We leven door Covid-19 in onzekere tijden. En dat geldt zeker voor de Thailandblog lezers die graag naar Thailand willen reizen. De inreisvoorwaarden waren voorheen zeer streng, maar worden beetje bij beetje wat soepeler en eenvoudiger. Zo is er per 1 november een belangrijke wijziging voor wat betreft de quarantaineverplichting en de CoE. Wij begrijpen dat dit veel vragen oproept.

Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen, gaan wij hier de informatie bundelen middels een FAQ. Deze pagina zal dan ook regelmatig geactualiseerd en herplaatst worden.

Reacties met vragen die niet ter zake doen worden niet geplaatst. Dat geldt ook voor vragen waarvan het antwoord al op deze pagina staat. Eerst goed lezen voor je een reactie geeft of een vraag stelt, s.v.p.

De door ons gebruikte bronnen:

 • NNT – National News Bureau of Thailand
 • PR Thai Government
 • Tourism Authority of Thailand (TAT)
 • Richard Barrow’s Facebookpagina
 • Ambassades van het Koninkrijk Thailand
 • Bangkok Post newspaper

Let op: De informatie op deze pagina is slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Laatste update: 4 november om 09.00 uur.


– De feiten –

Dat weten wij tot nu toe:

 • Per 1 november 2021 veranderen de inreisvoorwaarden voor Thailand. De belangrijkste is het vervallen van de quarantaineverplichting voor volledig gevaccineerde reizigers.
 • Er is een lijst met 63 landen waar Belgie en Nederland ook op staan. De inwoners van deze landen kunnen in principe zonder quarantaine verplichting naar Thailand, mits zij volledig zijn gevaccineerd.
 • Er zijn 7 verplichtingen waar je aan moet voldoen als je zonder quarantaine naar Thailand wil reizen:
  1. Je moet moet per vliegtuig uit een land komen die op de lijst staan van 46 landen.
  2. Je moet kunnen bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent.
  3. Je moet een negatieve PCR-test kunnen overleggen bij het inreizen, niet ouder dan 72 uurvoor vertrek.
  4. Je moet een medische (reis)verzekering met een dekking van minimaal 50.000 dollar.
  5. Je moet een hotelboeking (SHA plus hotel of AQ hotel) van tenminste 1 nacht kunnen overleggen.
  6. Reizigers moeten de Mor Chana app downloaden en een nieuwe PCR-test ondergaan, binnen 24 uur na aankomst.
  7. Als de PCR-test negatief is mag men vrij door Thailand reizen. In principe door heel Thailand, tenzij er door locale overheden restricties zijn opgelegd.

Om naar Thailand te kunnen reizen heb je een Thailand Pass QR-code nodig. Deze kan je hier aanvragen: https://tp.consular.go.th/

 


– De onzekerheden –

Op dit moment zijn er wat onzekerheden, die naarmate we meer richting 1 november gaan, wel duidelijk zullen worden:

 • Wat heb ik straks voor documenten nodig om een Thailand Pass QR-toegangscode te verkrijgen (vervanging voor een CoE)?

– Redactie: Zoals nu bekend heb je de volgende documenten nodig (Let op: de goedkeuring zal gemiddeld zeven werkdagen duren):

  • Paspoort.
  • Vaccinatiecertificaat.
  • Medische verzekering (minimaal 50.000 USD dekking).
  • Bevestigde ASQ hotelboeking of SHA+ hotelboeking van 1 nacht.
  • Kopie van een visum of re-entry (indien nodig voor lang verblijf) anders visumvrijstelling.
  • Een T.8 formulier (gezondheidsverklaring). Zie voorbeeld: https://www.thaiairways.com/T8.pdf Deze zal beschikbaar zijn in de Thailand Pass applicatie of na het aanmaken van de Thailand Pass aan je worden toegezonden (dit is nog niet helemaal duidelijk).

Na het invullen van de vragen voor de Thailand Pass en het uploden van de documenten, wordt er, na goedkeuring, een QR-code aangemaakt. Deze kan je gebruiken als je aankomt op de luchthaven in Bangkok. Je hoeft dan alleen nog je QR-code te tonen en je kan dan doorlopen naar immigration. De Thailand Pass kan je hier aanvragen: https://tp.consular.go.th/

 • Ik heb geen smartphone. Hoe doe ik dat dan met de QR-code van de Thailand Pass?

– Redactie: De QR-code van de Thailand Pass kan ook worden uitgeprint. Dus personen die geen Smartphone hebben kunnen dat op deze manier oplossen. De QR code uitprinten en meenemen als je naar Thailand reist.

 • Hoe zit het met de TM6 Arrival Card voor immigratie die ik normaal gesproken in het vliegtuig krijg?

– Redactie: Dat is op dit moment niet duidelijk maar de verwachting is dat de Thailand Pass ook de TM6 Arrival Card gaat vervangen.

