Ao Manao – Prachuap Khiri Khan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: ,
4 april 2011

Beter gezegd of vertaald: “Lime Beach”.

Prachuap Khiri Khan ligt op ongeveer 100 km van Hua-Hin. Je kunt het Ao Manao strand bereiken door vanuit de stad Prachuap Khiri Khan, te rijden naar Wing. Je rijdt dan zelfs over een startbaan, die nog in gebruik is en waar soms een vrachtvliegtuig land en opstijgt.

Ook een vermelding waard is het tropisch aquarium met een verscheidenheid aan zoetwater- en zeevissen, met ook een tal van anemonen.

Een (lig)stoeltje op het strand kan je huren voor 10 Baht (€ 0,23). Recht tegenover het strand zijn een aantal souvenirwinkeltjes met ook een openbare douche en toilet gelegenheid om je om te kleden. Niet vergeten de overdekte “food court” te bezoeken, waar heerlijke maaltijden te verkrijgen zijn. Zoals een bakje mosselen voor 60 Baht (€ 1,40). Je kan deze dan wel niet vergelijken met de Zeeuwse mosselen, maar het is een goed alternatief.

Alle bewegwijzering is in beide talen, zowel Thai als Engels. Verlaat je de stad dan heb je recht tegenover het stadhuis (met op de hoek een benzinestation) een aangelegde plaats waar het krioelt van de apen. Deze beesten zijn helemaal niet mensenschuw en halen je het meegebrachte voedsel zo uit de handen. Toch wel oppassen met kleine kinderen vertelde een monnik ter plekke.

De foto’s zijn gemaakt door Chris & Thanaporn Vercammen tijdens hun vakantie.

[nggallery id=65]

5 reacties op “Ao Manao – Prachuap Khiri Khan”

 1. Johnny zegt op

  Prachtig ouderwets strand, redelijk hotel kost ca.700 bath. Als je van rust houd…….

 2. William zegt op

  Hoi Chris,

  Ik heb ’n tijdje in Huayang Tabsakae, je misschien wel bekend, plm. 25 km zuidelijk van Prachuap, gewoond.
  Precies dezelfde prachtige en rustige stranden.
  Inderdaad, indien je tot rust wilt komen is het er heerlijk toeven, maar verder is er ook absoluut nix, nada te doen.

 3. hans zegt op

  Ik heb een huis in klong wang (vissersdorpje) ongeveer 3 kilometer van dit strand verwijderd Het vliegveld word ook gebruikt voor de piloten in opleiding, verderop de luchtmacht basis heb je nog een natuurpark waar je de ander soort aapjes kunt voederen. Deze luchtmachtbasis heeft ook een ziekenhuisje op hoog niveau waar je terecht kunt. PKK heeft een groot ziekenhuis maar daar moet je niet wezen.

  Ook is er halverwege Hua Hin en Prachuap nog een natuurpark waar in het wild levende olifanten zijn.

  Er komen maar weing buitenlanders daar, wel thai toeristen op de feestdagen, er zijn er denk zo een beetje 5 restaurantjes waar een buitenlander op zit,

  Jammer dat je de tempel hoog op de berg er niet op hebt staan, dat is namelijk inderdaad het enigste wat er te zien is in PKK.

  Behalve dan het natuurschoon links en rechts.

  In klong wang heb je trouwens wel een restaurant aan de vissershaven, erg leuk om er een pilsje te drinken en te kijken wat die gasten hebben gevangen en te kopen van hen.

  Als ik in thailand ben ga ik er eigenlijk elke dag wel even heen, en dat geld ook voor die piloten, heb het idee dat ze behoorlijk verdienen, er komt echt geen thaise whiskey op tafel, en er wod niet op een (thaise) stuiver gekeken.

  Er zijn wel een aantal beerbars maar ze willen daar het seks toerisme zeker niet bevorderen, Dus daar hoef je er niet voor naar toe te gaan.

  Kamers kun je huren vanaf 450 thb.

  Bij mij om de hoek zitten een 5 tal grotere restaurants direct aan de zee boulevard, krijg ik tot mijn stomme verbazing tegenwoordig 10% korting op de rekening zonder er om gevraagd te hebben, Amazing thailand

 4. Johnny zegt op

  Vis eten is geweldig daar.

  • hans zegt op

   Heb je weleens daar verse zeekrab en garnalen gehad en dan bedoel ik niet de gekweekte uit het achterland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website