Vrouw vecht terug (video)

Door Tino Kuis
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
9 februari 2022

Screenshot Facebook

Een jonge vrouw at ‘s avonds laat noedelsoep in een restaurant. Een man benaderde haar en vroeg of zij een glas met hem wou klinken. Zie weigerde. De man kwam even later terug en gooide een glas bier over haar heen. Wat er verder gebeurde ziet u in de video, die al ruim 2 miljoen keer is gedeeld.

De man in een blauw vest, de vrouw in de natte groene jurk.

https://twitter.com/i/status/1490933794513522692

De man en de vrouw werden beiden ontboden op het politiebureau en elk kreeg een boete van 1.000 baht. De media zijn erg boos dat de vrouw óók een boete kreeg.

De vrouw is een kampioen kickboksen met een gouden medaille. De man werkte op een bekend hotel en is daar inmiddels ontslagen. Hier het bericht in de Bangkok Post: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2261407/man-loses-job-for-beer-pouring-stunt

En hier op de site Thai Enquirer:

Rejected would-be Casanova fired by luxury hotel after getting his butt kicked by Muay Thai champ

ขอชนแก้วหน่อย khoh chon kaew noi (tonen: stijgend, midden,dalend, laag) ‘Proost!’ Letterlijk: ‘Laten we de glazen tegen elkaar stoten!’

24 reacties op “Vrouw vecht terug (video)”

 1. Erik zegt op

  Wat een stuk verdriet, dat verwende mannetje! Ze had hem van mij best iets harder voor zijn kl.. mogen trappen.

  • Johnny BG zegt op

   Ken je de achtergrond van dit hele verhaal? Hoe zwart wit is alles nou?

 2. Jacques zegt op

  Nog geen reactie op dit stukje dan waag ik een gokje.
  Mijn visie op dit gebeuren stoel ik op mijzelf, wat een manier is dat ik mijn hele leven al gehuldigd heb. Uitgaan van eigen kracht.
  Ik ben van mening dat de mens geweld tot het uiterste dient te voorkomen. Ik ben zelf op mijn 17de begonnen met de vechtsport, jonger was vroeger verboden en het is de morele plicht van een sporter om zijn kennis en kunde te bewaren in de situatie dat het legaal is toegestaan. Met gelijkgestemden, in de sportschool etc.
  De overmacht situaties zijn van een andere orde en kunnen natuurlijk wel aanleiding zijn om te gaan verdedigen of aan te vallen. In mijn optiek was daar geen sprake van. Een goed getraind iemand heeft ook niet de behoefte zijn kwaliteiten te tonen bij de niet als zodanig capabele medemens. Met deze gedachte als basis gaat de vrouw in kwestie te ver met haar gedrag. Zij is gekwetst door het over haar gegoten glas bier en in haar eer aangetast door de benadering van de kwetsende partij. De afwijzing zal de man in kwestie gekwetst hebben en daarom besloot hij tot zijn actie. Beiden gaan wat mij betreft te ver en in de fout en verdienen hun straf. Hopelijk leren ze ervan en blijft dit soort gedrag achterwege.

  • Han zegt op

   Met 17 jaar mocht dat pas? Ik ben met 14 met Karate begonnen in nederland heel lang geleden dus begrijp dat niet helemaal.

   • Jacques zegt op

    Ik ben begin 1973 begonnen op 17 jarige leeftijd en het kan (wettelijk)16 jaar geweest, maar zeker geen 14. Ik wilde ook al beginnen op mijn 15de maar mocht niet en moest geduld betrachten. Meer kan ik er niet van maken. Wanneer er leeftijdgrenzen in Nederland wettelijk zijn verlegd nadien heb ik niet bijgehouden. Thans wordt er van alle leeftijden hun best gedaan om de technieken onder de knie te krijgen. Prachtig om te zien, discipline van jongs af aan bij brengen geeft minder risico op het soort van gedrag wat de dame ten toon spreidde op het filmpje. Het zijn de sterke schoenen die de weelde kunnen dragen.

    • Han zegt op

     In 1964 ben ik op karate gegaan toen was ik 14. Ik zat in datzelfde sportcomplex al op judo en wilde graag karate doen maar dat mocht pas met 14 jaar. Ik denk ook dat de helft van mijn klas uit mensen rond de 15/16 jaar bestond dus heb geen idee waar je dit vandaan hebt.
     En bij ons was er inderdaad een hoop discipline, onsportief gedrag op de mat werd onmiddellijk afgestraft door een spar partij met de sensei en daar kwam je niet zonder blauwe plekken vanaf.
     Behalve karate had mijn sensei ook vierde dan judo en kwam wim ruska daar 1 keer in de week trainen voor de olympische spelen, dasr heb ik ook nog mee gespeeld maar nooit gewonnen.

 3. Rob zegt op

  Die lange mag wel een paar lesjes bij haar volgen dan. Kijk dat zijn nog eens sancties. Meteen ontslagen.

 4. Han zegt op

  Een kampioen kickboxen zou zich moeten kunnen beheersen en niet zo tekeer gaan tegen iemand die niet fysiek agressief is.

  • Ton zegt op

   ik heb onterecht geliked. Dit was een staaltje “girl power” onder het motto “som nam na”.
   Welke persoon denkt het recht te hebben een vrouw zo te behandelen.
   Avondje uit, haren en kleren onder stinkend bier.
   Ik geef haar volledig gelijk. Jammer, dat ze ook een boete kreeg.