 • Welke eisen stelt men aan de medische verzekering met een dekking van minimaal 50.000 dollar. Moet dat bedrag vermeld staan?

Redactie: Ga er maar van uit dat het bedrag van 50.000 dollar vermeld moet staan. Dat was voorheen ook zo met de 100.000 dollar, alleen het verzekerd bedrag is aangepast. Ook nu zal gelden dat de meeste zorgverzekeraars deze verklaring niet willen afgeven omdat een Nederlandse zorgverzekering nu eenmaal geen sommenverzekering is en daardoor geen minimale of maximale vergoedingen kent. Moet je dan alsnog een extra 50.000 dollar verzekering afsluiten en ben je dan als het ware dubbel verzekerd? Ja, helaas wel….

 • Die dekking van 50.000 dollar, is dat per persoon?

– Redactie: Ja. 

 • Waar kan ik een dergelijke goedgekeurde medische verzekering afsluiten?

Redactie: Daarvoor zijn er meerdere mogelijkheden, zoals hier: https://www.aainsure.net/nl-COVID-100000-usd-insurance.html maar ook hier: https://www.reisverzekeringblog.nl/covid-verzekering-voor-thailand/ of hier: https://covid19.tgia.org/

 • Moeten expats die in Thailand wonen en op vakantie of reis gaan naar Europa, ook de 50.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?

– Redactie: Nee, zij kunnen gebruik maken van hun huidige ziektekostenverzekering of het Thaise ziekenfonds (als ze daar onder vallen). Zie hier: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/

 • Moeten Thaise onderdanen die op reis gaan buiten Thailand, ook de 50.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?

– Redactie: Nee, als zij onder het Thaise ziekenfonds vallen niet. Zie hier: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thailand-pass-medische-verzekering-niet-nodig-voor-expats-en-terugkerende-thai/

 • Mijn Thaise vrouw woont al jaren in Belgie/Nederland maar heeft wel een Thais paspoort, nu gaat zij op vakantie naar Thailand moet zij ook de 50.000 dollar verzekering afsluiten om een Thailand Pass te verkrijgen?

– Redactie: Als zij niet meer onder het Thaise ziekenfonds valt, dan wel.

 • Kan ik zonder visum naar Thailand reizen?

Redactie: Volgens de Visa Exemption Rule wel, Je mag dan maximaal 30 dagen in thailand verblijven. Het is altijd raadzaam om ook even op de website van de Thaise ambassade in Brussel of Den Haag te kijken.

 • Ik wil langer dan 30 dagen in Thailand blijven, welk visum heb ik nodig en kan ik deze verlengen?

– Redactie: Daar heeft Ronny een overzicht voor gemaakt tb-immigration-infobrief-nr-055-21-samenvatting-meest-gevraagde-info-of-de-meest-gebruikte-visums/

 • Hoe gaat het reizen met kinderen?

– Redactie: Reizigers jonger dan 12 jaar die met hun ouders of voogd reizen, zijn vrijgesteld van de vaccinatievereiste, maar moeten een medisch certificaat hebben met een RT-PCR-laboratoriumresultaat dat aangeeft dat COVID-19 niet is gedetecteerd, niet ouder dan 72 uur voor vertrek.

 • Waarom is een hotelboeking verplicht, ik hoef toch niet in quarantaine?

– Redactie: Je moet 1 nacht in een hotel verblijven omdat zij het testen verzorgen. Je moet dan ook een betalingsbevestiging overleggen voor minimaal 1 overnachting in de goedgekeurde quarantainevoorzieningen (Alternatieve Quarantaine – AQ, Alternative Hospital Quarantine – AHQ ), of SHA Plus-gecertificeerd hotel). De vooruitbetaling dient zowel voor de accommodatie van 1 nacht, als voor de vereiste RT-PCR COVID-19-test en een Antigeen Test Kit (ATK).

 • Wat is een SHA Plus of ASQ hotel?

– Redactie: Dat zijn gecertificeerde hotels in Thailand. SHA Plus verwijst naar de certificering die is afgegeven door Amazing Thailand Safety and Health Administration. Deze hotels voldoen aan de hygiene en preventie-eisen van de Thaise overheid en werken samen met de plaatselijke ziekenhuizen en klinieken. Zij kunnen tevens een PCR-test afnemen.

 • Waar kan ik een SHA plus of ASQ hotel boeken?

– Redactie: Bij alle bekende hotelboekingssites zoals Agoda, Booking, Expedia, www.shathailand.com, www.thailandsha.com, journey.entrythailand.go.th/th/asq, etc. De hotels die SHA+ gecertificeerd zijn zullen dat melden op hun website. Let op! Houd er rekening mee dat als de uitslag van de PCR-test nog niet binnen is, je nog 1 dag in het hotel moet blijven. Dus mogelijk ben je dan twee dagen gebonden aan je SHA+ of ASQ hotel. Er zullen op korte termijn in Bangkok zeker 300 SHA+ hotels worden toegevoegd. Je kan deze hier vinden: www.thailandsha.com/

 • Ik reis met mijn gezin mogen wij 1 hotelkamer boeken voor alle gezinsleden?

