Wie vanaf 1 november 2021 naar Thailand wil reizen dient zich eerst te registeren op https://tp.consular.go.th/ om zo de Thailand Pass QR-code te ontvangen.

Eenmaal geregistreerd en goedgekeurd ontvangt men een Thailand Pass QR-code. Deze QR-code kan worden uitgeprint of op je smartphone worden gezet en zorgt ervoor dat je bij aankomst op de luchthaven niet allerlei documenten hoeft te tonen.

Uit een eerdere test op de luchtheven bleek dat het mogelijk moet zijn om met de Thailand Pass QR-code binnen een half uur na aankomst op de luchthaven in de taxi van je SHA plus of AQ-hotel te stappen.

Voor registratie van de Thailand Pass moet je de volgende documenten paraat hebben:

 • Kopie paspoort.
 • Kopie vaccinatiebewijs (zorg voor de internationale QR-code https://coronacheck.nl/nl/print/ ).
 • Medische verzekering (minimaal 50.000 USD-dekking).
 • Bevestigde en betaalde AQ-hotelboeking of SHA+ hotelboeking voor 1 nacht.
 • Eventueel een kopie van een visum of re-entry (indien je langer dan 30 dagen wilt verblijven).

Update: 15 november 2021


 – FAQ over QR-code Thailand Pass –

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de Thailand Pass QR code.

Waarom is er een Thailand Pass en waarom moet ik deze online aanvragen?
Je kan naar Thailand reizen zonder quarantaine als je volledig gevaccineerd en verzekerd bent voor medische kosten. Dat willen de Thaise autoriteiten vooraf kunnen checken en daarvoor is de Thailand Pass. Dit  moet het voor reizigers gemakkelijker maken om naar Thailand te reizen onder de huidige restricties.

Ik moet dus online de Thailand Pass aanvragen? Hoe gaat dat?
Bezoek de website https://tp.consular.go.th/ van de Thaise overheid en voltooi daar het registratieproces. Zorg dat je volgende kopieën bij de hand hebt: kopie paspoort, kopie vaccinatiebewijs (zorg voor de internationale QR-code https://coronacheck.nl/nl/print/ ), medische verzekering (minimaal 50.000 USD-dekking) en de bevestigde en betaalde AQ-hotelboeking of SHA+ hotelboeking voor 1 nacht. Na de registratie ontvang je een bevestiging per e-mail (gebruik geen Hotmail adres want dan komt het niet aan). Even later ontvang je QR-code, deze heb je nodig voor de controle op de luchthaven in Bangkok.

Hoelang van tevoren moet ik een Thailand Pass aanvragen?
Er is geen tijdslimiet. Als je wilt, kun je nu al je Thailand Pass aanvragen voor jouw vakantie in januari volgend jaar. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je te laat bent of je zorgen te maken of de QR-code wel op tijd arriveert.

Hoe kom ik aan een Thailand Pass QR-code?
Bezoek de website https://tp.consular.go.th/ van de Thaise overheid en voltooi daar het registratieproces. Voor de rest lees hierboven.

Ik kom niet verder bij het scherm ‘Compliance with disease prevention measures of the Government of Thailand’ de knop lijkt niet te werken?
Je moet onderaan eerst een vinkje zetten dat je akkoord bent, dat is nogal slecht te zien. 

Het lukt mij niet om de gevraagde documenten te uploaden?
Zorg er voor dat je bestand niet te groot is (niet groter dan 5MB).

Wat moet ik invullen bij de vraag over mijn verblijfsduur?
Het aantal dagen dat je in Thailand verblijft, bijvoorbeeld 30 dagen. Expats die voor onbepaalde tijd in Thailand verblijven kunnen daar ‘999’ invullen, binnenkort komt er een speciaal veld voor expats.

Hoe lang duurt het goedkeuringsproces voor de Thailand Pass?
Aanvragers moeten hun registratie ten minste 3 dagen voor de beoogde reisdatum indienen. Zorg voor de internationale QR-code van je vaccinatiebewijs, dat bespoedigd het proces. Als je alles op de juiste manier aanlevert kan je aanvraag zelfs automatisch goedgekeurd worden en ontvang je dezelfde dag nog je QR-code.

Kan ik de status van Thailand Pass QR-code controleren?
Ja, dat kan. Ga naar: https://tp.consular.go.th/ en click op de button: ‘Check you status’. Daar moet je invullen:

 • Your access code
 • Passport Number
 • Email

Vanzelfsprekend kan dat pas nadat jij het registratieproces al eerder hebt voltooid.

Kan ik zelf de QR-code downloaden?
Ja, dat kan door in te loggen zoals hierboven beschreven bij status controleren.