 5. Mijn gevoel zegt, goed zo en prima dat ze voor zichzelf opkomt. Mijn verstand zegt, ze is te agressief. De man doet verder niets, maar zij gaat door met slaan en schoppen. Terecht dat zij ook een boete krijgt.

  • niek zegt op

   Het is mogelijk dat de vrouw probeerde de man tot agressie te verleiden, zodat zij een reden zou kunnen hebben een klacht bij de politie neer te leggen of de politie tot interventie uit te lokken.
   En als zij daarbij een verwonding zou oplopen zou dat voor de man tot nare strafrechtelijke vervolging kunnen geleid hebben.
   Gelukkig bleef de man bewonderenswaardig kalm en hadden enkele omstanders de grootste moeite om de agressie van de vrouw in te dammen, wat maar moeilijk lukte.
   Maar mijn eerste reactie was ook van ‘goed zo’, die vrouw heeft geen vertrouwenspersoon nodig om haar verhaal te doen over de wandaad van die man.

  • RonnyLatYa zegt op

   Elk verhaal heeft minstens 2 versies… het is maar welke versie men hier vertelt

 6. Stefan zegt op

  Dat de vrouw fysiek agressief was, is fout. Maar gezien de onterende behandeling wel excuseerbaar. Die vrouw voelt zich 2 keer gestraft : door bier en door boete.

 7. Rob V. zegt op

  Wat een zielig kereltje zeg! En die dame, ja ook mijn gevoel zegt dat je zo’n “man” terug moet pakken, en dat kan een tikje schop zijn of een plens drank in zijn gezicht. Maar agressie met agressie beantwoorden ipv de-escaleren is niet verstandig. Hoop toch vooral dat zielige mannetjes (of vrouwen) er les uit trekken en normaal om leren gaan met een afwijzing. Die boodschap zal helaas niet bij iedereen landen.

 8. TAK zegt op

  Met verbazing lees ik de bovenstaande inzendingen.
  De man gooit de vrouw een glas bier in haar gezegd.
  Ze had hem van mij boven op zn bek mogen slaan.
  Dat lijkt met een gepaste straf. Totaal onbegrijpelijk
  dat de vrouw een boete krijgt.

  TAK

 9. Marcel zegt op

  Volgens mijn vrouw via Thai social media had de man haar die avond bij disco-bezoek al benaderd en een afwijzing gekregen. Weet u nog, heren? Als een vrouw zegt nee, dan is het nee. Maar ook deze heer dacht dat een nee van een vrouw mag worden genegeerd. Terecht dat hij klappen krijgt. Daar komt hij nog goed mee weg want een Thai man had een shotgun tevoorschijn gehaald!

 10. Erik zegt op

  Hier schrijven toch ook vrouwen? Kom dames, laat jullie visie eens horen! Het wordt anders eenzijdig belicht.

 11. Han zegt op

  Eigenlijk is de titel van dit verhaal fout. De vrouw vecht niet terug want de man doet fysiek niets, alle agressie komt van de vrouw. Een pets met de vlakke hand had genoeg straf geweest.

  • Tino Kuis zegt op

   Echt waar? Dus als ik een glas bier over je heen gooi met wat begeleidende vloekwoorden dan vind je dat niet agressief? Hoe zou je dat willen noemen? Een grapje?

   • Han zegt op

    De meesten mensen zullen het snappen maar kennelijk niet allemaal, dus even wat uitleg
    Als iemand een glas bier op mijn hoofd gooit en ik geef hem een klap op zijn bek met als gevolg een gebroken neus, kaak of anderzins, dan hang je voor de rechtbank. De argumentatie van de rechter zal zijn dat dit geen zelfverdediging is, dat je gewoon weg had kunnen gaan. Duidelijk?

    • Tino Kuis zegt op

     Dat is waar. De mate waarin de vrouw reageert is zeker van belang. Maar dat de man fysiek niets doet en dat alle agressie van de vrouw komt is onjuist. De vrouw geeft een paar schoppen en klappen, de man lijkt niet erg beschadigd, dus……

  • Jacques zegt op

   Er is er maar een die aan het vechten was en dat was de dame in kwestie. Met de kennis van nu weten we dat het water was en geen bier die over haar was uitgegoten. De man in kwestie had te veel aan bacchus geofferd en is mogelijk de mening toegedaan dat dit een strafuitsluitingsgrond is. De drank in de mens doet wat het niet laten kan. De straf die hij heeft gekregen namelijk de blauwe plekken van het schoppen en het ontslag van zijn werkgever werken niet op tegen het leed wat de dame is aangedaan volgens sommigen. Onbegrijpelijk, een beetje water wat al lang weer opgedroogd is. Ik denk dat deze man er wel van geleerd heeft, maar de dame die het goede voorbeeld moet geven als muy thai vechter en instructrice, daar heb ik toch een heel ander gevoel bij. In Nederland hadden we onder anderen meneer Badr Hari die ook buiten de dojo of ring zijn kunsten ten toon spreidde. Hij heeft wel een andere behandeling gekregen van de rechtbank, maar was nog wel een graatje erger, dat toegegeven.

   • Han zegt op

    De dame werd ook tegen gehouden, Badr niet en die is uiteraard veel gewelddadiger, sterker.

 12. RonnyLatYa zegt op

  Het zou nu leuk zijn na al deze reacties te lezen dat dit opgezet spel zou zijn om haar carrière te lanceren of haar naambekendheid te geven als Thai Boxer… 😉
  Wat is 1000 Baht boete dan in de reclamewereld?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website