Zit nu te wachten op besluit en bericht over mijn Sandbox aanvraag en CoE. Voorafgaand is mijn partner naar Thailand afgereisd. Zij heeft gebruik gemaakt van de SQ-mogelijkheid en heeft 14 dagen in het Mercure te Pattaya doorgebracht. Vond dit vreselijk en kreeg problemen met slapen.

Op advies van de “hotel dokter” kreeg zij slaapmedicatie. Dit hielp niet of nauwelijks en heb haar gevraagd wat zij heeft gekregen. Bleek 1 mg Lorazepam te zijn. Ga niet uitweiden over mijn kennis betreffende de lora en sterkte maar heb haar aangeraden deze in de prullenbak te gooien.

Echte slaapmedicatie werd op haar vraag geweigerd… no have. Bij gelegenheid kon zij op de gang zien dat bij elke kamer in de gang lorazepam voor de deur lag tezamen met verstrekt voedsel… bizar. Goed, daarna zou zij samen met geregeld vervoer (netjes geregeld toch) en andere Isaaners afgelopen zaterdag vertrekken. Helaas, de trip werd afgelast en men moest het zelf maar uitzoeken. Bus naar Roi Et dan maar geboekt, vertrek in de ochtend (vlucht was niet beschikbaar). U raadt het al…. Er is gebeld door bus company, de ochtend bus ging niet. Nou ja dan maar de nachtbus. Kamer in ander hotel geboekt om dag door te komen en nachtbus genomen.

In haar dorp 5 km van Roi Et stad bleek zij in thuis quarantaine te moeten gaan wederom 14 dagen en later nogmaals PCR-testen te moeten ondergaan. Dus bijna 30 dagen quarantaine en een schrale neus. U snapt dat buiten het feit dat zij blij is haar dochter en familie weer te zien, zij behoorlijk klaar is met de idioterie aldaar.

Nu mijn Sandbox aanvraag.

 • Stap 1: Visum verkregen met medewerking van mijn zorgverzekering Zorgzaam (Engelse versie verkregen).
 • Stap 2: Scannen en uploaden andere vereiste documenten.
 • Stap 3: Vlucht boeken en hotel boeken. Dus nu wachten op fiat.

Als je het zo leest lijkt het eenvoudig, ben geen specialist maar ook geen digibeet. Kan je vertellen dat het mij veel tijd, energie en irritatie heeft gekost. Weet zeker dat personen met minder pc-vaardigheden voor problemen komen te staan.

Heb hotel geboekt bij booming.com en contact gezocht met het hotel club Bamboo. Voorheen prima bevallen, heel goed restaurant en goedkoop. Hotel bleek niet akkoord te gaan met de voorwaarden booking.com, waarbij je kan afrekenen bij het hotel. Club bamboo eiste ‘out of the blue’ volledige betaling vooraf. Vertelde dat ik anders ook niet de vereiste PCR en SHABA-documenten kan bekomen. Normaliter zou ik zeggen bekijk het dan maar met je zooi.

Heb uiteindelijk 15 e-mail wisselingen gehad en mijn partner vanuit Thailand laten bellen. Nul op het request… betalen of anders geen documenten welke benodigd zijn voor CoE Sandbox. Mijn wrevel irritatie en boosheid opzijgezet en vooraf betaald aan het hotel. Alle benodigde documenten daarna binnen no time binnen…mmmm. Nu mixed feelings…ook al zou ik de CoE vandaag bekomen.

Wist vooraf dat het een weg met hindernissen zou worden, maar op deze manier komt er kleur aan. Mede als ook het hotel waar ik altijd goede ervaringen mee heb gehad behoorlijk de weg kwijt is. Bewijs van reserveren, ook via booking.com is voldoende staat nota bene op aanvraag CoE.

Ben positief ingesteld en zie het allemaal wel, maken er natuurlijk het beste van. Maar ook voor mijn Thaise partner is het zwaar ruk. Zij zou het liefst per ommegaand naar Nederland terugkeren. Ting tong government and ba ba bo bo.

