfde deed, kreeg ik toch wel tot mijn verrassing een bevestigend antwoord. “Ja, ik doe het ook af en toe. Ik pik een mij aardig lijkende buitenlander op voor een onenightstand en ik neem ’s morgens afscheid van hem. Zijn naam weet ik vaak niet eens, want het moet een voor mij volslagen onbekende man zijn en blijven”. Goed of slecht?

Ik vind het allemaal best, van mij mag het. Ik zie het komische van dit tegenwoordige gedrag wel in en eerlijk gezegd denk ik dan soms, was ik nog maar een jonge kerel (wel met de wetenschap van nu natuurlijk!).

– herplaatst bericht –

24 reacties op “Goed of slecht? Zeg het maar!”

 1. BA zegt op

  Bij de dames uit het barcircuit, zeker als ze nog op een jonge leeftijd zijn kan je er wel voor 99% vanuit gaan dat ze vreemd gaan. Zo vaak gezien en het is steeds hetzelfde verhaal. No offence naar Gringo maar een meisje welke in Pattaya komt om bij de Svenssen ijssalon te werken heeft er vrijwel zeker nog wat activiteiten naast, na werktijd op plaatsen als walking street. Dus die schaar ik onder dezelfde categorie. Van alleen een salarisje van de Svenssen kon ze zich namelijk niet veroorloven om een kamer te huren, telefoon te hebben, en ook nog geld voor eten en nodige zaken als kleding make up etc en dan ook nog eens een keer uitgaan op plaatsen als walking Street. Daarnaast kan zo’n meisje door het hele land bij de Svenssen werken en hoeft daar niet voor naar Pattaya.

  Vaak wisselen ze telefoonnummers uit met hun one night stands en zelfs als ze in een relatie zitten onderhouden ze nog wel wat contacten als Back-up. Is manlief dan een paar weken van huis dan word er nog regelmatig wat bijverdient aan de oude vaste klantenkring. Gaat via een tweede Facebook account, of zelfs tweede telefoon met een aparte Line account enz.

  Dat betekend overigens niet dat die meiden geen serieuze relatieplannen hebben. Maar er word hier gewoon anders over sex gedacht als in het westen. Sex is iets wat je vooral om het plezier doet en niet noodzakelijkerwijs uit liefde. Pik er ook nog wat extra bahtjes door mee en iedereen blij.

  Dat is overigens niet alleen met buitenlanders, maar veel van die meiden hebben er in hun thuisdorp ook nog wel een lover bij, of hebben zelfs gewoon een Thai boyfriend in pattaya.

  En als je denkt dat het in plaatsen als Pattaya begint, nee. Veel meiden die naar de universiteit gaan bijvoorbeeld krijgen niet al te veel geld van hun ouders. Dus ze knopen ofwel een relatie aan met een vriendje welke over meer financiële middelen beschikt (Het is in Thailand de normaalste zaak van de wereld dat zoons meer toelage kringen als dochters) of ze verdienen wat bij in karaoke bars of massage salons. Of hebben een aantal vaste contacten die ze af en toe eens bezoeken voor wat bijverdiensten.

  Een meid van een jaar of 25 stuurde mij eens een berichtje op Facebook. Ik kende haar van een tijd geleden maar ze was een tijdje van de aardbodem verdwenen, totdat ik ineens een bericht kreeg. Was een tijdje bij haar ouders in Khon Kaen en na wat praten over koetjes en kalfjes zegt ze het zou wel leuk zijn om je weer eens te zien na al die tijd, ik zeg prima geen plannen vandaag dus kom maar langs. Eenmaal thuis drankje en gesprek, ze was in een relatie geweest maar was alweer een tijdje single, hield ze vol. Van het een komt het ander, we verhuizen naar de slaapkamer en precies op het moment suprême begint haar telefoon te rinkelen, haar Italiaanse vriendje op de Line videochat wil weten waar ze uithangt. Ik kende haar al langer als vandaag, en dat ze single was geloofde ik al niet, moet er alleen maar om lachen na afloop 🙂

  Moraal van het verhaal is, als je trouw zoekt, probeer het dan met een vrouw waarvan je weet dat ze zichzelf gewoon redden kan, liefst al een beetje op leeftijd. 35 jaar oid, als ze moe zijn van de party lifestyle en gewoon verder willen met hun leven. Die jonge meiden zijn wel leuk, maar als je 2 minuten de andere kant op kijkt dan liggen ze met een ander tussen de lakens. Als je toch jong zoekt, zoek dan een dame met een goede baan of uit een goede familie. Maar die hebben veelal minder interesse in farang.

