Hoewel we al vele malen hier aandacht aan het onderwerp hebben besteed, blijven er maar vragen binnenstromen in de vorm van reacties of lezersvragen over de 50.000 dollar verzekeringseis voor de Thailand Pass QR-code en dan vooral de vraag waar men deze verzekering kan afsluiten,

Let op: Lezersvragen of reacties met vragen over de verzekeringseis worden met ingang van heden niet meer geplaatst, omdat wij van mening zijn dat alle vragen hiermee beantwoord zijn. Mocht dat niet zo zijn dan kan je hieronder natuurlijk wel reageren.

Waar moet een medische verzekering voor Thailand (aanvraag Thailand Pass) aan voldoen?
De medische verzekering moet een minimale dekking hebben van USD 50.000. En de verzekering moet de gehele periode van jouw verblijf in Thailand dekken.

Die dekking van 50.000 dollar, is dat per persoon?
Ja.

Moet er specifiek op de verklaring staan dat ik tegen Covid-19 verzekerd ben?
Nee, dat hoeft er nu niet mee op te staan.

Wat moet ik v.w.b de verzekering uploaden voor de aanvraag van de Thailand Pass?
Een Engelstalige verklaring of polis waaruit blijkt dat je voor minimaal 50.000 dollar verzekerd bent voor medische kosten tijdens je verblijf in Thailand.

Ik heb wel een Engelstalige verklaring van mijn zorgverzekeraar/reisverzekeraar dat ik voor alle medische kosten verzekerd ben, maar daar staan geen bedragen op?
Tot nu toe is het vermelden van het bedrag van 50.000 dollar verplicht, je loopt dus kans dat je aanvraag wordt afgewezen.

Mijn Nederlandse reisverzekeraar/zorgverzekeraar wil wel een Engelstalige verzekeringsverklaring afgeven, maar geen bedragen noemen, waarom niet?
Een zorgverzekering of een medische reisverzekering is geen sommenverzekering. De werkelijke schade wordt uitgekeerd en meestal is dat onbeperkt. 

Maar ik ben al volledig verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, moet ik dan voor mijn reis naar Thailand nog een verzekering afsluiten om zo die verklaring van 50.000 dollar te krijgen?
Ja, helaas wel. 

Mijn Nederlandse reisverzekeraar/zorgverzekeraar geeft WEL een Engelse verklaring af met vermelding van de 50.000 dollar. Loop ik nu nog enig risico?
Ja. Je zult ook moeten nagaan of je bij een niet-symptomatische opname in het ziekenhuis in Thailand wel verzekerd bent met je Nederlandse verzekering. Als je namelijk in Thailand positief test op Covid-19, en ook al heb je geen symptomen en ben je volledig gevaccineerd, je wordt naar het ziekenhuis gebracht waar je tenminste 10 dagen zult moeten verblijven. De kosten daarvan zijn ongeveer 350.000 baht. Thaise verzekeraars daarentegen hebben door de Thaise overheid opgelegd gekregen dat ze ook in deze situaties dekking moeten bieden. Je kan dus concluderen dat je met een Thaise verzekering ruimer gedekt bent.

Waar kan ik een medische verzekering met een minimale dekking van 50.000 dollar voor Thailand Pass afsluiten?

Moeten expats die in Thailand wonen en op vakantie of reis gaan naar Europa, ook de 50.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?
Nee, zij kunnen gebruik maken van hun huidige ziektekostenverzekering of het Thaise ziekenfonds (als ze daar onder vallen). Zie hier: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/

Ik ben expat en heb geen ziektekostenverzekering, moet ik dan de 50.000 dollar verzekering afsluiten voor het verkrijgen van de Thailand Pass QR-code?
Ja, dat is dan verplicht.

Ik ga een 50.000 dollar verzekering afsluiten, maar ik verblijf langdurig in Thailand?
In dat geval is een verzekering met de duur van 30 dagen voldoende.

Moeten Thaise onderdanen die op reis gaan buiten Thailand, ook de 50.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?
Nee, als zij onder het Thaise ziekenfonds vallen niet. Zie hier: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/

Ik ben al aardig op leeftijd en voor mijzelf wordt zo’n verzekering erg duur, wat nu?
Dat is vervelend en ik weet daar helaas geen oplossing voor.