– Redactie: Dat is op dit moment nog niet duidelijk.

 • Hoe snel krijg ik de uitslag van mijn PCR-test in het hotel?

– Redactie: De tijdsduur varieert van hotel tot hotel, aangezien sommige naar een testcentrum worden gebracht, anderen  worden getest wanneer je incheckt in het hotel en weer andere op gezette tijden. Hoelang je op het de resultaat moet wachten, hangt af van wanneer je incheckt. Als je pech hebt, moet je wachten tot de volgende dag. Dit is een voorbeeld van het schema van een willekeurig hotel: 

  • Check-in tussen 8:00 en 23:00 uur en je krijgt je resultaten de volgende dag voor 12.00 uur.
  • Check-in tussen 23:00 en middernacht en je krijgt je resultaten de volgende dag voor 17:00 uur.
  • Check-in tussen middernacht en 8:00 uur en u ontvangt uw resultaten voor 17:00 uur op dezelfde dag.
 • Ik kom aan op Suvarnabhumi airport, moet ik een hotel boeken in Bangkok?

– Redactie: Ja. Je moet een hotel boeken op maximaal 2 uur rijden van de luchthaven waar je aankomt. Dus als je in Bangkok aankomt, kan je ook een hotel in Pattaya of Jomtien boeken. Wil je bijvoorbeeld naar Hua Hin, dan moet je eerst één nacht in Bangkok verblijven.

 • Kan ik mijn vriendin/vriend/familie ontmoeten op de luchthaven en eventueel met hun naar mijn hotel reizen?

– Redactie: Nee, zolang je niet de nieuwe PCR test in Thailand hebt hebt gehad is er sprake van begeleiding door ambtenaren en mag jij je niet vrij bewegen.

 • Mag mijn al in Thailand verblijvende partner in mijn hotelkamer verblijven?

– Redactie: Nee.

 • Ben ik vrij om met een willekeurige luchtvaartmaatschappij naar Thailand te vliegen?

– Redactie: Ja, er gelden geen restricties of beperkingen.

 • Hoe gaat het vervoer van de luchthaven naar het SHA+ of AQ hotel?

– Redactie: Je wordt vanaf de luchthaven naar een verzamelpunt gebracht en van daaruit met de bus naar je hotel. Op eigen gelegenheid naar je hotel reizen, bijvoorbeeld met een taxi, is niet toegestaan.

 


 – De Thailand Pass –

Wie vanaf 1 november 2021 naar Thailand wil reizen dient zich eerst te registeren op https://tp.consular.go.th/ om zo de Thailand Pass QR-code te ontvangen.

Eenmaal geregistreerd en goedgekeurd ontvangt men een Thailand Pass QR-code. Deze QR-code kan worden uitgeprint of op je smartphone worden gezet en zorgt ervoor dat je bij aankomst op de luchthaven niet allerlei documenten hoeft te tonen.

Uit een eerdere test op de luchtheven bleek dat het mogelijk moet zijn om met de Thailand Pass QR-code binnen een half uur na aankomst op de luchthaven in de taxi van je SHA plus of AQ-hotel te stappen.

Voor registratie van de Thailand Pass moet je de volgende documenten paraat hebben:

 • Kopie paspoort.
 • Kopie vaccinatiebewijs.
 • Medische verzekering (minimaal 50.000 USD-dekking).
 • Bevestigde en betaalde AQ-hotelboeking of SHA+ hotelboeking voor 1 nacht.
 • Eventueel een kopie van een visum of re-entry (indien je langer dan 30 dagen wilt verblijven).

Let op: Ga je een Thailand Pass aanvragen denk er dan aan dat je geen .PDF kunt uploaden! Gebruik uitsluitend .jpg, .jpeg of .png!

 

 – FAQ over QR-code Thailand Pass –

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de Thailand Pass QR code.

Hoe kom ik aan een Thailand Pass QR-code?
Bezoek de website https://tp.consular.go.th/ van de Thaise overheid en voltooi daar het registratieproces.

Ik kom niet verder bij het scherm ‘Compliance with disease prevention measures of the Government of Thailand’ de knop lijkt niet te werken?
Je moet onderaan eerst een vinkje zetten dat je akkoord bent, dat is nogal slecht te zien. 

Het lukt mij niet om de gevraagde documenten te uploaden?
Controleer of je een .jpg, .jpeg of .png bestand gebruikt. Een PDF bestand werkt niet. Zorg er ook voor dat je bestand niet te groot is (niet groter dan 2MB).

