De Hua Hin Bikerboys – onze laatste motorbiketochten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: ,
12 januari 2017

We zijn nu zes weken verder na het opstarten van onze motorbiketochten vanuit Hua Hin. Wat hebben we nu allemaal meegemaakt?

De belangstelling is ruim, voor een opstartende activiteit. Gemiddeld een 10-tal deelnemers per uitstap. De meeste deelnemers kennen elkaar reeds dus de gezelligheid is steeds permanent aanwezig.

De eerste tocht naar het Sam Roi Yot National Park was uiteraard indrukwekkend omdat een groot stuk van de weg langs ongeschonden baaien verliep waar er nog weinig toerisme aanwezig was. Het bezoek naar de Praya Nakhon Cave was niet gepland maar iedereen kreeg een woordje uitleg op welk manieren de grotten konden bezocht worden. Voor natuurliefhebbers zijn de Prayan Nakhon Cave en het Kaeng Krachan National Park de twee meest indrukwekkende plaatsen binnen een straal van 100 km van Hua Hin. Vermeldenswaard is ook de Pala U watervallen maar deze maken deel uit van Kaeng Krachang. De lunch in het Dolphin Bay Resort was ook een aanbeveling waard.

De tweede trip was een 2-daagse naar Ban Krut en terug. Van Hua Hin naar Ban Krut ging het over kleinere banen met weinig verkeer door de prachtige natuur, eerst via de pieken van Sam Roi Yot, verder dan door uitgestrekte vlakten ten westen van de provincie en tenslotte door de dichte kokosnootwouden ten zuiden van Prachuap Khiri Khan. Na de korte lunch in de foodcourt van Ao Manao Bay waren we al snel weer op de brommer want er was nog een mooie afstand te leggen.

Rond 16 u kwamen we in het Sunshine Paradise Resort na een rit van meer dan 200 km en konden we best een uurtje rust best gebruiken. ’s Avonds gezellig rond een lange tafel hebben we kunnen genieten van de lokale seafood specialiteiten. De volgende dag hadden we pech: veel regen met windvlagen. Dan maar snel -naar de dichtstbijzijnde 7-11 om er een plastieken regenjasje te kopen. Iedereen had maar een doel: zo snel mogelijk langs de kortste weg thuis geraken. Gelukkig stopte de regen halfweg geen en konden we rustig langs een aantal binnenwegen Hua Hin bereiken.

Eind december hadden we een laatste trip naar het Nationale Park van Kaeng Krachan. Over deze tocht sturen wij nog later een apart verslagje want het was een zeer indrukwekkende bestemming.

Onze volgende tochten gaan naar Ao Manao Bay op 16 januari en één 3-daagse tocht begin februari langs de wilde kusten van Chumphon en verder van Champhon naar Ranong en retour langs een andere route. Verder plannen we ook het Kao Sok National Park.

Onze komende programma’s kunt u op aanvraag ontvangen Stuur een mailtje naar [email protected]. Deelname is gratis. Kosten van de volgwagen worden verdeeld.

Ingezonden door Robert Vereecke

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website