Over Thaise lange tenen

Door Erik Kuijpers
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
10 december 2023

Soi Nana (1000 Words / Shutterstock.com)

Op hoog niveau nog wel! De politie van Bangkok maakt zich ernstig zorgen over een filmpje op de media waarin een Chinese mevrouw vertelt dat soi Nana in Bangkok niet veilig is voor een vrouw alleen. Want, potverdikkeme toch, ze was aangesproken door een vreemdeling… En ze is blij dat ze het heeft overleefd.

Waar of niet waar? Soi Nana is een drukke straat en iedereen kan daar een ‘vreemdeling’ tegenkomen die misschien ook nog wel iets tegen je zegt… Maar is dat een opmerking waard dat Bangkok niet veilig is voor een vrouw-alleen?

Dit is de link: https://www.nationthailand.com/thailand/general/40033594

Tja, wat moet je daarvan zeggen? Ik zie die mevrouw rondlopen met bling-bling al kan dat ook klatergoud zijn en dat doe je niet in een vreemde stad…. Je trekt daar aandacht mee, ook in China trouwens en overal ter wereld.

Dat Thailand gevoelig is voor negatief commentaar is ons bekend. Als kakkerlakken vakantie vieren in jouw hotelkamer mag je dat niet in de media zetten want dan dreigt arrestatie en een dikke claim… Nu wil de politie haar spreken dus we horen er denk ik wel meer van…

7 reacties op “Over Thaise lange tenen”

 1. Rob V. zegt op

  Tja, klinkt als de zoveelste drama-streamer die van een mug een olifant maakt of ronduit dingen verzint, allemaal voor de views en inkomsten. Ik ga dat filmpje dan ook niet kijken, maar volgens Thaise media zou ze door een man begroet zijn en toen hebben gezegd: “deze man had mij ook mee kunnen trekken” en “voor 99% van de vrouwen is deze straat niet veilig”. Slap gel*l, de tijd niet waard. Of zulke nonsens de reputatie van een populair uitgaansgebied schaadt? Denk het niet. Maar zolang flitse filmpjes meer bekijks trekken dan serieuze filmpjes over de aangename en minder aangename aspecten van dit soort gebieden is jet dweilen met de kraan open.

 2. Maltin zegt op

  Deze mevrouw is in China een soort Social Media ster oa op TikTok en een ander chinees medium.

  Ze heeft een groot aantal volgers, dus het is begrijpelijk dat de Thaise overheid not amused is. Zeker nu de aantallen Chinese toeristen tegenvallen.

  Ze staat daar in een buurt waar veel freelancers op straat staan en aan haar kleding te zien is het niet zo gek dat ze daar wordt aangesproken. Dat ze daar vol in paniek over gaat posten is in mijn ogen wel overdreven.

  Overigens heeft het inderdaad een staartje. De Thaise overheid stelt dat ze dit gepost heeft om clicks te genereren en daar dus geld aan verdiend en dat mag niet met een toeristen visum, ze zien dit als werk.

  Haar visum gegevens zijn bekend, dus ik denk dat we daar zeker meer over gaan horen.

 3. KhunTak zegt op

  Als influencer wil je scoren op Insta en of TikTok. Het het verdient ook nog.
  Dan moet je soms deze streken uithalen om de volgers te vermaken

 4. Atlas van Puffelen zegt op

  Als reactie op je reactie in Thaise lange tenen, die ze uiteraard snel hebben, maar de oorzaak begint ergens anders. Dit soort influencers zijn mensen die hoe dan ook willen ‘scoren’ en het liefst gelijk wereldwijd.
  Maar ja, de mens ziet het verschil tussen vrijheid van spreken en democratie en fatsoen niet altijd even duidelijk.
  Een ‘grote schoonmaak’ van het internet zou vooral aan de top, lees de socials geen kwaad kunnen. Zoals al vermeldt de ‘kruidenier’ op de hoek dient zich aan meer regels te houden als de socials.

  https://www.vpro.nl/programmas/sander-versus-de-socials.html

 5. Ruud zegt op

  Wat die Chinese publiceert is gewoon idioot, echter hoe de Thaise overheid reageert is not meer idioot…leer eens omgaan met kritiek, ook als je een slecht review schrijf over iets moet je goed oppassen…en dan verschieten dat toeristen Thailand meer en meer links laten liggen.

 6. Erik Kuijpers zegt op

  Op 8 december op Khaosod English; de Immigration heeft al met haar gepraat. En nee, natuurlijk had ze niet de bedoeling Thailland te beschadigen maar wilde waarschuwen dat bepaalde plekken in Bangkok gevaarlijk zijn voor vrouwen want 90% van de mensen op Soi Nana is slecht. Stel je voor, iemand vroeg haar ‘How are you today?’ en dat kan natuurlijk niet… Simpel zieltje hoor! Men onderzoekt het nu en mevrouw kan op de zwarte lijst. Ze is binnengekomen op een Thai Privilege Card.

  De ambassadeur van China is er ook bijgehaald want er speelt iets met de Chinese film ‘No more bets…’ die het toerisme naar Thailand zou schaden; mensen- en orgaanhandel nota bene?

  Maar ja, er zijn lange tenen. Jaren terug was er ook zo’n rel, in Cambodja, want een Thaise actrice had geroepen dat de Angkor Wat eigenlijk Thais is….

  • Maltin zegt op

   Dat van Ankor Wat klopt. Er staat een miniatuur bij het grand palace in Bangkok


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website