Ingezonden door Aun

8 reacties op “Lezersinzending: CoE aanvragen is een weg met hindernissen”

 1. haki zegt op

  Ik heb Booking.com vorige week verzocht om mij info te verstrekken over ASQ hotels in Bangkok omdat ik me afvroeg of Booking.com wel onderscheid maakt tussen hun normaal gangbare hotelaanbod en van asq-hotels, waar veel meer inzit (3 maaltijden/dag; covid controles, etc.). Tot op heden geen reactie! Dat zegt mij genoeg en ik zal zeker niet via Booking.com boeken. Beter direct bij asq-hotels van de bekende lijst.

  • Jan zegt op

   Ik heb via booking.com mijn hotel geboekt met credit card kan dan tot 3 dagen voor aankomst anuleren.. Heb via de chat van booking.com het certificaat gevraagd aan hotel binnen 5 min geregeld. Alles gaat super bij Paripas Patong Resort en ook nog een heel mooie prijs en goede recensies. Ook bij ambassade in den Haag gaat het weer super. Moet wel goed lezen wat je als actie moet doen maar gaat goed. Heb overigens ook de 3 pcr testen via hotel geregeld. Ook dat was zo gebeurd en is vaste prijs 8000 bath,
   Voor vakantie zou ik dit niet allemaal onder de voeten halen maar ben vorig jaar 2 weken in quarantaine in bangkok geweest en dit lijkt mij dan toch een stuk fijner. Ben benieuwd wat er te doen is want in november nog in Phuket geweest met vrouw en kinderen heerlijk rustig echter wel triest voor de toeristenindustrie want na 21.00 uur nergens meer iets te doen in Patong

   Groet Jan

 2. Jacobus zegt op

  De Thaise ambassade in den haag heeft een lijst met ASQ hotels. Er een uitzoeken en dan contact opnemen met het hotel is naar mijn mening de eenvoudigste manier. Heb ik 2 x gedaan, geen enkel probleem.

 3. Cornelis zegt op

  Ik zie in je verhaal geen andere hindernis op de weg naar het CoE dan je probleem met Booking.com. Ik begrijp niet waarom je niet zelf rechtstreeks bij het hotel zou boeken, want als er problemen zijn zul je het toch met het hotel moeten oplossen. En wat die vooruitbetaling betreft: er zijn ook ASQ hotels die een voorschot aanvaarden en op basis daarvan de voor het CoE benodigde bevestiging afgeven.

 4. wim zegt op

  Zou geen verassing moeten zijn. De eis voor volledige vooruitbetaling is niet van het hotel maar van de Thaise overheid. Als het hotel jou een SHABA geeft zonder volledig betaald te zijn reken ze onmiddellijke SHA+ status kwijt.

  Je had simpelweg bij Booking.com kunnen kiezen voor direct betalen op een annuleerbare boeking.

  Ik heb vorige week mijn COE aangevraagd en verkregen en ik vond het een prima georganiseerd proces waarin duidelijk wordt aangegeven wat de vereisten zijn.

 5. BuurmanRuud zegt op

  De enige hobbel die ik heb ervaren was het verkrijgen van de juiste verklaring van een Nederlandse ziektekostenverzekering. Het proces via de Thaise ambassade verliep steeds snel en vlekkeloos. Na het verkrijgen van de 100.000USD verklaring was de COE binnen no time binnen.

  • willem zegt op

   Welke verzekering heb je?

 6. Marcel zegt op

  Hele exercitie doorlopen en nu in de Sandbox hotel op Phuket.
  Alles strikt opvolgen en niet zelf iets bedenken en zeker niet via booking.com boeken (normaliter een prima agent). Immers de 3 PCR testen en taxi moet van te voren worden betaald en bewijs moet worden overgelegd bij de aanvraag CoE met de SHABA hotel bevestiging; verkregen na betaling.
  De Royal Thai Embassy in den Haag heeft keurig en snel de 2 traps aanvraag verwerkt en per omgaande een CoE verstrekt.
  Tips: Laat je op tijd testen voor een PCR negatief verklaring; ga niet voor de goedkoopste, KLM Health services goed bevallen, zorg dat je alle documenten in minstens 3- voud bij je hebt, let op de incheckbalie Schiphol dat de dame of heer geen dingen (visa) gaan verzinnen die niet waar zijn, in Dubai een overstap zonder enig probleem, in Phuket geduld hebben alles wordt 5x gecontroleerd, bij uitgang nog een PCR test en in de SHA + plus taxi naar hotel, ‘s avonds laat hoor je of je negatief bent getest en dat je de kamer af mag.

  Veel succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website