Singha draait over 3 à 4 maanden weer

Door Redactie
Geplaatst in Overstromingen 2011
Tags: ,
30 oktober 2011

Singha Corporation, bekend van bier en drinkwater, verwacht dat haar door de overstromingen getroffen fabrieken over drie à vier maanden weer volledig operationeel zijn.

Twee drankenfabrieken in Nakhon Pathom en Pathum Thani hebben de productie moeten staken, en drie toeleveringsbedrijven op Rojana Industrial Park (Ayutthaya), eigendom van Singha: Ayutthaya Glass, die glazen flessen maakt; Vissie Pak, producent van PET flessen, en de etikettenmaker XYP B.

Problemen met de productie van drinkwater heeft Singha niet; de vier fabrieken bevinden zich in Sing Buri, Khon Kaen, Chiang Mai en Surat Thani; ze draaien nog volop. De huidige lege winkelschappen waarop flessen drinkwater horen te staan, zijn het gevolg van logistieke problemen, daar de afnemers niet in staat zijn hun bestellingen op te halen bij de distributiecentra.

Een terrein op Asok-Phetchaburi intersection (Bangkok), dat eigendom is van Singha, wordt ingericht als EHBO-post en hulpcentrum. Er worden artsen, psychologen en andere specialisten gestationeerd. Timmerlui bieden vrijwillige diensten aan bij het repareren van huizen en machinerie. Ook andere steundiensten zijn aanwezig.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Singha draait over 3 à 4 maanden weer”

 1. freek zegt op

  Als er vliegtuigen vol met toeristen kunnen landen,kun je er vanuit gaan dat het mogelijk mag zijn,dat er ook voedsel en water geregeld kan worden.Maken wij ons niet veel te druk?De thai is vindingrijk,op alle gebied.

  • Robbie zegt op

   Freek, IK maak mij wel druk! De Thai zijn volgens jou vindingrijk, maar verklaar jij dan eens waarom er hier in Pattaya, Jomtien en zelfs in Satahip GEEN drinkwater te krijgen is? Al meer dan een week niet! Zelfs het bier is in mindere mate te krijgen. De winkels zijn leeg, maar de restaurants hebben blijkbaar geen problemen. Hoe vindingrijk!

   • cor verhoef zegt op

    Geen drinkwater, maar wel bier? Ik zie het probleem dan niet zo…

    • Mark zegt op

     ik ben nu ook gerust gesteld. Met die 20 kg bagage is meenemen uit NL ook geen optie.

     • cor verhoef zegt op

      Inderdaad Mark, en om nu je eigen hop en gist mee te nemen en vervolgens je eigen bier te gaan brouwen op je hotelkamer is misschien vindingrijk, maar het blijft een hoop gedoe.

      • Mark zegt op

       het grootste gedoe zal dan wel worden om schoon water te vinden. Zal dus maar in BKK moeten blijven. In Pattaya is helemaal geen drinkwater meer te krijgen?

 2. pietpattaya zegt op

  Vervoer over de weg die is ondergestroomd gaat moeilijk Freek,maar je hebt gelijk,
  zelf denk ik zodra de prijzen 20% verhoogd zijn de schappen opeens weer rijelijk gevuld zijn.

  Probleem zal vooral bij buitenlandse bedrijven komen te liggen,deze willen steun en/of lage Bath voor herinvesteringen.

  In het buitenland staan al fabriekshallen klaar om de boel te verhuizen en er zijn al Thaien gevraagd of men in het buitenland zou willen werken, wel vermelden inside info die ik niet kan chekken,doch mij logisch in de ooren klinkt.

 3. Mark zegt op

  ok als niemand het doet zal ik de bal maar inkoppen: Ik vertrek 17 november naar BKK. Is het wel verstandig om te gaan nu de bierproduktie stil ligt?

  • cor verhoef zegt op

   Mark, geen nood. Chang en Leo draaien in de allerhoogste versnelling. Mochten die ook stil komen te liggen, dan zal een negatief reisadvies niet lang meer op zich laten wachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website