Lezersinzending: Udon en Prajak Road

Door Charly
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
20 augustus 2018
The Life in Pics / Shutterstock.com

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag een beschrijving over wat er zoal op Prajak Road te vinden is (vanaf shopping mall Central Plaza).


Zoals al eens eerder opgemerkt is het centrum van Udon werkelijk heel compact. Veel voorzieningen zijn op loopafstand van elkaar verwijderd. In vergelijking met steden als Khon Kaen en Roi Et is dat een geweldig pluspunt (ik laat Pattaya maar even buiten beschouwing). Saramarakham komt nog het dichts in de buurt wat compactheid betreft (is trouwens ook een hele leuke stad, maar dit even terzijde). En in het centrum van Udon zijn er volop tuktuks. Dus als je zelfs die kleine afstanden niet wenst te lopen is dat geen enkel probleem.

In een van mijn vorige verhalen heb ik al geprobeerd soi sampan nader te beschrijven. Deze keer wil ik Prajak Road verder onder de loep nemen. Prajak Road loopt, zeg maar, van Nong Prajak Park door tot aan het trein station in Udon. Vanaf Nong Prajak Park over Prajak Road alsmaar rechtdoor rijdend, kom je op een gegeven moment aan je linkerhand shopping mall Central Plaza tegen, na nog eens ongeveer honderd meter, eveneens aan de linkerkant, soi sampan. Vanaf dat punt ga ik proberen uit te leggen wat je zoal tegen komt langs deze drukke weg. Ook hier weer een plattegrondje van gemaakt, zodat een en ander misschien wat inzichtelijker word.

Net voorbij soi sampan zijn er aan de linkerkant twee massage salons en vervolgens pal daarnaast het restaurant Good Corner. Het restaurant staat onder leiding van een Deen, samen met zijn Thaise vrouw. De ligging van Good Corner is fantastisch. Vanaf het terras een mooi uitzicht op alles wat voorbij trekt. Het restaurant is al vroeg in de morgen geopend. Er is een uitgebreide keus in de samenstelling van het ontbijt. De prijzen van alle gerechten zou ik lowbudget prijzen willen noemen. Met uitzondering van het ontbijt – ja wat zou je daar nog aan kunnen verprutsen – is de kwaliteit van de gerechten helaas, maar ook wel weer logisch, daarmede in overeenstemming. Wel jammer, maar voor een aantal mensen een uitkomst.

Als ik bij Good Corner op het terras zit, neem ik meestal iets te drinken (koffie / biertje / wijntje) en geniet van de ambiance. Eten doe ik er praktisch nooit. Ja, een enkele keer een gebakken ei met een boterham als ik vroeg ben of een soort koude aardappelsalade met een graatloze, gebakken vis, als het wat later op de middag is. Soms geef ik de aanwezige service ladies een drankje, omdat ik weet dat zij daar 30 baht voor krijgen. Vreemd is dan weer wel dat de service ladies die je een drankje aanbiedt wel met je mogen proosten, maar niet even bij je mogen komen zitten voor een gezellig praatje, ook als er geen andere klanten zijn. Vraag dan geen 30 baht toeslag op de prijs van het drankje. Om dit gedoe te omzeilen geef ik de service lady die mij bedient bij vertrek wat geld in haar hand. Dat vinden ze zelf ook een betere en meestal een financieel aantrekkelijkere oplossing.

Gritsana P / Shutterstock.com

Grappig is te zien hoe vanaf ongeveer 14.00 -15.00 uur de dames die in Nutty Park werken, langs het terras komen om zich te melden bij hun beerbars. Het toegangspad tot Nutty Park loopt namelijk precies langs het zij-terras van Good Corner. De meeste dames parkeren hun motorbike op een stukje grond naast het zij-terras van Good Corner. De bedrijvigheid is groot. Tuktuks die drank en andere goederen komen brengen. Bar ladies die volle vuilniszakken aan de straatkant komen droppen in daarvoor bestemde grote gele tonnen en andere bar ladies die op hun motorbike thais voedsel halen bij de diverse eetkraampjes iets verderop. Want je weet het, Thai moeten eerst gegeten hebben alvorens te overwegen te gaan werken. Tuktuks die op hun vaste standplaats gaan staan aan de voorzijde van Good Corner. Farang die bij de massage salon pal naast het restaurant naar de mogelijkheden komen informeren. En andere farang die, al dan niet gewapend met hun biljartkeu in een foedraal, naar de beerbars lopen om daar gezellig een partijtje pool en meer te spelen. Groepen schoolmeisjes, gekleed in het uniform van hun school die, gezellig keuvelend, voorbij huppelen.
Een en al bedrijvigheid die zich vlak voor je neus ontvouwt en je komt eigenlijk ogen te kort om alles in je op te nemen. Alsof je op het Leidseplein zit, maar dan anders.