  Overigens heb ik ook wel vaker vrouwen gehoord die gewoon openlijk tegen hun man zeggen, 1 of 2 keer sex per week is genoeg, wil je vaker dan doe je dat maar met iemand anders. Vooral als de buit al binnen is, en ze getrouwd zijn.

  Over de reactie va Mae in het verhaal, dat Shane onredelijk zou zijn. Dat geeft precies het cultuurverschil aan. In het westers land strand een huwelijk vrijwel meteen als man of vrouwlief het een keer buiten de deur doet. Als een Thai vrouw haar man betrapt op vreemdgaan (of andersom, man betrapt vrouw) dan blijft het vaak bij een stevige woordenwisseling en daarna is de kous af. Vaker nog krijgt de vrouw het aan de stok met de dame waarmee manlief vreemd ging, in plaats van haar man de schuld te geven. In tegenstelling tot het westen waar we gewend zijn dat de partner de schuld krijgt.

  Zeker in relaties met jonge dames moet je wel wat kunnen hebben, en als je niet van de wat niet weet wat niet deert mentaliteit bent dan kan je beter gewoon single blijven of het bij korte relaties houden.

  Beste is gewoon als je fulltime in Thailand woont en samenwoont met je vriendin of vrouw. Dan hebben relaties ook de beste kans van slagen. Ben je regelmatig in het buitenland dan ben je nooit helemaal zeker van je zaak.

  Overigens, de falang die in dat soort offshore functies werken zijn zeker ook allemaal niet even braaf. In een baan als die van Shane, op een supplyboot of boorplatform werken dan valt het nog iets mee doordat ze maar weinig tijd hebben en meestal op zee zitten. Maar dan heb je altijd nog de crewchange day en meestal zit daar een hotelovernachting aan vast. Vrijwel elk hotel in Azië, Afrika of zuid Amerika heeft ofwel een bordeel on site of dat soort activiteiten zijn heel erg dichtbij. Het gaat vrijwel altijd om mannen met een hoop geld in hun zak en in die business is ook nog eens een hoog percentage single, dus het 1 trekt het ander aan dat is simpel zat.

  Maar goed ook in het westen ben je in dat soort beroepen niet altijd zeker van je zaak. Toen ik nog studeerde aan de zeevaartschool had je een nabijgelegen after Hours club. Daarvan was het bekend dat jonge vrouwen van zeevarenden die van huis waren regelmatig een man of student oppikten voor een nachtje lol als ze een beetje jeuk kregen. Ik ken ook vrouwen met zeevaart en offshore functies en een groot deel daarvan nam het ook niet zo nauw, 2-3 weken op zee en dan werden de mannelijke collega’s ook steeds interessanter.

  Leven en laten leven 🙂

 2. Moodaeng zegt op

  Ik ben allerminst verbaasd over dit verhaal van Gringo. Als single heb ik toch regelmatig een Thaise opgepikt die dan later een vriend of man bleek te hebben.
  Tja, een flirt in de Seven Eleven of in de Big C, ga er maar eens aan voorbij als je geen verplichtingen hebt.
  Het zal er toch wel een beetje ingebakken zitten heb ik het idee want dit is geen toeval meer denk ik.
  Wat mij betreft hoort het bij Thailand al denk ik niet dat iedereen er zo blij mee is.

 3. Thallay zegt op

  seks is altijd acceptabel als beide partijen ermee instemmen. Het is een christelijke benepenheid die er moeite mee heeft. Ter herinnering, het huwelijk is aan het eind van de middeleeuwen pas ingevoerd om de losbandigheid van het werkende volk in te tomen. Die moesten hun krachten sparen voor op het werk. De heersende en dus rijke klasse hoefde zich daar niet aan te houden, ze hadden ook niet veel anders te doen. Deze regel is algemeen bekend, kijk naar de uitspattingen van Prins Bernard, de Kennedys, Clinton, de Hiltons, en noem er nog maar wat op. Allemaal christelijke mensen met een huwelijks belofte, die ze aan hun laars lapten. Veelwijverij kennen we allemaal, veelmannerij bestaat ook. Tot ieders genot. Mensen kunnen alleen vreemdgaan als beide partners dat doen.