Hoe lang duurt het goedkeuringsproces voor de Thailand Pass?
Aanvragers moeten hun registratie ten minste 7 dagen voor de beoogde reisdatum indienen.

Wat is een geldig vaccinatiebewijs?
Een EU DCC of een ander document dat details van de 1e vaccinatie toont, bijvoorbeeld registratiekaart uitgegeven door GGD, details van coronacheck.nl, pagina’s van het gele vaccinatieboekje met naam van eigenaar en vaccindetails, etc.

Ik heb 1 doses Janssen ( Johnson & Johnsn) vaccin gehad, maar bij de Thailand Pass moet ik twee doses invullen?
Het probleem is bekend, wederom een bug. Hopelijk wordt het systeem aangepast.

Kan ik mijn reisdatum wijzigen nadat ik me heb geregistreerd en mijn QR-code heb ontvangen?
Nee. Als je de reisdatum of andere gegevens wilt wijzigen, moet jij je opnieuw registreren voor de Thailand Pass QR-code

Ik reis met mij gezin of groep, kan ik één aanvraag indienen voor het hele gezin/groep?
Nee, voor de vrijstelling van de quarantaineregeling moet iedereen van 12 jaar of ouder een individuele registratie indienen via Thailand Pass. Alleen kinderen onder de 12 jaar kunnen worden toegevoegd aan de registratie van hun ouders onder de sectie ‘Persoonlijke informatie’.

Moet ik mij registreren met Thailand Pass als ik van plan ben om over land of over zee naar Thailand te reizen?
Nee. Momenteel is de Thailand Pass alleen voor degenen die van plan zijn om per vliegtuig naar Thailand te reizen. Passagiers die van plan zijn om over land of over zee aan te komen, moeten contact opnemen met de Royal Thai Embassy  of consulaat in jouw land. De betrokken instanties overwegen nog om het registratiesysteem uit te breiden voor passagiers die van plan zijn over land en over zee naar Thailand te reizen, maar het is nog niet bekend wanneer dit zal plaatsvinden.

Moet ik mijn COVID-19 testresultaat (RT-PCR) ook uploaden bij de Thailand Pass registratie?
Nee. Je moet jouw negatieve COVID-19 testresultaat (RT-PCR) laten zien aan de functionarissen op de luchthaven. Let op: Het NIET verstrekken van uw COVID-19 testresultaat kan ertoe leiden dat de toegang tot Thailand wordt geweigerd. Houd er rekening mee dat jouw testresultaat een kopie of afdruk op papier moet zijn en alleen in de Thaise of Engelse taal.

Moet mijn medische verzekering een COVID-19-verzekering zijn om mij te kunnen registreren voor de Thailand Pass?
Nee. Je kunt ook gebruik maken van een basisverzekering of zorgverzekering met een minimale dekking van 50.000 USD.

Hoe kan ik mijn QR-code laten zien als ik geen mobiele telefoon heb?
Als je geen mobiele telefoon met de QR-code bij je hebt, kan je de papieren versie van de QR-code afdrukken en deze meenemen om deze aan de ambtenaren op de luchthaven te laten zien. In dat geval kan jij je registreren bij Thailand Pass op jouw pc en vervolgens de QR-code op papier afdrukken.

Het lukt mij niet het Thailand Pass proces te voltooien, ik krijg steeds een foutmelding wat nu?
Wij hebben een aantal oplossingen voor je, die je kan proberen:

 • Gebruik Google Chrome en gebruik een dekstop computer of laptop in plaats van een Smartphone.
 • Download de CORS Chrome-extensie en installeer deze en activeer het. Start je Chrome browser opnieuw op.
 • Gebruik een spatie aan het einde van je paspoortnummer. Werkt dit niet, dan 2 spaties.

Ik ben een digibeet, mij gaat dit niet lukken, wat nu?
Schakel een visumbureau in bijvoorbeeld: https://visaservicedesk.com/ zij regelen, tegen betaling, naast je visum ook een Thailand Pass.


– De overige vragen –

Een mix van diverse vragen:

 • Ik wil korter dan 30 dagen naar Thailand, moet ik nu wel of niet een visum aanvragen?

– Redactie: Je kan gewoon naar Thailand gaan ZONDER visum onder de Visa Exemption rule. Je hebt echter wel een Thailand Pass nodig: https://tp.consular.go.th/

 • Ik wil langer dan 30 dagen naar Thailand, moet ik eerst een visum aanvragen?

– Redactie: Ja. De mogelijkheden staan hier: https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-nr-055-21-samenvatting-meest-gevraagde-info-of-de-meest-gebruikte-visums/

 • Ik ben NIET gevaccineerd, kan ik wel naar Thailand reizen?

– Redactie: Ja, dat kan, maar je moet dan verplicht op eigen kosten 10 dagen in quarantaine (ASQ-hotel). 