Heb je nog een vraag en die hierboven niet staat, stel hem dan in een reactie.

Laatste update: 11 november 2021


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 12 votes.
Please wait...

38 reacties op “Verzekering van 50.000 dollar voor de Thailand Pass (FAQ)”

 1. Jos zegt op

  Mijn dochter en man gaan met hun 3 kinderen ( 1, 2 en 5 jaar) naar Thailand. Hebben die kinderen ook zo’n verzekering nodig?

  • fred zegt op

   Die vraag stel je best aan de ambassade. Ik zou in hun geval toch zorgen voor een heel goede verzekering want stel een van de kinderen positief test dan ben je wel de sigaar en nog niet aan het einde van je latijn en kosten.

 2. Ger Hoppe zegt op

  Ik heb (helaas) nog een vraag. Ik heb net gisteren tickets gekocht bij Etihad. Volgens de informatie van de luchtvaartmaatschappij is daar een verzekering tegen ziektekosten deel van. De vraag is:,Moet ik Etihad nog vragen om een verklaring hierover te zenden, of is het bij de Thaise immigation voldoende bekend dat zo’n verzekering onderdeel is van het Etihad ticket”

  • Cornelis zegt op

   Je moet bij het aanvragen van de Thailand Pass een verzekeringsbewijs uploaden – met alleen een ticket zal Thailand geen genoegen nemen. Waarschijnlijk moet die verklaring van de betreffende verzekeraar – AXA – komen. Overigens dekt die verzekering alleen Covid-gerelateerde kosten, terwijl per 1 november er sprake moet zijn van een breed dekkende verzekering tegen medische kosten. Daarnaast is de geldigheid beperkt tot 31 dagen.
   https://www.etihad.com/nl-nl/fly-etihad/travel-insurance/covid-19-insurance-cover

   • Dennis zegt op

    Bij Etihad en Emirates kun je op hun site de polis downloaden (als PDF), die je kunt uploaden bij het aanvragen.

    De geldigheid van de polis is beperkt totdat je weer terug bent in Nederland, dat kan ook langer zijn dan 31 dagen (bij Emirates in elk geval wel).

    Ironisch genoeg is de Emirates-verzekering eenzelfde als die door Thaise verzekeraars wordt verkocht (AXA). Als je zou worden verplicht tot een “Thaise” verzekering, dan is er een kans dat die uiteindelijk door AXA wordt verzekerd.

    • Cornelis zegt op

     Dennis, de Etihad verzekering loopt, ook als je pas later terugreist, na 30 dagen af. Idem de door Cathay Pacific verzekering. Beide worden overigens door AXA verzorgd.
     De Emirates multi-reisverzekering – die niet van AXA maar van AIG Europa S.A. komt – dekt ook niet Covid-gerelateerde medische kosten, en geldt de gehele reisperiode.

     • Ad zegt op

      ik probeer alleen nog duidelijk te krijgen of de Emirates multi-reisverzekering ook de verplichte asymptomatische ziekenhuisopnames dekt bij een positieve uitslag.
      Weet iemand dit? Ik heb vandaag bij de Emirates / AIG een personalised Proof of Insurance document aangevraagd voor de Thailand Pass, misschien dat daar iets meer in staat.

      Tot nu toe alleen dit tegengekomen bij hun FAQ:

      28. Am I covered for the costs of quarantine?
      Subject to the terms and conditions of the policy, you are covered if you are unexpectedly placed into an individual mandatory quarantine outside your country of residence by an order of a governmental body for one of the following two reasons:
      • you test positive for a communicable disease the outbreak of which is declared an epidemic or pandemic; or
      • such governmental body identifies you or any travelling companion, specifically, as having been exposed to a communicable disease the outbreak of which is declared an epidemic or pandemic

      We encourage you to review the policy wording to understand the scope of coverage offered,
      including the type of quarantine covered, and any applicable exclusions.

      • Cornelis zegt op

       Ad, ik concludeer uit de Engelstalige tekst die je hierboven citeert dat de door jou genoemde situatie gedekt is. Positief getest zijn lijkt voldoende te zijn, al of niet symptomatisch wordt niet genoemd.