 4. Jacques zegt op

  In mijn optiek is een vaste relatie gestoeld op vertrouwen en wederzijds respect. Als je weet van je partner dat je deze pijn doet als jij zo nodig vreemd moet gaan, dan moet dit genoeg reden zijn om het niet te doen.
  Een vaste relatie ga je aan als je er aan toe bent en dan is het een vanzelfsprekendheid dat je elkaar liefde, aandacht en alles wat er bij komt kijken geeft. Daar hoort ook het sex verhaal bij en als de relatie echt liefdevol is, dan heb je daar genoeg aan. Zijn andere vrouwen of mannen niet van belang meer op dit vlak.
  Dus ken jezelf en weet wat je doet. Ga geen vaste relatie aan als een partner niet genoeg is, tenzij die man of vrouw natuurlijk ook zo ingesteld is. Maar ja wat blijft er dan nog over van die vaste relatie, in mijn optiek niet veel.
  Er zijn te veel mensen die niet tegen de verleidingen kunnen zoals, sex, drugs en rock en roll en geld.
  Dit heeft een grote invloed op het bestaan van een hoop mensen. Vaak verzieken ze relaties wat kan leiden tot de gevallen van crime passionel.
  Een tijdje terug nog in walking street door die Thaise man die zijn vriendin overhoop stak, toen hij had bemerkt dat zijn vriendin met een buitenlander omgang had. Vreselijk dat dit gebeurt, maar het kan dus tot zover komen met sommige mensen die buitensporig geweld gebruiken, ook die mensen heb je.

  Dus wees verstandig en blijf vrij mens als je niet geschikt bent voor een vaste relatie en laat je niet in met getrouwde of vaste relatie personen want het kan zo maar verkeert aflopen en daar heeft niemand wat aan.

 5. Theo Hua Hin zegt op

  Waar komen dan toch al die verhalen over jaloezie vandaan, afgesneden en aan de hond gevoerde penissen, moord en doodslag? Hierboven wordt geschreven: leven en laten leven, maar dat gebeurt echt niet is mijn ervaring. Twee serieuze relaties leerden mij dat Thaise dames zo jaloers zijn als de pieten.

  • BA zegt op

   Dat is ook Thailand ten voeten uit.

   Als jij het doet dan is het huis te klein, Facebook IG en alle social media die ze kunnen vinden staan vol met drama. Omgekeerd als ze de volgende dag zelf met een ander tussen de lakens liggen dan had het niks te betekenen 🙂

   Jaloezie speelt zich voornamelijk af op het financiële vlak. Ze vinden het niet altijd erg dat je het buiten de deur doet bij wijze van spreken maar ze zijn er meer op beducht dat je er met een jonger model vandoor gaat. En hun portemonnee dus weg loopt.

   Ik ben eens uit geweest met een meisje, ook tig Facebook accounts en 100 falang nummers in haar telefoon. Niet mijn type dus het bleef bij die keer. De keren daarop dat ik haar tegen kwam werd ze kwaad omdat ik met een andere dame was. En dat terwijl ze zelf in gezelschap van een andere falang was. Heeft niks met mijn persoonlijkheid van doen, is puur status gerelateerd. Ze wist dat ik ook in de offshore branche werk en haar boyfriend voor die avond was leraar Engels op een lokale school. Omgekeerd als er iemand in een Ferrari langs was komen rijden dan was ik ongetwijfeld alweer vergeten.

   Thaise dames houden zich ook echt niet in als ze weten dat je bezet of zelfs getrouwd bent. Als ze denken een betere deal te kunnen vinden of dat ze zichzelf tussen jou relatie kunnen wrikken dan laten ze dat zeker niet na. Echtgenotes en vriendinnen zijn zich hier ontzettend van bewust en een groot deel van dat gedrag komt daar uit voort.

   Heeft ook te maken met hoe veel Thaise dames tegen het huwelijk aan kijken. Een Thaise dame is haast alleen maar geïnteresseerd in omhoog trouwen. Dwz trouwen met een man die van betere huize komt als zijzelf. Gelijkwaardig kan nog maar als een Thaise vrouw iets heeft met een man uit een armere familie of lagere sociale status dan blijft het misschien bij een romance, maar er word vaak niet getrouwd.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Theo Hua Hin, Of de verhaaltjes van afgesneden penissen allemaal waar zijn waag ik te betwijfelen, terwijl ik het feit dat ze vaak erg jaloers zijn,wel onderschrijven kan.
   Een Thaise dame die haar vriend of echtgenoot verliest,verliest vaak niet alleen een vriend,maar ook haar financiële en sociale zekerheid.
   Iets wat een westerse dame in de meeste Europese landen vaak minder vreest,omdat zeker als ze gehuwd is,zij door veel regels en wetten beschermd word.

