Monnik op het verkeerde pad

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
11 mei 2020

Voor veel mensen zijn het moeilijke tijden, veel werkeloosheid en armoede. Dit bracht een uitgetreden monnik op het idee zijn vorige verblijfplaats te bezoeken. Niet om hulp te vragen, maar om te proberen geld te stelen van een vroegere collega monnik.

Hij was goed bekend in de Sutthawat tempel en dacht dat dit voornemen zonder al te veel risico uitgevoerd kon worden. Hij probeerde in te breken in de kamer van Samutsamreung Kunjajo, een monnik met wie hij op zijn laatste dag aalmoezen had verzameld. De verdachte faalde bij zijn inbraakpoging. Hij forceerde het slot naar de kamer, maar werd gedwarsboomd door een tweede veiligheidsdeur.

Daar werd hij betrapt. Abt Tavorn Tanwaro bestrafte de man door hem duidelijk te maken dat iedereen te maken had met zware economische tijden, maar dat diefstal niet de oplossing was voor dit soort problemen en dat het plegen van een misdaad tegen een tempel extra zwaar aangerekend werd.

Echter de abt heeft geen aanklacht ingediend, omdat er geen eigendommen waren meegenomen.

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website