       • Ad zegt op

        Ja dat denk ik ook,
        Google Translate maakt er dit van:
        ———-
        28. Ben ik gedekt voor de kosten van quarantaine?
        Afhankelijk van de voorwaarden van de polis bent u gedekt als u onverwachts in een individuele verplichte quarantaine wordt geplaatst buiten uw land van verblijf door een bevel van een overheidsinstantie om een van de volgende twee redenen:
        • u test positief op een besmettelijke ziekte waarvan de uitbraak tot epidemie of pandemie wordt verklaard; of
        • een dergelijke overheidsinstantie identificeert u of een reisgenoot, in het bijzonder, als zijnde blootgesteld aan een overdraagbare ziekte waarvan de uitbraak is uitgeroepen tot epidemie of pandemie

        We raden u aan de formulering van de polis door te nemen om de reikwijdte van de aangeboden dekking te begrijpen, inclusief het type quarantaine dat wordt gedekt en alle toepasselijke uitsluitingen.
        ——–
        Er wordt dus wel aangeraden om de exacte formulering in de polis door te nemen, dus hoop dat de polis meegestuurd wordt met de personalised POI doc, anders moet ik hier nog naar op zoek. Maar to nu toe hoopvol!

    • Wopke zegt op

     beter nog is om nadien contact op te nemen met die verzerkeringsmaatschappij, info staat op de site van Emirates, stuur hen een mail met je ticket en dan krijg je een bewijs op jouw naam met desgewenst bedragen in dollar (staan standaard in euro)

     • Ad zegt op

      Volgens mij hebben we het over hetzelfde, dat is die personalised Proof of Insurance document waar ik het ook over had

    • Frank R zegt op

     Dennis, ik heb geboekt bij Emirates (al maanden geleden) Maar hoe kom ik aan die 50.000 polis? Op de website die ik al heel vaak doorgelopen heb, vind ik geen mogelijkheid. Als ik ze bel zit ik alleen maar in de wacht. Heb je een emailadres voor mij

     • Wopke zegt op

      Kijk hier voor info:

      https://www.emirates.com/nl/dutch/before-you-fly/multi-risk-travel-insurance/

      en lees dit:

      How do I obtain a copy of my policy to apply for a visa or to meet a particular country’s
      entrance requirements?
      You can print the policy wording from the Emirates website at emirates.com/multi-risk-travelinsurance. If you need a personalised Proof of Insurance document with your name and flight
      details, please email the insurer at one of the email addresses below and attach a copy of your
      ticket/ flight itinerary, and the insurer will email you a personalised Proof of Insurance
      document within 3 business days (not including week-ends/ public holidays). Only the insurer
      can provide the Proof of Insurance.

      je kan mailen naar: Uk.assistance@aig.com

      • Ad zegt op

       Ik kreeg toen ik dit deed direkt een mail terug van hen dat ze ook de datum nodig hebben dat het ticket gekocht is dus dit moet je ook opgeven.

 3. Serge zegt op

  Ik heb een engelstalige brief vd ANWB doorlopende reisverzekering waarin geen bedragen genoemd worden.
  Alles is gedekt tegen kostprijs ook covid.
  Het was ff een gedoe maar mijn aanvraag en die van mijn dochter is binnen 24 uur goedgekeurd.

  • ron zegt op

   Zonder bedragen maar toch geaccepteerd bij de Thaise ambassade cq aanvraag Thailand pass?

 4. Sjaakie zegt op

  Moet iemand met een 20 jarig Elite visum ook een $ 50.000 verzekering hebben om probleemloos in Thailand te geraken?
  Voor de periode van verblijf heet het, dus steeds bij elke binnenkomst voor de gebruikelijke periode van 1 jaar?

 5. Hans van Mourik zegt op

  Wat verstaat men hier onder.
  https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/
  Is dat iemand die uitgeschreven. is uit Nederland, en hier met een jaar visum ( retiterd visum) zich W
  Woont die dan hier?
  Maar wel nog een Nederlandse verzekering heeft.
  Voor het gemak, bij Universeel Compleet met als woonland Thailand bij VGZ.
  En wanneer ik terug gaat tijdelijk, met een re- entry visum, dus gewoon hier weer terug kan komen in Thailand?
  Hans van Mourik

  • TheoB zegt op

   Helaas Hans,

   Volgens mij ben jij geen Thai en ben je ook geen buitenlander werkzaam in Thailand met een Thaise zorgverzekering.
   Jij zult dus voor terugkeer naar Thailand bij het invullen van ThailandPass een bewijs moeten uploaden dat je een zorgverzekering hebt met een minimale dekking van US$50k.