Tegenover Good Corner, dus Prajak Road overstekend, tref je een groot appartementen complex, UD Residence genaamd. Rechts daarvan nog een hotel, Kavin Bury. Daarnaast een bar T-Sood genaamd (voorheen The Shadow Bar) waar regelmatig in de avonduren life music gepresenteerd wordt.  T-Sood heeft een klein terrasje. Achter de glaswand is er binnen airco, een grote bar, een pool tafel
en links achterin een ruime hoek, gereserveerd voor de band. Naast T-Sood is er, wat verscholen want iets meer naar achteren gelegen, nog een massage salon met in het algemeen wat oudere masseuses, die overigens fantastisch masseren. Nogal wat gasten/bewoners van UD Residence en Kavin Bury steken Prajak Road over om bij Good Corner wat te nuttigen en/of om zich te amuseren in Nutty Park.

We lopen nu wat verder, voorbij Good Corner en de ingang van Nutty Park. Daarbij passeren we een wat onduidelijke lunchroom? ( ik zie daar eigenlijk nooit mensen zitten) en vervolgens een zaak waar je, op een min of meer half open terras, wat kunt drinken. Daarbij is het de bedoeling dat je een of meer van de aanwezige dames ook wat te drinken aanbiedt. Geen super zaak en in het algemeen ook geen super dames, als je begrijpt wat ik bedoel. Nutty Park, Day and Night en soi sampan hebben veel meer en veel beter te bieden.
Wil je daar ook iets eten, dan kan dat. Het eten wordt dan gehaald bij Smiling Frogs aan de overkant.

amnat30 / Shutterstock.com

Pal naast deze zaak zit London Hairdressors. Voor 120 baht word je daar keurig geknipt. Goed en goedkoop. Ik ga daar 1 x per maand naar toe. Ter vergelijking: op de vijfde verdieping in het Central Plaza is links achterin ook een kapsalon. Daar wordt je haar in totaal drie maal gewassen (twee maal voor het knippen en een maal na het knippen) en de “hoofdkapper” gaat, tussen het haren wassen door, onder het maken van een “geweldige act” je haren knippen. Ja, knippen, dus niet met een tondeuse zoals bij London Hairdressors. Wenkbrauwen fatsoeneren en oorhaartjes weghalen moet je om vragen (bij London automatisch in de behandeling inbegrepen). Prijskaartje: 600 baht. Dat heb ik een keer gedaan, maar daarna dus nooit meer.

Tegenover London Hairdressors, dus weer Prajak Road oversteken, vind je het restaurant Smiling Frogs. Is een kleinschalig bar/restaurant. Noy runt deze zaak, daarbij geholpen door haar dochter die de kassa voor haar rekening neemt. Dochterlief schijnt de enige te zijn die een beetje kan rekenen, al dan niet met behulp van een japanner. Verder heeft Noy nog een kok in dienst en een serveerster, Daeng genaamd. Smiling Frogs heeft een klein terras waarop helaas veel te grote meubels staan. Grote stoelen en grote tafels waardoor het aantal gasten dat op het terras kan plaats nemen ernstig wordt beperkt. De kwaliteit van het eten is ongeveer gelijkwaardig aan dat van Good Corner. Smiling Frogs heeft wel een pluspunt, er staat namelijk een pool tafel. Noy kan hier alleen overleven omdat ze een Scandinavish vriendje heeft die haar financieel behoorlijk moet bijstaan. Alleen de huur van het optrekje bedraagt al 300.000 baht per jaar.

Naast Smiling Frogs bevinden zich nog een viertal massage salons. Daar zitten wel een paar redelijk aantrekkelijke masseuses tussen, maar zeker geen triple A kwaliteit.

Tja, even een algemene opmerking tussen door. De echt mooie meiden gaan hun tijd niet zitten te verdoen in Udon, maar gaan naar plaatsen zoals Bangkok, Pattaya en Phuket. Daar is weliswaar veel concurrentie maar ook dagelijks vliegtuigladingen vol met toeristen, die vaak een mooi budget hebben voor hun vakantie. In Udon komen uiteraard ook toeristen, maar dat aantal is niet te vergelijken met de toeristenstroom in eerder genoemde steden.

Tussen de massagesalons in, is nog een kleine kapsalon gevestigd, waar ik verder geen ervaringen mee heb. Naast de massage salons zijn er nog een tweetal kleine lunchrooms/restaurantjes.