 • Ik heb 1 vaccinatie met Jansen (Janssen/Ad26.COV2.S of Johnson & Johnson Services, Inc.) gehad, wordt dat door Thailand gezien als een volledige vaccinatie?

– Redactie: Ja, dat blijkt uit informatie op de website van de Thaise ambassade.

 • Wat geldt als een bewijs voor vaccinatie?

– Redactie: Een EU DCC of een ander document dat details van de 1e vaccinatie toont, bijvoorbeeld registratiekaart uitgegeven door GGD, details van coronacheck.nl, pagina’s van het gele vaccinatieboekje met naam van eigenaar en vaccindetails, etc.

 • Wat als ik positief test?

– Redactie: Dan wordt je naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

 • De Thaise Ambassade heeft het over een RT-PCR test, wat is dat?

– Redactie: Een RT-PCR test is hetzelfde als een PCR-test (NAAT). Dat is een laboratorium test, dus GEEN sneltest. Bij een NAAT(PCR)-testuitslag moet het een moleculaire NAAT(PCR)-test zijn ook wel PCR, RT PCR, LAMP, TMA, mPOCT genoemd. Denk er aan dat je een Engelstalig certificaat van je testuitslag moet hebben.

 • Ik heb een condo/huis in Thailand mag ik daar naar toe reizen in plaatst van de verplichte hotelovernachting?

– Redactie: Nee.

 • Ik heb een condo/huis in Thailand mag ik daar naar toe reizen, na mijn verblijf van 1 nacht in een hotel en als ik negatief ben getest (PCR-test)?

– Redactie: Ja.

 • Ik wil in Bangkok overstappen en naar Chiang Mai of Phuket vliegen, mag dat?

– Redactie: Nee. Eenmaal in Thailand aangekomen (Bangkok) moet je aldaar een 1 dag in quarantaine op maximaal 2 uur rijden van de hoofdstad. Stel je wilt naar Chiang Mai vliegen met een overstap in Bangkok dan moet je eerst in BKK een nacht in een ASH+ hotel tot je negatief getest bent. Pas daarna kan je naar Chiang Mai reizen. De enige uitzondering daarop is Koh Samui met speciale vluchten van Bangkok Air. Als je naar Phuket wilt, zonder 1 nacht in Bangkok, moet je een rechtstreekse vlucht boeken.

 • Hoe zit het met Belgen en Nederlanders die in Thailand wonen en voor een vakantie/bezoek teruggaan naar hun eigen land, moet die bij terugkeer naar Thailand ook de hele procedure voor een Thailand Pass doorlopen?

– Redactie: Ja, zoals het er nu naar uitziet wel. Als er ander nieuws is, dan melden wij het hier.

 • Ik lees iets over een 21 dagen regel, wat bedoelen ze daar mee?

– Redactie: Thailand heeft een quarantainevrije toegang goedgekeurd voor aankomsten van vliegtuigen uit de 46 genoemde landen. Hiervoor geldt wel dat je voor je vertrek 21 dagen in die landen moet zijn geweest. Anders zouden personen uit landen die niet op de lijst staan, eerst naar een land op de lijst kunnen vliegen en van daaruit vertrekken om de ‘Sandbox’, voor hun verplichte verblijf van 7 nachten kunnen omzeilen. Die 21 dagen is dus is soort extra garantie.

Let op: Voor terugkerende Thais en buitenlandse ingezetenen is het niet nodig om 21 dagen of langer in een goedgekeurd land te zijn, zolang ze vanuit Thailand naar het goedgekeurde land/de goedgekeurde landen reizen en binnen 21 dagen terugkeren. Dus alleen als een Thai of expat langer dan 21 dagen in een land verblijft die NIET op de lijst van 46 veilige landen staat, dan moet hij de 7 dagen Sandbox procedure volgen in de Blauwe zone (Travel restricted in Sandbox Area for 7 days). 


– De nieuwe procedure met de Thailand Pass –

Vanaf  1 november kunnen volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder verplichte quarantaine naar Thailand reizen. We gaan hier beknopt uitleggen hoe dat in zijn werk gaat.

De nieuwe Thailand Pass die de CoE gaat vervangen zal pas vanaf 12 november operationeel zijn. Tot die tijd zal het inreizen met een CoE van toepassing zijn. De verplichte quarantaine van 7 dagen wordt wel per 1 november geschrapt, daarvoor in de plaatst komt 1 verplichte hotelovernachting in een SHA+ of AQ hotel.

