Na het opheffen van de noodtoestand in Chiang Mai, zijn de Redshirts opnieuw de straat op gegaan om te demonstreren. Hiermee willen ze benadrukken dat ze niet verslagen zijn.

Ondanks het feit dat de meeste Redshirt leiders gevangen zitten, is de aanhang nog steeds strijdbaar. Ze zijn boos over het harde ingrijpen van de Thaise overheid, enkele maanden terug in het centrum van Bangkok

Al Jazeera’s Wayne Hay, met een videoverslag uit Chiang Mai

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Redshirt protest in Chiang Mai (video)”

 1. PIM zegt op

  Dat doen ze niet slim.
  Juist nu de toeristen gaan besluiten waar de winter door te brengen.
  En om het dan precies in Chiang Mai te gaan doen treffen ze net het noorden wat belangrijke inkomsten voor hen oplevert.

 2. johnny zegt op

  Ik heb het nooit verstandig gevonden hoe de protesten zijn verlopen. Dergelijke wanorde is nooit goed voor een land, bovendien treft het altijd de onderste laag van de bevolking.

 3. Robert zegt op

  PIM, Johnny – Slim, verstandig? Nee, daar kun je de Thais inderdaad niet op betrappen, rood danwel geel. Ze schijnen een bijzondere aanleg te hebben om zichzelf in de voeten te schieten.

 4. PIM zegt op

  Robert ,je brengt mij 1 glimlach op mijn gezicht.
  In je reactie zie ik 1 flink portie humor ,die ik wel kan waarderen .

 5. Friso zegt op

  Gelukkig is dit een haast onzichtbare strijd voor de buitenwereld.

 6. antonio zegt op

  Thailand loopt over van corrupte authoriteiten en sociale wantoestanden.Het verschil rijk-arm is gigantisch.Iemand die dit niet onderkent heeft worteltjes in zijn oren of stront in zijn ogen.Als de thais op vreedzame wijze,ik herhaal op vreedzame wijze,dit trachten te veranderen zal het eens enig (internationaal)effekt hebben.Ik vind de thais een sympathiek volk en moge gewelddadigheden dit maal achterwege blijven,want dat heeft alleen maar verliezers.

 7. johnny zegt op

  antonio: het gat is enorm. 89% van de bevoking is arm, waarvan 29% superarm is, dwz minder dan 2000 bath/maand heeft. Hieraan gerelateerd is ook de scholing, die scholing is bovendien ook nog eens slecht. Het overgote deel van de Thai denkt niet, gestudeerd of niet, maakt niks uit. Problemen gaat men uit de weg en kritiek is al helemaal uit den boze. De hele Thaise structuur/cultuur maakt het ernorm lastig om dit te veranderen. Misbruikers genoeg!

  Ik zou nog wel veel meer willen schrijven hier, doch de Thai hebben een lange weg te gaan en ik heb vertrouwen in de nieuwe PM.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website