Mijn vlucht is aangepast naar een andere datum, wat nu?
Je kan je bestaande QR-code gebruiken als de aankomst binnen 72 uur is na de oorspronkelijke datum van de QR-code.

Wat is een geldig vaccinatiebewijs?
Een EU DCC of een ander document dat details van de 1e vaccinatie toont, bijvoorbeeld registratiekaart uitgegeven door GGD, details van coronacheck.nl, pagina’s van het gele vaccinatieboekje met naam van eigenaar en vaccindetails, etc. Zorg voor de internationale QR-code van je vaccinatiebewijs, dat bespoedigd het proces ((zorg voor de internationale QR-code https://coronacheck.nl/nl/print/).

Kan ik mijn reisdatum wijzigen nadat ik me heb geregistreerd en mijn QR-code heb ontvangen?
Nee. Als je de reisdatum of andere gegevens wilt wijzigen, moet jij je opnieuw registreren voor de Thailand Pass QR-code

Ik reis met mij gezin of groep, kan ik één aanvraag indienen voor het hele gezin/groep?
Nee, voor de vrijstelling van de quarantaineregeling moet iedereen van 12 jaar of ouder een individuele registratie indienen via Thailand Pass. Alleen kinderen onder de 12 jaar kunnen worden toegevoegd aan de registratie van hun ouders onder de sectie ‘Persoonlijke informatie’.

Moet ik mij registreren met Thailand Pass als ik van plan ben om over land of over zee naar Thailand te reizen?
Nee. Momenteel is de Thailand Pass alleen voor degenen die van plan zijn om per vliegtuig naar Thailand te reizen. Passagiers die van plan zijn om over land of over zee aan te komen, moeten contact opnemen met de Royal Thai Embassy  of consulaat in jouw land. De betrokken instanties overwegen nog om het registratiesysteem uit te breiden voor passagiers die van plan zijn over land en over zee naar Thailand te reizen, maar het is nog niet bekend wanneer dit zal plaatsvinden.

Moet ik mijn COVID-19 testresultaat (RT-PCR) ook uploaden bij de Thailand Pass registratie?
Nee. Je moet jouw negatieve COVID-19 testresultaat (RT-PCR) laten zien aan de functionarissen op de luchthaven. Let op: Het NIET verstrekken van uw COVID-19 testresultaat kan ertoe leiden dat de toegang tot Thailand wordt geweigerd. Houd er rekening mee dat jouw testresultaat een kopie of afdruk op papier moet zijn en alleen in de Thaise of Engelse taal.

Moet mijn medische verzekering een COVID-19-verzekering zijn om mij te kunnen registreren voor de Thailand Pass?
Nee. Je kunt ook gebruik maken van een basisverzekering of zorgverzekering met een minimale dekking van 50.000 USD. Meer lezen over de verzekeringseisen: https://www.thailandblog.nl/van-de-redactie/verzekering-van-50-000-dollar-voor-de-thailand-pass-faq/

Ik heb geen bevestiging e-mail ontvangen?
Heb je jouw e-mailadres wel juist ingevoerd? Heb je in je spam map gekeken? Is je e-mail box soms vol? Heb je een hotmail account, dan is het beter om ook een ander e-mailadres op te geven.

Hoe kan ik mijn QR-code laten zien als ik geen mobiele telefoon heb?
Als je geen mobiele telefoon met de QR-code bij je hebt, kan je de papieren versie van de QR-code afdrukken en deze meenemen om deze aan de ambtenaren op de luchthaven te laten zien. In dat geval kan jij je registreren bij Thailand Pass op jouw pc en vervolgens de QR-code op papier afdrukken.

Ik ben een digibeet, mij gaat dit niet lukken, wat nu?
Schakel een visumbureau in bijvoorbeeld: https://visaservicedesk.com/ zij regelen, tegen betaling, naast je visum ook een Thailand Pass.

Waar kan ik terecht voor vragen?
Voor vragen kan men terecht bij het callcenter van de Dienst Consulaire Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken op het nummer 02 572 8442, dat hiervoor 30 extra lijnen heeft ingezet.

Ik moet zeer dringend naar Thailand, wat te doen?
Neem contact op met de Thaise ambassade.

Bron: Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken – https://consular.mfa.go.th/th/content/thailand-pass-faqs-2

17 reacties op “QR-code Thailand Pass, hoe kan ik deze verkrijgen (FAQ)?”

 1. Ton zegt op

  Na het kiezen van het abonnement wat je wenst, in mijn geval vrijstelling van quarantaine en deze geselecteerd te hebben, kom je op de volgende pagina “naleving van ziektepreventiemaatrregelen van de regering van Thailand”.