 6. Roy zegt op

  Toch heel normaal dat dit gebeurd.Thaise dames hebben er een hekel aan van alleen te zijn.
  Een avondje stappen met vriendinnen kost geld en ga je avondje stapppen met een farang dan
  kan je de volgende dag nog leuke schoenen gaan kopen. De keuze is snel gemaakt.
  Een raad die ik nog wil geven. Als je denkt dat je de ware liefde hebt gevonden huur dan een detective
  in om haar achtergrond en doen en laten te controleren.
  In onze cultuur wordt dat niet zo veel gedaan maar in Thailand bij de hogere sociale klasse is dit de
  normale procedure.
  Een relatie is een investering en dat laat ik liever controleren dan mij te laten belazeren.

 7. Leo Th. zegt op

  Thaise dames, twintigers, die een relatie met een farang hebben, vaak ver in de 60 of daarboven hebben sexuele verlangens die niet altijd (of vaak niet ?) door hun partner vervuld kunnen worden. Weet van een aantal dat zij tegen betaling een Thaise ’toyboy’ inhuren door wie zij wel bevredigd worden. Soms weet de farang daarvan af maar vaak ook niet. Maar al die getrouwde kerels die hun sexuele bevrediging bij een ander dan hun partner zoeken en bereid zijn om daar flink voor in hun portemonnaie te tasten, zullen daar in het algemeen ook niet te koop mee lopen.

 8. marcello zegt op

  Heren en Dames kom op nou,

  Ben al zovaak in Pattaya geweest en dat farangs er nog steeds intrappen. Ik als vrijgezel heb veel plezier met de dames en heb een leuke tijd met hen. Maar verder niets!! je weet van te voren al dat het zinloos is om geld over te maken naar hun. Dan zeggen ze dank je wel en hebben ze weer de volgende farang. Ongelooflijk dat ik nog steeds verhalen lees en hoor over farangs die hele huizen kopen en daarna gedumpt worden. Hou je kop erbij!! Als je echt een thaise vrouw wilt leren kennen dan is pattaya niet de juiste plaats voor het. En al vinden ze het niet leuk als ze je zien met een andere vrouw nou pech voor hun dan. Ze doen precies hetzelfde! Ik heb een engelsman gesproken die al 25 jaar in Thailand pattaya woont in het onroerend goed zat met zijn thaise vrouw. Dan ken je elkaar door en door en kies je echt voor mekaar. Dus heb een leuke tijd met de dames, veel plezier maar begin gewoon geen relatie in Pattaya!

  • fred zegt op

   En toch ken ik heel veel farangs die een relatie begonnen met een barmeisje en die nu 15 jaar later goede koppels zijn. Uiteraard moet je beetje redelijk blijven. Als je 70 bent moet je geen relatie meer beginnen met een meisje van 22.
   Ik ken tal van Thaise barmeisjes die ondertussen in België wonen er een job hebben en kinderen; Stuk voor stuk normale en goede relaties.