We steken Prajak Road weer terug over en lopen vanaf London Hairdressors verder. Na pakweg 20 meter treffen we links het UD Capital Hotel. Een gloednieuw hotel, begin dit jaar geopend. Goede kamers met alle faciliteiten. Keuze uit een witte of blauwe kamer. De prijs is zeer redelijk, rond de 750 baht per overnachting. Daarvoor krijg je ook nog een zeer beperkt ontbijtje.
Geen zwembad, restaurant, bar. Wel lift aanwezig. Gewoon een goed hotel met een zeer redelijke prijs. Mijn advies: probeer de kamerprijs te verlagen door af te zien van het ontbijt. Good Corner is op rolafstand en het ontbijt daar is gewoon goed en veel beter en uitgebreider dan in het hotel zelf.

We lopen het UD Capital hotel voorbij, ook voorbij alweer een massage salon en nog iets dat op een restaurant lijkt. Naast dit restaurant is de tweede ingang naar Nutty Park. Het Nutty Park complex heeft de vorm van een hoefijzer. Langs Good Corner naar Nutty park lopen, ongeveer 20 meter voor je bij de eerste beerbar komt, en als je dan vervolgens alsmaar doorloopt, kom je er aan de andere kant weer uit, via een kleine parkeerplaats, en sta je weer op Prajak Road.

We steken een zijstraat over en belanden in UD Night Market, na eerst nog een vrij grote bloemenstal voorbij te zijn gelopen.
UD Night market is een grote markt met talloze kraampjes. Voor de shopping liefhebsters een eldorado. Als je van rond schuifelen houdt, is dit een ideale markt. Echt groot. Gaat open vanaf ongeveer 17.00 uur.
Als Toey daar wilt rondneuzen, ga ik meestal bij Smiling Frogs of Good Corner op het terras zitten.

De UD Night Market strekt zich uit tot aan de Tongyai Road en zelfs aan de overkant van die Tongyai Road staan er nog heel veel kraampjes. Aan de achterzijde daarvan heb je de mogelijkheid je auto te laten wassen en schoonmaken, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Kosten: 300 baht.
Als je UD Night Market uitloopt tot aan Tongyai road, en je loopt vervolgens naar links, kom je van zelf het Bangkok Hospital tegen.

Eenmaal op Tongyai Road en Tongyai Road overgestoken, kun je naar rechts lopen. Je steekt op het kruispunt dan weer Prajak Road over. Ik geloof dat de straat op dit punt in middels een andere naam heeft, maar dat weet ik niet zeker. Links zie je het trein station van Udon. En op de hoek kun je kip en dergelijke eten bij KFC (Kentucky Fried Chicken). Het gedeelte waar je nu komt, heet UD Town. Langs de Tongyai road, in UD Town, vind je een aantal winkels, veel horeca, banken, Tesco Lotus, Watsons en Villa market (supermarket). Het is een geliefde hangplek voor Thaise jongeren (net zoals Nong Prajak Park). Parkeren is overdag redelijk eenvoudig. Dat kan aan de linkerkant van Tongyai Road, in de inhammen bij b.v. Tesco Lotus en ook aan de achterzijde van UD Town, te bereiken door een weg in te slaan net naast de drive-in van McDonalds, die aan het einde van UD Town te vinden is.

Als je bij Mc Donalds bent aan gekomen, stuit je vervolgens op een drukke, doorgaande weg, Phosi Road genaamd. Phosi Road loopt parallel aan Prajak Road, maar loopt door waar Prajak Road ophoudt. Als je linksaf Phosi Road in gaat (maar dat zou ik niet meer lopend doen, maar met tuktuk of eigen vervoer) kom je na pakweg 200 meter aan je rechterhand Nong Bua Market tegen.
Een best wel grote markt met ook weer een aantal eetgelegenheden. Een paar kilometers doorrijdend kom je bij de ringweg van Udon uit en de uitvalswegen naar Khon Kaen en Nakhon Sakon. Vlak voor het betreffende kruispunt vind je aan je rechterhand een grote
Big C en daarvoor nog de Makro.

Ingezonden door Charly

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersinzending: Udon en Prajak Road”

 1. dirk zegt op

  Laat ik vooropstellen, dat je tot nu toe een aantal tot in detail VVV folders omtrent het centrum van Udonthai hebt geschreven. Ik kan niet anders dan onderschrijven , dat het allemaal klopt wat je schrijft.
  De hamvraag is echter voor wie schrijf je dat nu allemaal op, je steekt er veel werk in en het beeld wat je schetst is waarheidsgetrouw.
  Voor buitenlanders zoals ik, die er al een aantal jaren in woont en regelmatig in het centrum van Udonthani vertoeft, geen nieuws onder de zon. Voor hen, die elders in Thailand wonen, zullen zoiets hebben van het zal wel…. IK zou wel eens willen weten, hoe beleef jij nou met je relatie, het permanent wonen in Thailand. Met wie ga je om, heb je hier vrienden gemaakt, waar maak je je druk om, of niet….
  Wat is je verdere horizon, of vind je het wel goed zo etc. Zou mij meer aanspreken in ieder geval.