  De knop om te bevestigen dat je de informatie heb gelezen, gegrepen en aanvaard werkt niet??
  Je kunt je dus niet aanmelden voor de Thailand Pass.

  Thans gebruik als browser Microsoft Edge en Firefox

  Hier wordt je dus niet vrolijk van.

 2. Frank zegt op

  Voor de mensen die moeite hebben om een pdf om te zetten naar jpg, ken ik 2 gratis opties:
  1. Print je document, maar selecteer niet je printer maar “print to pdf”. Hierboven werd dit ook aangegeven.

  2. Download het freeware (gratis) programma “screenhunter” op je pc. Je opent dan een willekeurig document en met screenhunter maak je er een foto van, die als jpg op je bureaublad wordt gezet. Erg makkelijk. Zelfs een digibeet als ik kan het.

  Is je file te groot, dan kun je die verkleinen met bijvoorbeeld het gratis programma “irfanview”.
  Succes

 3. Wopke zegt op

  ai, ik denk dat je beter eerder een COE had aan kunnen vragen, volgens mij werd dat ook aangeraden voor iedereen die voor 8 november vertrekt.

 4. Gersto zegt op

  Kreeg bevestigings mail binnen 2 minuten na indienen via mijn g.mail . Daarin stond idd dat de result of the registration binnen 7 working days naar je email adres zal worden.
  Bij mij kwam de approval BINNEN 1 minuut al , hetgeen indicatie geeft het kennelijk electronisch gecontroleerd wordt en als alles compleet is en klopt heb je het binnen de kortste keren approved. Bij mij ingediend 13.36 u ontvangst mail 13.37 u en daarna QR code meteen ook nog 13.37u , mijn complimenten voor deze aanvraag manier.
  Zorg dat alles van pdf omgezet is in jpg of jpeg format , kan vrij makkelijk in Adobe.
  Zet alle benodigde, up te loaden, files bij elkaar zodat je ze snel kunt vinden tijdens het
  invullen van de online aanvraag. Wat mij vertraagde was bijv adres quarantaine hotel voor 1 nacht en dat stond dus niet op de bevestiging van het AQ boekings bevestiging.
  Al met al komt het er dus op neer ALLES compleet invullen en per onderdeel op het moment dat ze het aangeven het gevraagde document uploaden. Ik vond het super gaan dus allemaal succes , het komt goed.

 5. Joop zegt op

  Hallo lieve mensen ,

  Top uitleg , ik heb voor mijn vrouw in 5 minuten de Thailand pass aangevraagd en ingevuld en gelijk een email terug met de QR code . Ze vliegt met KLM terug op 29 Nov. en heeft een SHA plus hotel op de Sukhumvit 107 Bangkok .
  Ik had wel alle documenten en Nederlandse QR codes gefotografeerd en in een map geplaatst . In totaal 10 minuten had ik de Thailand pass QR code .
  Geen Hotmail of Outlook gebruikt en alle documenten in JPG mode .
  Bedankt hiervoor .

  Groeten Joop en Deng

 6. Jan Willem zegt op

  Ik heb vandaag de Thailand Pass aangevraagd.
  Er zat 1 minuut tussen de aanvraag en de goedkeuring van mijzelf en mijn Thaise echtgenoot.

  Ik had me wel voorbereid.
  1. Alles in jpg format en maximaal 4 MB bestands grootte.
  2. De QR code moet goed leesbaar zijn, anders moet er door een mens naar gekeken worden.
  3. Ik heb de verzekering bij een Thaise maatschappij gekocht.

  Ik ben wel de boot ingegaan met het kopen van een covid verzekering van mijn Thaise vrouw.
  Bij de aanvraag voor een Thaise burger wordt om het id kaart nummer gevraagd.
  Blijkbaar kunnen ze controleren of je dan verzekerd bent, want de covid insurance vraag kwam niet.
  Maar die had ik al gekocht, weggegooid geld dus.

  groeten Jan Willem

 7. Klaas zegt op

  Ik heb op 3 november de Thailand Pass aangevraagd wel bevestiging van ontvangst, maar heden ten dage nog niks binnen, begin hem toch aardig te knijpen aangezien ik eerdags vertrek, is er een nummer wat je kan bellen of de ambassade. Toch lichte paniek hier.

  • Simon zegt op

   Is het nog gelukt? Ik heb nog 2 weken de tijd maar zit ook te wachten op de Thailand Pass

 8. Henry zegt op

  Op 1 nov de thailandpass aangevraagd , van de aanvraag direct een bevestiging gekregen .Echter tot op heden nog geen pass ontvangen. Onze vlucht staat voor vrijdag 12 nov gepland. Heeft iemand enig idee wat ik moet doen als we voor die tijd nog geen pass hebben.

