Nooit meer nat tijdens regen op de scooter

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
28 juli 2017

In deze regentijd in Thailand kan het je zo maar overkomen, dat je onderweg in een plotselinge stortbui regen terechtkomt. Natuurlijk, afstappen en schuilen of gepaste regenkleding kan voorkomen, dat je kleddernat wordt, maar er is nu een nieuwe oplossing.

Thai Rath (een Thaise krant) weet te melden, dat er een levendige handel is ontstaan aan de grens bij Mae Sai in de provincie Chiang Rai in een gemakkelijk aan te brengen ’plastic hoes’ op de brommer of scooter (zie foto). Het biedt een totale bescherming tegen de regen en – belangrijk vooral voor Thaise dames – tegen de erbarmelijke zonnestralen, die slecht zijn voor hun tere witte huid. Vele winkels in Mae Sai verkopen de hoezen voor een paar honderd Baht en de verwachting is, dat deze nieuwigheid snel verder in Thailand zal doordringen.

Of het ook veilig is? In ieder geval veiliger dan met één hand aan het stuur en een paraplu in de andere hand. Maar er schuilt wel degelijk een gevaar in het gebruik van deze constructie. Door plotselinge zijwind van bij voorbeeld een voorbijrazende auto kan een bestuurder de macht over het stuur kwijtraken en omvallen met alle denkbare gevolgen van dien. Een geïnterviewde gebruiker zei, dat de voorziening prima werkt mits je door de toch wel aanwezige windgevoeligheid niet te snel rijdt.

Of het ook toegestaan is? Een woordvoerder van het Ministerie van Landtransport in Chiang Rai voorzag geen probleem, omdat de bescherming slechts tijdelijk wordt aangebracht. Als het permanent een deel van de brommer of scooter wordt, is het een andere zaak, zo zei deze ambtenaar.

Het wachten is nu nog op een reactie van de politie, vindt die het allemaal prima of vindt men, dat deze regenhoes de verkeersveiligheid in gevaar brengt?

Bron: Thai Rath/Thaivisa

12 reacties op “Nooit meer nat tijdens regen op de scooter”

 1. FrancoisNangLae zegt op

  Ik heb ze hier in Lampang ook al voorbij zien komen.

 2. NicoB zegt op

  Riskant ding, met name de windgevoeligheid, bij echte storm vele malen riskanter.
  Ook zul je nauwelijks het beoogde resultaat hebben, onder de klep is nog een, noodzakelijk, deel open, regen met wat wind en het regenwater lijkt me je nog steeds te bereiken.
  Het zal toch bij een goede en gepaste regenkleding moeten blijven.
  Als automobilist hoop ik niet dat dit wordt toegestaan, zou een motorbike niet graag inhalen tijdens regen en storm, die ligt zomaar voor je auto.
  NicoB

 3. Lunghan zegt op

  Prima uitvinding voor in de dorpjes, kunnen toch mooi een stuk of 6 koters in om naar school te gaan, zonder nat te worden haha.

 4. Martin zegt op

  Scheelt weer een helm dragen met deze rolkooi 🙂
  Stuk veiliger!

 5. odil zegt op

  Voordat ze dit toelaten op de openbare weg zouden ze eerst moeten zien welke gevaar er achter schuilt.
  Levens gevaarlijk,maar dat ziet een thai niet,als het maar verkoopt.

 6. janbeute zegt op

  Een levens gevaarlijk ontwerp naar mijn mening .
  Wat te denken van windvlagen die ontstaan door het passeren van een vrachtwagen kombinatie of bus .
  Ook bij gewoon slecht weer met regen en wind zal het plastic gaan wapperen en los kunnen laten van de brommer .
  Weer meer verkeers doden dank zij deze goedkope uitvinding .
  Een regen jack werkt beter .
  Ik rijd bijna altijd als het regelt zonder enige regen protektie en waarom, bij deze temperature is het zelfs lekker om even aftekoelen .
  Maar Thais zijn bang voor de zon ivm het bruin kunnen worden van de huid en ook bang om nat te worden .
  Je ziet dan ook als het regent men op de brommer harder gaat rijden dan bij droog weer .
  Dat de bandjes anders en slechter grip hebben op nat wegdek dan op droog wegdek dat gevoel kennen ze helemaal niet .
  Totdat het noodlot toeslaat .

  Jan Beute .

 7. Sjaak S zegt op

  Geweldige uitvinding! Zal wel warm worden onder die kap…
  Nee, dan toch maar liever een nat T-shirt…

 8. teun zegt op

  Nog een klein puntje. Alhoewel normaliter de zijspiegels voornamelijk gebruikt worden om te zien of het haar goed zit, wordt het zicht naar achteren niet veel beter met deze constructie. Dus hou ook rekening met het plotseling links-/rechts afslaan door deze gedrochten.

 9. Wout zegt op

  In China rijden ze al Jaren met die tenten rond en nog groter dan die op deze foto. Jammer dat je geen foto’s bij kan voegen op een reactive, ik heb wat leuke voorbeelden.

 10. Frans. zegt op

  Hier in Pattaya ook al gezien.

 11. Geert zegt op

  Waar te koop aan welke prijs en wie is de producent?
  Lijkt mij wel een oplossing voor de dames

 12. maurice zegt op

  Je hoeft er geen aerodynamica voor gestudeerd te hebben om te zien dat dit met n beetje wind levensgevaarlijk is. Je zeilt zo v d weg af of de dood tegemoet!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website