Thaise politieman: dronken of ziek?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
30 mei 2019

Een videoclip van een Thaise politieman, die van zijn motorfiets valt over de vangrail, werd op vele Thaise media vertoond. Kijkers beweren vrijwel zonder uitzondering, dat de politieman uit Phuket duidelijk dronken was, maar de lokale politiechef houdt vol, dat de betrokken politieman “slechts ziek” was.

De chef, Police Chief Col Akanit Danpitaksart beweert dat de politieman in zijn Cherng Talay Police Station werkt. Het incident vond afgelopen zaterdag plaats toen de man na werktijd op zijn motorfiets naar huis ging. “Hij heeft een medisch probleem, hij lijdt namelijk aan de Ziekte van Ménière, waardoor hij door duizeligheid zijn balans verloor. Het probleem doet zich voor in het oor en een aanval van duizeligheid kan plots optreden. Dat is hier het geval geweest. De politieman is nu met ziekteverlof.”

Commentaar Gringo: Als de man inderdaad aan de Ziekte van Ménière (zie Wikipedia) lijdt, is het onverantwoord, dat hij op een motorfiets aan het openbare verkeer deelneemt.

Ongeloof

Op de sociale medio wordt weinig geloof gehecht aan deze verklaring. Vrijwel unaniem wordt in talloze reacties gezegd, dat de politieman duidelijk dronken was.

Eén reactie wil ik u niet onthouden, waarbij ik bij voorbaat mijn excuses aanbied aan de echte lijders van de Ziekte van Ménière:

“Niet zo snel oordelen mensen, de Ziekte van Ménière is ernstig genoeg. Ik kan er over meepraten, want ik lijdt aan die ziekte telkens na een avondje flink stappen. Duizeligheid, disoriëntatie, hoofdpijn maken het moeilijk veilig thuis te komen. De volgende morgen voel ik mij wel weer goed, maar wel mee droge mond, nog wat hoofdpijn en een veel lichtere portemonnee.

Afijn, hieronder de video, oordeelt u zelf!


Bron: The Thaiger


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Thaise politieman: dronken of ziek?”

 1. erik zegt op

  Allebei triest; als meneer dronken is en als meneer echt Ménière heeft. In beide gevallen is het de taak van zijn meerderen hem van die brommer af te houden en ze rijden zo vaak rond in die bruine pickupjes, dat extra ritje naar zijn huis kan er best af.

  • l.lagemaat zegt op

   Als meneer dronken zou zijn, is dat niet triest maar onverantwoord!

 2. willem zegt op

  Typisch geval van horeca griep. 🙂

 3. Bert Vos zegt op

  En dan is die man ook nog eens gewapend. Levensgevaarlijk dus.

 4. Carlo zegt op

  Zo heb ik vorig jaar meegemaakt dat in Phuket op het kruispunt Bangla Rd met achterliggende hoofdweg een politieman in uniform met een literfles Chang-bier in de hand en niet zeer vast te been, een farang motorrijder uit het verkeer haalde en meenam binnen het kantoortje op die hoek. Wat er allemaal binnen gebeurde weet ik niet want de ramen zijn geblindeerd, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Het tafereel had veel bekijks, want die politieman met bierfles in de hand leek op een halfbezopen clochard.

 5. Ed zegt op

  Vorige maand diverse malen meegemaakt. Zo lam als een konijn, maar toch op de politiemotor stappen en met de zwaailichten aan wegrijden. Dwars door de struiken. Maar hij kwam toch niet fysiek ziek over.

 6. marcel renson zegt op

  lijkt juncker syndrome

 7. Johnny BG zegt op

  Dat er een uitval van zijn evenwichtsorgaan is is wel duidelijk.

  Het toeval wil dat wel meer mensen in deze functie dit probleem hebben dus mogelijk heeft het te maken met de werkomstandigheden…….

 8. stevenl zegt op

  Ziekte van Meniere is zeker mogelijk.

  Hoe mensen op basis van een video kunnen zien dat iemand dronken is ipv lijder aan Meniere kan ik echt niet begrijpen, de symptomen kunnen 100% hetzelfde zijn.
  Dat zegt nmm een hoop over de mentaliteit van die personen.

  En ja, wat de oorzxaak ook is, hij zou geen dienst moeten doen, laat staan een wapen hebben en rondrijden in auto of scooter.

 9. Thallay zegt op

  als je stomdronken bent, ben je toch ziek.!!

 10. fred zegt op

  Harddrug Alcohol kan op de meeste plaatsen rekenen op veel sympathie en vergevingsgezindheid. Alleen alle andere drugs zijn slecht en gevaarlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website