 9. Libbe zegt op

  We hebben een Thaise logee die in december terugvliegt. Ze is in Thailand gevaccineerd en heeft bewijs op papier. Ze heeft dus geen NL of EU QR-code.
  In de reacties zie ik nergens of de genoemde regels óók gelden voor Thai die hier op vakantie zijn, dus heeft ze een Thailand pass nodig, moet ze ook in een SHA-hotel en testen bij aankomst in BKK?

  • TheoB zegt op

   Ja Libbe,

   Zoals het nu is:
   Jullie Thaise logé moet ook met ThailandPass een QR-code aanvragen.
   Scan of Digitale foto maken van het Thaise vaccinatiebewijs en dat uploaden.
   Bewijs van boeking voor minimaal 1 dag SHA+hotel uploaden.
   Omdat zij Thai staatsburger is hoeft zij geen bewijs van (US$50k) zorgverzekering te uploaden.
   Zij moet zich maximaal 72 uur voor vertrek laten testen op COVID-19 en daarvan de (negatieve) testuitslag op schrift meenemen naar Thailand.
   Gelijk na aankomst moet zij zich weer laten testen op COVID-19 en daarna het resultaat in quarantaine in het geboekte SHA+hotel afwachten. Als de testuitslag negatief is, is zij vrij om te gaan.

   Zie ook https://www.thailandblog.nl/van-de-redactie/update-faq-inreisvoorwaarden-thailand/
   En blijf dit forum volgen voor wijzigingen in de toelatingsprocedure.

 10. Jos zegt op

  Mijn vriendin gaat naar Thailand met een Nederlands en Thais paspoort. Dit laatste omdat ze dan die verzekering niet nodig heeft. Moet op de PCR test de gegevens van haar Nederlands of Thais paspoort staan? Op haar KLM ticket staan de gegevens van het Nederlandse paspoort, maar ze gaat Thailand binnen met haar Thaise paspoort.

  • Frans Pattaya zegt op

   Mijn vrouw heeft ook nederlands en thais paspoort.
   We hebben bij de PCR test de gegevens van het thaise paspoort gebruikt. Overigens ook bij de hele aanvraagpricedure en bij de (KLM) boeking.
   Gehele aanvraag en (heen) reis dus op basis van thais paspoort. Ging allemaal probleemloos.
   Nu jullie voor de KLM boeking het nederlandse paspoort hebben gebruikt zal je bij het inchecken beide paspoorten moeten laten zien.

 11. Frank zegt op

  Mijn vrouw en dochter zijn in het pre-corona tijdperk diverse keren Nederland in en uit gereisd met hun NL paspoort en Thailand in en uit gereisd met hun Thaise paspoort. Nooit problemen gehad.
  Wij vlogen met EVA Air.

  Succes.

 12. Eddy zegt op

  Bij het lezen van FAQ deel 2 [bron: https://consular.mfa.go.th/th/content/thailand-pass-faqs-2 ] zijn deze details mij opgevallen. I

  k hoop niet dat de uitleg over de 2 vaccinatiecertificaten correct is:

  “My flight arrives in Thailand after midnight, how should I book my hotel for the Exemption from Quarantine scheme?
  ..
  PETITIONERS SHOULD BOOK A HOTEL FOR THE DAY BEFORE ARRIVING IN THAILAND. EXAMPLE: IF YOU ARRIVE IN THAILAND ON NOVEMBER 2, 2021 AT 01.00 A.M., YOU SHOULD BOOK A HOTEL FOR 1 – 2 NOVEMBER 2021 (1 NIGHT).”

  “- Yes. You need to submit both the certificates of your 1st (1/2) and 2nd (2/2) doses of vaccination.
  – yes, the registrant must upload the vaccination cycle documents of both needle 1 (1/2) and needle 2 (2/2).”

 13. Marc zegt op

  Het heeft een beetje tijd genomen om alle formulieren in het juiste formaat te zetten, eenmaal dat heb ik de Thailandpas-QRcode aangevraagd via de site. Enkele uren later is de pas binnen!
  Dankjewel voor de info, grtz, Marc

 14. Ronny zegt op

  Heb net de Thailandpas aangevraagd, wel de nodige voorbereiding gedaan! Alles documenten in jpeg, de qr code van de vaccinatiebewijzen appart nog eens erbijgevoegd.
  De registratie was op 5 min geklaard. kreeg de bevestigingmail met de tracking code en gelijk ook n volgende mail met de bevestiging van goedkeuring. Dit juist 1 min na de registratie. Super!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website