Nieuwe rivier, snelwegen, spoorlijnen, steden

Door Redactie
Geplaatst in Politiek
Tags: , ,
15 november 2011

Het is allemaal niet mis wat de regering van plan is: een nieuwe rivier, nieuwe snelwegen, nieuwe spoorlijnen en nieuwe steden.

Vertegenwoordigers van multinationals kregen dat op Hawaii te horen van Minister Kittiratt Na-Ranong (Handel), die er het Asia-Pacific Economic Cooperation Forum bijwoonde. De zakenmensen uitten hun bezorgdheid dat een herhaling van de zware overstromingen in Thailand weer een gigantische schade zal veroorzaken.

Kittiratt vertelde hen dat de regering het watermanagementsysteem gaat verbeteren en een ramp van de huidige omvang niet weer zal toestaan. Met name in dichtbevolkte gebieden en gebieden met bedrijven is de regering van plan te investeren in maatregelen om zware overstromingen te voorkomen, aldus de minister.

Op het verlanglijstje staat het graven van een nieuwe rivier die water uit de Central Plains naar zee moet afvoeren. Daarnaast komt een spoorlijn met dubbel spoor of een snelweg. Ook het ontwikkelen van nieuwe steden en verbetering van cityplanning staan op het lijstje. Hoe een en ander wordt gefinancierd hangt af van een gezamenlijke beslissing van de door de regering ingestelde reconstructiecommissie en het ministerie van Financiën.

Technische ondersteuning wordt geleverd door het Japan International Cooperation Agency (JICA) met name in het stroomgebied van de Chao Praya. Zowel het JICA als het Crown Property Bureau deden in 2000 al een watermanagementstudie in dit gebied. Voor de financiering zijn verschillende bronnen beschikbaar, zoals de Wereldbank, Asian Development Bank en het JICA.

www.dickvanderlugt.nl

2 reacties op “Nieuwe rivier, snelwegen, spoorlijnen, steden”

  1. Rob N zegt op

    Dan mogen ze wel snel beginnen met graven anders volgend jaar waarschijnlijk toch weer wateroverlast. Duurt toch wel een tijd alvorens zo’n kanaal gegraven is of zie ik het te somber in? Papier is geduldig maar de mensen niet echt meer.

  2. ruud NK zegt op

    Mooi, de minister eerst op de foto met Obama. Kreeg hij opeens het idee ook iets groots te doen. Altijd weer lachen met die thais toch. Zouden ze ook een persprijs geven aan het eind van de coverentie voor de meest ludieke persoon??.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website