De procedure

Er zijn bij de procedure drie situaties te onderscheiden:

 1. Voor vertrek.
 2. Aankomst op de luchthaven.
 3. Aankomst en verblijf in het SHA+ of AQ hotel.

Stap 1: Voor vertrek

Voor je vertrekt:

 1. Je checkt eerst welke documenten nodig zijn op: http://www.entrythailand.go.th/
 2. Je vraagt de Thailand Pass aan op: thailandpass.go.th (de website gaat op 1 november om 9.00 uur THT tijd online)
 3. Daarvoor gebruik je de volgende documenten:
  • Paspoort.
  • Vaccinatiecertificaat.
  • Medische verzekering met een dekking van minimaal 50.000 USD.
  • Bevestigde ASQ hotelboeking of SHA+ hotelboeking van 1 nacht.
  • Kopie van een visum of re-entry (indien nodig voor lang verblijf).
  • Een T.8 formulier (gezondheidsverklaring). Zie voorbeeld: https://www.thaiairways.com/static/common/pdf/news_announcement/T8.pdf
 4. Je laat je voor jouw vertrek testen (PCR-Test) en je zorgt voor een Engelstalige testverklaring hebt, waarin staat dat je negatief getest bent.

Stap 2: Aankomst op de luchthaven in Thailand

Als je aankomt op de luchthaven van Thailand wordt eerst je temperatuur gecheckt. Daarna volgt:

 1. Controle van je de QR code van de Thailand Pass.
 2. Je moet de MorChana app op je smartphone installeren: https://play.google.com/store/apps of https://apps.apple.com/
 3. Je gaat door immigratie, pikt je bagage op en gaat langs de douane.
 4. Je gaat naar een verzamelpunt om vanaf daar met de bus naar je hotel te worden gebracht.

Stap 3: Aankomst in je hotel

Je komt in jouw SHA+ of AQ hotel voor het verblijf van 1 nacht.

 1. Er wordt een nieuwe PCR-test afgenomen op je hotelkamer (of ale eerder in een lokaal testcentrum).
 2. Je moet nogmaals checken en tonen dat je de MorChana app op je smartphone hebt geïnstalleerd: https://play.google.com/store/apps of https://apps.apple.com/
 3. Je wacht de testuitslag af op je hotelkamer.
 4. Als het resultaat negatief is mag je de volgende dag uitchecken.
 5. Je ontvangt van het hotelpersoneel een Covid snelttest. Die moet je gebruiken op 6e of 7e dag na aankomst of eerder als je Covid symptomen hebt.
 6. Je mag naar je bestemming waar dan ook in Thailand reizen.

Jouw vakantie kan beginnen!


– De informatie van de Thaise ambassade in Nederland –

De Thaise ambassade in Den Haag heeft de informatie op haar website aangepast voor reizen na 1 november 2021. Wij hebben deze informatie even voor de lezers vertaald.

Deze informatie is alleen bedoeld voor reizigers uit Nederland.

Vanaf 1 november 2021 mogen reizigers:

 1. Thailand inreizen zonder quarantaine*
 2. Naar Thailand reizen met minimaal 10 dagen quarantaine in een AQ hotel

* Er is minimaal 1 overnachting in een AQ- of SHA+ -hotel vereist om aldaar te wachten op het resultaat van de RT-PCR-test die op de dag van aankomst wordt uitgevoerd.

Vereisten om Thailand binnen te komen zonder quarantaine

1. Vaccinatie – volledig gevaccineerd, betekent:

Situatie 1

 • COVID-19-vaccin ontvangen dat is goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteit.
 • een volledige dosis COVID-19-vaccin hebben gekregen volgens de door de fabrikant opgestelde richtlijn OF gemengde COVID-19-vaccins hebben gekregen.
 • minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland naar Thailand volledig ingeënt zijn.

Situatie 2

 • hersteld van COVID-19 en heeft binnen de periode van 3 maanden na herstel 1 injectie met het door de Thaise gezondheidsautoriteit goedgekeurde COVID-19-vaccin gekregen.
 • minimaal 14 dagen voor vertrek van Nederland naar Thailand het vaccin gekregen.

Uitzondering – personen onder de 12 jaar die niet volledig zijn ingeënt en met hun volledig gevaccineerde wettelijke ouders naar Thailand reizen, kunnen dezelfde quarantainevrijstelling genieten als hun wettelijke ouders.

Lijst van goedgekeurde vaccins

 1. CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.).
 2. AstraZeneca (AstraZeneca & universiteit van Oxford, SK Bioscience (Korea), Siam Bioscience).
 3. Covishield (Serum Instituut van India – SII).
 4. Comirnaty of Pfizer – BioNTech COVID-19-vaccin (Pfizer Inc., & BioNTech).
 5. Janssen of Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
 6. Modern (Modern Inc.).
 7. Sinopharm-vaccin of COVILO (Sinopharm Co., Ltd).
 8. Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology).

2 Je verblijfplaats voordat je naar Thailand reist

 • minimaal 21 opeenvolgende dagen in Nederland en/of ander goedgekeurd land/gebied zijn geweest voordat je naar Thailand reist.