 6. EB zegt op

  AXA Sawasdee geeft het gewenste bedrag op hun verzekeringen.

 7. Bert zegt op

  Kon de vraag niet vinden dus dan maar proberen.
  Wie heeft inmiddels ervaring met de gratis COVID verzekering van Cathay Pacific.
  Hij gaat pas december in maar iemand bekend met wat er geüpload moet worden aangezien er geen polis verstrekt wordt. De algemene voorwaarden soms?
  B.v.d.

  • Cornelis zegt op

   Geen ervaring, maar wel een opmerking: deze verzekering dekt alleen tegen Covid-kosten, hetgeen onvoldoende is voor het verkrijgen van de Thailand Pass.

 8. Evert van der Weide zegt op

  Mijn Thaise vrouw hoeft als Thai geen verzekering af te sluiten. Een uur lange discussie gehad met de vliegmaatschappij en uiteindelijk hebben ze de informatie van de ambassade voor waar aangenomen.

 9. Chookdee zegt op

  Beste Thailandblog,

  Opmerking: Een verzekeringspasje uploaden van je huidige ziektekostenverzekering is genoeg.
  De Thailandpas wordt hierop verstrekt. (Bij mij) Lijkt mij logisch omdat men via de ziektekostenverzekering voor een groot deel (meer dan 50.000 dollar) is verzekerd. Een reisverzekering met dekking ziektekosten in het buitenland is daarbij aan te raden, maar is voor het aanvragen van de TRhailandpas niet gevraagd. (Bij mij althans)
  Maar misschien heb ik geluk gehad?

  Groeten.

  • NL Th zegt op

   Chookdee je ben echt de enige niet die dat beweert,ik heb het ook al aangegeven dat het niet noodzakelijk is,ALLEEN ze moeten er wel duidelijk erbij op zetten dat de corvid is inclusief.

   Ik weet niet of het geluk is als ik met de Thailand pas vertrek weet ik dat weer zeker voor de tweede keer zonder die beruchte bedrag op het papier.

   Groeten.

 10. haki zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie

 11. serve eddy zegt op

  Voor de belgen (waarschijnlijk ook voor nederlanders) in België bij de KBC bank kun je een reisverzekering afsluiten voor 1 jaar ( ongeveer 65 euro ) en die word jaarlijks verlengt voor 65 euro. Op aanvraag sturen ze je een medical insurance certificate in het engels waarbij covid 19 tot 500,000 euro per persoon terugbetaald word .Hopelijk help ik daarbij sommige mensen

  Groeten Eddy

 12. Rein van londen zegt op

  Als je bij de Thailand Pass website aangeeft dat je Thai National bent, heb je niet eens de mogelijkheid iets van een verzekering te uploaden. Tenminste vorige week nog niet. En de Pass (QR code) werd binnen 12 uur per mail teruggestuurd.

 13. Martijn zegt op

  Al met al kost het de tourist toch een kleine €300 a €350 extra om naar Thailand te gaan.
  Eerst de PCR test in Nederland.
  Tegen de €80.
  Dan minimaal 1 nacht in hotel.
  Zijn meestal niet de goedkoopste hotels.
  Al snel €120 per nacht.
  Dan daar ook nog eens een test ondergaan.
  Komt nog eens de verplichte (onzin) verzekering bij van $50000.
  Kost ook al snel €120.
  Hoop vurig dat het daar de goede kant op gaat en al deze maatregelen
  Verdwijnen, zodat er weer snel veel toeristen kunnen gaan genieten van Thailand.
  Groet

 14. Marcel zegt op

  Ik heb een verzekering afgesloten bij https://covid19.tgia.org/ die hierboven ook wordt genoemd.

  Nu lijkt het of ik alleen ben verzekerd voor COVID-19. Niet ziektekosten in het algemeen (natuurlijk wel via mijn Nederlandse verzekering, maar die heb ik niet meegestuurd.)