  • Charly zegt op

   Beste Dirk,
   Ik schrijf deze verhalen om mensen, die niet zo bekend zijn met Udon, wat op weg te helpen. Natuurlijk kun je met een beetje geduld deze informatie ook in allerlei folders vinden. Echter, zonder mijn persoonlijke commentaar. Ik probeer accenten te leggen op zaken die goed zijn, en andere zaken die in mijn ogen minder goed zijn.

   En er zijn genoeg buitenlanders die elders in Thailand wonen, die af en toe een uitstapje willen maken. Door over Udon te schrijven, probeer ik deze mensen ook een keer naar Udon te krijgen. Gewoon, omdat Udon een hele fijne stad is. Heb ik daar belang bij? Nee, op geen enkele wijze.
   Maar het schrijven van de verhalen geeft ook een bepaalde voldoening en is nuttig om mijn hersenen regelmatig te laten werken.

   Wat je andere vragen betreft. Als je mijn verhalen goed leest, dan zal het tussen de regels door toch wel erg duidelijk zijn dat ik een hele goede relatie heb (hoe noemen ze dat ook al weer, o ja, met mijn Thaise vrouw heb ik gewoon de jackpot getrokken). En het permanent hier in Thailand wonen bevalt me uitstekend. Ik heb hier, buiten een paar Nederlandse vrienden, ook een aantal Thaise vrienden met wie we leuk omgaan. Me ergens druk over maken doe ik al jaren niet meer. Ik neem het leven zoals het is, bijna op Thaise wijze. Verder heb ik op mijn leeftijd geen behoefte aan welke hemelbestormerij dan ook.
   Ik ben dan ook geen lid van Groen Links, SP of PvdA.

   Met vriendelijke groet,
   Charly

  • Ger-Korat zegt op

   Ben het helemaal eens met Dirk. Valt me in dit verhaal ook weer op dat er veel wordt geschreven over de dames, de massagesalons en de biertenten. Dat dus is nou juist iets waar de gemiddelde Thai ver vandaan blijft en ook niets mee te maken wil hebben. En juist dat ik als buitenlander in Thailand niet op aangekeken wil worden dat er vele buitenlanders zijn die denken dat dit hetgeen is wat Thailand maakt in het dagelijks leven. Kortom er is meer dan vrouwen, alcohol en massages. Was getekend: een Udon-kenner, en thuis in veel grote en kleine plaatsen in Thailand.

 2. peter zegt op

  klopt bijna, ik mis alleen Good Days cafe. Deze is in 2017 geopend en daar tref je voor mij de beste espresso aan die je kunt drinken in Udon. Ze hebben ook een kaart voor ontbijt-lunch en diner. Daar heb ik geen ervaring mee, maar wat ik zo voorbij zag komen, ziet dat er goed uit. Het is altijd aangenaam om binnen of buiten daar te zitten.

 3. timker zegt op

  Weer een leuke beschrijving Charly !!!
  Wij komen uit de buurt van Sawang Daen Din een paar keer per jaar in Udon Thani en wanneer we vliegen dien we dat natuurlijk vanaf Udon Thani International Airport. De uitvalsweg recht door vanaf de Makro en de Big C gaat trouwens naar Sakon Nakhon en niet naar de omgedraaide versie. Sawang Daen Din (onze Amphur) ligt ongeveer halverweg tussen Udon en Sakon.
  Je verhalen maken me wel nieuwsgierig naar de andere plekken in Udon die jij zo mooi beschrijft, misschien volgende keer wat verder kijken dan Central Plaza en de Big C.

 4. RobN zegt op

  Hi Charlie,

  jaren geleden eens in Mojo’s geweest, bestaat die tent nog?

 5. Sir Charles zegt op

  Vooropgesteld vind het leuk dat je het zo naar je zin hebt daar in Udon Thani en waardeer jouw bijdragen op dit blog echter had je i.p.v UdonThani ieder ander willekeurige plaatsnaam ingevuld dan was dat ook aannemelijk.
  Kan zeggen in veel steden in Thailand geweest te zijn maar gezien je beschrijving is het in grote lijnen echt niet veel anders dan zoals eerder gezegd ieder ander (middel)grote stad in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website