Lijst met in aanmerking komende landen/gebieden

3. Thailand Pass-registratie

 • registreer je minimaal 7 dagen voor vertrek in het Thailand Pass-systeem
 • na succesvolle registratie ontvangt de aanvrager de QR-code van de Thailand Pass die nodig is om Thailand binnen te komen

Schrijf je in via >> https://tp.consular.go.th (Open voor registratie op 1 november 2021)

Opmerkingen
– Uitgegeven COE’s blijven geldig, de details op de COE zijn gewoon te gebruiken.
– Wie vóór/op 7 november 2021 reist, wordt aangeraden om met spoed COE aan te vragen.
– Degenen die na 7 november 2021 reizen, dienen zich ten minste 7 dagen voor vertrek te registreren in het Thailand Pass-systeem.

4. Reizen naar Thailand

 • aankomen met het vliegtuig zonder in Thailand over te stappen

– de uitzondering hierop: reizen naar Koh Samui. Reizigers mogen overstappen bij aankomst op KK (Suvarnabhumi Airport) voor een vlucht naar Koh Samui USM (Samui Airport), MAAR dat geldt alleen voor de aangewezen vluchten PG5125 en PG5171, uitgevoerd door Bangkok Airways.

5. Accommodatie

 • boek je accommodatie bij een AQ of SHA+ hotel voor minimaal 1 nacht.
 • een RT-PCR-test wordt op de dag van aankomst in het hotel afgenomen.
 • Indien negatief, mag je vertrekken naar elders.

>> Lijst met AQ- hotels en lijst met SHA+ hotels >> www.thailandsha.com

6. Medische verzekering

 • je moet een medische verzekering hebben met een minimale dekking van USD 50.000
 • de verzekering moet de gehele periode van jouw verblijf in Thailand dekken.

RT-PCR-test vóór vertrek

 • negatief getest op COVID-19 voordat je op reis gaat.
 • de test moet binnen 72 uur voor vertrek worden afgenomen.

Degenen die NIET volledig zijn ingeënt, kunnen Thailand nog steeds bezoeken door minimaal 10 dagen in quarantaine te gaan bij een AQ hotel.

Bron: Thaise ambassade in Den Haag


– Grafische informatie –

 


 

17 reacties op “Update FAQ inreisvoorwaarden Thailand (4 november)”

 1. Lonnie zegt op

  Hallo Theo,

  Goed om te lezen dat jij/jullie geen probleem daarmee gehad hebben.

  Ik heb dat gelezen op de site van de TAT. (Tourism Authority of Thailand).

  .Given name and last name
  .Date of birth
  .Nationality
  .Passport or identification number
  .name of the COVID-19 vaccine
  .vaccination dates
  .Vaccine manifacturer and lot/batch number
  .Authorised organisation in the country of origin

  (Jammer dat we hier geen bijlagen kunnen toevoegen)

  Hier boven schreef Sari er ook over.Ik denk dat hij het ergens anders vandaan heeft,want het is niet dezelfde tekst,alhoewel er het zelfde instaat.Peter vroeg al naar zijn bron.

  Maar misschien dat we ons het beste alleen kunnen houden aan wat op de site van de ambassade staat.

  Ik vroeg ernaar,omdat ik het liefst alle mogelijke obstakels wil uitsluiten.En niet tegengehouden wordt of terug gestuurd.

  Groet,Lonnie.

 2. Cornelis zegt op

  Nee:
  ‘At the moment, only Thai nationals are not required to have medical insurance as their medical costs will be covered by the National Health Security Office or Social Security office.’
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2206023/rules-for-travellers-clarified

  • Frans zegt op

   Voor mij is de omschrijving/uitleg onduidelijk wanneer je als Thai(se) wel of niet een $50.000,- verzekering nodig hebt, soms wordt er gesproken over iemand met de Thaise nationaliteit en soms over een Thai staatsburger (dit is volgens mij alleen het geval als je er officieel woont). Voor mij en mijn Thaise vrouw (die dus al jaren met mij in Nederland woont) nemen we voor de aankomende vakantie dus voor de zekerheid voor ons beiden maar de Covid verzekering. (Ik twijfel er erg aan of mijn vrouw nu ze al jaren in Nederland woont nog wel onder de “National Health Security Office” of “Social Security office” valt.

   • TheoB zegt op

    Frans,

    Volgens mij hoeft jouw vrouw geen verzekering te hebben, omdat zij Thai is. Elke Thai valt minimaal onder de ’30 baht’ nationale gezondheidszorg.
    Dus gewoon eerst proberen of zij met haar Thaise paspoort zonder US$50k verzekering een QR-code van Thailand Pass kan krijgen.
    Niet geschoten is altijd mis.
    In het mijns inziens onwaarschijnlijke geval dat zij geen QR-code krijgt kunnen jullie alsnog zo’n verzekering aanschaffen en opnieuw een aanvraag indienen.