   • Jacques zegt op

    Ik betwijfel of u veel falangs kent die dit aangaat. Wel kent u er een aantal, zoals u aangeeft, waarbij het goed zou gaan. Dat neem ik zo van u aan. Die successen zijn er inderdaad, maar ik denk toch dat dit voor het overgrote deel niet opgaat. Ik heb heel andere ervaringen en ken de Thaise scene al ruim 20 jaar. In Nederland leerde ik via mijn Thaise vrouw er vele kennen en bijna allemaal probleem relaties. Omdat wij hier verre van wilde blijven waren de contacten na vele jaren erg schaars geworden, maar rust doet ook wat. Al die feestjes met gedoe, hou daar maar over op. Blij dat ik daar van af ben. Een bar dame is gewend om snel seks te hebben en draaien er hun handen niet voor om. Binnen een relatie die houvast biedt en zeker met kindertjes speelt dit allemaal minder, maar vaak komt dit toch weer naar boven. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeker als ze er beter van worden dan is over hoppen zo aan de orde.
    Een vriend van mij in Nederland had ook geïnvesteerd in zijn huidige relatie. Vond zijn Thaise bar dame in Thailand, het land waar dromen werkelijkheid worden. Kostte hem veel geld, inburgering, verblijfsvergunning, kost en inwoning twee kindjes er gratis bij. Nou na 2 jaar kwam de aap uit de mouw. Mevrouw wilde een massagesalon beginnen in Nederland, want daar was ze goed in. Dit kostte hem dus weer geld. Mevrouw werkte van 10 uur in de morgen tot 10 uur in de avond en hij voor de kindjes zorgen en daarnaast nog zijn eigen baan. Bleek dat mevrouw er bij kluste met happy end massage. Ja ja weer zo’n triest verhaal. Hij zit nu in een scheiding met alle toestanden van dien. Het leven kan mooi zijn, maar is vaak een illusie. Wees je bewust wat je in huis haalt en als het te mooi is om waar te zijn, is dit vaak geen goede raadgever.

 9. Sir Charles zegt op

  Kwam eens op de dansvloer in een discotheek te Pattaya een dame tegen, wild uitdagend en schaars gekleed dansend op het erotische af, duidelijk even de bloemetjes buiten zettend.
  Op zich niets mis mee ware het niet dat zij getrouwd was met een landgenoot zoals zij zonder blikken of blozen mededeelde die even enkele maanden naar Nederland was wat hij jaarlijks deed om familie te bezoeken en om enkele zaken te doen. Hij ruim over de 60 en zij rond de 30 jaren.
  Elke avond was ze daar wel te vinden en zag haar ook dikwijls lichtjes beschonken weggaan met jonge farangmannen die kennelijk er geen moeite mee hadden dat ze een oude echtgenoot heeft, er van uitgaande dat ze dat aan hun ook vertelde.

  Nadien het stel weleens tegengekomen in BigC, zij parmantig naast hem, hij trots achter de kinderwagen met zijn vrouw en kind…

  • Arno zegt op

   En dan nog de vraag: is het kind van mij of van een andere Farang?

   Hij is er in ieder geval trots op!

 10. John Chiang rai zegt op

  Je mag niet generaliseren,maar veel dames die hun geld in het nachtleven verdienen,maken deel uit van een fantasie wereld. Veel mannen die in contact komen met zo’n vrouwtje,hebben iedere keer opnieuw het gevoel dat ze nu eindelijk het lot uit de loterij getrokken hebben. Vaak hebben ze een vrouwtje getroffen,die het toneelspel beter beheerst als een ander, Zelfs als je deze farangs er op attent maakt, willen ze het niet waar hebben. Er zijn genoeg vrouwtjes die overal hun vriendjes hebben,zodat ze vanuit heel de wereld maandelijks ondersteund worden. Ze voeren precies boekhouding wanneer het betalende vriendje weer terug komt naar Thailand,zodat ze niet in problemen komen met dubbele afspraken. Voor de kenners,en colega’s uit dit wereldje, is dit een open geheim. Het is daarom ook verbazendwekkend,dat ze iedere keer opnieuw een offer vinden,die ze vaak overschutten met hun z.g.n.,PLOBLEMS”. Bij meerdere vriendjes,hebben ze geen probleem om moeder meerdere malen per jaar als ziek,of zelfs gestorven te melden,zolang ze er financieel beter van worden. Ze blijven lief lachen,en als het duizend bath meer oplevert,beginnen ze op commando te huilen.

 11. Sir Charles zegt op

  Met name in Pattaya is het inderdaad niet zo moeilijk te kunnen daten met een serveerster bijvoorbeeld werkzaam in een Starbucks, Pizzahut en dergelijke. Verscheidene keren meegemaakt ‘ me wait you when me stop work in shop’.
  Massagedames zijn er ook dikwijls wel voor in en dan bedoel ik dames uit de zogenaamde ‘nette’ massagesalons…