  Ben ik nu goed verzekerd? Wordt TGIA goedgekeurd voor de Thailand Pass?

  – Loss of Life caused by COVID-19
  up to THB 3,200,000 equivalent to USD 100,000
  – Medical Expenses (Inpatient and Outpatient) from COVID-19
  up to THB 3,200,000 equivalent to USD 100,000

 15. Jay zegt op

  Ik wacht al enige tijd om naar Thailand te gaan. Natuurlijk is het altijd wel mogelijk om op een of andere manier Thailand te betreden, maar de situatie m.b.t. de covid verzekering houdt mij toch tegen.
  Voor je vertrekt doe je een test, die moet negatief uitwijzen. In de tijd vanaf de test tot en met het betreden van het vliegtuig kan je toch nog besmet raken. Bij aankomst wordt je weer getest en tijdens je verblijf in je 1 nachts Q zal je horen hoe of wat. Ben je besmet, dan kom je in het ziekenhuis terecht, en dan mag je maar hopen dat je verzekering je dekt.
  En misschien heb ik dit fout, maar als je een vlucht deelt met iemand die besmet lijkt te zijn, dan zal je waarschijnlijk weer een 7, 10, 14 daagse Q moeten uitzitten inclusief testen en bij een positief resultaat eindig je in het ziekenhuis, met ook de vraag of de verzekering wel alles dekt.
  Het gaat mij om: wat als dit, en wat als dat. Je bent niet zeker van je zaak, en dat maakt het allemaal heel lastig (en duurder) voor mij.

  Veelal zie ik de verzekering van AXA Sawasdee Thailand voorbijkomen. Iemand ervaringen hiermee?
  Er zijn verhalen van mensen die een one way ticket boeken en de verzekering voor 3 maanden kunnen afsluiten. SOMS wordt dit geaccepteerd, maar het de bedoeling dat de verzekering voor een heel jaar wordt afgesloten. Dus kom je aanzetten met een verzekering voor 3 maanden, en heb je een one way ticket, ga er niet van uit dat je er verder mee komt; je hebt dan namelijk een verzekering voor een jaar nodig.
  Ook dat is weer een punt. Stel dat de verzekering halverwege het jaar niet meer verplicht is, je zal daar waarschijnlijk geen refund voor krijgen.

  Hopelijk zijn we snel van het getest, de Q en de verzekering af, en is gevaccineerd zijn voldoende…

  • fred zegt op

   Je moet verzekerd zijn voor de periode je ( theoretisch) in Thailand verblijft.

 16. Rob zegt op

  Ik lees dat de Nederlandse verzekeringen geen bedrag willen vermelden in hun attest maar hoe zit het met de Belgische verzekeringen? Doen die dat wel?

 17. André zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 18. Rob zegt op

  Wat bedoel je met :
  Ik ga een 50.000 dollar verzekering afsluiten, maar ik verblijf langdurig in Thailand?
  In dat geval is een verzekering met de duur van 30 dagen voldoende.

  Als je langdurig in Thailand verblijft neem ik aan dat dit veel langer is dan 30 dagen.

  Zelf zal ik in Januari naar Thailand vertrekken, maar weet ik de terugdatum nog niet (heb non-immigrant O visa, waarvan ik de verblijfsperiode eind februari weer ga verlengen).

 19. Eddy zegt op

  Bedankt voor de update. Ik ben geschrokken van de genoemde kosten bij verplichte quarantaine in Thailand.

  Ik heb ook een Emirates verzekering, waarin staat dat quarantaine verzekerd is. Echter de max vergoeding per dag is maar 120 USD, dus verre van toereikend.

  Ziet er dan uit om toch een Thaise verzekering voor 30 dagen bij te kopen.

 20. Johann zegt op

  Voor de Belgen onder ons. Contact uw mutaliteit en men zendt u de benodigde COVID certificaat. Met vermelding min; US$ 100.000. In het Engels en belangrijk geheel kostenloos!

  • fred zegt op

   De meeste mutulaiteiten doen dit niet en de meeste komen niet tussen inzake medische kosten buiten de EU. De Voorzorg lijkt me zowat de enige te zijn. Bij FSMB hangt het er van af in tot welke regio je behoort. Ik ben bij de FSMB die verzekeren je via Mutas maar niet buiten Europa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website