   • Frans Pattaya zegt op

    Mijn thaise vrouw (met nederlandse en thaise paspoort) heeft op basis van alleen haar thaise paspoort vorige week het hele proces doorlopen.
    Geen medische verzekering bijgevoegd.
    Er werd niet gevraagd om bewijs van dekking bij national health of social security.
    COE werd binnen een dag verleend zonder problemen.

 3. Bradley de Vries zegt op

  Wij willen onder het ”Test & Go” systeem naar Thailand in december. Nu zijn wij op zoek naar een SHA+ Hotel in Bangkok voor de eerste 2 dagen. Nu is onze vraag:
  Als wij een goedgekeurd hotel boeken die op Thailandsha.com staat in de lijst met SHA+ Hotels, is dan alles geregeld mbt de verplichte covid-19 test en test kit?
  Of moet je die er dan nog zelf bij bestellen/boeken? En waar moet je dit dan doen?

  Het staat helaas nergens op de boekingswebsites..

  • Ronny zegt op

   Bradley,
   Als je een SHA+ hotel boekt zit normaal gezien de test erbij, je wordt opgehaald op de luchthaven en je wordt ofwel naar n testlocatie gebracht of het wordt in het hotel gedaan.

   Een belangrijke tip!!!! Zorg dat je n vlucht boekt die ten laatste rond 14u00 aankomt, dan kunnen ze de covid test nog op tijd afnemen zodat de uitslag de volgende morgen bekent is. Dan mag je erna al vertrekken en moet je maar 1 nacht (dag) daar verblijven. Dat spaart je 1 dag/overnachting

   • Bradley zegt op

    Hi Ronny,

    Duidelijk! Bedankt voor je reactie 😀
    Onze vluchten stonden helaas op een aankomst van 18u. Dan maar 2 dagen voor de zekerheid, willen daarna al door naar het noorden.

 4. Frank B zegt op

  Ongevaccineerde kinderen ouder dan 12 maar onder de 18 kunnen met gevaccineerde ouders reizen via Sandbox. Betreffende kind moet 7 dagen ASQ doen en de ouders maar 1 dag.
  Zo staat het in punt 9 van de FAQ.
  Wie kan dit bevestigen?

  • TheoB zegt op

   Je hebt 2 keuzes Frank B.
   Als gevaccineerde ouders samen met je ongevaccineerde kinderen ouder dan 12 maar onder de 18 de 7 dagen Sandbox doen.
   Of je ongevaccineerde kinderen ouder dan 12 maar onder de 18 de 10 dagen AQ laten doen en zelf als gevaccineerde ouders de 1 dag Test & Go doen.

   Zie b.v. het stroomdiagram op https://hague.thaiembassy.org/th/content/going-to-thailand-1nov21

 5. Piet van Lieshout zegt op

  Ik probeerde de COE in te vullen, echter ik kon de Nederlandse nationaliteit niet selecteren. Deze stond niet in het rijtje van nationaliteiten. Ik neem aan dat none invullen niet oké is.

  • Sari zegt op

   Ik kon hem ook niet vinden eerst. Zoek op Dutch

 6. keespattaya zegt op

  Ik heb geen smartphone. De QR code uitprinten is geen probleem. Maar dan blijft staan dat ik natuurlijk niet de MOR CHANA app kan downloaden. Hoe los ik dit op ?

 7. John zegt op

  Ik heb dinsdag 2 keer alle stappen doorlopen en kreeg aan het einde keurig het groene vinkje dat de pass succesvol was aangevraagd. Echter 2 dagen lang geen bevestiging of QR code mogen ontvangen. Tot ik de tip kreeg van iemand uit Thailand dat het systeem gevoelig is voor verschillende email adressen. Mijn werd aangeraden om het met een Gmail adres nog eens te proberen. En waarempel binnen 5 minuten ontving ik de QR code van mijn Thailand pass (waardoor ik mij nu dus afvraag in hoeverre alle gegevens nou echt gecontroleerd kunnen zijn in zo’n korte tijd).
  Dus een tip voor anderen als je lang wacht en geen bevestiging of QR code krijgt, probeer het eens met een Gmail adres. Het kan dus blijkbaar in 5 minuten geregeld zijn.

  • Harrie zegt op

   Hallo @John,
   Super bedankt voor de tip om een G-mail adres te gebruiken! Ik had me al drie keer aangemeld met een hotmail adres, maar geen bevestiging ontvangen.
   Dus maar weer opnieuw aangemeld maar deze keer met mijn G-mail adres. Wie schetst mijn verbazing:
   binnen 5 minuten een ontvangstbevestiging ontvangen! Hopelijk ontvang ik de QR code ook binnen niet al te lange tijd. Nogmaals dank voor de tip!

   Groet, Harrie

 8. walter van assche zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 9. RNo zegt op

  Moderator: lezersvragen moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website