 12. Henk Hauer zegt op

  Kom er voor uit. Ik ben niet mongaam ondanks 35 jaar getrouwd geweest te zijn met een Nerdelandese vrouw, waarmee ik bijne de hele wereld ben over gereist. In die tijd heb ik wel met verschillende dames het bed gedeelt. Dit is volgens mij geheel natuurlijk. Het monogame wordt je alleen maar opgedrongen de de verschillende religies in de wereld. Sommige zijn deze zijn hypocreet mongaam geldt dan alleen voor de vrouw. Na het overleiden van mijn echtgenote ben ik naar Thailand vertrokken ( Ik ken dit land al sinds 1964.
  Ik woon hier samen met een Thaise man al ruin 7 jaar. Maar ik ben niet monogaam en dit bevalt prima.
  Wat niet weet wat niet deert ( voor beide kanten)

 13. Dirck zegt op

  Waarom hebben al die farangs dan ook steeds dezelfde naam: “Darling”.
  Voor een ondernemende vrouw is dat wel zo gemakkelijk, één naam en vele verschijningen.

 14. bona zegt op

  Inderdaad Henk Hauer, het monogame wordt je in sommige religies opgedrongen.
  In andere religies is het ondenkbaar dat een man trouw zou zijn aan zijn enige echtgenote !
  Er is een hemelsbreed verschil tussen oprechte liefde en sexuele behoeftes.
  Bij oprechte liefde is een huwelijk een bezegeling van deze wederzijdse gevoelens en is het geluk van de echtgenoot/echtgenote, van primordiaal belang.
  Voor diegenen bij wie bevrediging of geldelijke belangen primeren, is monogamie inderdaad absoluut onnodig.
  Aan elkeen zijn wijze van leven.

 15. Maryse zegt op

  Na al deze manlijke reacties, eventjes de mijne als vrouw.
  “Zij houdt zielsveel van Shane, maar als hij niet in Thailand is hoeft zij toch niet als een non te leven? Nou dan! Seks is per slot iets lichamelijks en hoeft niet per se iets met liefde te maken te hebben.”

  Helemaal mee eens!
  Seks is in de liefde zowel verbindend als verzoenend. Maar er is ook seks voor de ontspanning of het plezier, dat geen ontrouw aan de geliefde betekent. Daar weten veel mannen er van. En dat geldt toevallig ook voor vrouwen.

 16. Mr BP zegt op

  Wat de Amerikaan voor zijn huwelijksonderzoek had moeten bespreken is hoe zij staat tegenover een monogaam huwelijk staat en dat hij dat graag wil. Op het moment dat zij het anders ziet, weet hij waaraan hij begint. Dan nog kan zij jazeggen en nee doen maar zij weet wel hoe hij erin staat en welk risico ze neemt als ze toch vreemd gaat.

 17. Thallay zegt op

  natuurlijk is het acceptabel, je gaat toch ook wel eens met iemand anders uit eten. Alleen is seks met een ander niet voor iedereen acceptabel, net als uit eten gaan met een ander trouwens. Seks met één partner is een door de elite ingestelde regel, daarin gesteund door de klerikalen, om de ontucht onder het plebs tegen te gaan, terwijl ze zelf gewoon op de oude voet doorgingen. Er bestaat geen cultuur waarin ´overspel´ een gegeven is, dus normaal. Over spelen dus.

 18. chris zegt op

  Even aangenomen dat we het over een relatie hebben tussen twee volwassenen.
  Een relatie is in eerste instantie gebaseerd op onderling vertrouwen en dat houdt in dat de een geen geheimen heeft voor de ander. Als je die wel hebt of meent die te moeten hebben, is er wat mis in het onderling vertrouwen.
  Daarnaast kun je met je volwassen partner in goed overleg en met goedvinden van beide kanten alles afspreken wat je maar wil: over opvoeding van kinderen, over geld, over sex met een ander. Menige Thai vindt het vreemd dat ik mijn telefoon heb doorgeschakeld naar mijn vrouw. Als ik de telefoon niet opneem (omdat ik in de klas ben of in een vergadering) neemt zij de telefooon op. Wat nu als er een vrouwspersoon belt? Ja, dan leg ik dat uit.
  Ik ben nu 64, heb drie dochters en dus een verleden, ook sexueel. Ik ben geen maagd, mijn vrouw ook niet. Dus er kan wel eens iemand bellen uit het verleden. Heel normaal als je er normaal mee omgaat.

 19. jozef zegt op

  Als buitenlander tref je al gauw dat type aantrekkelijke vrouwen met voornaamste bezigheden uitgaan en daten . Als je dan ook nog wekenlang van huis bent vallen ze terug in wat voor hun normaal is .

  Als je er maar op los wil leven moet je ook niet gaan trouwen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website