De 160 miljard baht die tussen 2005 en 2009 aan watermanagementprojecten is uitgegeven, is slecht beheerd.

‘It didn’t have direction, lacked efficiency and was not worthwhile’, zegt Pisit Leelavachiropas, waarnemend hoofd van de Rekenkamer.

Van de 171 willekeurig gekozen projecten die de Rekenkamer heeft onderzocht, was met 96 wel iets mis. Ze losten slechts de problemen voor een selecte groep op, ze hadden geen verband met andere projecten of ze waren overbodig. Circa 764 miljoen baht is uitgegeven aan projecten die weinig effect hadden en aan projecten die de echte problemen niet oplostem.

Pisit zegt dat de huidige overstromingen een waarschuwingssignaal van de natuur vormen om watermanagement op de nationale agenda te zetten. ‘Then, in the future, we will no longer experience drought and a fresh water tsunami. We might not be able to complete it during the tenure of a certain government, but we have to do it.’

De Rekenkamer heeft premier Yingluck geadviseerd een wet uit te vaardigen, waarin voor het gehele land geïntegreerd watermanagement wordt geregeld. De nadruk zou moeten liggen op de stroomgebieden van de rivieren. De taken van de verschillende diensten moeten in de wet duidelijk worden vastgelegd evenals de coördinatie van planning en budgettering. Regelmatige voortgangsrapportage zou ervoor moeten zorgen dat het geld niet op dezelfde manier wordt uitgegeven als tot nu toe, aldus Pisit.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Rekenkamer: Watermanagement jarenlang een fiasco”

  1. gerrieQ8 zegt op

    En hoe gaan ze dat oplossen? Tip? Maak een foto van Thailand met al zijn ondergelopen gebieden. Maak van deze gebieden natuurparken/overloop terreinen. Geef de mensen die daar wonen een redelijke vergoeding om zich te vestigen in hogere gebieden. Dit is eerder gebeurd, de overheid geeft stukjes grond van 10 x 20 meter waar de bewoners zich opnieuw kunnen vestigen. Bescherm de grote steden met echte dijken en goede afwateringen. Kanaliseer de rivieren, zeker die in het westen van BKK loopt. Lijkt gemaakt van macaroni elleboogjes. En zorg dat de kanalen in Bangkok open blijven en verdiept worden. Ja, dat kost geld, maar dat is beschikbaar in Thailand, maar moet herverdeeld worden. Lijkt simpel, maar is het niet, uitwerken met behulp van Nederlanders en ook DOEN.
    Het ondergelopen gebied op dit moment beslaat 3% van het land en dat kan gemist worden om de veiligheid van de mensen te garanderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website