Het raadsel van de mysterieuze stoeltjes

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
16 april 2021

Het is mij zelf wel eens overkomen. Tijdens een wandeling door Pattaya zag ik ergens bij een stalletje, dat nog niet bemand was, een plastic stoeltje staan. Mooi om even een kleine pauze te nemen, nietwaar? Waarschijnlijk iets te enthousiast neergeploft en het volgende moment bevond ik mij tussen de restanten van een compleet vernield stoeltje.

Je schrikt even, maar kon er toen ook wel lachen, dat het juist mij overkwam, die allerlei pogingen doet om af te vallen. Toch nog wat te zwaar dus!

Ik moest weer lachen toen ik onderstaande video’s zag van 2 motorbike taxidrivers, die ook geheel onverwacht door een plastic stoeltje zakten op dezelfde plek in Bang Krabi. Het werd viraal geplaatst en reeds heel veel Thais gingen mij voor om de twee gebeurtenissen met een glimlach te bekijken en nog een te herhalen. Een beetje onschuldig leedvermaak, zullen we maar zeggen.

De titel van dit artikel komt niet niet van mij, maar van Thai Rath, die zich gekscherend afvroeg wat het raadsel was van die mysterieuze stoeltjes. Nou, niks raadsel, gewoon te dikke mensen op een zeer goedkoop plastic stoeltje.

Kijk en glimlach!

Bron: Thai Rath


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

19 reacties op “Het raadsel van de mysterieuze stoeltjes”

 1. timker zegt op

  Met mijn bijna 100 kg is het me al 2x overkomen: de eerste keer tijdens een thai feestje van een tante, dat was een plastic exemplaar. De tweede keer was het in de Honda showroom en dat was een metalen frame met stof beklede zittingen, maar natuurlijk geen stevige kwaliteit. Soms krijg ik nu een dubbele plastic stoel en bij crematies moet ik voorzichtig zijn en vooral stil zitten.

 2. Geert zegt op

  Laat die goedkope stoeltjes een paar weken in de zon gaar bakken en je hoeft niet eens te dik te zijn om er doorheen te gaan.

 3. Leo Bossink zegt op

  Ik zet altijd 2 plastic stoeltjes op elkaar om te voor komen dat ik door een zo’ n stoeltje op de grond kom te zitten. Tot dusver gaat dat steeds goed.

 4. Harry van der Leur zegt op

  Is mij ook overkomen bij her ophangen van een muur ventilator , alle 4 de poten van de plastic stoel in één keer er onderuit gebroken !!

 5. Jasper zegt op

  Als ik aanstalten maak te gaan zitten komt er meestal een thai aanrennen die 2, 3 stoeltjes in elkaar schuift. Voelt inderdaad steviger, en je zit ook wat meer op normale hoogte. Je bent hier met 193 cm bij 100 kg. plus toch nog steeds een flinke uitzondering.

 6. David H. zegt op

  Zou men hier al eens niet eerst beginnen denken aan de onderliggende waarschuwing die deze stoeltjes geven ….nl. .obesitas probleem …ipv af te geven op hun kwaliteit …..ja ?

  • herman buts zegt op

   waarom is dit mij nog nooit overkomen in Belgie maar wel in Thailand, denk toch dat de kwaliteit te wensen overlaat, ik zet indien mogelijk er ook 2 op elkaar 🙂

  • Marc Dalle zegt op

   Ik woog met mijn 1, 79m 63 kg. toen zo’n stoeltje er ook al onder bezweek….. niet echt obesitas dus…

 7. Louis49 zegt op

  Ja,dat werkt zo in Thailand.Plastiek verpakkingen van snoep bvb krijg je niet kapot,plastiek die sterk zou moeten zijn daarentegen zak of breek je zo doorheen

 8. HarryN zegt op

  Bijna alle plastic materialen in Thailand gaan door de zon en hitte kapot. Je ziet ook niet voor niets zoveel plastic emmers,potten en wat dan ook te koop.Zelfs tuinslangen gaan kapot echter mijn Gardena tuinslang die ik al zo,n 20 jaar heb is niet kapot te krijgen en hangt de hele dag in de zon,maar dat is dan ook van zeer goede kwaliteit.

 9. Jan Scheys zegt op

  Is me ook al overkomen in Thailand maar ook één keer op een café op een camping aan de Ardèche in Frankrijk haha

 10. eduard zegt op

  de zon vreet alles op,tot pvc waterleidingen leidingen aan toe. Nu zijn mijn stroomverdeelkastjes aan de beurt.Valt na 10 jaar gewoon uit elkaar. En ind., zet 2 stoeltjes op elkaar.

 11. JanR zegt op

  die stoeltjes zijn meestal zo smerig dat ik er niet eens op zou willen zitten. De kwaliteit van de kunststof is flink onder de maat. Maar wat mag je verwachten? Ze zijn in ieder geval niet geschikt voor zware mensen.

 12. ruud zegt op

  Die poten zijn buitenwaarts wel stevig, maar met een kracht van buiten naar binnen buigen ze.
  Als je dus met een achterwaartse beweging gaat zitten, buigen de achterpoten naar binnen.
  Als die stoeltjes al oud zijn en lang in de zon hebben gestaan, is de sterkte van het plastic ook achteruit gegaan en is het plastic bros geworden.
  En dan zit je tussen de brokstukken.

 13. henk hendrik zegt op

  het is een kombinatie van alle boven genoemde oorzaken ( zon , goed koop plastiek , en een iets te gezond “buikje”) maar wat zeker een belangrijk iets is waardoor zelfs een nieuwe stoel zijn poten kwijt raakt is de glade vloer waar het op staat. staan de stoelen op zand of gras dan gaan ze niet zo snel kapot.
  de poten moeten wel enige grip op de ondergrond hebben anders buigen ze gewoon te ver en daar kan niets tegen

  • TheoB zegt op

   Inderdaad henk,

   Een combinatie van plastic-kwaliteit, stoelvorm, UV-licht, temperatuur, ondergrond en belasting.
   Ik weeg tussen 65 en 70 kg en ben ook eens door een stoel – lijkend op het witte model in bovenstaande foto – gezakt. De stoel was kort daar voor gekocht in een winkel waar goedkoop spul verkocht wordt. Ik weet niet hoe lang die stoel al in die winkel in de schaduw z’n weekmakers had staan uitwasemen. Met de stoel op een gladde tegelvloer leunde ik naar achteren waardoor onopgemerkt de voorpoten naar voren schoven en de achterpoten doorbogen totdat ze braken.
   Voortaan altijd 2 stoelen op elkaar. Zit ik ook niet te laag.

 14. Jm zegt op

  De meeste Thai zijn pluimgewichten en geen zwaargewichten zoals wij boven tachtig kilo en meer.
  555

 15. Peter van Velzen zegt op

  Het model van de stoel doet er ook toe. Een van die stoelen waar op de foto de kat op ligt, buigt heel snel door. De roze stoel minder omdat de poten meer rechtop staan, maar die heeft weer een zwakke rugleuning, Mooi om te zien maar zeer buigzaam!

  • Loe zegt op

   Vroeger ook eens een plastic stoel gebruikt op een aanrecht om een rattenval te plaatsen op het plafond, die beesten maken veel kabaal. Ook toen zakte ik door de poten en probeerde mij te redden door mij vast te pakken aan het plafond. Resultaat ook een stuk van het plafond kwam naar beneden. Sindsdien gebruik ik krukjes met 5 poten die zijn veel sterker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website